Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Siekiera
Wys³any: 2009-09-28, 21:32   Duxone
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Jakie s± wasze opinie o tych nowych produktach DP? Namawiaj± mnie na wziêcie ale sie waham :tancze:

Dementor
Wys³any: 2009-09-29, 08:36   
0
UP DOWN

Ja sie skusi³em i teraz ¿a³uje bo ju¿ ten towar zaczyna sie pojawiaæ w dziwnych cenach

No-limit
Wys³any: 2009-09-29, 12:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
Dementor napisa³/a:
Ja sie skusi³em i teraz ¿a³uje bo ju¿ ten towar zaczyna sie pojawiaæ w dziwnych cenach

Sprecyzuj.Moim zdaniem ceny s± konkurencyjne.

Dementor
Wys³any: 2009-09-30, 07:31   
0
UP DOWN

Ceny s± konkurencyjne ale niektórzy w zabieganiu o t± konkurencyjno¶æ zje¿d¿aj± z cenami i mnie to wkur.... Superoferty sk³adaja firmy z innych regionów ¿eby sobie obrót wyrobiæ. Mi juz tak za³atwili dwóch klientów

Siekiera
Wys³any: 2009-09-30, 08:21   
0
UP DOWN

Dziêki Demen ¿e to mówisz bo ja mam niedaleko punkt CSW i mia³em ju¿ z nimi przeboje wiec nie bêdê im rynku robi³ choæ oferte dosta³em z innej firmy. Ceny s± atrakcyjne ale jak jest tak jak mówisz to podejrzewam ¿e specjalnie mi zaoferowali niskie ceny ¿eby CSW gul skoczy³ bo oni s± dystrybutorem DP. W takim razie odpuszczam bo i tak nic na tym nie zarobiê tylko przys³ugê zrobiê DP a ja charytatywnie nie dzia³am ;P

glover
Wys³any: 2009-09-30, 16:25   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
hehe, panowie ja mam takie same wra¿enie. Dosta³em tego duxona od dystrybutora w rzekomo dobrej cenie a za dwa tygodnie handlowiec od którego biorê papiery ¶cierne mówi mi ¿e za³atwi mi dostawy w du¿o lepszej cenie od kogo¶ innego bo on ma z nim taki uk³ad ¿e jak za³atwi mu odbiory na jak±¶ kwotê to ten od niego bierze papier ¶cierny :D wiêc daje sobie siana z tym bo za chwilê bêdzie wielka kupa tak jak z indas± :sciana:

malarz
Wys³any: 2009-09-30, 16:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Bieszczady
Siekiera napisa³/a:
Jakie s± wasze opinie o tych nowych produktach DP?

Ja robi³em tym klarem i powiem ¿e nie za bardzo mi przypad³ do gustu. Choæ mogê go kupiæ taniej to i tak wolê 505-kê ze Spectrala bo jest bardziej wydajny.

Dementor
Wys³any: 2009-10-01, 05:57   
0
UP DOWN

glover napisa³/a:
hehe, panowie ja mam takie same wra¿enie. Dosta³em tego duxona od dystrybutora w rzekomo dobrej cenie a za dwa tygodnie handlowiec od którego biorê papiery ¶cierne mówi mi ¿e za³atwi mi dostawy w du¿o lepszej cenie od kogo¶ innego bo on ma z nim taki uk³ad ¿e jak za³atwi mu odbiory na jak±¶ kwotê to ten od niego bierze papier ¶cierny :D wiêc daje sobie siana z tym bo za chwilê bêdzie wielka kupa tak jak z indas± :sciana:

no w³a¶nie, ka¿dy kto ma dostêp chce siê wykazaæ za wszelk± cenê a jak chwyci z duxonem to mi pó¼niej wjad± z cromaxem do moich klientów. Dla mnie to ju¿ jasne ¿e ten duxon to jedna wielka podpucha, taka przynenta :>

Siekiera
Wys³any: 2009-10-01, 17:38   
0
UP DOWN

Cytat:
za chwilê bêdzie wielka kupa tak jak z indas±

To masz racje ale i nie tylko z indas± bo z 3M i farecl± jest to samo, wystarczy popatrzeæ co siê dzieje na alegro.

