Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Siekiera
Wysłany: 2009-09-28, 22:32   Duxone
0
UP DOWN

Jakie sÂą wasze opinie o tych nowych produktach DP? NamawiajÂą mnie na wziĂŞcie ale sie waham :tancze:

Dementor
Wysłany: 2009-09-29, 09:36   
0
UP DOWN

Ja sie skusiÂłem i teraz ÂżaÂłuje bo juÂż ten towar zaczyna sie pojawiaĂŚ w dziwnych cenach

No-limit
Wysłany: 2009-09-29, 13:24   
0
UP DOWN

Dementor napisał/a:
Ja sie skusiÂłem i teraz ÂżaÂłuje bo juÂż ten towar zaczyna sie pojawiaĂŚ w dziwnych cenach

Sprecyzuj.Moim zdaniem ceny sÂą konkurencyjne.

Dementor
Wysłany: 2009-09-30, 08:31   
0
UP DOWN

Ceny s¹ konkurencyjne ale niektórzy w zabieganiu o t¹ konkurencyjnoœÌ zje¿d¿aj¹ z cenami i mnie to wkur.... Superoferty sk³adaja firmy z innych regionów ¿eby sobie obrót wyrobiÌ. Mi juz tak za³atwili dwóch klientów

Siekiera
Wysłany: 2009-09-30, 09:21   
0
UP DOWN

DziĂŞki Demen Âże to mĂłwisz bo ja mam niedaleko punkt CSW i miaÂłem juÂż z nimi przeboje wiec nie bĂŞdĂŞ im rynku robiÂł choĂŚ oferte dostaÂłem z innej firmy. Ceny sÂą atrakcyjne ale jak jest tak jak mĂłwisz to podejrzewam Âże specjalnie mi zaoferowali niskie ceny Âżeby CSW gul skoczyÂł bo oni sÂą dystrybutorem DP. W takim razie odpuszczam bo i tak nic na tym nie zarobiĂŞ tylko przysÂługĂŞ zrobiĂŞ DP a ja charytatywnie nie dziaÂłam ;P

glover
Wysłany: 2009-09-30, 17:25   
0
UP DOWN

hehe, panowie ja mam takie same wra¿enie. Dosta³em tego duxona od dystrybutora w rzekomo dobrej cenie a za dwa tygodnie handlowiec od którego biorê papiery œcierne mówi mi ¿e za³atwi mi dostawy w du¿o lepszej cenie od kogoœ innego bo on ma z nim taki uk³ad ¿e jak za³atwi mu odbiory na jak¹œ kwotê to ten od niego bierze papier œcierny :D wiêc daje sobie siana z tym bo za chwilê bêdzie wielka kupa tak jak z indas¹ :sciana:

malarz
Wysłany: 2009-09-30, 17:54   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
Jakie sÂą wasze opinie o tych nowych produktach DP?

Ja robiÂłem tym klarem i powiem Âże nie za bardzo mi przypadÂł do gustu. ChoĂŚ mogĂŞ go kupiĂŚ taniej to i tak wolĂŞ 505-kĂŞ ze Spectrala bo jest bardziej wydajny.

Dementor
Wysłany: 2009-10-01, 06:57   
0
UP DOWN

glover napisał/a:
hehe, panowie ja mam takie same wra¿enie. Dosta³em tego duxona od dystrybutora w rzekomo dobrej cenie a za dwa tygodnie handlowiec od którego biorê papiery œcierne mówi mi ¿e za³atwi mi dostawy w du¿o lepszej cenie od kogoœ innego bo on ma z nim taki uk³ad ¿e jak za³atwi mu odbiory na jak¹œ kwotê to ten od niego bierze papier œcierny :D wiêc daje sobie siana z tym bo za chwilê bêdzie wielka kupa tak jak z indas¹ :sciana:

no w³aœnie, ka¿dy kto ma dostêp chce siê wykazaÌ za wszelk¹ cenê a jak chwyci z duxonem to mi póŸniej wjad¹ z cromaxem do moich klientów. Dla mnie to ju¿ jasne ¿e ten duxon to jedna wielka podpucha, taka przynenta :>

Siekiera
Wysłany: 2009-10-01, 18:38   
0
UP DOWN

Cytat:
za chwilĂŞ bĂŞdzie wielka kupa tak jak z indasÂą

To masz racje ale i nie tylko z indasÂą bo z 3M i fareclÂą jest to samo, wystarczy popatrzeĂŚ co siĂŞ dzieje na alegro.

