Szukaj FAQ Album

Zamknięty przez: acidhouse 2009-05-30, 14:20
Autor Wiadomość
bachus 
Wysłany: 2009-05-03, 12:56   calibra - full
0
UP DOWN

czesc koledzy !
To moj pierwszy post wiĂŞc przy okazji sie przywitam - miÂło mi jest tu zagoscic.
Wrzucam fotki auta ktĂłre dotad najbardziej daÂło mi w kosc (dwie reperaturki, wyklepywanie elementĂłw... pasowanie bodykitu... ale czego sie spodziewac po porzuconym w krzakach smietniku... biorÂąc pod uwage jego stan przed, mozna powiedziec ze chyba zmartwychwstaÂło autko :P

Obraz 183.jpg
Plik ściągnięto 81 raz(y) 461.57 KB

Obraz 022.jpg
Plik ściągnięto 69 raz(y) 413.73 KB

Obraz 042.jpg
Plik ściągnięto 87 raz(y) 344.04 KB

Obraz 029.jpg
Plik ściągnięto 76 raz(y) 360.31 KB

Obraz 020.jpg
Plik ściągnięto 105 raz(y) 380.59 KB

bachus 
Wysłany: 2009-05-03, 12:58   
0
UP DOWN

i jeszcze kilka ... chĂŞtnie przeczytam Wasze opinie

Obraz 424.jpg
Plik ściągnięto 101 raz(y) 506.85 KB

Obraz 078.jpg
Plik ściągnięto 131 raz(y) 482.48 KB

Obraz 154.jpg
Plik ściągnięto 76 raz(y) 480.52 KB

Bisuside14 
Wysłany: 2009-05-03, 13:25   
0
UP DOWN

PiĂŞknie wyszÂła, lecz nie podoba mi siĂŞ sam pomysÂł zmiany przednich reflektorĂłw. :/ MoÂże to kwestia gustu wÂłaÂściciela lub mojego...
Masz moÂże fote jak wyglÂąda przĂłd po lakierowaniu?

dawid
Wysłany: 2009-05-03, 15:01   
0
UP DOWN

No calkiem gitara na plus ze grafika ze srodkami ( mi sie na mojej audi nie chcialo:) ale szkoda ze nie ten sam motyw z dwochstram. Ale ogolnie elegancko:)

bachus 
Wysłany: 2009-05-03, 15:08   
0
UP DOWN

maska i zderzak jeszcze sÂą w gruncie. Co do przodu: jak auto do mnie trafiÂło miaÂło juza zaspawane narozniki w bÂłotnikach a lampy przednie byÂły w stanie opÂłakanym z punto II.
PoszukaÂłem co mi zalega i znalazÂłem soczewki od mazdy xedos. spodobaÂł sie klientowi nowy FACE i przerobilismy przĂłd.niedÂługo jakos wrzuce jeszcze foto dachu z grafikÂą, maski i zderzaka.
Z pocz¹tku calibra mia³a byc TWOFACE :P ca³kiem inne kolory z 2 stron, jednak w koncu ró¿ne s¹ wzory ...

Bisuside14 
Wysłany: 2009-05-03, 15:31   
0
UP DOWN

Jeszcze pamiĂŞtasz to czy mĂłgÂłbyÂś jeszcze napisaĂŚ w jakiej kolejnoÂści nakÂładaÂłeÂś poszczegĂłlne kolory i oklejaÂłeÂś? To nie waÂżne, ale patrzÂąc na foty nie umiem sobie "wyobraziĂŚ" kolejnoÂści.

bachus 
Wysłany: 2009-05-03, 15:41   
0
UP DOWN

po zagruntowaniu naiperw posz³a biel, potem zó³ty. na zó³tym wyklei³em wzór g³ówny czyli ten który jest czarny z zó³tym outline'mpotem b³êkit i maskowanie outline'u, zielony i tak samo. Nastêpnie maskowa³em i robi³em wype³nienia. maskowa³em i zrobi³em t³o.
Krok nastêpny to dorobienie cieni i szachownicy. zdjêcie masek i docieniowanie gdzie trzeba. w miêdzyczasie na kolejne bazy nak³ada³em w drugiej warstwie per³y. Ta niby czerù to czysta per³a dodawana do czarnego. elementy bia³o z³ote pokryte s¹ pomaraùczoowo z³ot¹ per³¹, elementy zielone, seledynow¹ a niebieskie b³êkitn¹ per³¹ (niektóre dwoma per³ami cieniowane... niestety nie dysponuje sprzêtem ktory uchwyci³by efekt.

