Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
michalLbn
Wysłany: 2009-04-17, 08:10   
0
UP DOWN

Poza tym poruszyÂłem temat zmniejszenia iloÂści rozcieĂączalnika w bazie po tym jak przeczytaÂłem Âże kolega Dj.Mcg rozcieĂączyÂł 1:1 i malowaÂł dyszÂą 1.8 co moze utrudniaĂŚ malowanie bazy w takiej konsystencji.

Dj.McG 
Wysłany: 2009-04-19, 23:42   
0
UP DOWN

tak naprawde to rozpuszczalnika daÂłem mniej bo farma mi sie wydawaÂła za Âżadka
myÂśle ze byÂło 58% farba 42% rozpuszczalnik pierwszy raz lakierowaÂłem a wydaÂło mi siĂŞ za rzadkie
teraz i tak musze zainwestowaĂŚ w pistolet z dyszÂą 1,3 ale narazie kupie taki tani ja mam ten 1.8 FOBO
no na Star evo narazie szkoda mi kasy:(

mebArth 
Wysłany: 2009-04-19, 23:53   
0
UP DOWN

1.8 do malunku czy do podkÂładu?

Dj.McG 
Wysłany: 2009-04-19, 23:56   
0
UP DOWN

1.8 do podkÂładu
1.3 chce zakupiĂŚ do malowania

shalashaska 
Wysłany: 2009-04-29, 17:49   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
.... Anawet jak jest woda/wodzianka baza tosie nie wylewa na pierwszy raz. ty;lko robi sie "kontakt" i potem wylewki.

Jak mam rozumieĂŚ ten "kontakt"?ZapyliĂŚ?Przy akrylu robi sie podobnie?

kalbi 
Wysłany: 2009-04-29, 21:37   
0
UP DOWN

shalashaska napisał/a:
mebArth napisał/a:
.... Anawet jak jest woda/wodzianka baza tosie nie wylewa na pierwszy raz. ty;lko robi sie "kontakt" i potem wylewki.

tak i tak :D

shalashaska 
Wysłany: 2009-04-30, 03:09   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
shalashaska napisał/a:
mebArth napisał/a:

A nie bedzie mialo to wpÂływu potem na morke?Po co wogĂłle tak sie robi?Po tym kontakcie po jakim czasie nakladac normalna warstwe?

michalLbn
Wysłany: 2009-04-30, 08:08   
0
UP DOWN

shalashaska napisał/a:
kalbi napisał/a:
shalashaska napisał/a:
mebArth napisał/a:

A nie bedzie mialo to wpÂływu potem na morke?Po co wogĂłle tak sie robi?Po tym kontakcie po jakim czasie nakladac normalna warstwe?

Jak chcesz robiÌ zacieki to rób bez kontaktu i wylej pierwsz¹ warstwê. :) Poza tym to po cz¹êsci izoluje od pod³o¿a co jest przydatne

banshee 
Wysłany: 2009-04-30, 14:29   
0
UP DOWN
staram siĂŞ jak mogĂŞ

"przymierzam siĂŞ do pomalowania ... - za wyjÂątkiem dachu, (co prawda nigdy wczeÂśniej tego nie robiÂłem)"

LUDZIE TRZYMAJCIE!!!

Zamiast zakÂładaĂŚ nowe tematy zacznijcie uÂżywaĂŚ opcji szukaj :!:

Wszystko jest napisane, jakie materiaÂły w jakiej kolejnoÂści siĂŞ nakÂłada i jak dociera.
Nawet jakich pistoletĂłw do czego uÂżywaĂŚ.

Takie tematy powinny byĂŚ usuwane!

Ekspertem nie jestem, ale TICO zrobiÂłeÂś jak fabryka - niedomalowane.
Mistrza masz u mnie za poÂłoÂżenie bazy i klaru dyszÂą 1,8 - chyba nawet dziecko by siĂŞ domyÂśliÂło, Âże rzadsze lakiery = mniejsza dysza.

Lubie takich go¶ci, bo daj± robotê porz±dnym lakiernikom, a sami wk³adaj± 2x kasê na to samo. Jedno tylko mnie wpienia - ¿eby tak± KASZANÊ lakiernik poprawi³ musi nie¼le siê przy tym napie..rd...liæ.

Praktykuj i duÂżo czytaj - taka moja rada.

Wystarczy stan¹Ì na œwiat³ach obok innego auta i z daleka widaÌ rzeŸbê na ca³ym boku, albo malunek sprayem ze standardowej palety z Castoramy.

gola 
Wysłany: 2009-04-30, 19:17   
0
UP DOWN

to jest dzial dla poczatkujacych jak bys nie zauwazyl.Kazdy jakos zaczynal.Jedni lepiej,drudzy gorzej.
Chyba ze ty jestes z tych co to sie lakierowac z ksiazek nauczyli i trzymajac pistolet pierwszy raz w rece idealnie im pierwsze lakierowanie wyszlo (bo byli i tacy)
banshee napisał/a:
"...Lubie takich goÂści, bo dajÂą robotĂŞ porzÂądnym lakiernikom...

siebie miales na mysli? ;)

shalashaska 
Wysłany: 2009-04-30, 19:37   
0
UP DOWN

Fajnie by by³o jakby ktoœ napisa³ jakiœ poradnik.Nawet taki króciutki, czy k³aœÌ wachlarzem, czy strumieniem itp, a potem krecimy flaszke :cool:

shalashaska 
Wysłany: 2009-05-01, 07:43   
0
UP DOWN

Znalaz³em fajny filmik i chyba na nim goœÌ robi warstwe kontaktow¹.Powiedzmy ¿e w czasie 1:59 do 2:00 to tak wygl¹da ta warstwa kontaktowa?

http://www.youtube.com/wa...laynext_from=PL

mebArth 
Wysłany: 2009-05-01, 11:22   
0
UP DOWN

shalashaska napisał/a:
Znalaz³em fajny filmik i chyba na nim goœÌ robi warstwe kontaktow¹.Powiedzmy ¿e w czasie 1:59 do 2:00 to tak wygl¹da ta warstwa kontaktowa?

http://www.youtube.com/wa...laynext_from=PL

Mozna tak powiedziec...ale mi sie to wydaje na 1 warstwe normalnie wylana. Gosc widac profi /rekawiczki szmatki...itp. W ogĂłle kontakt to jest pierwsza warstwa.

Co mi sie nie podoba na tym filmie - zamalowane amory od tylnej klapy :D amory sie zdejmuje i wsadza sie pod klape kija. np ja tak robiê...nie chce mi sie potem myÌ amorów i zmywac oryginalnych napisów na nich. I goœÌ robi na konwencji bo nie ma wylania jak na wodzie.
Za daleko trzyma pistol i ma szorstkÂą baze na bank!
Chyba ze ma magiczny pistol jakis?

Ryba 
Wysłany: 2009-07-12, 16:00   
0
UP DOWN

OdswieÂżam.
Mam do pomalowania 2 zderzaki. Do podkÂładu (novol protect 310) mam uelastyczniacz, natmiast do lakieru (akryl dyna420) nie ma takiego produktu. Co zrobiĂŚ ?? dolaĂŚ do dyny uelastyczniacza Novola, czy polakieowaĂŚ bez uÂżycia tego dodatku ??

baqo 
Wysłany: 2009-07-12, 22:15   
0
UP DOWN

Ryba napisał/a:
dolaĂŚ do dyny uelastyczniacza Novola,
oczywiÂście :spoko:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu