Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2009-05-09, 19:26 Problem z polerk± Granatu
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 324 Sk±d: okolice Mielca
|
Panowie mam problem z polerowaniem ciemnego granatu.Polerowa³em swoje audi a6 i po³ysk jest super ale pod pewnym k±tem widac takie smugi jakby po g±bce. Ostatnio malowa³em te¿ a4 w granacie i te¿ jest taki sam efekt. Próbowa³em g3 .kupi³em te¿ pasty na sucho p3 i 5p i nic nie pomaga...Co jest przyczyn± tego g****. ????Prosze o pomoc |
|
|
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2009-05-09, 21:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
|
|
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2009-05-09, 22:12
|
0
|
|
|
|
g 10 nie bedzie za ostra???? |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-05-10, 09:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
G10 to jest mleko. na G10 jest czarna g±bka nie gofrowana. Jesli nadal masz 'kó³ka" po polerce to mleczko na szmatke PRESTA. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
mezotr
|
Wys³any: 2009-05-10, 09:55
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 172
|
dolaczam sie do pytania a czy pasta 3m ta z ciemno niebieskim korkiem bedzie dobra na ciemne kolory chodzi mi zeby lakier po polerce wygladal tak jak po lakierowaniu |
|
|
|
|
scooter1978
|
Wys³any: 2009-05-10, 10:28
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 37
|
Na ciemnych kolorach zawsze bêdzie widaæ polerkê po g3 dlatego zawsze trzeba po polerce przepolerowaæ jeszcze raz mieksz± gobk± {ja u¿ywam czarnej} i mleczkiem np z 3m |
|
|
dooku
|
Wys³any: 2009-05-10, 19:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 117 Sk±d: £ód¼
|
ja poleruje 3M zielony a pozniej 3M zolty.
myje calosc i jade all FastWax z Presty.
rewelacja |
|
|
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2009-05-10, 21:50
|
0
|
|
|
|
Panowie mozecie bardziej obja¶niæ tê FastWax z Presty??? Czy do tego moze byæ zwyk³e mleczko formu³a czy te g10???? strasznie mnie te smugi denerwuj± bo auto ma super po³ysk a pod pewnym k±tem widac taki ... |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2009-05-20, 11:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Rada przy polerowaniu ciemnych kolorów akrylowych tzw. solidów :
1. polerowanie standardowe do po³ysku
2. polerowanie mleczkiem polerskim z du¿± ilo¶ci± wody ... na ma³ych obrotach maszyny polerskiej.
3. Umyæ resztki pasty - nie powinno ju¿ byæ smug ... ale bêd± jeszcze mikro za³amania
¶wiat³a wygl±daj±ce ja wielokiernkowe rysy.
Dla tych którzy oczekuj± perfekcji po³ysku ....
krok 4 . Zmiana g±bki na tak± która pozostanie ju¿ tylko do tego celu i polerowanie na bardzo wolnych obrotach woskiem o kostynsencji pasty najlepiej sprawdza siê TURTEL WAX ( choæ nie jestem pewien czy dobrze pamiêtam nazwê i jej pisownie ) zielony lub niebieski ( ma³e metalowe puszki z ¿ó³wiem ).
Niestety du¿o roboty. Wa¿ne jak wosk zaschnie na g±bce po kilku dniach trzeba go oczy¶ciæ przed ponownym u¿yciem g±bki. I pamiêtajcie najwa¿niejsze to niskie obroty polerki bez tego nie da rady ! |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-05-20, 11:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Dawid1989 napisa³/a: | Panowie mozecie bardziej obja¶niæ tê FastWax z Presty??? Czy do tego moze byæ zwyk³e mleczko formu³a czy te g10???? strasznie mnie te smugi denerwuj± bo auto ma super po³ysk a pod pewnym k±tem widac taki ... |
Proponowa³ bym PRESTA w prze¼roczystej butelce na szmatkê.
@PROJEKTER -turtle wax jest do bani i dla dziadków.
Teraz robi³em Lagune granatowa i kolejnosc Bia³a gabka farecli i Profix Fast Cut1 na sucho
POtem Czarna gofrowana gabka i Profix Cut 3 na sucho
I PRESTA na szmatkê.
miodzio i akryl |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
makakk
|
Wys³any: 2009-05-21, 16:59
|
0
|
|
|
|
panowie mam pytanie ja robie w ten sposob najpierw biala gabka i pasta app 03 potem czarna gabka i politura korek jasny niebieski. czy dodatjkowo robic jeszcze woskiem dla uzyskania lepszego efektu? |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2009-05-21, 17:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
wiêc sugerujê sprawdziæ ... jak pomys³ do bani ... to nie róbcie !
a w sprawie nowo¶ci chemicznych w materia³ach pomocniczych to ... popro¶ o nowe i stare ( tak z 8 - 10 lat ) karty charakterystyki towaru i sprawd¼ jak bardzo daleko zasz³y zmiany .... w kolorze opakowania i nazwie handlowej .... to jest postêp ! |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2009-05-21, 19:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
makakk napisa³/a: | czy dodatjkowo robic jeszcze woskiem dla uzyskania lepszego efektu? | wosk jest konserwatorem lakieru Cytat: | wiêc sugerujê sprawdziæ ... jak pomys³ do bani ... to nie róbcie !
a w sprawie nowo¶ci chemicznych w materia³ach pomocniczych to ... popro¶ o nowe i stare ( tak z 8 - 10 lat ) karty charakterystyki towaru i sprawd¼ jak bardzo daleko zasz³y zmiany .... w kolorze opakowania i nazwie handlowej .... to jest postêp !
| dobre |
|
|
|
|
Benos77
|
Wys³any: 2009-12-04, 21:39
|
0
|
|
|
|
Podpinam siê pod ten temat. Widzia³em na stronie Farecli ¿e do polerowania G10 u¿ywa sie czarnej g±bki. Takiej firmy "Farecla" to u mnie nie ma, wiêc jakiej u¿yæ zamiast oryginalnej, zwyk³ej czarnej czy czarnej z wypustkami? |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-12-07, 11:23
|
0
|
|
|