Autor |
Wiadomość |
 |
lukasz509
|
Wysłany: 2009-09-16, 18:59 kompresor czy warto??
|
0
|
|
|
|
witam prosze o opinie tego kompresora czy ktoÂś taki ma??i morze coÂś o nim powiedizeĂŚ albo powiedzcie mi czy sie go opÂłaca kupowac no bo to wkoĂącu chinczyk:/ prosze o opinie??odpuÂścic sobie?? Kompresor ExPo XY365-110 110L 8BAR 525L/MIN http://www.allegro.pl/ite...r_525l_min.html |
|
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2009-09-16, 22:01
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-09-18, 22:21
|
0
|
|
|
|
Co tym chcesz malowac? Auta czy wozy drabiniaste? Na bok Sprintera Ci braknie powietrza przy pistolu HVLP.
RobiÂłem tydzien temu caÂłosc Sprintera busa do przewozu osĂłb, miaÂłem duÂże bydle jakies stare ale czysciutkie powietrze i musiaÂłem pauzowac w zakamarkach. Wiec takie cos z aukcji to raczej nie dla profi a sasiadowi pmalowac bzyka czy poldolota renolakiem to siĂŞ nada. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2009-09-19, 08:31
|
0
|
|
|
|
A co w tych czasach nie jest chiĂąskie ?.
Ja posiadam teÂż EXPO 50 L, 2 tÂłoki no i nie jest Âźle.
Parametry jego to:
WydajnoœÌ 356 l/min (ssanie)
WydajnoœÌ 296 l/min (wyjœcie)
A faktycznie ma 237 L/min, czyli nie jest Âźle.
Wiadomo, Âże lepiej kup sobie coÂś za 5000 zÂł, ale skoro masz do wydania takÂą kasĂŞ Âże starcza Ci na ten to sÂądzĂŞ Âże bĂŞdzie ok. Na pewno lepsze niÂż ten BASS.
http://lakierowanko.info/...light=test+expo |
|
|
|
 |
lukasz509
|
Wysłany: 2009-09-19, 08:43
|
0
|
|
|
|
noja maluje motocykle czesto a czasami elementy ayt nigdy caÂłosciĂłwki aut do tego potrzebuje urzywam raczej pistoletĂłw hp i jakoms oscylacyjna potrzebuje ten z bassa to kiszka???czemu |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2009-09-19, 09:00
|
0
|
|
|
|
Sam jak kupowaÂłem, to czytaÂłem forum i w necie szukaÂłem. Wiele zÂłych opinii o tym bass jest. o EXPO troche mniej znalazÂłem wiĂŞc na EXPO siĂŞ zdecydowaÂłem. |
|
|
|
 |
lukasz509
|
Wysłany: 2009-09-19, 09:10
|
0
|
|
|
|
a jakie wady w tym expo??ja chce ten z baniakim 100l a co mĂłwia o bass? |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2009-09-19, 18:53
|
0
|
|
|
|
W tej 50 co mam to brak wyjÂścia w butli na 1/2". GrzejÂą siĂŞ cylindry, to kiedyÂś wyczytaÂłem i na forum nawet to ktoÂś napisaÂł. O bass to sobie poszukaj, bo ja juÂż nie pamiĂŞtam. |
|
|
|
 |
elspasoo
|
Wysłany: 2009-09-20, 11:16
|
0
|
|
|
|
Witam szanowne grono. Niebawem bêdê móg³ równie¿ powiedzieÌ coœ wiêcej o tym 110L expo, stoi ju¿ u mnie w gara¿u. Niestety nie sprawny bo kurier zmia¿d¿y³ puszkê elektryczn¹. Czekam na nowe czêœci. Facet od którego kupowa³em ten sprzêt sprzedajê g³ównie ciê¿ki sprzêt narzêdziowy ,a ten jest jednym z najtaùszych. Twierdzi ,¿e handluje tymi kompresorami od 3 lat i nie ma z tym sprzêtem wiêkszych problemów, poza tym jest 2 lata gwarancji i pe³en serwis z czêœciami. Oczywiœcie nie mam w¹tpliwoœci,¿e sprzêt Profi to nie jest. Jak na start powinien byÌ wystarczaj¹cy. |
|
|
|
 |
lukasz509
|
Wysłany: 2009-09-20, 17:42
|
0
|
|
|
|
elspasoo, mam do ciebie proszbe napisze3sz mi jak on sie sparwuje jakie wady itp i czy sie opÂłaca???
[ Dodano: 2009-09-20, 18:04 ]
elspasoo, jak ten kompresor sie prezentuje wykonanie ??widaĂŚ ze dziadostwo niestaranne ???czy dosĂŚ tak zrobiony??? |
|
|
|
 |
elspasoo
|
Wysłany: 2009-09-21, 10:30
|
0
|
|
|
|
lukasz509 napisał/a: | elspasoo, mam do ciebie proszbe napisze3sz mi jak on sie sparwuje jakie wady itp i czy sie opÂłaca???
[ Dodano: 2009-09-20, 18:04 ]
elspasoo, jak ten kompresor sie prezentuje wykonanie ??widaĂŚ ze dziadostwo niestaranne ???czy dosĂŚ tak zrobiony??? |
Co do wykonania to , niezbyt solidnie wygl¹daj¹ zawór przy manometrze ,obudowy filtrów i te plastikowe korki wlewu oleju i odpowietrznika w g³owicy, ale to nie jest wielki problem. Cudo to to nie jest ale myœlê ,¿e da radê. Co do dzia³ania w akcji to wypowiem siê póŸniej jak j¹ uruchomiê. Zdziwi³em siê natomiast ,¿e podro¿a³y ju¿ o 150z³.
[ Dodano: 2009-09-25, 22:04 ]
Jestem po testach mojego 110L expo 3kw 400V. Mierzy³em czas od ca³kowicie opró¿nionej butli do 7,5 bara . Wysz³o 102 sekundy co daje 485L/min. Jestem bardzo zadowolony. Kompresorek nie ma zbyt du¿ych obrotów, postaram siê za jakiœ czas dodaÌ jakiœ film. Przy temperaturze jak by³a dziœ w gara¿u zaraz po dobiciu do 7,5 bar cylindry by³y tylko ciep³e. Roz³adowa³em i za³adowa³em zbiornik jeszcze 2 razy a cylindry nadal swobodnie mo¿na by³o chwyciÌ ca³a d³oni¹. W upale pewnie by³o by gorzej ,mimo to jestem naprawdê zadowolony. Szczerze polecam ,ca³kiem sporo potrafi jak za tak¹ kasê. |
|
|
|
 |
ralf203
|
Wysłany: 2009-11-06, 16:53
|
0
|
|
|
|
Witam. Do³acze sie sie do wypowiedzi na temat tej spre¿arki bo te¿ jestem jej posiadaczem. Jak narazie to sprawuje sie bez zarzutu tylko jak pierwsze wra¿enie mnie troche zdenerwowa³o, otó¿ jak j¹ rozpakowa³em to by³o wszystko "cacy" ale jak przybra³em sie do pod³¹czania to w skrzynce elektrycznej wszyskie œrubki by³y pordzywa³e.Posiadam j¹ jakiej 3-4 miesi¹ce i jak narazie nie widze zmian w jej pracy tyle ¿e nie pracuje na niej codziennie. Przez ten okres to z tego co zauwa¿y³em to z cylindrów chyba odpada farba (tak mi sie wydaje bo pozostaje jakiœ kolor podobny do rdzy)ale nie przygl¹da³em sie bo dok³adnie temu z braku czasu:). Tak to jest u mnie mam nadzieje ¿e to sie na coœ przyda.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
samurajek
|
Wysłany: 2010-01-21, 17:43
|
0
|
|
|
|
Panowie pozwolĂŞ sobie odÂświeÂżyĂŚ temat ,
Napiszcie czy nadal kompresor siĂŞ dobrze sprawuje i wystÂąpiÂły jakieÂś usterki .
Mam zamier kupic taki sprzĂŞt i nie wiem czy warto .
Czy ktoÂś siĂŞ orientuje czy sÂą wersje ze zbiornikiem 200l?
JeÂśli nie ten to jaki moglibyÂście poleciĂŚ kwota do 3000zÂł.
DziĂŞki za info |
|
|
|