Siekiera
Wys³any: 2009-10-01, 17:53   
0
UP DOWN

Dementor napisa³/a:
no w³a¶nie, ka¿dy kto ma dostêp chce siê wykazaæ za wszelk± cenê a jak chwyci z duxonem to mi pó¼niej wjad± z cromaxem do moich klientów

Ja tak mia³em w³a¶nie z CSW z Kra¶nika tylko na innych produktach a oni teraz maj± du ponta wiêc mog± zrobiæ to samo ale powiem wiêcej jak zacz±³em teraz dr±¿yæ temat to dowiedzia³em siê ¿e ten dystrybutor który mi zaoferowa³ duxona to juz objecha³ moich okolicznych lakierników wiêc ju¿ na pewno nie wezmê :> Ja wiem ¿e na forum s± te¿ lakiernicy i takie s³owa mog± siê komu¶ nie podobaæ ale chyba ka¿dy powinien rozumieæ to ¿e lakiernik ¿yje z roboty a sklep ze sprzeda¿y wiêc sorki je¿eli kto¶ siê poczu³ ura¿ony, biznes to biznes ;P

baqo 
Wys³any: 2009-10-02, 21:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
to jest DUXON na dwie pe³ne warstwy . rozlany,³adna struktura ,bez zacieków,szklisty wygl±d na bazie CROMAX :)

No-limit
Wys³any: 2009-10-03, 13:06   
0
UP DOWN

baqo napisa³/a:

Zaskoczony jestem negatywnymi opiniami nt.Duxone.Podk³ady wg opinii moich odbiorców,którym te da³em produkty do przetestowania/sam jeszcze nimi nie robi³em/DX1061,Dx1062(schn±cy na powietrzu) / s± godne polecenia.Co do DX1044-klaru jeszcze czekam na opiniê,ale @Bago jest zadowolony,/a przecie¿ nie jest amatorem ^^ :D /.

Dementor
Wys³any: 2009-10-03, 15:08   
0
UP DOWN

No-limit, przecie¿ nikt poza malarz-em, , któremu nie podpasowa³ klar z³ego s³owa nie powiedzia³ o jako¶ci tych produktów. Dyskusja posz³a w kierunku dystrybucji i nie mów ¿e nie wiesz jak to jest fajnie jak kto¶ najpierw sprzeda ci towar a potem objedzie twoich klientów, masz sklep to nie wierzê ¿e nie spotka³e¶ siê z czym¶ takim. Tak jak napisa³ Siekiera, z ca³ym szacunkiem dla kolegów lakierników ale sklepy ¿yj± z tego co im sprzedadz± a fajnie jest jak kto¶ kto przychodzi po setkê bazy któr± chce ¿eby dobarwiæ na krechê kupi³ jeszcze co¶ z pó³ki nad czym nie muszê siê napracowaæ i na czym mogê zarobiæ godziwe pieni±dze i wcale nie mówiê o przycince 50% bo takich mar¿ nie ma. Mo¿e niektórym siê wydaje ¿e w mieszalni zarabia siê krocie ale najczê¶ciej taki kto¶ przekonuje siê na w³asnej skórze jak we¼mie mieszalnik do warsztatu ile trzeba siê napracowaæ ¿eby dobarwiæ kolor i ¿e rewelacji nie ma. Wracaj±c do tematu, ja skrytykowa³em system dystrybucji duxona a nie towar tyle ¿e to niestety dla mnie ma zasadnicze znaczenie a ¿e inni maj± podobne odczucia to chyba co¶ na rzeczy jest. Ja zdania nie zmieniê ¿e ten towar to DP sobie wymy¶li³ jako receptê na prawie ca³kowit± pora¿kê z cromaxem którego nastawiali bardzo du¿o i nie pracuje, no mo¿e nie do koñca bo baqo nadrabia :D No i zobacz jeszcze na jedn± rzecz. Ty pewnie masz DP u siebie w sklepie ju¿ od dawna a czy znasz du¿o przypadków wstawiania obecnie mieszalników DP do sklepów, raczej nie. Wol± wstawiaæ do warsztatów to po jak± cholerê wypuszczaj± tañszy towar? No tak jak pisa³em wcze¶niej, jako przys³owiowy cukierek. Najpierw mi pos³odz± a pó¼niej upieprz± mi kilku lepszych klientów bo wiadomo ¿e ja do sklepu kolejnego mieszalnika nie wezmê. Jak ty masz mieszlnik DP to dla ciebie rybka czy sprzedajesz duxona czy DP chocia¿ jakby siê dobrze zastanowiæ to nie do koñca bo ci mniej kasy zostaje :/

glover
Wys³any: 2009-10-03, 20:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Dobrze powiedziane! Brawo :jupi:
Takie zagrywki s± coraz czêstsze. Podobnie zrobi³o PPG wypuszczaj±c Quick Line-a. U mnie ich dystrybutor AD Polska te¿ tak oferowa³ najpierw same dodatki a teraz proponuj± mieszalniki i zachêcaj± dodatkowym rabatem na czê¶ci. Kiedy¶ mieli tylko novola a teraz pchaj± wszystko co pochodzi ze stajni PPG. Na stronie maj± nawet ¿e Max Mayera te¿ maj±. No i jak mo¿na z nimi walczyæ jak oni tych swoich handlowców jakby mogli to by trzy razy dziennie wysy³ali do jednego warsztatu. Na szczê¶cie odpuszczaj± sobie novola to przynajmniej tym mo¿na pohandlowaæ.

Dementor
Wys³any: 2009-10-05, 09:21   
0
UP DOWN

Z ciekawo¶ci wszed³em wczoraj na stronê DP ¿eby poczytaæ o duxonie a tam w zak³adce nowo¶ci - NIC! cisza, g³ucho, zero wzmianki ¿e co¶ takiego istnieje :shock:
http://www.dupontrefinish...ategory=Nowosci

To szukam dalej, mo¿e jaka¶ karta techniczna, karta bezpieczeñstwa i dalej NIC!
Albo DP wstydzi siê swoich produktów albo schowa³ te tds-y tak ¿eby ich nie znale¼æ. Takie nieprzyznawanie siê do swojego produktu mo¿e ¶wiadczyæ tylko o jednym ale nie bêdê siê powtarza³ ^^

f_maciej
Wys³any: 2009-10-05, 11:43   
0
UP DOWN

http://www2.dupont.com/Pr.../Duxone_en.html

Polska stronka pewnie nie nad±¿a za nowo¶ciami ;)

baqo 
Wys³any: 2009-10-05, 11:53   
0
UP DOWN

f_maciej napisa³/a:
Polska stronka pewnie nie nad±¿a za nowo¶ciami ;)
mo¿e to przez powstawanie nowego centrum DuPont w warszawie .

No-limit
Wys³any: 2009-10-05, 12:41   
0
UP DOWN

Dementor, Dementor,
Zgadzam siê z tob± ca³kowicie.Co do kart technicznych mogê Ci przefaksowaæ.

Dementor
Wys³any: 2009-10-05, 15:08   
0
UP DOWN

Dziêki, ale ten towar co mam to sprzedam i bez tds. Dobrze, ze chocia¿ ty masz papierowe bo mo¿e kto¶ bêdzie potrzebowa³ a ponadto ja faxu nie mam :)

artur31y 
Wys³any: 2009-12-28, 23:01   
0
UP DOWN

Sk±d: grudziadz
CZESC SLYSZALEM ZE TEN KLAR PEKA I I DLUGO SCHNIE MAM GO TAKZE NA SKLEPIE I STOI I STOI SPRZEDALEWM TYLKO 5 LITROW I NADAL STOI TO SA OPIENIE LAKIERNIKOW NIE MOJA. TAKZE NIE POLECAM CHYBA ZE DO POMALOWANIA PLOTU .POZDRAWIAM

pisz bez CapsLock-a, taki zwyczaj na forum tym jak i innych
GRUDZIADZ
TEL 724146517