Siekiera
Wysłany: 2009-10-01, 18:53   
0
UP DOWN

Dementor napisał/a:
no w³aœnie, ka¿dy kto ma dostêp chce siê wykazaÌ za wszelk¹ cenê a jak chwyci z duxonem to mi póŸniej wjad¹ z cromaxem do moich klientów

Ja tak mia³em w³aœnie z CSW z Kraœnika tylko na innych produktach a oni teraz maj¹ du ponta wiêc mog¹ zrobiÌ to samo ale powiem wiêcej jak zacz¹³em teraz dr¹¿yÌ temat to dowiedzia³em siê ¿e ten dystrybutor który mi zaoferowa³ duxona to juz objecha³ moich okolicznych lakierników wiêc ju¿ na pewno nie wezmê :> Ja wiem ¿e na forum s¹ te¿ lakiernicy i takie s³owa mog¹ siê komuœ nie podobaÌ ale chyba ka¿dy powinien rozumieÌ to ¿e lakiernik ¿yje z roboty a sklep ze sprzeda¿y wiêc sorki je¿eli ktoœ siê poczu³ ura¿ony, biznes to biznes ;P

baqo 
Wysłany: 2009-10-02, 22:12   
0
UP DOWN

[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
to jest DUXON na dwie peÂłne warstwy . rozlany,Âładna struktura ,bez zaciekĂłw,szklisty wyglÂąd na bazie CROMAX :)

No-limit
Wysłany: 2009-10-03, 14:06   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:

Zaskoczony jestem negatywnymi opiniami nt.Duxone.PodkÂłady wg opinii moich odbiorcĂłw,ktĂłrym te daÂłem produkty do przetestowania/sam jeszcze nimi nie robiÂłem/DX1061,Dx1062(schnÂący na powietrzu) / sÂą godne polecenia.Co do DX1044-klaru jeszcze czekam na opiniĂŞ,ale @Bago jest zadowolony,/a przecieÂż nie jest amatorem ^^ :D /.

Dementor
Wysłany: 2009-10-03, 16:08   
0
UP DOWN

No-limit, przecie¿ nikt poza malarz-em, , któremu nie podpasowa³ klar z³ego s³owa nie powiedzia³ o jakoœci tych produktów. Dyskusja posz³a w kierunku dystrybucji i nie mów ¿e nie wiesz jak to jest fajnie jak ktoœ najpierw sprzeda ci towar a potem objedzie twoich klientów, masz sklep to nie wierzê ¿e nie spotka³eœ siê z czymœ takim. Tak jak napisa³ Siekiera, z ca³ym szacunkiem dla kolegów lakierników ale sklepy ¿yj¹ z tego co im sprzedadz¹ a fajnie jest jak ktoœ kto przychodzi po setkê bazy któr¹ chce ¿eby dobarwiÌ na krechê kupi³ jeszcze coœ z pó³ki nad czym nie muszê siê napracowaÌ i na czym mogê zarobiÌ godziwe pieni¹dze i wcale nie mówiê o przycince 50% bo takich mar¿ nie ma. Mo¿e niektórym siê wydaje ¿e w mieszalni zarabia siê krocie ale najczêœciej taki ktoœ przekonuje siê na w³asnej skórze jak weŸmie mieszalnik do warsztatu ile trzeba siê napracowaÌ ¿eby dobarwiÌ kolor i ¿e rewelacji nie ma. Wracaj¹c do tematu, ja skrytykowa³em system dystrybucji duxona a nie towar tyle ¿e to niestety dla mnie ma zasadnicze znaczenie a ¿e inni maj¹ podobne odczucia to chyba coœ na rzeczy jest. Ja zdania nie zmieniê ¿e ten towar to DP sobie wymyœli³ jako receptê na prawie ca³kowit¹ pora¿kê z cromaxem którego nastawiali bardzo du¿o i nie pracuje, no mo¿e nie do koùca bo baqo nadrabia :D No i zobacz jeszcze na jedn¹ rzecz. Ty pewnie masz DP u siebie w sklepie ju¿ od dawna a czy znasz du¿o przypadków wstawiania obecnie mieszalników DP do sklepów, raczej nie. Wol¹ wstawiaÌ do warsztatów to po jak¹ cholerê wypuszczaj¹ taùszy towar? No tak jak pisa³em wczeœniej, jako przys³owiowy cukierek. Najpierw mi pos³odz¹ a póŸniej upieprz¹ mi kilku lepszych klientów bo wiadomo ¿e ja do sklepu kolejnego mieszalnika nie wezmê. Jak ty masz mieszlnik DP to dla ciebie rybka czy sprzedajesz duxona czy DP chocia¿ jakby siê dobrze zastanowiÌ to nie do koùca bo ci mniej kasy zostaje :/

