Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 04:26 |
Autor |
Wiadomość |
 |
maverik
|
Wysłany: 2007-11-13, 11:22 Do osob w branzy nt wynagrodzenia.
|
0
|
|
|
|
Czesc,
do konca roku planuje uruchomic nowy obiekt gdzie bede mial kabine, pracownie i osobno miejsce do szykowania elementow, zamierzam zatrudnic lakiernika na poczatek jego zakres pracy to dzialanie przy motocyklach (rozebranie, podprostowanie czasami mocowan owiewek, pasowanie wszystkiego - kazdy chodz troche sprytny sobie poradzi), umiejetnosc fachowego spawania plastikow, szykowanie elementow do malowania, praca od 9 do 17ej, praca na poczatku napewno na luzie i beda ja wypelniac inne obowiazki jesli nie bedzie przykladowo zlecen, powiedzcie mi.. ile taka osoba powinna zarabiac na poczatek?
pozdr. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-11-15, 06:38
|
0
|
|
|
|
maverik napisał/a: | ile taka osoba powinna zarabiac na poczatek? |
4000 na reke.
mowie o fachowcu a nie o paproku. |
|
|
|
 |
maverik
|
Wysłany: 2007-11-15, 11:17
|
0
|
|
|
|
rbfm napisał/a: | maverik napisał/a: | ile taka osoba powinna zarabiac na poczatek? |
4000 na reke.
mowie o fachowcu a nie o paproku. |
jak chcesz komus zaplacic 4 tys na reke za przycieranie podkladu i spawanie plastiku po 40 h tygodniowo to zycze powodzenia |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-11-15, 12:42
|
0
|
|
|
|
akurat ja nikomu nie place i nie mam zamiaru, a sam za mniej bym nie poszedl robic do nikogo. jak chcesz kogos do przycierania podkladu to sobie ucznia zalatw. a spawanie plastikow to taniej wyjdzie oddac do kogos. |
|
|
|
 |
maverik
|
Wysłany: 2007-11-15, 14:17
|
0
|
|
|
|
rbfm napisał/a: | akurat ja nikomu nie place i nie mam zamiaru, a sam za mniej bym nie poszedl robic do nikogo. jak chcesz kogos do przycierania podkladu to sobie ucznia zalatw. a spawanie plastikow to taniej wyjdzie oddac do kogos. |
1. najczesciej nawet lakiernicy tyle nie zarabiaja pracujac w pojedynke, ja niestety przewiduje poczatkowo budzet do ok 1200 zl na reke, przy czym tj piszesz bardziej dla ucznia niz fachowca, zaleta pracy tu jest jest w pewien sposob looz i tworzenie naprawde fajnych rzeczy, warsztat bedzie jedynym tego typu miejscem w Polsce jesli bedziemy mieli wiecej zlecen pensja o wiele wzrosnie 2. jesli chcesz sie rozwijac samemu nie zrobisz wszystkiego. 3. u mnie chodzi o cos zupelnie innego, zamiast skupic sie nad malowaniem aerografem i rozwijac sie w temacie plastycznym przygotowuje motocykle co zajmuje dosc duzo czasu, zaleta tego taka ze stalem sie w ciagu kilku lat dobrym fachowcem w temacie lakiernictwa motocyklowego |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-11-15, 14:31
|
0
|
|
|
|
maverik napisał/a: | 1. najczesciej nawet lakiernicy tyle nie zarabiaja pracujac w pojedynke, |
bo to sa nie lakiernicy, a 'lakiernicy'
maverik napisał/a: | poczatkowo budzet do ok 1200 zl |
akurat dla gowniarza, bop nikt powazny nie zainteresuje sie taka oferta, wybacz
maverik napisał/a: | warsztat bedzie jedynym tego typu miejscem w Polsce |
a co to takiego ma byc ?
maverik napisał/a: | jesli bedziemy mieli wiecej zlecen pensja o wiele wzrosnie |
kazdy tak obiecuje :P |
|
|
|
 |
maverik
|
Wysłany: 2007-11-15, 17:47
|
0
|
|
|
|
Cytat: | bo to sa nie lakiernicy, a 'lakiernicy' |
nie przesadzaj, nawet bedac bardzo dobrym ciezko jest tyle zarobic na reke w Polsce w miare normalnie pracujac, jednak nie uwazam ze to niewykonalne
Cytat: | akurat dla gowniarza, bop nikt powazny nie zainteresuje sie taka oferta, wybacz |
wiesz, znam miejsca gdzie trzeba 10 x bardziej pracowac i dluzej za te pieniadze, w ktorych rowniez pracowalem, nie uwazam ze na poczatek jest to strasznie malo
Cytat: | a co to takiego ma byc ? |
w pelni profesjonalny pkt lakiernictwa motocyklowego i studia aerografu, rowniez samochodowego, prawie nikt z malujacych aerografem nie dysponuje kabina, zazwyczaj sa to ludzie lakierujacy u kogos, u nas wszystko bedzie odbywac sie na miejscu, do tego poracownia bedzie w pelni "przyjaznie" wyposazona, katalogi, probki kolorow itp rzeczy, mam cala wizje tego miejsca od lat
Cytat: | kazdy tak obiecuje :P |
kazdy, ale jesli ktos pracuje starannie i sobie radzi to czasami odnosi sie to do jego pensji |
|
|
|
 |
Marek
|
Wysłany: 2007-11-15, 21:58
|
0
|
|
|