No-limit
Wys³any: 2009-12-29, 10:27   
0
UP DOWN

artur31y napisa³/a:
CZESC SLYSZALEM ZE TEN KLAR PEKA I I DLUGO SCHNIE MAM GO TAKZE NA SKLEPIE I STOI I STOI SPRZEDALEWM TYLKO 5 LITROW I NADAL STOI TO SA OPIENIE LAKIERNIKOW NIE MOJA. TAKZE NIE POLECAM CHYBA ZE DO POMALOWANIA PLOTU .POZDRAWIAM

pisz bez CapsLock-a, taki zwyczaj na forum tym jak i innych

Który? DX1048/przeznaczony do wypalania/ czy DX1044/mo¿e schn±æ bez wypalania/ i z jakim utwardzaczem? Utwardz. szybki DX1024 przeznaczony jest do suszenia bez wypalania,DX1020 z wypalaniem.U mnie schodzi jak woda ;) .

baqo 
Wys³any: 2009-12-29, 16:09   
0
UP DOWN

artur31y napisa³/a:
TO SA OPIENIE LAKIERNIKOW NIE MOJA. TAKZE NIE POLECAM CHYBA ZE DO POMALOWANIA PLOTU
artur31y, ty my¶lisz ¿e tym palinalem zrobisz tu jak±¶ karierê :fiu: :fiu: . mia³em palinala z piêæ lat temu i nie bez powodu przeszed³em na duponta . palinal trzyma siê na tym ,¿e wci±¿ wstawia konwencjê na której daje siê jeszcze robiæ ,bo hydropalek cieniutki . co do pêkania lakieru duxon ,polakierowa³em ju¿ kilka fur i nikomu nic nie popêka³o . mo¿e tym lakiernikom kit pêka pod spodem a nie lakier :D :D

lakierok 
Wys³any: 2009-12-30, 00:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Okolice
Witam ja te¿ maluje duxone 1044 i nie mogê z³ego powiedzieæ nic mi nie pêka dobrze schnie ¶wieci te¿ siê ok i nie p³ynie
to jest lakier firmowy i niema co porównywaæ do lakierów co 2 dni schnie

m³ody19
Wys³any: 2010-01-03, 11:29   
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

A jak sobie dolejesz do tego szybkiego utwardzacza DX 1024 to juz wcale pieknie jest ;]

zibi86
Wys³any: 2010-01-03, 18:59   
0
UP DOWN

Mam pytanko co sadzicie o lakierze DP chroma clear 3800S.Zamierzam polakierowac tym swoj zabytek tylko chcia³bym poznac opinie.

baqo 
Wys³any: 2010-01-03, 19:26   
0
UP DOWN

zibi86 napisa³/a:
clear 3800S.Zamierzam polakierowac tym swoj zabytek tylko chcia³bym poznac opinie.
trzeba wygrzaæ ,albo schniêcie w 20 stopniach minimum . poza tym do aplikacji dobry lakier.

Master
Wys³any: 2010-02-23, 18:16   
0
UP DOWN

3800S bardzo dobry lakier bezbarwny , dodatkowo fajnie siê nim lakieruje ale raczej pod komorê zaprojektowany ;) "w stodole" raczej nie wyschnie,ale ta to zdecydowanie polecam ten produkt

Trolex 
Wys³any: 2010-09-12, 15:53   
0
UP DOWN
Legacy Lover

Sk±d: Ma³opolska
Znalaz³em karty techniczne produktów Duxone jednak w jêzyku angielskim , ale mo¿e siê komu¶ przyda lub kto¶ z nudów przet³umaczy o ile nie ma ju¿ tych kart po polsku ?!
http://www.duxone.co.za/jit_default_11.TDS.html
ps. zastanawia mnie oznaczenie produktów.
Np. dx44 a nie dx1044. Ciekawe o co chodzi ? :)
Pozdrawiam

