Autor |
Wiadomo¶æ |
|
skyline84
|
Wys³any: 2009-07-04, 14:57 cieniowanie
|
0
|
|
|
|
witam wszystkich mam pytanie jak dobrze wycieniowac zeby sie nie ró¿ni³o . czy rozcienczalnik do cieniowania bedzie dobry gdy go dodam do bezbarwnego pod koniec |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2009-07-04, 15:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
Cytat: | czy rozcienczalnik do cieniowania bedzie dobry gdy go dodam do bezbarwnego pod koniec | to bezbarwny chcesz cieniowaæ? ten rozpik jest do tego aby wyzbyæ siê odkurzu w miejscu przej¶cia,oraz aby akryl lepiej wgryz³ siê w star± pow³okê. |
|
|
|
|
skyline84
|
Wys³any: 2009-07-04, 16:13
|
0
|
|
|
|
czyli dolac go do bazy,on s³uzy jako rozc do bazy czy tylko go troszke dolac |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2009-07-04, 16:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Nie dolewaæ do bazy!!Bazê wycieniuj normalnie,a rozcieñczalnik do cieniowania tylko w sytuacji,gdy nie chcesz z jakiego¶ powodu polakierowaæ bezbarwnym ca³ego elementu,chocia¿ to najlepsze wyj¶cie,i dajesz go na miejsce ³±czenia starego zmatowanego i nowego lakieru,dodaj±c do reszty bezbarwnego.O proporcjach niech wypowie siê kto¶,kto tak robi,ja bezbarwnym jadê ca³y element. |
|
|
|
|
skyline84
|
Wys³any: 2009-07-04, 19:13
|
0
|
|
|
|
jak mam go dok³adnie uzyc rozcienczalniku do cieniowania |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2009-07-05, 07:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
skyline84 napisa³/a: | jak mam go dok³adnie uzyc rozcienczalniku do cieniowania | aplikujesz go w miejscu styku starego i nowego bezbarnego (mo¿esz kupiæ rozcieñczalnik w sprayu lub pod pistolet, to akurat bez znaszenia) Aplikacja oczywy¶cie powinna byæ na zmatowanej czê¶ci. Pamiêtaj, ¿e tam gdzie koñczysz lakierowanie bezbarwnym to nie mo¿esz koñczyæ te¿ baz±. |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-07-05, 08:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
jak mam go dok³adnie uzyc rozcienczalniku do cieniowania
A ja robie tak, ¿e nie samym rozcienmczalnikiem konczê, tylko robie mixa 1:10 z resztk± klaru, buzuje w pistolu i tym zakanczam. Tez sie ³adnie poleruje bez kanta. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
binsu18
|
Wys³any: 2009-07-05, 14:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 51
|
Pytanie techniczne. W handlu mo¿emy spotkaæ wiele ofert z rozpuszczalnikiem do cieniowania od Bolla , Motip , APP ( areozole) do rozpuszczalników przeznaczonych do aplikacji pistoletem lakierniczym. Jest tego do¶æ szeroka gama Podczas lakierowania elementów podk³ad bazê klar oraz rozpuszczalniki, komletujê od jednego producenta. Moje pytanie brzmi :
Czy w przypadku stosowania rozpuchu do cieniowania, dopuszcza siê stosowanie rozpuszczalnika innego producenta?
( Np jadê standardow± naprawê lakiernicz± elementu uszkodzonego materia³ami Novol, a na zakoñczenie procesu cieniujê rozpuchem np APP, albo areozolem Bolla. ) |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2009-07-05, 18:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
binsu18 napisa³/a: | Czy w przypadku stosowania rozpuchu do cieniowania, dopuszcza siê stosowanie rozpuszczalnika innego producenta? | wg mnie nie ma to znaczenia!!! |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-07-07, 17:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
nie ma znaczenia tak jak @kalbi napisa³. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
binsu18
|
Wys³any: 2009-07-07, 21:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 51
|
Kalbi,, mebArt, dziêki.. |
|
|
|
|
mezotr
|
Wys³any: 2009-08-30, 16:57
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 172
|
Nie dolewaæ do bazy!!Bazê wycieniuj normalnie
wycieniuj normalnie czyli pistol z dalsza i szybkimi ruchami tak zeby dalej tylko zapylic czy jak bo zawsze dolewalem i bylo bobrze .
a czy pod jasne metaliki(np srebra) dajecie cos pod baze chodzi mi o jak±¶ zywice czy cos zeby sie lepiej ziarenko ukladalo bo czeka mnie srebro i troszke mam cykora |
|
|
|
|
pepi
|
Wys³any: 2009-09-08, 20:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 158 Sk±d: krzczonów
|
no sreverko przechlapane jest i musi byæ cosik pod baze i to tak prpoponowa³ bym pociwiczyæ bo mi niekiedy wyjdzie a niekiedy troszke widaæ |
|
|
|