Autor |
Wiadomo¶æ |
|
krzysiek124
|
Wys³any: 2009-05-25, 20:06 Jak pozbyæ siê lakieru epoxydowego z powierzchni auta??
|
0
|
|
|
|
Kolega postawi³ auto na parkingu, a nieopodal malowali jak±¶ konstrukcjê lakierem epoxydowym, wiatr tak powia³ ¿e bia³e kropki ponios³o na starego Mercedesa W107.
Jak z tym walczyæ? Czy jest jaki¶ rozpuszczalnik którym to zmyje? Auto ma lakier metalic.
Czy ewentualnie sama polerka da radê, czy raczej trzeba bêdzie matowaæ 2000 na mokro i polerowaæ?? Strasznie siê boje o to auto i nie wiem co robiæ. Niestety nie mam siê jak ubiegaæ o odszkodowanie od firmy za szkody, bo parkowa³em chwilkê "po znajomo¶ci"...
pomocy, pozdrawiam! |
|
|
|
|
pitterek
|
Wys³any: 2009-05-25, 20:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 306
|
Zwyk³a polerka z g±bki powinna sobie z tym poradziæ. Je¶li jednak nie bêdzie tak ³atwo to sprubuj rozpuszczalnikiem zmyæ, jakims ³agodnym, niech Ci doradz± w mieszalni albo w sklepie jaki bedzie do tego odpowiedni., Tylko zaraz po zmyciu wytrzyj rozpuszczalnik z lakieru do sucha |
_________________ Pit
|
|
|
|
|
klimeq
|
Wys³any: 2009-05-25, 21:11
|
0
|
|
|
|
Spróbuj nitro. Mo¿e to we¼mie |
|
|
|
|
Piotr112
|
Wys³any: 2009-05-26, 20:57
|
0
|
|
|
|
przechodzi³em ju¿ przez co¶ takiego gdy malowali przeka¿nik telewizyjny je¶li to epoksyd nie zmyjesz go niczym , ja ¶ciera³em na twardym drewnianym klocku 2000 a potem polerka |
|
|
|
|
camel
|
Wys³any: 2009-05-27, 11:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 94 Sk±d: Kraków
|
ja ¶ciera³em kropki z epoxydu no¿ykiem do czyszczenia kuchni ceramicznej, a potem polerka - trzeba tylko bardzo ostro¿nie ¿eby lakieru nie zmasakrowaæ ... |
_________________ amator |
|
|
|