Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
adam12
Wys³any: 2009-03-19, 15:51   jaki lakier bezbarwny w jakiej cenie
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
pytanie do fachowców..... jaki lakier najlepszy wg was w cenie do 100z³ za litr. mam zamiar kupiæ 2l na moje autko. jaki polecacie. bêdê lakierowa³ per³± i chce uzyskaæ ³adn± g³êbie i wysoki po³ysk. prosze o kilka namiarów nazwa producenta numer i mniej wiêcej cena z góry dziêki

mebArth 
Wys³any: 2009-03-19, 16:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
My mamy po 75z³ DUpont 3750S w komplecie z utwardzaczem. Profix po 55 z utwardzaczem. 85 z³ Standox z utwardzaczem. Wszytskjie 3 dobre, bia³e.

No-limit
Wys³any: 2009-03-19, 18:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
mebArth napisa³/a:
My mamy po 75z³ DUpont 3750S w komplecie z utwardzaczem. Profix po 55 z utwardzaczem. 85 z³ Standox z utwardzaczem. Wszytskjie 3 dobre, bia³e.

Chyba u dystrybutora ;) .W detalu powinien kupiæ w/w do 100-120 w kpl..Profix HS podobno nie jest z³y.W detalu ok. 80,-.Ceny zapewne sa zró¿nicowane na terenie Polski w zale¿no¶ci od regionu.

skwaros 
Wys³any: 2009-03-19, 19:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: zpm
jak Ci siê nie ¶pieszy to zakup na allegro.pl DP jest po 76, a Profix 47 + przesy³ki.

Wys³any: 2009-03-19, 21:26   
0
UP DOWN
MTGarage.

Pomóg³: 10 razy
Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
ja teraz narabiam na roberlo. bez polerki zajebiscie, po polerce zajebiscie. kupouje po 50z³ za litr + 0.5 utw, a w detalu po ok 70 mysle.

narazie go nie zmienie :tak:

Lakierowanie motocykli i skuterów!

www.bikepics.com/members/online/

mebArth 
Wys³any: 2009-03-20, 17:01   
0
UP DOWN

No-limit napisa³/a:
mebArth napisa³/a:

Chyba u dystrybutora ;) .W detalu powinien kupiæ w/w do 100-120 w kpl..Profix HS podobno nie jest z³y.W detalu ok. 80,-.Ceny zapewne sa zró¿nicowane na terenie Polski w zale¿no¶ci od regionu.

Jesli uwazasz sklep TYLKO z materia³ami DP to jest dystrybutor bo wg mnie to jest sklep bo sam musze jechac po lakier.
Jesli uwazasz sklep ze standoxem w tej co mówie + mieszalnik + WSZYSTKIE materia³y dla lakierników to jest to dystrybutor. Tylko problem w tym, ¿e ca³a wieliczka i okolice sie w tym zaopatruj±, nawet w pedzle do malowania parapetów. Ja ci mówie jakie sa ceny, po ile kupujemy co. I nie hurtowo tylko po litrze.

zdenek_zdenek
Wys³any: 2009-03-20, 17:23   
0
UP DOWN

mebArth, a gdzie jest ten sklep bo bym kupi³ troche dobrego lakieru w dobrej cenie

Piotr112
Wys³any: 2009-03-21, 06:37   
0
UP DOWN

ONLINE na jakie bazy go k³adziesz próbowa³e¶ na cromaksa ?

mebArth 
Wys³any: 2009-03-21, 07:48   
0
UP DOWN

zdenek_zdenek napisa³/a:
mebArth, a gdzie jest ten sklep bo bym kupi³ troche dobrego lakieru w dobrej cenie

Sklep jest w Krakowie a cena jest tylko dla mojego szefa bo mamy od nich mieszalnik. Mowa o DP
A Standox i Profix s± w wieliczce dostepne dla kazdego.

No-limit
Wys³any: 2009-03-21, 11:54   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
zdenek_zdenek napisa³/a:

a cena jest tylko dla mojego szefa
.
:sciana:

stek
Wys³any: 2009-03-21, 17:17   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: ok kraków
mebArth napisa³/a:
zdenek_zdenek napisa³/a:

Sklep jest w Krakowie a cena jest tylko dla mojego szefa bo mamy od nich mieszalnik. Mowa o DP

Gdzie w Wieliczce? sam bym skorzysta³, jest mi nawet po drodze.

zdenek_zdenek
Wys³any: 2009-03-22, 10:33   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:

Dp wiem gdzie jest, ale chodzi³o mi o standoxa i profixa.
Do wieliczki mam niedaleko tylko jej za bardzo nie znam. Najlepiej wyt³umacz jak dojechaæ, albo wrzuæ mapke z zumi to bêdzie wiadomo gdzie.

mebArth 
Wys³any: 2009-03-23, 18:53   
0
UP DOWN

jUz t³umacze.
Diler DP jest na Pachonskiego za skrzyzowaniem z ul. WYKI.
Standoxa dostaniesz w wieliczce na ul.Sienkiewicza, zó³ty budynek w centrum osiedla.
Profixa dostaniesz na ul. Barbary (bie¿anów) lub mozesz tez spróbowac na Biezanowskiej, 200 metrów od Wielickiej. Jest tez sklepik na Gdowskiej(wjazd od wieliczki na Gdów) po lewej stronie jakies 300m. Ale tam g³ównie Novola maj± i inne syfy po 15z³ nic nie warte.
Potem masz sikkensa na ul. Faustyny - boczna z ( nie pamietam na zwy) ale to znajdziesz na maps.google.pl albo na zumi.pl
R-M masz na Bronowicach na Katowickiej - diler CSV.
Polecam kit od CSV.

pitterek 
Wys³any: 2009-03-23, 22:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Kilka pytañ podpinaj±c sie pod temat

-@mebart powiesz kilka s³ów wiecej nt lakieru profix? jak sie zachowuje podczas tarcia i polerki g3 na mokro nastepnego dnia?

-u¿ywa³ ktos lakieru bezb app? ostatnio odwiedzi³ nas przedstawiciel, zostawi³ podk³ad akrylowy który jest ca³kiem niez³y, teraz czekamy na lakier od niego

-poczytuje Panowie ¿e ³atwicie sobie DP po ok 70-75 z³ za litr. ja jestem z kujawsko-pomorskiego i tu 3750S kosztuje ok 120z³ . ile u Was kosztuje to w detalu i czy mozliwa jest jakas forma sprzedazy wysy³kowej

- teraz odbiegne troche od tematu
Czy dopuszczalne jest ³±czenie kilku systemów ze sob±?
np; podk³ad akrylowy APP--> baza konwencja sikkens lub deber-->bezbarwny DP/APP

mebArth 
Wys³any: 2009-03-24, 18:11   
0
UP DOWN

@pitterek - Klar Profixa ma plus bo jest bielutki i nie oszukuje na Novol wiec rozlewa sie od razu a nie po chwili. Jak wylejesz tak masz. Polera Na drugi dzien.....to juz zalezne od temperatury ale poleca³bym Ci poczekaæ 2 dni przed polerk±. G3 wystarcza ale musi byæ mleczko lub jakas wykonczeniówka pasta na miêkk± gobkê, wtdy wyci±gasz zaj...po³ysk.

Cytat:
Czy dopuszczalne jest ³±czenie kilku systemów ze sob±?
np; podk³ad akrylowy APP--> baza konwencja sikkens lub deber-->bezbarwny DP/APP

Tak jest dopuszczalne ale podk³ad musisz miec z ORI utwardzaczem, konwencja z ORi rozcienczalnikiem, bezbarwny z ORi utwardzaczem i rozcienczalnikiem. Nitro nie wchodzi w grê. Nie mieszaj utwardzaczy z róznymi firmami bo moze Ci sie zrobiæ kasza w kubku zanim zd±¿ysz zamieszac mixa :D

pitterek 
Wys³any: 2009-03-24, 18:21   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
Nitro nie wchodzi w grê

w nitro zamierzam zostawic pistolet od podk³adu na ¶wieta :D

mebArth napisa³/a:
Tak jest dopuszczalne ale podk³ad musisz miec z ORI utwardzaczem, konwencja z ORi rozcienczalnikiem, bezbarwny z ORi utwardzaczem i rozcienczalnikiem.

Najczê¶ciej wszystko jej w zestawach z produktami :D :D i dobrze bo sknery ode mnie by nie kupili ORI

No-limit
Wys³any: 2009-03-24, 18:53   
0
UP DOWN

pitterek napisa³/a:
mebArth napisa³/a:
Nitro nie wchodzi w grê

Jaki masz pistolet?Uwaga na uszczelki!

pitterek 
Wys³any: 2009-03-24, 19:36   
0
UP DOWN

No-limit napisa³/a:
pitterek napisa³/a:
mebArth napisa³/a:
Nitro nie wchodzi w grê

Jaki masz pistolet?Uwaga na uszczelki!

spokojnie, pistolet z diabelskiej rodziny i to nie bêd± jego pierwsze ¶wiêta w nitro :rotfl:

mebArth 
Wys³any: 2009-03-25, 17:13   
0
UP DOWN

Czyli Panowie nie myjecie pistolów po malowaniu/podk³adowaniu tylko zostawiacie zagnojone ze teraz trzeba je moczyæ w niterku? Oj nie³adnie.... A potem jest p³acz, ze nie ma strumienia albo dziurki zatkane. ALbo uszczelki szlag trafi³. NO có¿...chyba nie kazdego staæ na PI¡TKE nitra za pare z³ i czas (15 minut) zeby umyæ pistol od razu po malunku. Bywa.... :roll:

No-limit
Wys³any: 2009-03-25, 18:47   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
Czyli Panowie nie myjecie pistolów po malowaniu/podk³adowaniu tylko zostawiacie zagnojone ze teraz trzeba je moczyæ w niterku? Oj nie³adnie.... A potem jest p³acz, ze nie ma strumienia albo dziurki zatkane. ALbo uszczelki szlag trafi³. NO có¿...chyba nie kazdego staæ na PI¡TKE nitra za pare z³ i czas (15 minut) zeby umyæ pistol od razu po malunku. Bywa.... :roll:

Na ¿artach siê nie znasz? :D w Swiêta i Gunowi nale¿y siê Bachusowa uczta/k±piel w szampanie czyli NITRO/ :D

domagalka 
Wys³any: 2009-03-25, 20:26   
0
UP DOWN

Sk±d: Beszowa
Witam. A u mnie panowie inna bajka, ¿ona moja zawsze powtarza, ¿e o sprzêt warsztatowy dbam bardziej ni¿ o ni±, ale ja zawsze mam tak, ¿e jak wychodze z gara¿u muszê sprawdziæ czy wszystko co u¿ywa³em tego dnia, jest umyte dok³adnie i u³o¿one na swoim miejscu. Niektórych to ¶mieszy ale ja bardzo lubiê porz±dek w miejscu gdzie pracujê.

mebArth 
Wys³any: 2009-03-26, 19:22   
0
UP DOWN

domagalka napisa³/a:
Witam. A u mnie panowie inna bajka, ¿ona moja zawsze powtarza, ¿e o sprzêt warsztatowy dbam bardziej ni¿ o ni±, ale ja zawsze mam tak, ¿e jak wychodze z gara¿u muszê sprawdziæ czy wszystko co u¿ywa³em tego dnia, jest umyte dok³adnie i u³o¿one na swoim miejscu. Niektórych to ¶mieszy ale ja bardzo lubiê porz±dek w miejscu gdzie pracujê.

To ja ci oddam roczn± Sate 3000 w stanie IDEALNYm a ty mi ¿ony po¿ycz. :)

No-limit
Wys³any: 2009-03-26, 19:31   
0
UP DOWN

domagalka napisa³/a:

A pamiêtasz o "u¿ywaniu i dopieszczaniu i wspólnej k±pieli chocia¿ od ¶wiêta?Jak pamiêtasz mo¿e na staro¶æ Ci wybaczy ;)

domagalka 
Wys³any: 2009-03-26, 20:41   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
To ja ci oddam roczn± Sate 3000 w stanie IDEALNYm a ty mi ¿ony po¿ycz.

Jak to mówi± "¿ony i PISTOLETU sie nie po¿ycza" ale taki sprzêt kusi.
Nie, jednak nie da rady. Mo¿e kiedy¶, jak sie zestarzeje. Za jakie¶ 30 lat.

No-limit
Wys³any: 2009-03-26, 20:46   
0
UP DOWN

domagalka napisa³/a:
mebArth napisa³/a:
To ja ci oddam roczn± Sate 3000 w stanie IDEALNYm a ty mi ¿ony po¿ycz.

Jak to mówi± "¿ony i PISTOLETU sie nie po¿ycza" ale taki sprzêt kusi.
Nie, jednak nie da rady. Mo¿e kiedy¶, jak sie zestarzeje. Za jakie¶ 30 lat.

"Pistoletu" mo¿esz Damie u¿yczyæ :D

domagalka 
Wys³any: 2009-03-26, 20:54   
0
UP DOWN

a no tak, to jest w³a¶nie wyj±tek tej zasady :spoko:

mebArth 
Wys³any: 2009-03-28, 16:13   
0
UP DOWN