druga strona medalu...
przed na³ozeniem czarnej per³y która by³a ostatnim kolorem, calosc zosta³a pokryta lakierem i potem zmatowana, na to czern , znów lakier, matowanko i polerka. lakier swoje odsta³ i znów zostanie zmatowany i po³o¿e kolejne warstwy klaru y wypoleruje aby uzyskac typow¹ dla amerykaùskiego custom paintingu g³adkoœ powloki - bez struktury. Nie wszystkim siê to podoba - ja osobiscie lubiê jak lakier ma delikatn¹ strukturkê - jak w orygina³ach... ale có¿ ... klient nasz Pan :)

zelek-lakiernictwo 
Wysłany: 2009-05-04, 17:39   
0
UP DOWN

no no calibra wyszla wysmienicie ale lampy porazka sam mam calibre i wiem jak beznadziejne lampy sa oryginalne wogĂłle nieswiecÂą ale lepiej juz dolozyc troche pieniedzy i miec Angel eyes dedykowane do tego auta..

Piekna robota! :tak: :tak:

bachus 
Wysłany: 2009-05-04, 22:20   
0
UP DOWN

tez zaÂłuje ze daÂłem klientowi te lampy- nagadal ze nie ma kasy daÂłem mu je za friko bo mi by sie nie przydaÂły. miaÂłem dwa komplety. ostatnio patrze na allegro zeby je wystawic a tam sztuka 400-500zÂł (!!) jak bym widziaÂł co mam to bym je sprzedaÂł i w gratisie kupiÂł oryginaly :P teraz za pozno bo musiaÂłem odciac od lamp oryginalne mocowania i przyspawac inne ;/ trudno... niech mu swieca ...

dziekuje za miÂłe sÂłowo.
pozdrawiam

zelek-lakiernictwo 
Wysłany: 2009-05-05, 19:21   
0
UP DOWN

bachus jesli mozna do poprosze o wiecej fotek jak to wszytsko wyglada w peÂłnym kadrze:)
z maskÂą cos robiÂłeÂś?

bachus 
Wysłany: 2009-05-06, 10:39   
0
UP DOWN

maski narazie nie ruszam - czekam az klient przyniesie kase i cos doczekac sie nie moge.

wieczorkiem wrzuce fotki wszystkie jakie mam po kolei.

narazie smigam do firemki - pracuje teraz nad OSÂĄ z 55roku. niestety caÂłkowity oryginal ale chyba tez Âładna bedzie

malchov 
Wysłany: 2009-05-13, 22:40   
0
UP DOWN

To juÂż profeska, bez wÂątpienia.

Pytanko takie mam techniczne:
przed malowaniem koniecznie trzeba zmatowiĂŚ powierzchniĂŞ?

Bo mam klienta chĂŞtnego, ale do koĂąca nie jest zdecydowany, wolaÂłby pomalowaĂŚ moÂże na prĂłbĂŞ, jak nie podpasi to zmyĂŚ to, a jak podpasi to pokryĂŚ to klarem.

pitterek 
Wysłany: 2009-05-13, 22:56   
0
UP DOWN

malchov napisał/a:
To juÂż profeska, bez wÂątpienia.

przed malowaniem koniecznie trzeba zmatowiĂŚ powierzchniĂŞ?

Bo mam klienta chĂŞtnego, ale do koĂąca nie jest zdecydowany, wolaÂłby pomalowaĂŚ moÂże na prĂłbĂŞ, jak nie podpasi to zmyĂŚ to, a jak podpasi to pokryĂŚ to klarem.

Trzeba

acidhouse
Wysłany: 2009-05-13, 23:00   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

(zmazaĂŚ co???)jaka bzdura podpasi nie podpasi niech wypier da lasi

LoboLoco 
Wysłany: 2009-05-14, 07:52   
0
UP DOWN

Klient musi na etapie projektu powiedzieĂŚ czy pasi czy nie....zrĂłb mu wizualizacjĂŞ w fotoszopie, pokaÂż swoje portfolio i wszystko powinno byĂŚ jasne. Jak jakiÂś ambitny projekt i zaleÂży Ci na puszczaniu w Âświat swoich prac to najwyÂżej siĂŞ dogadaj, Âże po kosztach zrobisz, ale nie daj sie wkrĂŞciĂŚ w zmywanie swojej roboty... :blee:

malchov 
Wysłany: 2009-05-14, 10:56   
0
UP DOWN

Macie racjĂŞ. TrochĂŞ szacunku dla samego siebie!

Niech zasuwa papierkiem! Szybciutko! Bo siĂŞ rozmyÂślĂŞ

bachus 
Wysłany: 2009-05-14, 23:18   
0
UP DOWN

zelek-lakiernictwo napisał/a:
bachus jesli mozna do poprosze o wiecej fotek jak to wszytsko wyglada w peÂłnym kadrze:)
z maskÂą cos robiÂłeÂś?

zelek - jak chciaÂłbys fotki to podeslij prosze maila - podesle Ci wszystkie albo adres daj to na CD Ci podesle bo sporo jest ich ze 25 i ciezko wsio wrzucac na Forum.

"
Cytat:
przed malowaniem koniecznie trzeba zmatowiĂŚ powierzchniĂŞ? "

- kup sobie abralon 2000 (firma 3M chyba) lub podobny produkt innej firmy, zmatuj powierchnie. na niej mozesz malowac, jak cos nie halo mozesz zmyc rozcieĂączalnikiem do bazy, tylko odmuchuj aby nie odpazyc poprzendiej warstwy (oryginalnej)
jak chcesz znĂłw poÂłysk to kup jeszcze abralon 3000 przelec maszynkÂą i pasta polerskÂą.

Osobiscie polecam nie zmywac i zrobic jak chÂłopaki mĂłwiÂą. Klient przychodzi do artysty nie do supermarketu. - jezeli decyduje sie klient na zmywanie - to bierz kase za to co zrobiÂłes.

powodzonka!

LoboLoco 
Wysłany: 2009-05-15, 09:48   
0
UP DOWN

Do matowania jest teÂż dobry "Scotch" z 3M lub ogĂłlnie wÂłuknina o gradacji przykÂładowo 1800 ze zmywaczem silikonĂłw lub jak ktoÂś woli ludwikiem....
A co do polerki to ostatnio uÂżywaÂłem pasty z K2 i polerowaÂłem rĂŞcznie (komĂłra) i wyszÂło caÂłkiem przyzwoicie...

Bisuside14 
Wysłany: 2009-05-29, 19:33   
0
UP DOWN

Moim skromnym zdaniem za pierwszego wyglÂądu wyglÂądaÂła gorzej- przynajmniej znikÂła ohydna "lista pÂłac" i lotka. Mam nadziejĂŞ, Âże meganiepasujÂącAlotkadocalibry juÂż nie powrĂłci na klapĂŞ. ;)

BalantinaÂŚ 
Wysłany: 2009-05-29, 19:35   
0
UP DOWN
BalantinaÂŚ

czytaj miedzy wierszami!!!:) Skoro tak zapraszam do klienta i zobacz jakoœÌ wykonania:) o ile mozna nazwac to wykonaniem:)

shalashaska 
Wysłany: 2009-05-29, 19:43   
0
UP DOWN

A po co ktoÂś wogĂłle robi z auta wioche?

Bisuside14 
Wysłany: 2009-05-29, 19:45   
0
UP DOWN

To przynajmniej napisz co jest nie tak. Na zdjêciach wygl¹da ok. A jak jest naprawdê? ( jakoœÌ wykonania)

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi