Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42
Autor Wiadomość
rbfm 
Wysłany: 2007-10-31, 06:05   nowe elementy
0
UP DOWN

mam do polakierowania funkiel nowki elementy. sa to orginalne blachy, prosto z fabryki subaru (do modelu forester 06). nie bylo by tego topicu gdyby chodzilo o podrobki - sprawa jasna zdzieram czarny lakier i podkladuje zgodnie ze sztuka. ale z racji tego, ze sa to orginaly to mam watpliwosci. czy ten lakier (czarny) jest juz gotowym podkladem, czy lepiej tez to pozdzierac? jedna opinie juz slyszalem - skoro orginal to zostawic i ladowac na to. co o tym sadzicie ? jesli rzeczywsicie jest to dobry podklad to wolalbym zostawic. ktos mi radzil zeby bezposrednio na to ladowac baze. proba nitro zakonczona pomyslnie - lakier sie nie rozpuszcza.

Amiggo 
Wysłany: 2007-10-31, 18:51   
0
UP DOWN

Niektóre firmy rozprowadzaj¹ swoje blachy w oryginalnie pokryte kataforez¹, jest to specjalna pow³oka zabezpieczaj¹ca blachê przed korozj¹ i tej lepiej nie osuwaÌ. Po za tym przy próbie osuwania takiego podk³adu mo¿na uszkodziÌ warstwê ocynku którym wszystkie nowsze autka s¹ ju¿ pokrywane. Wiêc sam musisz oceniÌ czym jest to pokryte lub zasiêgn¹Ì opinii dostawcy który powinien wiedzieÌ coœ na ten temat, gdy¿ takie blaszki pokryte kataforez¹ s¹ odpowiednio dro¿sze od tych zwyk³ych. Pozdro :wink:
ChoĂŚ dostawaÂłem blachy z niepewnego ÂźrĂłdÂła w czarnym podkÂładzie pod ktĂłrym byÂła korozja, ale ten podkÂład to na pierwszy rzut oka to byÂło widaĂŚ,Âże byÂł lipny :???:

[ Dodano: 2007-10-31, 19:23 ]
Sorki za b³¹d "usuwaÌ" :oops:

rbfm 
Wysłany: 2007-10-31, 23:42   
0
UP DOWN

blachy sa nowe orginalne, wiec tu nie mam mowy o jakichs jakosciach. rozumiem ze orginalna blacha to najwyzsza jakosc?

Amiggo 
Wysłany: 2007-11-01, 18:49   
0
UP DOWN

Powinna byĂŚ najwyÂższej jakoÂści, choĂŚ to w pewnym stopniu zaleÂży od producenta. KiedyÂś do sprzedaÂży idÂą odrzuty z produkcji, ktĂłre byÂły z defektami. Obecnie nie powinno to mieĂŚ chyba miejsca, przynajmniej u szanujÂących siĂŞ producentĂłw a do takich zalicza siĂŞ chyba Subaru. Pozdro :wink:

[ Dodano: 2007-11-01, 22:24 ]
KiksÂłem siĂŞ zamiast idÂą miaÂło byĂŚ szÂły. Sorrrrrki

szczurek990
Wysłany: 2007-11-19, 00:01   
0
UP DOWN

jesli oryginal to nie zdzieraj :grin: ale podkladzik swoj lepiej daj dla pewnosci i ewentualnych nierownosci fabrychnych :smile:

malarz
Wysłany: 2007-11-19, 07:20   
0
UP DOWN

Jak prĂłba "nitro" pomyÂślna i nie ma uszkodzeĂą to ja bym teÂż nie ÂździeraÂł tylko daÂł na niego jakiÂś akryl niewypeÂłniajÂący tak aby tylko sobie wyrĂłwnaĂŚ a najlepiej taki co siĂŞ Âładnie rozlewa. Ja dajĂŞ w takich przypadkach spectral mix rozcieĂączony tak coÂś pomiĂŞdzy wersjÂą M/M a gruntujÂącÂą.

rbfm 
Wysłany: 2007-11-19, 08:06   
0
UP DOWN

juz nieaktualne. nie wzialem tej roboty

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu