Autor |
Wiadomo¶æ |
|
markoss24
|
Wys³any: 2009-09-06, 22:13 czy zawsze trzeba cieniowac?
|
0
|
|
|
|
Pomalowa³em b³otnik przedni niebieskim metalikiem i wyszed³ odrobine jasniejszy farba dobrana by³a z klapki . Teraz musze cieniowac ca³a maske i drzwi ?zawsze tak trzeba ? czy moze mieszalnie zmienic ? juz kupowa³em w innej to to ca³kiem kijowo dorobili .Prosze o podpowiedz wiem ze temat cieniowania juz by³ wa³kowany wiele razy ale jest to denerwujace jak lakierek po³ozony prawie po mistrzowsku a tu wychodzi roznica koloru mozna sie wkurzyc . Pozdrawiam |
|
|
|
|
Nurglepl
|
Wys³any: 2009-09-07, 05:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 305 Sk±d: Gryfino
|
Mo¿e za niskie ci¶nienie, albo za wysokie. 2 Bary powinny byæ.
A jak ró¿nica jest to na reklamacje, ale trzeba zrobiæ natrysk próbny na jak±¶ p³ytkê. Wtedy robisz porównanie i jak jest ok, to lakierujesz, a jak nie to jedziesz z p³ytk±. |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2009-09-07, 06:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Niedawno robi³em golfa,w kolorze czarnym metalicznym.Okaza³o siê,¿e takiego odcieniu vw nigdy nie stosowa³,samochód by³ ju¿ raz ochlapany ca³o¶ciowo,nie by³o numeru lakieru,poza tym by³a to chyba wypadkowa jakich¶ zlewek,bo nic z rekomendowanych kolorów nie pasowa³o.Kole¶ w mieszalni siedzia³ przy tym 3 dni,kl±³ na ¿ywy kamieñ,robi³ przetryski,ale ostatecznie dobra³ tak,¿e mo¿na by³o robiæ na ostro.Zrobi³em z cieniowaniem,aleto ju¿ moja sprawa,¿e sobie nie ufam,a jego wytrwa³o¶æ pokazuje,¿e mo¿na dostaæ kolor dobrany idealnie nawet bez numeru,to tylko kwestia pracowito¶ci i znajomo¶ci tematu przez osobê dobieraj±c± lakier.Co do Twojego pytania:penie niestety bêdzie Ciê czeka³o cieniowanie,chyba ¿e trafisz na takiego uparciucha jak ten mój,to mo¿e poprawi i bêdziesz móg³ prysn±æ jeszcze raz b³otnik.Ale przy metaliku(a to metalik?)raczej od razu zak³adaj konieczno¶æ cieniowania. |
|
|
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2009-09-07, 15:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
jacenty 741, A skad bierzesz lakiery? Od tadka?? |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2009-09-07, 16:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Nie,w tym wypadku mówiê o mieszalni z Pu³tuska,czasami zdarza mi siê robiæ te¿ zakupy w Legionowie,ale nie mam o nich a¿ tak dobrego zdania. |
|
|
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2009-09-07, 16:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
W makowie jest nowa miszalnia na ul Konstytucji 3 maja chlopak tez dobrze dobiera |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2009-09-07, 19:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
Cytat: | czy zawsze trzeba cieniowac? | a co to za pytanie???cieniowanie to najzwyklejsza technologiczna kolej rzeczy jak pocieniujesz to siê nie stresujesz |
|
|
|