Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Giezet
|
Wys³any: 2009-03-21, 00:50 Podno¶nik "Auto ko³yska"
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 123 Sk±d: Krosno
|
Witam. Przeszukujac siec natkn±³em sie na tak± oto aukcjê:
http://moto.allegro.pl/it...producenta.html
I tu moje pytanie: czy którys z was kiedykolwiek testowa³ tego typu podnosnik? Na aukcji jest link do strony producenta, gdzie sa filmy na których pokazane jest "przewracanie", i powrót auta na 4 ko³a. Ciekawi mnie, czy takie urz±dzenie jest w 100% bezpieczne (czy podczas lezenia na boku auto nie zsuwa sie z ko³ysek), jakos sceptycznie do tego podchodze, jednak sama aukcja bardzo mnie zainteresowa³a. Nie mam kana³u, ani podnosnika dwukolumnowego a chcia³bym zaczaæ m.in. od konserwacji podwozia, spawania, i wymiany t³umików, etc. i to urz±dzenie wydaje sie byc dosc dobrym pomys³em..
Co o tym myslicie? |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-03-21, 07:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Oni tylko podnosza ma³e auta bo wystarczy 3 ch³opa ¿eby Corse podnie¶æ. I powinno sie utrzymac auto pod warunkiem ¿e nie ma przegnitej pod³ogi bo sie z³amie. Ciekawe jak alufelgi wygl±daj± pó¼niej po tej ko³ysce. To juz chyba lepiej zrobiæ rampê z najazdami z profili. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
ZIEMBA
|
Wys³any: 2009-03-21, 16:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 380
|
Giezet, u¿ywa³em tego pare razy kilka lat temu, jak jeszcze samochody mia³y jak±s warto¶c i stac mnie by³o tylko na malucha. To s± ko³yski, kiedy¶ bardzo popularne. Powiem Ci, ¿e nic innego ni¿ malucha bym na to nie wsadzi³. Trzeba si³y ¿eby samochód przerzucic na bok. Ogólnie kicha, nie polecam. Lepiej zrób sobie najazd. |
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2009-03-21, 19:51
|
0
|
|
|
|
To juz z ko³yski jestem wyleczony . W³asnie tez sie zastanawia³em jak alusy takie cus wytrzymuj±..
Co do tej rampy z profili to tez o tym mysla³em, jednak pierwsze bede musia³ jakiegos maga zakupic, zeby by³o czym b³yskac t± rampe
A czy moze ktos z was s³ysza³, lub zna jakies adresy w sieci o konstrukcjach ram do konserwacji, lub podobnych wynalazków?
Pytam, poniewaz pracujê od niedawna z gosciem, który siedzi w temacie juz kilkanascie lat, i ostatnio t³umaczy³ mi jaka jest zasada dzia³ania ko³yski do konserwacji podwozia "Gerda", jednak ja nie bardzo czaje o co biega..
Poradzcie cos prosze |
|
|
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2009-03-21, 22:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
W warsztacie w ktorym sobie dorabialem w wakacje mieli taka gerde jak bede u nich to postraram sie zrobic foto |
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2009-03-22, 11:08
|
0
|
|
|
|
Dzieki kolego, bede czeka³ na fotki
Pzdr |
|
|
|
|
ZIEMBA
|
Wys³any: 2009-03-22, 13:51
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 380
|
Gerda to jest ten podno¶nik co przewraca auto na bok? Je¿eli tak to spoko urz±dzenie bo w poprzedniej robocie to mia³em. Tylko nie wiem czy op³aca siê to kupowac jak mo¿na kupic podno¶nik ju¿ za 5tys. A taka gerda tez pewnie troche kosztuje. |
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2009-03-22, 15:00
|
0
|
|
|
|
ZIEMBA napisa³/a: | Gerda to jest ten podno¶nik co przewraca auto na bok? |
No w³asnie kolego Ziemba tak mi w³asnie gosc t³umaczy³, ze tak to dzia³a..
A podno¶nik dwukolumnowy mia³em mozliwosc kupic za 2.5k z Niemiec w pe³ni sprawny, ale nie posiadam na dzien dzisiejszy odpowiednio grubej betonowej posadzki, aby mozna go by³o zamontowac, i zeby ta ca³a konstrukcja by³a w pe³ni bezpieczna. ¯eby to wszystko dobrze spasowac, to potrzebny jest wiekszy pieni±zek, którym na dzieñ dzisiejszy nie dysponuje;/
A apropos podnosników dwukolumnowych to nie raz widzia³em na allegro za oko³o 3k w dobrym stanie.
Pewnie zacznê cos myslec powazniej nad tymi najazdami.. |
|
|
|