Autor |
Wiadomość |
 |
mariann
|
Wysłany: 2009-10-09, 19:42 jaki pistolet
|
0
|
|
|
|
witam panowie chciaÂł bym poradziĂŚ siĂŞ jakim pistoletem lepiej kÂładzie siĂŞ bazĂŞ czy hvlp czy lvlp bo mam zamiar coÂś takiego maÂłego sobie kupiĂŚ do zaprawek. Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za poradĂŞ i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-10-10, 16:57
|
0
|
|
|
|
hvlp - a jaki masz kompresor? |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2009-10-10, 19:42
|
0
|
|
|
|
Ja bym Ci polecaÂł LVLP. UÂżywam i wieÂż Âże sÂą super.
HVLP lepiej siĂŞ kÂładzie bazĂŞ ?, mi siĂŞ zdaje Âże oszczĂŞdniej a nie lepiej. LVLP teÂż jest bardzo oszczĂŞdny. |
|
|
|
 |
mariann
|
Wysłany: 2009-10-10, 20:44
|
0
|
|
|
|
kompresor mam galanty sam sobie robi³em na bazie sprê¿arek staroskich w³¹cznie z filtrami i reduktorami tak ¿e powietrza nie braknie
tylko zastanawiam sie czy pistol do zaprawek ma sens czy nie umaluje sie tak samo pistolem du¿ym bo jeœli tak to szkoda kasy bo mam pistol po¿¹dny du¿y, malowa³ ktoœ takim ma³ym? |
|
|
|
 |
Greg
|
Wysłany: 2009-10-14, 21:35
|
0
|
|
|
|
teÂż mam LVLP i caÂłkiem przyjemnie siĂŞ pracuje. HVLP mini nie posiadaÂłem wiĂŞc siĂŞ nie wypowiem |
|
|
|
 |
gizbern
|
Wysłany: 2009-10-15, 09:35
|
0
|
|
|

|
JeÂśli zaczynasz przygodĂŞ z lakiernictwem polecam zakup pistoletu wysokociÂśnieniowego HP
np:Speedwaya albo trochĂŞ droÂższego Expert'a lub JONNESWAY .
Malowanie pistoletami niskociÂśnieniowymi lub ÂśrednioĂŚisnieniowymi jest trochĂŞ trudne.
JeÂśli dojdziesz do wprawy to wtedy zakupisz sobie HVLP lub LVLP. |
|
 |
mariann
|
Wysłany: 2009-10-15, 18:15
|
0
|
|
|
|
wszystko sie zgadza koledzy ale ja chciaÂłem sie dowiedzieĂŚ czy jest sens kupowaĂŚ pistolet zaprawkowy i czy ktoÂś czymÂś takim pracowal bo normalne pistole mam 3 sztuki |
|
|
|