Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
rbfm
|
Wys³any: 2007-10-31, 06:05 nowe elementy
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
mam do polakierowania funkiel nowki elementy. sa to orginalne blachy, prosto z fabryki subaru (do modelu forester 06). nie bylo by tego topicu gdyby chodzilo o podrobki - sprawa jasna zdzieram czarny lakier i podkladuje zgodnie ze sztuka. ale z racji tego, ze sa to orginaly to mam watpliwosci. czy ten lakier (czarny) jest juz gotowym podkladem, czy lepiej tez to pozdzierac? jedna opinie juz slyszalem - skoro orginal to zostawic i ladowac na to. co o tym sadzicie ? jesli rzeczywsicie jest to dobry podklad to wolalbym zostawic. ktos mi radzil zeby bezposrednio na to ladowac baze. proba nitro zakonczona pomyslnie - lakier sie nie rozpuszcza. |
|
|
|
|
Amiggo
|
Wys³any: 2007-10-31, 18:51
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 356
|
Niektóre firmy rozprowadzaj± swoje blachy w oryginalnie pokryte kataforez±, jest to specjalna pow³oka zabezpieczaj±ca blachê przed korozj± i tej lepiej nie osuwaæ. Po za tym przy próbie osuwania takiego podk³adu mo¿na uszkodziæ warstwê ocynku którym wszystkie nowsze autka s± ju¿ pokrywane. Wiêc sam musisz oceniæ czym jest to pokryte lub zasiêgn±æ opinii dostawcy który powinien wiedzieæ co¶ na ten temat, gdy¿ takie blaszki pokryte kataforez± s± odpowiednio dro¿sze od tych zwyk³ych. Pozdro
Choæ dostawa³em blachy z niepewnego ¼ród³a w czarnym podk³adzie pod którym by³a korozja, ale ten podk³ad to na pierwszy rzut oka to by³o widaæ,¿e by³ lipny
[ Dodano: 2007-10-31, 19:23 ]
Sorki za b³±d "usuwaæ" |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2007-10-31, 23:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
blachy sa nowe orginalne, wiec tu nie mam mowy o jakichs jakosciach. rozumiem ze orginalna blacha to najwyzsza jakosc? |
|
|
|
|
Amiggo
|
Wys³any: 2007-11-01, 18:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 356
|
Powinna byæ najwy¿szej jako¶ci, choæ to w pewnym stopniu zale¿y od producenta. Kiedy¶ do sprzeda¿y id± odrzuty z produkcji, które by³y z defektami. Obecnie nie powinno to mieæ chyba miejsca, przynajmniej u szanuj±cych siê producentów a do takich zalicza siê chyba Subaru. Pozdro
[ Dodano: 2007-11-01, 22:24 ]
Kiks³em siê zamiast id± mia³o byæ sz³y. Sorrrrrki |
|
|
|
|
szczurek990
|
Wys³any: 2007-11-19, 00:01
|
0
|
|
|
|
jesli oryginal to nie zdzieraj ale podkladzik swoj lepiej daj dla pewnosci i ewentualnych nierownosci fabrychnych |
|
|
|
|
malarz
|
Wys³any: 2007-11-19, 07:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 6 razy Posty: 206 Sk±d: Bieszczady
|
Jak próba "nitro" pomy¶lna i nie ma uszkodzeñ to ja bym te¿ nie ¼dziera³ tylko da³ na niego jaki¶ akryl niewype³niaj±cy tak aby tylko sobie wyrównaæ a najlepiej taki co siê ³adnie rozlewa. Ja dajê w takich przypadkach spectral mix rozcieñczony tak co¶ pomiêdzy wersj± M/M a gruntuj±c±. |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2007-11-19, 08:06
|
0
|
|
|