Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
f_maciej
Wysłany: 2009-08-13, 21:43   4 warstwowy lakier
0
UP DOWN

Elosz. Witam szanowne grono. Mam do pomalowania plastiki od sqterka. . . OgĂłlnie nie byÂłoby problemu,ale lakierek to arancio ishtar, wiem co mam zrobiĂŚ,ale tylko do podkÂładu... Kumpel dorabiaÂł ten lakier i dostaÂł:
bazê bia³¹(podsypka)
bazĂŞ czerwonÂą(podsypka)
bazê w³aœciw¹, czyli pomaraùcz no i bezbarwny na to,ale jak na³o¿yÌ te podsypki?? Do pe³nego pokrycia elementu?? czy tylko pó³warstwy?? Bia³a idzie jako pierwsza, czerwon¹ nak³adaÌ jak bia³a zmatowieje, czy po 24h?? Mia³ ktoœ do czynienia z czymœ takim?? Pomo¿ecie?? ;)

Ari29
Wysłany: 2009-08-14, 08:34   
0
UP DOWN

Witam
Malowalem takim lakierem kiedys Yamahe R1,ta biala podsypka jak piszesz to traktuj jak podkÂład biaÂły dlatego ze ta czerwona baza sÂłabo kryje mnie sie udalo pomalowac bez tego bialego podkÂładu ale Âłatwiej jest z tym podkÂładem.Ja bym pomalowal bialym podkÂładem jak wyschnie to zmatowil a potem to juz normalnie ta czerwona baza potem zamiast zwykÂły bezbarwny to ten zakrapiany czyli pomarancz i na koniec bezbarwny

f_maciej
Wysłany: 2009-08-14, 10:46   
0
UP DOWN

Czyli bia³¹ do pokrycia, na to przepyliÌ czerwon¹ i póŸniej pomaraùcz itd?? Jakie odstêpy czasowe pomiêdzy bia³¹ i czerwon¹ baz¹??

Ari29
Wysłany: 2009-08-14, 12:03   
0
UP DOWN

Ja biala traktowalbym jako podklad czyli po zmatowieniu normalnie czerwona baza pomaluj ok 20 min przerwy bo to szybko schnie choc zalezne tez gdzie to bedziesz malowaÂł a potem ten pomarancz dotad az zmieni kolor jaki byl orginal bo po tej czerwonej bazie bedziesz calkiem inny kolor dopiero ten pomarancz zmienia kolor na wlasciwy i na koniec bezb. oczywiscie ja tak to robilem ale moze ktos inny tez sie wypowie mnie tak mowili w mieszalni wiec tak robilem

f_maciej
Wysłany: 2009-08-14, 21:36   
0
UP DOWN

Dobra, widzĂŞ, Âże temat tego lakieru nie jest bliski wielu osobom, mimo wszystko dziĂŞki, w pon bĂŞdĂŞ w mieszalni to podpytam jeszcze.

pepi 
Wysłany: 2009-08-15, 08:51   
0
UP DOWN

ja teÂż kiedyÂś malowaÂłem takie coÂś tylko mi dali srebrnÂą baze jako pierszy podkÂład
dlatego tyle korowodu z tym malowaniem jest Âże ta farba bez dodania tych podkÂładow -zmieni kolor - i jak naciapesz wÂłasciwej bazy a raczej perÂły sporo teÂż kolor bĂŞdzie inny

f_maciej
Wysłany: 2009-08-22, 17:46   
0
UP DOWN

Pomalowane, ten lakier jest boski :D Jak bĂŞdĂŞ miaÂł chwilĂŞ wolnego czasu to wrzucĂŞ na forum fotki malowanych elementĂłw ;) DziĂŞki za pomoc,ale i tak robiÂłem wedÂług siebie ;P szczegĂłlne podziĂŞkowania dla meb'a.

ksenonn 
Wysłany: 2009-08-22, 22:03   
0
UP DOWN

to daj jakies foty i powiedz jak lakierowales, do pelnego pokrycia czy jak?

f_maciej
Wysłany: 2009-08-23, 20:37   
0
UP DOWN

Bêd¹ foty, najpierw wszystko polecia³em ¿ó³tym podk³adem akrylowym, na to bia³a baza niemetaliczna, do pe³nego pokrycia, póŸniej ta czerwona(w rzeczywistoœci okaza³a siê pomaraùczowa :D ) te¿ do pe³nego pokrycia i na to ju¿ w³aœciwa baza i klar, ta w³aœciwa baza ch#jowo kryje i trzeba by³o do pe³nego pokrycia waliÌ poprzednimi bazami, a w mieszalni mówili, ¿eby tylko przepyliÌ,ale zrobi³em po swojemu i wysz³o tak jak byÌ powinno

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu