Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:41
Autor Wiadomość
DrCruel
Wysłany: 2006-09-11, 10:13   Polerowanie bazy
0
UP DOWN

GoœÌ

WysÂłany: Nie Sty 22, 2006 7:20 pm Temat postu: polerowanie bazy

--------------------------------------------------------------------------------

Pomalowa³em fragment zbiornika paliwa w motocyklu czarn¹ per³¹. Malowane miejsce by³o dooko³a wyklejone taœm¹, po wyschniêciu bazy odklei³em taœmê i kant przytar³em papierem 2500, oczywiœcie lakier w tym miejscu zrobi³ siê matowy. Myœla³em nad przepolerowaniem tego miejsca past¹, np. AutoMax i dopiero potem k³aœÌ klar, ale s³ysza³em, ¿e bazy nie mo¿na polerowaÌ bo potem klar siê nie trzyma. Co mam z tym teraz zrobiÌ?

PowrĂłt do gĂłry

marcin

Do³¹czy³: 31 Lip 2005

WysÂłany: Nie Sty 22, 2006 10:29 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Nie bardzo rozumiem po co przytar³eœ baze papierem takich paraktyk nie polecam . Poniewa¿ jest to czarny kolor mozesz zaryzykowac i pomalowaÌ klarem, ale lepiej chyba by³oby to jeszcze raz okleiÌ tak samo i przyprószyÌ lekko t¹ sam¹ baz¹ po czym rozkleiÌ i pomalowaÌ klarem. Na przysz³oœc jeœli chcesz zgubic kant na ³¹czeniu po³ó¿ raz grubo bezbarwny i po wyschniêciu wyszlifuj kanty i jeszcze raz pomaluj. Aha i ¿adnego polerowania bazy pod ¿adnym pozorem.
Pozdro

pyzdra1
Wysłany: 2007-02-10, 13:39   
0
UP DOWN

Witam wszystkich nowych i staÂłych forumowiczĂłw. Na to forum trafiÂłem niedawno, a Âże lakiernictwem sie troche interesuje i praktykuje to mam pytanie pochodne do tematu wyÂżej napisanego.
JeÂśli po naÂłoÂżeniu bazy perÂły czy teÂż metaliku wyjdÂą mi jakieÂś maÂłe syfki z powietrza (nie mam konkretnej komory) to co moge z tym fantem zrobiĂŚ? Czy moge baze przejechaĂŚ drobnym papierem Âściernym? JeÂśli tak to na mokro czy na sucho?
Pozdrawiam

Wysłany: 2007-02-10, 23:39   
0
UP DOWN
MTGarage.

Malujesz bazÂą. Wyschnie- przecierasz szmatkÂą antystatyczna. KÂładziesz klar. Wyschnie- polerujesz. Na temat polerowania byÂło juz tu pelno. Opcja szukaj siĂŞ klania :)

pyzdra1
Wysłany: 2007-02-11, 06:41   
0
UP DOWN

No ok. Tylko Âże jeÂśli jakis syf sie przyklei do bazy to szmatkÂą antystatycznÂą go na pewno nie usune

Wysłany: 2007-02-13, 21:50   
0
UP DOWN
MTGarage.

Mi tam nawet jak sie lekko cos zÂłapie (raczej zadko) to maluje normlanie klarem :) Tego nie widac, chyba, ze cos duÂżego...

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu