Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-10-31, 06:05 nowe elementy
|
0
|
|
|
|
mam do polakierowania funkiel nowki elementy. sa to orginalne blachy, prosto z fabryki subaru (do modelu forester 06). nie bylo by tego topicu gdyby chodzilo o podrobki - sprawa jasna zdzieram czarny lakier i podkladuje zgodnie ze sztuka. ale z racji tego, ze sa to orginaly to mam watpliwosci. czy ten lakier (czarny) jest juz gotowym podkladem, czy lepiej tez to pozdzierac? jedna opinie juz slyszalem - skoro orginal to zostawic i ladowac na to. co o tym sadzicie ? jesli rzeczywsicie jest to dobry podklad to wolalbym zostawic. ktos mi radzil zeby bezposrednio na to ladowac baze. proba nitro zakonczona pomyslnie - lakier sie nie rozpuszcza. |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2007-10-31, 18:51
|
0
|
|
|

|
Niektóre firmy rozprowadzaj¹ swoje blachy w oryginalnie pokryte kataforez¹, jest to specjalna pow³oka zabezpieczaj¹ca blachê przed korozj¹ i tej lepiej nie osuwaÌ. Po za tym przy próbie osuwania takiego podk³adu mo¿na uszkodziÌ warstwê ocynku którym wszystkie nowsze autka s¹ ju¿ pokrywane. Wiêc sam musisz oceniÌ czym jest to pokryte lub zasiêgn¹Ì opinii dostawcy który powinien wiedzieÌ coœ na ten temat, gdy¿ takie blaszki pokryte kataforez¹ s¹ odpowiednio dro¿sze od tych zwyk³ych. Pozdro
ChoĂŚ dostawaÂłem blachy z niepewnego ÂźrĂłdÂła w czarnym podkÂładzie pod ktĂłrym byÂła korozja, ale ten podkÂład to na pierwszy rzut oka to byÂło widaĂŚ,Âże byÂł lipny
[ Dodano: 2007-10-31, 19:23 ]
Sorki za b³¹d "usuwaÌ" |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-10-31, 23:42
|
0
|
|
|
|
blachy sa nowe orginalne, wiec tu nie mam mowy o jakichs jakosciach. rozumiem ze orginalna blacha to najwyzsza jakosc? |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2007-11-01, 18:49
|
0
|
|
|

|
Powinna byĂŚ najwyÂższej jakoÂści, choĂŚ to w pewnym stopniu zaleÂży od producenta. KiedyÂś do sprzedaÂży idÂą odrzuty z produkcji, ktĂłre byÂły z defektami. Obecnie nie powinno to mieĂŚ chyba miejsca, przynajmniej u szanujÂących siĂŞ producentĂłw a do takich zalicza siĂŞ chyba Subaru. Pozdro
[ Dodano: 2007-11-01, 22:24 ]
KiksÂłem siĂŞ zamiast idÂą miaÂło byĂŚ szÂły. Sorrrrrki |
|
|
|
 |
szczurek990
|
Wysłany: 2007-11-19, 00:01
|
0
|
|
|
|
jesli oryginal to nie zdzieraj ale podkladzik swoj lepiej daj dla pewnosci i ewentualnych nierownosci fabrychnych |
|
|
|
 |
malarz
|
Wysłany: 2007-11-19, 07:20
|
0
|
|
|
|
Jak prĂłba "nitro" pomyÂślna i nie ma uszkodzeĂą to ja bym teÂż nie ÂździeraÂł tylko daÂł na niego jakiÂś akryl niewypeÂłniajÂący tak aby tylko sobie wyrĂłwnaĂŚ a najlepiej taki co siĂŞ Âładnie rozlewa. Ja dajĂŞ w takich przypadkach spectral mix rozcieĂączony tak coÂś pomiĂŞdzy wersjÂą M/M a gruntujÂącÂą. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-11-19, 08:06
|
0
|
|
|