Nurglepl 
Wys³any: 2010-09-12, 16:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Gryfino
Tu jest karta techniczna DX 1044 po polsku.
http://www.arscolor.pl/ge...?lang=pl&id=666

Trolex 
Wys³any: 2010-09-19, 15:51   
0
UP DOWN
Legacy Lover

Sk±d: Ma³opolska
Ma kto¶ dostêp do innych kart technicznych produktów DuPont z linii Duxone ?
By³bym wdziêczny
Pozdrawiam

jacenty 741
Wys³any: 2010-09-19, 18:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
http://www.klakiernik.pl/...=0&sort=default Tu masz DX 1061,klikasz na nazwê i siê otwiera.Do DX 1062/1064,oraz bezbarwnego 1048 mam na komputerze,ale nie wiem,jak podes³aæ. :sciana:

wd
Wys³any: 2010-09-22, 18:15   
0
UP DOWN

to wina zarz±daj±cych.wpychaj± dystrybutorom ¿eby wyrobic plan a potem ci sprzedaj± byle sie pozbyæ.tam chyba siedz± sami idioci :blee:

lolejko
Wys³any: 2010-09-24, 11:15   
0
UP DOWN

Ja mogê poleciæ zdecydowanie DX1044.
Piêknie siê rozlewa i jak jaki¶ paproch wejdzie to ³adnie go po³yka, a nie robi oczka.
Oczywi¶cie stosuje go z DX1024 i rozcieñczalnikiem DX34.
Jest w przystêpnej cenie i jak narazie na lepszy w tej cenie sie nie natkn±³em.

obcy_69
Wys³any: 2010-09-24, 12:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
A po ile placisz..??

jacenty 741
Wys³any: 2010-09-24, 15:53   
0
UP DOWN

I przede wszystkim:dlaczego dodajesz rozcieñczalnika,przecie¿ nie ma takiej potrzeby,wiêcej,w karcie nie ma nic o dodawaniu.

lolejko
Wys³any: 2010-09-24, 17:44   
0
UP DOWN

Na karcie pisze ¿e nie ma potrzeby, ale mo¿na dolaæ jak jest gêsty. Doelwam zawsze aby troszkê. Jako¶ lepiej mi siê wtedy rozlewa.
obcy_69 napisa³/a:
A po ile placisz..??

Ju¿ nie pamiêtam, ale litr co¶ oko³o 70 paru z³otych.

obcy_69
Wys³any: 2010-09-24, 20:10   
0
UP DOWN

No to popatrz kolego po ile place za 3750 DP...231 zl za 3 litry tego klaru z 1 litrem utwardzacza . Czyli wychodzi po 77 zl za 1 litr w komplecie.. :)

jacenty 741
Wys³any: 2010-09-26, 06:30   
0
UP DOWN

1044 ok 60 pln.

Benos77
Wys³any: 2010-09-26, 08:36   
0
UP DOWN

Sk±d: Szczecin
W tej cenie co podajecie to ka¿dy oddaje bez ³aski jak siê 6 litrów kupi na raz

jacenty 741
Wys³any: 2010-09-26, 08:53   
0
UP DOWN

No i w czym problem,jak robisz wiêcej ni¿ swój rowerek,zawsze lepiej wzi±æ wiêcej i nie je¿dziæ po dwie setki.

obcy_69
Wys³any: 2010-09-26, 10:58   
0
UP DOWN

Benos77 napisa³/a:
W tej cenie co podajecie to ka¿dy oddaje bez ³aski jak siê 6 litrów kupi na raz

Ok ok @Benos77...co innego jednak mialem na mysli. Zauwaz , ze lakiery z gornych polek I ligowych producentow zblizyly sie cenowo do II ligowcow (ze tak sie wyraze)..
Jeszcze do niedawna mozna bylo sobie pomarzyc o takich cenach.. :spoko:

lakiernia92 
Wys³any: 2010-09-26, 11:08   
0
UP DOWN

obcy_69, obcy_69, :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów