Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Bzyku
|
Wys³any: 2009-06-03, 12:41 Reduktor + filtr VOREL problem
|
0
|
|
|
|
Witam,
Zakupi³em taki oto reduktor http://allegro.pl/item646...orel_81553.html
Pod³±czy³em pod sprê¿arkê, zrobi³em tak jak by³o na forum, ¿e ci¶nienie ustawia siê na wci¶niêtym cynglu ( w moim przypadku zrobi³em sobie 3atm)
Problem polega na tym, ¿e skoñczê malowaæ albo zrobiê przerwê to syczy ten reduktor i nie wiem czy ma tam przepuszczaæ powietrze czy po prostu jest wadliwy schodzi do jakich¶ 4atm.
Powietrze ucieka zaraz pod t± plastikow± górn± nakrêtk± któr± siê reguluje.
Zaraz jak puszczê spust pistoletu jest ok ale mijaj± 2-3 sekundy i ju¿ ucieka powietrze.
Je¶li to usterka to odsy³am, je¶li tak ma byæ zak³adam zawór kulkowy jakis
Pozdrawiam |
|
|
|
|
timek
|
Wys³any: 2009-06-03, 14:21
|
0
|
|
|
|
Reduktor nie ma ci prawa syczeæ w ka¿dej sytuacji , zadzwoñ i powiedz o co chodzi sprzedawcy powinien ci wymieniæ . |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2009-06-03, 14:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 13 razy Posty: 657 Sk±d: Silesia
|
Zawór mo¿e syczeæ gdy jest na nim ustawione mniej ni¿ faktycznie ma w instalacji na wyj¶ciu... ustawiasz na zaworze 6atm potem zmniejszasz do 2atm... zawór zmniejsza ci¶nienie w instalacji (wê¿u) z nabitych wcze¶niej 6 do 2 ... niewiem czy sprawa ma siê tak samo przy ka¿dym zaworze... mo¿e ma znaczenie kierunek przp³ywu powietrza, sprawd¼ Bzyku czy reduktor nie ma oznaczeñ... |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2009-06-03, 19:40 Re: Reduktor + filtr VOREL problem
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 235 Sk±d: ok kraków
|
Bzyku napisa³/a: | Witam,
Zakupi³em taki oto reduktor http://allegro.pl/item646...orel_81553.html
Pod³±czy³em pod sprê¿arkê, zrobi³em tak jak by³o na forum, ¿e ci¶nienie ustawia siê na wci¶niêtym cynglu ( w moim przypadku zrobi³em sobie 3atm)
Problem polega na tym, ¿e skoñczê malowaæ albo zrobiê przerwê to syczy ten reduktor i nie wiem czy ma tam przepuszczaæ powietrze czy po prostu jest wadliwy schodzi do jakich¶ 4atm.
Powietrze ucieka zaraz pod t± plastikow± górn± nakrêtk± któr± siê reguluje.
Zaraz jak puszczê spust pistoletu jest ok ale mijaj± 2-3 sekundy i ju¿ ucieka powietrze.
Je¶li to usterka to odsy³am, je¶li tak ma byæ zak³adam zawór kulkowy jakis
Pozdrawiam | Spokojnie, s± reduktory które wyrównuj± ci¶nienie w wê¿u za nim. Mam taki, dzia³a to tak, jak wciskam spust na gunie jest ok ale jak go puszczê to wtym momencie syczy bo wyrównuje ci¶nienie, po to to jest aby by³o utrzymywane ci¶nienie na sta³ym poziomie. |
|
|
|
|
timek
|
Wys³any: 2009-06-03, 21:24
|
0
|
|
|
|
Panowie go¶æ pisze ¿e jemu ucieka powietrze z tego reduktora obok nakrêtki regulacyjnej nonstop. |
|
|
|
|
Bzyku
|
Wys³any: 2009-06-14, 22:37
|
0
|
|
|
|
Witam,
A wiêc jest tak jak koledzy piszecie, regulator zmniejsza³ ci¶nienie w ca³ym uk³adzie (kompresorze), jest sprawny. Robi³em testy (upuszcza³ w³a¶nie przy nakrêtce ten nadmiar)
btw. w ogóle my¶la³em, ¿e przy zastosowaniu regulatora i ustawieniu go np. na 3atm to jak spadnie ci¶nienie w sprê¿arce poni¿ej powiedzmy 2atm to nie powinno psikaæ a psika
oczywi¶cie nie mam takiego problemu sprê¿arka nabija jak tylko spadnie do 4atm ale wy³±czy³em i sprawdzi³em co bêdzie gdy spadnie poni¿ej.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2009-06-15, 18:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 235 Sk±d: ok kraków
|
timek napisa³/a: | Panowie go¶æ pisze ¿e jemu ucieka powietrze z tego reduktora obok nakrêtki regulacyjnej nonstop. |
no i co @Timek? umiemy czytaæ? Pisze gdy¿ mam do czynienie z ró¿nego rodzaju sprzêtem AKP. |
|
|
|
|
timek
|
Wys³any: 2009-06-15, 22:17
|
0
|
|
|
|
stek napisa³/a: | timek napisa³/a: | Panowie go¶æ pisze ¿e jemu ucieka powietrze z tego reduktora obok nakrêtki regulacyjnej nonstop. |
no i co @Timek? umiemy czytaæ? Pisze gdy¿ mam do czynienie z ró¿nego rodzaju sprzêtem AKP. |
Mam do czynienia z reduktoram FESTO, CAMMOZI i innymi badziewiami , nie spotka³em siê aby przy ustawionym ci¶nieniu na wyj¶ciu i nie korzystaniu z powietrza reduktor sycza³ , owszem gdy redukujemy z wiêkszego ci¶nienia na mniejsze to jest upust powietrza ale przy nie podpiêtym sprzêcie syczenie ???? |
|
|
|