Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
kasjan16
Wysłany: 2009-08-31, 12:30   praktyki
0
UP DOWN

czy ktoÂś chodzi lub chodziÂł na praktyki lakiernik pojazdowy??

jak tak niech mi powie czym on na praktykach siĂŞ zajmuje, przez pierwszy rok.

szukaÂłem na necie ale nie znalazÂłem

obcy21
Wysłany: 2009-09-01, 14:45   
0
UP DOWN

witam
moÂże i ja siĂŞ nie znam, ale sÂądzĂŞ Âże tak jak w innych zawodach gdzie siĂŞ praktykuje, to bĂŞdzie osobÂą od czarnej roboty... najlepiej to pytaĂŚ duÂżo, dlaczego tak a nie inaczej, co by siĂŞ staÂło jak by siĂŞ coÂś zrobiÂło w nieodpowiedniej kolejnoÂści itp. jak zobaczÂą Âże jesteÂś "kumaty" to z biegiem czasu bĂŞdziesz wykonywaÂł powaÂżniejsze prace ktĂłrym podoÂłasz.

mebArth 
Wysłany: 2009-09-01, 17:30   
0
UP DOWN

ja chodziÂłem.
Pierwszy rok - robisz kawe, sprzatasz, latasz z miot³¹, myjesz stare konserwacje. Wrzucaj¹ Cie w najgorsze roboty których nikt inny nie chce robiÌ.
na drugim roku uczysz suiĂŞ szpachlowaĂŚ i jedziesz na klocku aÂż Ci miĂŞÂśnie spuchnÂą bo maszyny nie dostaniesz.
na 3cim roku uczysz siĂŞ podkÂładowaĂŚ i jedziesz rĂŞcznie podkÂład bo maszyny nie dostaniesz.

Plus - sprzatasz, biegasz do sklepu, i tak dalej i tak dalej....

Powodzenia :)

kasjan16
Wysłany: 2009-09-02, 11:02   
0
UP DOWN

to tak od kawy siê potruj¹ ju¿ bêdê mia³ po szefie,:D bêdzie mi ciê¿ko sprz¹taÌ, mi w domu nawet nie chce siê g³upiego ³ózka z³o¿yÌ, a o sprz¹taniu lepiej nie mówiÌ.

mycie ojojoj nawet szklanki nie lubiĂŞ myĂŚ.

:( w co ja siĂŞ wpakowaÂłem :(:(

a znacie jakieÂś gierki gdzie bym mĂłgÂł nauczyĂŚ siĂŞ podkÂładaĂŚ farbe odrestaurowywaĂŚ auta dodawaĂŚ im kolory tylko takie Âżeby niebyÂły wyÂścigi tylko Âżeby zajmowaĂŚ siĂŞ autem

optionall 
Wysłany: 2009-09-02, 11:11   
0
UP DOWN
sklep z lakierami

MoÂże zacznij od czegoÂś prostrzego... Tamagochi, ew. Simsy :rotfl:

kasjan16
Wysłany: 2009-09-02, 17:26   
0
UP DOWN

a co ma tamagochi i simsy do lakiernika pojazdowego??

obcy21
Wysłany: 2009-09-02, 19:33   
0
UP DOWN

kasjan16 napisał/a:
a co ma tamagochi i simsy do lakiernika pojazdowego??

ma to tyle co okres dzieciĂąstwa do dorosÂłego Âżycia

optionall 
Wysłany: 2009-09-03, 08:12   
0
UP DOWN
sklep z lakierami

a co majÂą gierki do lakierowania?

kasjan16
Wysłany: 2009-09-03, 19:11   
0
UP DOWN

nie jakieÂś tam gierki tylko chodzi mi o takÂą grĂŞ typowÂą gdzie podkÂładasz lakier odpowiedni zderzaki naprawiasz i takie tam ale niema raczej takiej gry :(

Bisuside14 
Wysłany: 2009-09-06, 17:52   
0
UP DOWN

kasjan16 napisał/a:
nie jakieÂś tam gierki tylko chodzi mi o takÂą grĂŞ typowÂą gdzie podkÂładasz lakier odpowiedni zderzaki naprawiasz i takie tam ale niema raczej takiej gry :(

Jest - photoshop:D w nim zrobisz co zechcesz... bierzesz rozwalonego trupa i wstawiasz mu nowe czĂŞÂści:D

Bisuside14 
Wysłany: 2009-09-07, 21:07   Re: praktyki
0
UP DOWN

kasjan16 napisał/a:

czy ktoÂś chodzi lub chodziÂł na praktyki lakiernik pojazdowy??

jak tak niech mi powie czym on na praktykach siĂŞ zajmuje, przez pierwszy rok.

Jeœli znajdziesz dobr¹ szko³ê gdzie bêdzie mo¿liwe wykszta³cenie siê w zawodzie lakiernika i ta szko³a bêdzie zapewniaÌ praktyki w DOBRYM warsztacie, to na pewno bêdziesz siê czegoœ uczy³... Maj¹c na myœli dobry warsztat to chodzi³o mi o taki, który pe³ni funkcjê warsztatów szkolnych, a nie praktyki u zwyk³ego prywaciarza.... Na dobrych praktykach to nie jest tak, ¿e latasz po kawê i po browary... Po ka¿dych praktykach powinieneœ dostaÌ ocenê za to jak ci idzie...- JAK W NORMALNEJ SZKOLE!!! czy szybko ³apiesz, jak ci to wychodzi... mo¿e wyka¿esz siê czymœ to dostaniesz 6 :tak: ... równie¿ patrz¹ na ubiór roboczy... czy siê przyk³adasz, bo jakby nie patrzeÌ robisz kogoœ furê i po czêœci odpowiadasz za zdanie o warsztacie.... ;)
OczywiÂście... nie od razu posadzÂą ciĂŞ na lakierni i karzÂą lakierowaĂŚ fury... wszystko w swoim czasie...
Wiadomo- najpierw podstawy i potem coraz dalej...

bart19
Wysłany: 2009-09-07, 21:38   
0
UP DOWN

siemka. podpowiem ci tak, niewiem w jakiej jestes sytuacji czy pracujesz czy sie uczysz ale ja sobie zalatwilem tak ze pracuje do 15 a od 15:20 bo akurat mam blisko z pracy do lakiernika biegne jak szalony i pracuje do 18 - 19 zalezy ile pracy, i robie wszytsko co jest zwiazane z lakiernictwem , blacharstwem Âżadne kawy czy wypady do sklepu. POwiedzialem mu ze niemusi mi placic jak niespodoba mu sie moja praca mi chodzi o nauke. Dzisiaj bylem pierwszy dzien i nauczylem sie naprawde duzo pomimo ze sam malowalem auta w domu :) :) :) pozdro

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu