Autor |
Wiadomość |
 |
Dawid1989
|
Wysłany: 2009-05-09, 20:26 Problem z polerkÂą Granatu
|
0
|
|
|
|
Panowie mam problem z polerowaniem ciemnego granatu.PolerowaÂłem swoje audi a6 i poÂłysk jest super ale pod pewnym kÂątem widac takie smugi jakby po gÂąbce. Ostatnio malowaÂłem teÂż a4 w granacie i teÂż jest taki sam efekt. PrĂłbowaÂłem g3 .kupiÂłem teÂż pasty na sucho p3 i 5p i nic nie pomaga...Co jest przyczynÂą tego g****. ????Prosze o pomoc |
|
|
|
 |
adams90-90
|
Wysłany: 2009-05-09, 22:16
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
Dawid1989
|
Wysłany: 2009-05-09, 23:12
|
0
|
|
|
|
g 10 nie bedzie za ostra???? |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-05-10, 10:27
|
0
|
|
|
|
G10 to jest mleko. na G10 jest czarna g¹bka nie gofrowana. Jesli nadal masz 'kó³ka" po polerce to mleczko na szmatke PRESTA. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
mezotr
|
Wysłany: 2009-05-10, 10:55
|
0
|
|
|

|
dolaczam sie do pytania a czy pasta 3m ta z ciemno niebieskim korkiem bedzie dobra na ciemne kolory chodzi mi zeby lakier po polerce wygladal tak jak po lakierowaniu |
|
|
|
 |
scooter1978
|
Wysłany: 2009-05-10, 11:28
|
0
|
|
|
|
Na ciemnych kolorach zawsze bĂŞdzie widaĂŚ polerkĂŞ po g3 dlatego zawsze trzeba po polerce przepolerowaĂŚ jeszcze raz miekszÂą gobkÂą {ja uÂżywam czarnej} i mleczkiem np z 3m |
|
 |
dooku
|
Wysłany: 2009-05-10, 20:08
|
0
|
|
|
|
ja poleruje 3M zielony a pozniej 3M zolty.
myje calosc i jade all FastWax z Presty.
rewelacja |
|
|
|
 |
Dawid1989
|
Wysłany: 2009-05-10, 22:50
|
0
|
|
|
|
Panowie mozecie bardziej objaÂśniĂŚ tĂŞ FastWax z Presty??? Czy do tego moze byĂŚ zwykÂłe mleczko formuÂła czy te g10???? strasznie mnie te smugi denerwujÂą bo auto ma super poÂłysk a pod pewnym kÂątem widac taki ... |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2009-05-20, 12:00
|
0
|
|
|

|
Rada przy polerowaniu ciemnych kolorĂłw akrylowych tzw. solidĂłw :
1. polerowanie standardowe do poÂłysku
2. polerowanie mleczkiem polerskim z du¿¹ iloœci¹ wody ... na ma³ych obrotach maszyny polerskiej.
3. UmyĂŚ resztki pasty - nie powinno juÂż byĂŚ smug ... ale bĂŞdÂą jeszcze mikro zaÂłamania
ÂświatÂła wyglÂądajÂące ja wielokiernkowe rysy.
Dla tych ktĂłrzy oczekujÂą perfekcji poÂłysku ....
krok 4 . Zmiana g¹bki na tak¹ która pozostanie ju¿ tylko do tego celu i polerowanie na bardzo wolnych obrotach woskiem o kostynsencji pasty najlepiej sprawdza siê TURTEL WAX ( choÌ nie jestem pewien czy dobrze pamiêtam nazwê i jej pisownie ) zielony lub niebieski ( ma³e metalowe puszki z ¿ó³wiem ).
Niestety duÂżo roboty. WaÂżne jak wosk zaschnie na gÂąbce po kilku dniach trzeba go oczyÂściĂŚ przed ponownym uÂżyciem gÂąbki. I pamiĂŞtajcie najwaÂżniejsze to niskie obroty polerki bez tego nie da rady ! |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-05-20, 12:07
|
0
|
|
|
|
Dawid1989 napisał/a: | Panowie mozecie bardziej objaÂśniĂŚ tĂŞ FastWax z Presty??? Czy do tego moze byĂŚ zwykÂłe mleczko formuÂła czy te g10???? strasznie mnie te smugi denerwujÂą bo auto ma super poÂłysk a pod pewnym kÂątem widac taki ... |
ProponowaÂł bym PRESTA w przeÂźroczystej butelce na szmatkĂŞ.
@PROJEKTER -turtle wax jest do bani i dla dziadkĂłw.
Teraz robiÂłem Lagune granatowa i kolejnosc BiaÂła gabka farecli i Profix Fast Cut1 na sucho
POtem Czarna gofrowana gabka i Profix Cut 3 na sucho
I PRESTA na szmatkĂŞ.
miodzio i akryl |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
makakk
|
Wysłany: 2009-05-21, 17:59
|
0
|
|
|
|
panowie mam pytanie ja robie w ten sposob najpierw biala gabka i pasta app 03 potem czarna gabka i politura korek jasny niebieski. czy dodatjkowo robic jeszcze woskiem dla uzyskania lepszego efektu? |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2009-05-21, 18:59
|
0
|
|
|

|
wiĂŞc sugerujĂŞ sprawdziĂŚ ... jak pomysÂł do bani ... to nie rĂłbcie !
a w sprawie nowoÂści chemicznych w materiaÂłach pomocniczych to ... poproÂś o nowe i stare ( tak z 8 - 10 lat ) karty charakterystyki towaru i sprawdÂź jak bardzo daleko zaszÂły zmiany .... w kolorze opakowania i nazwie handlowej .... to jest postĂŞp ! |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-05-21, 20:14
|
0
|
|
|
|
makakk napisał/a: | czy dodatjkowo robic jeszcze woskiem dla uzyskania lepszego efektu? | wosk jest konserwatorem lakieru Cytat: | wiĂŞc sugerujĂŞ sprawdziĂŚ ... jak pomysÂł do bani ... to nie rĂłbcie !
a w sprawie nowoÂści chemicznych w materiaÂłach pomocniczych to ... poproÂś o nowe i stare ( tak z 8 - 10 lat ) karty charakterystyki towaru i sprawdÂź jak bardzo daleko zaszÂły zmiany .... w kolorze opakowania i nazwie handlowej .... to jest postĂŞp !
| dobre |
|
|
|
 |
Benos77
|
Wysłany: 2009-12-04, 21:39
|
0
|
|
|
|
Podpinam siĂŞ pod ten temat. WidziaÂłem na stronie Farecli Âże do polerowania G10 uÂżywa sie czarnej gÂąbki. Takiej firmy "Farecla" to u mnie nie ma, wiĂŞc jakiej uÂżyĂŚ zamiast oryginalnej, zwykÂłej czarnej czy czarnej z wypustkami? |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-12-07, 11:23
|
0
|
|
|