glover
Wysłany: 2009-10-03, 21:39   
0
UP DOWN

Dobrze powiedziane! Brawo :jupi:
Takie zagrywki sÂą coraz czĂŞstsze. Podobnie zrobiÂło PPG wypuszczajÂąc Quick Line-a. U mnie ich dystrybutor AD Polska teÂż tak oferowaÂł najpierw same dodatki a teraz proponujÂą mieszalniki i zachĂŞcajÂą dodatkowym rabatem na czĂŞÂści. KiedyÂś mieli tylko novola a teraz pchajÂą wszystko co pochodzi ze stajni PPG. Na stronie majÂą nawet Âże Max Mayera teÂż majÂą. No i jak moÂżna z nimi walczyĂŚ jak oni tych swoich handlowcĂłw jakby mogli to by trzy razy dziennie wysyÂłali do jednego warsztatu. Na szczĂŞÂście odpuszczajÂą sobie novola to przynajmniej tym moÂżna pohandlowaĂŚ.

Dementor
Wysłany: 2009-10-05, 10:21   
0
UP DOWN

Z ciekawoÂści wszedÂłem wczoraj na stronĂŞ DP Âżeby poczytaĂŚ o duxonie a tam w zakÂładce nowoÂści - NIC! cisza, gÂłucho, zero wzmianki Âże coÂś takiego istnieje :shock:
http://www.dupontrefinish...ategory=Nowosci

To szukam dalej, moÂże jakaÂś karta techniczna, karta bezpieczeĂąstwa i dalej NIC!
Albo DP wstydzi siê swoich produktów albo schowa³ te tds-y tak ¿eby ich nie znaleŸÌ. Takie nieprzyznawanie siê do swojego produktu mo¿e œwiadczyÌ tylko o jednym ale nie bêdê siê powtarza³ ^^

f_maciej
Wysłany: 2009-10-05, 12:43   
0
UP DOWN

http://www2.dupont.com/Pr.../Duxone_en.html

Polska stronka pewnie nie nad¹¿a za nowoœciami ;)

baqo 
Wysłany: 2009-10-05, 12:53   
0
UP DOWN

f_maciej napisał/a:
Polska stronka pewnie nie nad¹¿a za nowoœciami ;)
moÂże to przez powstawanie nowego centrum DuPont w warszawie .

No-limit
Wysłany: 2009-10-05, 13:41   
0
UP DOWN

Dementor, Dementor,
Zgadzam siĂŞ z tobÂą caÂłkowicie.Co do kart technicznych mogĂŞ Ci przefaksowaĂŚ.

Dementor
Wysłany: 2009-10-05, 16:08   
0
UP DOWN

DziĂŞki, ale ten towar co mam to sprzedam i bez tds. Dobrze, ze chociaÂż ty masz papierowe bo moÂże ktoÂś bĂŞdzie potrzebowaÂł a ponadto ja faxu nie mam :)

artur31y 
Wysłany: 2009-12-28, 23:01   
0
UP DOWN

CZESC SLYSZALEM ZE TEN KLAR PEKA I I DLUGO SCHNIE MAM GO TAKZE NA SKLEPIE I STOI I STOI SPRZEDALEWM TYLKO 5 LITROW I NADAL STOI TO SA OPIENIE LAKIERNIKOW NIE MOJA. TAKZE NIE POLECAM CHYBA ZE DO POMALOWANIA PLOTU .POZDRAWIAM

pisz bez CapsLock-a, taki zwyczaj na forum tym jak i innych
GRUDZIADZ
TEL 724146517

No-limit
Wysłany: 2009-12-29, 10:27   
0
UP DOWN

artur31y napisał/a:
CZESC SLYSZALEM ZE TEN KLAR PEKA I I DLUGO SCHNIE MAM GO TAKZE NA SKLEPIE I STOI I STOI SPRZEDALEWM TYLKO 5 LITROW I NADAL STOI TO SA OPIENIE LAKIERNIKOW NIE MOJA. TAKZE NIE POLECAM CHYBA ZE DO POMALOWANIA PLOTU .POZDRAWIAM

pisz bez CapsLock-a, taki zwyczaj na forum tym jak i innych

Który? DX1048/przeznaczony do wypalania/ czy DX1044/mo¿e schn¹Ì bez wypalania/ i z jakim utwardzaczem? Utwardz. szybki DX1024 przeznaczony jest do suszenia bez wypalania,DX1020 z wypalaniem.U mnie schodzi jak woda ;) .

baqo 
Wysłany: 2009-12-29, 16:09   
0
UP DOWN

artur31y napisał/a:
TO SA OPIENIE LAKIERNIKOW NIE MOJA. TAKZE NIE POLECAM CHYBA ZE DO POMALOWANIA PLOTU
artur31y, ty myœlisz ¿e tym palinalem zrobisz tu jak¹œ karierê :fiu: :fiu: . mia³em palinala z piêÌ lat temu i nie bez powodu przeszed³em na duponta . palinal trzyma siê na tym ,¿e wci¹¿ wstawia konwencjê na której daje siê jeszcze robiÌ ,bo hydropalek cieniutki . co do pêkania lakieru duxon ,polakierowa³em ju¿ kilka fur i nikomu nic nie popêka³o . mo¿e tym lakiernikom kit pêka pod spodem a nie lakier :D :D

lakierok 
Wysłany: 2009-12-30, 00:12   
0
UP DOWN

Witam ja teÂż maluje duxone 1044 i nie mogĂŞ zÂłego powiedzieĂŚ nic mi nie pĂŞka dobrze schnie Âświeci teÂż siĂŞ ok i nie pÂłynie
to jest lakier firmowy i niema co porĂłwnywaĂŚ do lakierĂłw co 2 dni schnie

mÂłody19
Wysłany: 2010-01-03, 11:29   
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

A jak sobie dolejesz do tego szybkiego utwardzacza DX 1024 to juz wcale pieknie jest ;]

zibi86
Wysłany: 2010-01-03, 18:59   
0
UP DOWN

Mam pytanko co sadzicie o lakierze DP chroma clear 3800S.Zamierzam polakierowac tym swoj zabytek tylko chciaÂłbym poznac opinie.

baqo 
Wysłany: 2010-01-03, 19:26   
0
UP DOWN

zibi86 napisał/a:
clear 3800S.Zamierzam polakierowac tym swoj zabytek tylko chciaÂłbym poznac opinie.
trzeba wygrzaĂŚ ,albo schniĂŞcie w 20 stopniach minimum . poza tym do aplikacji dobry lakier.

Master
Wysłany: 2010-02-23, 18:16   
0
UP DOWN

3800S bardzo dobry lakier bezbarwny , dodatkowo fajnie siĂŞ nim lakieruje ale raczej pod komorĂŞ zaprojektowany ;) "w stodole" raczej nie wyschnie,ale ta to zdecydowanie polecam ten produkt

Trolex 
Wysłany: 2010-09-12, 16:53   
0
UP DOWN
Legacy Lover

ZnalazÂłem karty techniczne produktĂłw Duxone jednak w jĂŞzyku angielskim , ale moÂże siĂŞ komuÂś przyda lub ktoÂś z nudĂłw przetÂłumaczy o ile nie ma juÂż tych kart po polsku ?!
http://www.duxone.co.za/jit_default_11.TDS.html
ps. zastanawia mnie oznaczenie produktĂłw.
Np. dx44 a nie dx1044. Ciekawe o co chodzi ? :)
Pozdrawiam

Nurglepl 
Wysłany: 2010-09-12, 17:48   
0
UP DOWN

Tu jest karta techniczna DX 1044 po polsku.
http://www.arscolor.pl/ge...?lang=pl&id=666

Trolex 
Wysłany: 2010-09-19, 16:51   
0
UP DOWN
Legacy Lover

Ma ktoÂś dostĂŞp do innych kart technicznych produktĂłw DuPont z linii Duxone ?
ByÂłbym wdziĂŞczny
Pozdrawiam

jacenty 741
Wysłany: 2010-09-19, 19:56   
0
UP DOWN

http://www.klakiernik.pl/...=0&sort=default Tu masz DX 1061,klikasz na nazwĂŞ i siĂŞ otwiera.Do DX 1062/1064,oraz bezbarwnego 1048 mam na komputerze,ale nie wiem,jak podesÂłaĂŚ. :sciana:

wd
Wysłany: 2010-09-22, 19:15   
0
UP DOWN

to wina zarzÂądajÂących.wpychajÂą dystrybutorom Âżeby wyrobic plan a potem ci sprzedajÂą byle sie pozbyĂŚ.tam chyba siedzÂą sami idioci :blee:

lolejko
Wysłany: 2010-09-24, 12:15   
0
UP DOWN

Ja mogĂŞ poleciĂŚ zdecydowanie DX1044.
PiĂŞknie siĂŞ rozlewa i jak jakiÂś paproch wejdzie to Âładnie go poÂłyka, a nie robi oczka.
OczywiÂście stosuje go z DX1024 i rozcieĂączalnikiem DX34.
Jest w przystêpnej cenie i jak narazie na lepszy w tej cenie sie nie natkn¹³em.

obcy_69
Wysłany: 2010-09-24, 13:49   
0
UP DOWN

A po ile placisz..??

jacenty 741
Wysłany: 2010-09-24, 16:53   
0
UP DOWN

I przede wszystkim:dlaczego dodajesz rozcieĂączalnika,przecieÂż nie ma takiej potrzeby,wiĂŞcej,w karcie nie ma nic o dodawaniu.

lolejko
Wysłany: 2010-09-24, 18:44   
0
UP DOWN

Na karcie pisze Âże nie ma potrzeby, ale moÂżna dolaĂŚ jak jest gĂŞsty. Doelwam zawsze aby troszkĂŞ. JakoÂś lepiej mi siĂŞ wtedy rozlewa.
obcy_69 napisał/a:
A po ile placisz..??

JuÂż nie pamiĂŞtam, ale litr coÂś okoÂło 70 paru zÂłotych.

obcy_69
Wysłany: 2010-09-24, 21:10   
0
UP DOWN

No to popatrz kolego po ile place za 3750 DP...231 zl za 3 litry tego klaru z 1 litrem utwardzacza . Czyli wychodzi po 77 zl za 1 litr w komplecie.. :)

jacenty 741
Wysłany: 2010-09-26, 07:30   
0
UP DOWN

1044 ok 60 pln.

Benos77
Wysłany: 2010-09-26, 09:36   
0
UP DOWN

W tej cenie co podajecie to kaÂżdy oddaje bez Âłaski jak siĂŞ 6 litrĂłw kupi na raz

jacenty 741
Wysłany: 2010-09-26, 09:53   
0
UP DOWN

No i w czym problem,jak robisz wiêcej ni¿ swój rowerek,zawsze lepiej wzi¹Ì wiêcej i nie je¿dziÌ po dwie setki.

obcy_69
Wysłany: 2010-09-26, 11:58   
0
UP DOWN

Benos77 napisał/a:
W tej cenie co podajecie to kaÂżdy oddaje bez Âłaski jak siĂŞ 6 litrĂłw kupi na raz

Ok ok @Benos77...co innego jednak mialem na mysli. Zauwaz , ze lakiery z gornych polek I ligowych producentow zblizyly sie cenowo do II ligowcow (ze tak sie wyraze)..
Jeszcze do niedawna mozna bylo sobie pomarzyc o takich cenach.. :spoko:

lakiernia92 
Wysłany: 2010-09-26, 12:08   
0
UP DOWN

obcy_69, obcy_69, :)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu