Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Dawid1989 
Wysłany: 2009-05-09, 20:26   Problem z polerkÂą Granatu
0
UP DOWN

Panowie mam problem z polerowaniem ciemnego granatu.PolerowaÂłem swoje audi a6 i poÂłysk jest super ale pod pewnym kÂątem widac takie smugi jakby po gÂąbce. Ostatnio malowaÂłem teÂż a4 w granacie i teÂż jest taki sam efekt. PrĂłbowaÂłem g3 .kupiÂłem teÂż pasty na sucho p3 i 5p i nic nie pomaga...Co jest przyczynÂą tego g****. ????Prosze o pomoc

adams90-90 
Wysłany: 2009-05-09, 22:16   
0
UP DOWN

A czarna gÂąbka i g10 ??

Dawid1989 
Wysłany: 2009-05-09, 23:12   
0
UP DOWN

g 10 nie bedzie za ostra????

mebArth 
Wysłany: 2009-05-10, 10:27   
0
UP DOWN

G10 to jest mleko. na G10 jest czarna g¹bka nie gofrowana. Jesli nadal masz 'kó³ka" po polerce to mleczko na szmatke PRESTA.

mezotr 
Wysłany: 2009-05-10, 10:55   
0
UP DOWN

dolaczam sie do pytania a czy pasta 3m ta z ciemno niebieskim korkiem bedzie dobra na ciemne kolory chodzi mi zeby lakier po polerce wygladal tak jak po lakierowaniu

scooter1978 
Wysłany: 2009-05-10, 11:28   
0
UP DOWN

Na ciemnych kolorach zawsze bĂŞdzie widaĂŚ polerkĂŞ po g3 dlatego zawsze trzeba po polerce przepolerowaĂŚ jeszcze raz miekszÂą gobkÂą {ja uÂżywam czarnej} i mleczkiem np z 3m

dooku 
Wysłany: 2009-05-10, 20:08   
0
UP DOWN

ja poleruje 3M zielony a pozniej 3M zolty.
myje calosc i jade all FastWax z Presty.
rewelacja :cool:

Dawid1989 
Wysłany: 2009-05-10, 22:50   
0
UP DOWN

Panowie mozecie bardziej objaÂśniĂŚ tĂŞ FastWax z Presty??? Czy do tego moze byĂŚ zwykÂłe mleczko formuÂła czy te g10???? strasznie mnie te smugi denerwujÂą bo auto ma super poÂłysk a pod pewnym kÂątem widac taki ...

PROJEKTER
Wysłany: 2009-05-20, 12:00   
0
UP DOWN

Rada przy polerowaniu ciemnych kolorĂłw akrylowych tzw. solidĂłw :

1. polerowanie standardowe do poÂłysku
2. polerowanie mleczkiem polerskim z du¿¹ iloœci¹ wody ... na ma³ych obrotach maszyny polerskiej.
3. UmyĂŚ resztki pasty - nie powinno juÂż byĂŚ smug ... ale bĂŞdÂą jeszcze mikro zaÂłamania
ÂświatÂła wyglÂądajÂące ja wielokiernkowe rysy.
Dla tych ktĂłrzy oczekujÂą perfekcji poÂłysku ....
krok 4 . Zmiana g¹bki na tak¹ która pozostanie ju¿ tylko do tego celu i polerowanie na bardzo wolnych obrotach woskiem o kostynsencji pasty najlepiej sprawdza siê TURTEL WAX ( choÌ nie jestem pewien czy dobrze pamiêtam nazwê i jej pisownie ) zielony lub niebieski ( ma³e metalowe puszki z ¿ó³wiem ).
Niestety duÂżo roboty. WaÂżne jak wosk zaschnie na gÂąbce po kilku dniach trzeba go oczyÂściĂŚ przed ponownym uÂżyciem gÂąbki. I pamiĂŞtajcie najwaÂżniejsze to niskie obroty polerki bez tego nie da rady !

mebArth 
Wysłany: 2009-05-20, 12:07   
0
UP DOWN

Dawid1989 napisał/a:
Panowie mozecie bardziej objaÂśniĂŚ tĂŞ FastWax z Presty??? Czy do tego moze byĂŚ zwykÂłe mleczko formuÂła czy te g10???? strasznie mnie te smugi denerwujÂą bo auto ma super poÂłysk a pod pewnym kÂątem widac taki ...

ProponowaÂł bym PRESTA w przeÂźroczystej butelce na szmatkĂŞ.

@PROJEKTER -turtle wax jest do bani i dla dziadkĂłw.
Teraz robiÂłem Lagune granatowa i kolejnosc BiaÂła gabka farecli i Profix Fast Cut1 na sucho
POtem Czarna gofrowana gabka i Profix Cut 3 na sucho
I PRESTA na szmatkĂŞ.
miodzio i akryl

makakk
Wysłany: 2009-05-21, 17:59   
0
UP DOWN

panowie mam pytanie ja robie w ten sposob najpierw biala gabka i pasta app 03 potem czarna gabka i politura korek jasny niebieski. czy dodatjkowo robic jeszcze woskiem dla uzyskania lepszego efektu?

PROJEKTER
Wysłany: 2009-05-21, 18:59   
0
UP DOWN

wiĂŞc sugerujĂŞ sprawdziĂŚ ... jak pomysÂł do bani ... to nie rĂłbcie !

a w sprawie nowoÂści chemicznych w materiaÂłach pomocniczych to ... poproÂś o nowe i stare ( tak z 8 - 10 lat ) karty charakterystyki towaru i sprawdÂź jak bardzo daleko zaszÂły zmiany .... w kolorze opakowania i nazwie handlowej .... to jest postĂŞp !

baqo 
Wysłany: 2009-05-21, 20:14   
0
UP DOWN

makakk napisał/a:
czy dodatjkowo robic jeszcze woskiem dla uzyskania lepszego efektu?
wosk jest konserwatorem lakieru
Cytat:
wiĂŞc sugerujĂŞ sprawdziĂŚ ... jak pomysÂł do bani ... to nie rĂłbcie !

a w sprawie nowoÂści chemicznych w materiaÂłach pomocniczych to ... poproÂś o nowe i stare ( tak z 8 - 10 lat ) karty charakterystyki towaru i sprawdÂź jak bardzo daleko zaszÂły zmiany .... w kolorze opakowania i nazwie handlowej .... to jest postĂŞp !

dobre :spoko:

Benos77
Wysłany: 2009-12-04, 21:39   
0
UP DOWN

Podpinam siĂŞ pod ten temat. WidziaÂłem na stronie Farecli Âże do polerowania G10 uÂżywa sie czarnej gÂąbki. Takiej firmy "Farecla" to u mnie nie ma, wiĂŞc jakiej uÂżyĂŚ zamiast oryginalnej, zwykÂłej czarnej czy czarnej z wypustkami?

No-limit
Wysłany: 2009-12-07, 11:23   
0
UP DOWN

Benos77 napisał/a:
zwykÂłej czarnej czy czarnej z wypustkami?

Czarnej z"wypustkami" tzw. gofrowanej.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu