Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Bzyku 
Wysłany: 2009-06-03, 13:41   Reduktor + filtr VOREL problem
0
UP DOWN

Witam,

ZakupiÂłem taki oto reduktor http://allegro.pl/item646...orel_81553.html

Pod³¹czy³em pod sprê¿arkê, zrobi³em tak jak by³o na forum, ¿e ciœnienie ustawia siê na wciœniêtym cynglu ( w moim przypadku zrobi³em sobie 3atm)

Problem polega na tym, Âże skoĂączĂŞ malowaĂŚ albo zrobiĂŞ przerwĂŞ to syczy ten reduktor i nie wiem czy ma tam przepuszczaĂŚ powietrze czy po prostu jest wadliwy schodzi do jakichÂś 4atm.
Powietrze ucieka zaraz pod tÂą plastikowÂą gĂłrnÂą nakrĂŞtkÂą ktĂłrÂą siĂŞ reguluje.
Zaraz jak puszczĂŞ spust pistoletu jest ok ale mijajÂą 2-3 sekundy i juÂż ucieka powietrze.

JeÂśli to usterka to odsyÂłam, jeÂśli tak ma byĂŚ zakÂładam zawĂłr kulkowy jakis :)

Pozdrawiam

timek
Wysłany: 2009-06-03, 15:21   
0
UP DOWN

Reduktor nie ma ci prawa syczeĂŚ w kaÂżdej sytuacji , zadzwoĂą i powiedz o co chodzi sprzedawcy powinien ci wymieniĂŚ .

LoboLoco 
Wysłany: 2009-06-03, 15:25   
0
UP DOWN

ZawĂłr moÂże syczeĂŚ gdy jest na nim ustawione mniej niÂż faktycznie ma w instalacji na wyjÂściu... ustawiasz na zaworze 6atm potem zmniejszasz do 2atm... zawĂłr zmniejsza ciÂśnienie w instalacji (wĂŞÂżu) z nabitych wczeÂśniej 6 do 2 ... niewiem czy sprawa ma siĂŞ tak samo przy kaÂżdym zaworze... moÂże ma znaczenie kierunek przpÂływu powietrza, sprawdÂź Bzyku czy reduktor nie ma oznaczeĂą...

stek
Wysłany: 2009-06-03, 20:40   Re: Reduktor + filtr VOREL problem
0
UP DOWN

Bzyku napisał/a:
Witam,

ZakupiÂłem taki oto reduktor http://allegro.pl/item646...orel_81553.html

Pod³¹czy³em pod sprê¿arkê, zrobi³em tak jak by³o na forum, ¿e ciœnienie ustawia siê na wciœniêtym cynglu ( w moim przypadku zrobi³em sobie 3atm)

Problem polega na tym, Âże skoĂączĂŞ malowaĂŚ albo zrobiĂŞ przerwĂŞ to syczy ten reduktor i nie wiem czy ma tam przepuszczaĂŚ powietrze czy po prostu jest wadliwy schodzi do jakichÂś 4atm.
Powietrze ucieka zaraz pod tÂą plastikowÂą gĂłrnÂą nakrĂŞtkÂą ktĂłrÂą siĂŞ reguluje.
Zaraz jak puszczĂŞ spust pistoletu jest ok ale mijajÂą 2-3 sekundy i juÂż ucieka powietrze.

JeÂśli to usterka to odsyÂłam, jeÂśli tak ma byĂŚ zakÂładam zawĂłr kulkowy jakis :)

Pozdrawiam
Spokojnie, sÂą reduktory ktĂłre wyrĂłwnujÂą ciÂśnienie w wĂŞÂżu za nim. Mam taki, dziaÂła to tak, jak wciskam spust na gunie jest ok ale jak go puszczĂŞ to wtym momencie syczy bo wyrĂłwnuje ciÂśnienie, po to to jest aby byÂło utrzymywane ciÂśnienie na staÂłym poziomie.

timek
Wysłany: 2009-06-03, 22:24   
0
UP DOWN

Panowie goœÌ pisze ¿e jemu ucieka powietrze z tego reduktora obok nakrêtki regulacyjnej nonstop. ;)

Bzyku 
Wysłany: 2009-06-14, 23:37   
0
UP DOWN

Witam,

A wiĂŞc jest tak jak koledzy piszecie, regulator zmniejszaÂł ciÂśnienie w caÂłym ukÂładzie (kompresorze), jest sprawny. RobiÂłem testy :) (upuszczaÂł wÂłaÂśnie przy nakrĂŞtce ten nadmiar)

btw. w ogĂłle myÂślaÂłem, Âże przy zastosowaniu regulatora i ustawieniu go np. na 3atm to jak spadnie ciÂśnienie w sprĂŞÂżarce poniÂżej powiedzmy 2atm to nie powinno psikaĂŚ a psika :D
oczywiœcie nie mam takiego problemu sprê¿arka nabija jak tylko spadnie do 4atm ale wy³¹czy³em i sprawdzi³em co bêdzie gdy spadnie poni¿ej.

Pozdrawiam

stek
Wysłany: 2009-06-15, 19:19   
0
UP DOWN

timek napisał/a:
Panowie goœÌ pisze ¿e jemu ucieka powietrze z tego reduktora obok nakrêtki regulacyjnej nonstop. ;)

no i co @Timek? umiemy czytaÌ? Pisze gdy¿ mam do czynienie z ró¿nego rodzaju sprzêtem AKP. ^^

timek
Wysłany: 2009-06-15, 23:17   
0
UP DOWN

stek napisał/a:
timek napisał/a:

no i co @Timek? umiemy czytaÌ? Pisze gdy¿ mam do czynienie z ró¿nego rodzaju sprzêtem AKP. ^^

Mam do czynienia z reduktoram FESTO, CAMMOZI i innymi badziewiami , nie spotkaÂłem siĂŞ aby przy ustawionym ciÂśnieniu na wyjÂściu i nie korzystaniu z powietrza reduktor syczaÂł :cool: , owszem gdy redukujemy z wiĂŞkszego ciÂśnienia na mniejsze to jest upust powietrza :cool: ale przy nie podpiĂŞtym sprzĂŞcie syczenie ???? :shock:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu