| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | GMC | 

|  Wys³any: 2009-09-04, 19:17   Jak wyj±æ szyby na uszczelkach? | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 4 razy

| 

| Witam wszystkich bo to mój pierwszy post. Proszê o podpowiedzi jak zabraæ siê do wyci±gniêcia szyb z samochodu ¿eby nie uszkodziæ uszczelek i szk³a?
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Ryba   | 

|  Wys³any: 2009-09-04, 20:03 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 5 razy
 Sk±d: Radomsko

| 

| jak wklejane to lepiej oddaæ do zak³±du, który to wytnie. Jak "wciskane" to ¶rubokrêt i podwa¿asz uszczelkê od wewn±trz w rogu, potem cora¿ dalej i wypychasz szybê. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | baqo   | 

|  Wys³any: 2009-09-05, 07:14 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 20 razy
 Sk±d: ko³obrzeg

| 

| ja kiedy¶ u¿ywa³em do tego ma³ych blaszek. kilka sztuk i podwa¿aj±c uszczelkê od wewn±trz wciska³o siê j± pod rant  karoserii 	  | Cytat: |  	  | Jak "wciskane" to ¶rubokrêt i podwa¿asz uszczelkê od wewn±trz w rogu, potem cora¿ dalej i wypychasz szybê. | 
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2009-09-05, 07:23 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 42 razy
 Sk±d: Kraków

| 

| Jak na uszczelce to na gwozdzikach. wciskasz gwozdzik w odstepach ok 10cm od kazdego od ¶rodka i jak masz ca³± góre i boki w gwozdzikach wypychasz od góry i sama szyba wychodzi. D³ubanina ale bezpieczna jak na blaszkach. Nie polecam srubokreta i zawijania uszczelki pod rant bo sie kaleczy guma. 
 Jak wklejena to zap³aæ 100 i ch³opaki wytn± i wklej± szybe. Samemu tez mozna wyci±æ ale straszna mêczarnia, wole daæ 100 i nic mnie nie obchodzi.
 |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | GMC | 

|  Wys³any: 2009-09-05, 11:28 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 4 razy

| 

| Zrozumia³em to tak: Wciskam blaszkê lub gwo¼dziki pomiêdzy blachê karoserii a uszczelkê w odstêpach co 10 cm a potem delikatnie odci±gam koniec blaszki (gwo¼dzika) od karoserii jednocze¶nie wpychaj±c j± za rant karoserii. Jak ju¿ jest ca³a góra i boki tak zrobiona to wypycham na zewn±trz i do góry szybê.
 Dobrze zrozumia³em, jak co¶ nie tak to poprawcie

Dziêki.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | kalbi   | 

|  Wys³any: 2009-09-05, 15:08 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 32 razy
 Sk±d: Warszawa

| 

| co to za samochód i która szyba ?? |  
				| _________________ 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | lenin23 | 

|  Wys³any: 2009-09-11, 17:41 | 0 |  |  | 

| Posty: 7

| 

| A ja, szybe wklejan± wycinam dwoma zwojami linki  z... hamulca rêcznego, idzie a¿ siê dymi [dos³ownie]  i, zajmuje mi to oko³o 15 min. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Ryba   | 

|  Wys³any: 2009-09-11, 18:09 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 5 razy
 Sk±d: Radomsko

| 

| Ale nie zawsze sa siê wyci±æ strun± czasme to nie mo¿liwe przez uszczelkê. |  | 

|  |  |