Autor |
Wiadomość |
 |
cartonik
|
Wysłany: 2009-03-22, 22:44 malowanie owiewek do skutera
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie jestem tu nowy! Wiec tak przejdzmy moze do sedna wszystkie owiewki zrobione na gotowo po szpachlowane za podkladowane zmatowane pod lakier a mianowicie moje pytanie brzmi w jakiej najniÂższej temperaturze powietrza moge malowaĂŚ akrylem? nie mam grzanego garaÂżu i jest w nim zimno. Kompresor 50 litrĂłw malowaÂłem pistoletem firmy Sata ale teraz nie posiadam takiego tylko zwykly syf z allegro miaÂłem go w zestawie! Pomaluje coÂś nim czy raczej nie? |
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2009-03-23, 20:52
|
0
|
|
|
|
e no jasne stary. ogrodzenie jak siê ciep³o zrobi. a tak na powaznie to nie wiemy co to za pistolet ale jesli do akrylu to powinno siê daÌ zpób sobie jak¹œ próbê na kartonie na przyk³ad jak rozpyla. trochê za zimno bêdzie na lakierowanie w takiej niskiej temperaturze skoro nie masz ogrzewanego gara¿u. poczekaj kilka dni ma sie ociepliÌ |
|
|
|
 |
pitterek
|
Wysłany: 2009-03-23, 22:17
|
0
|
|
|

|
kamilbusko napisał/a: | poczekaj kilka dni ma sie ociepliĂŚ |
poczekaj poczekaj tylko pamietaj ze gdy juz bedziesz mia³ w planach malowaÌ przeszlifuj jeszcze raz delikatnie podk³ad na owiewkach bo moze "nasi¹gn¹Ì" ró¿nego rodzaju syfem (spaliny, silikony inne zanieczyszczenia które spaprz¹ Ci ca³a robote) mozesz nawet uzyc papiery 1200-1500 ¿eby nie zebraÌ za du¿o tego juz zmatowanego podk³adu ale zrób to koniecznie |
_________________ Pit
 |
|
|
|
 |
cartonik
|
Wysłany: 2009-03-24, 08:21
|
0
|
|
|
|
Cytat: | e no jasne stary. ogrodzenie jak siê ciep³o zrobi. a tak na powaznie to nie wiemy co to za pistolet ale jesli do akrylu to powinno siê daÌ zpób sobie jak¹œ próbê na kartonie na przyk³ad jak rozpyla. trochê za zimno bêdzie na lakierowanie w takiej niskiej temperaturze skoro nie masz ogrzewanego gara¿u. poczekaj kilka dni ma sie ociepliÌ |
Wszystko pomalowane elegancko wyszlo daÂłem troszke wiecej utwardzacza i przerwy miedzy warstawami wieszke. dysze mam 1.5 zÂła? |
|
|
|