witam panowie chcia³ bym poradziæ siê jakim pistoletem lepiej k³adzie siê bazê czy hvlp czy lvlp bo mam zamiar co¶ takiego ma³ego sobie kupiæ do zaprawek. Z góry dziêkujê za poradê i pozdrawiam.
Ja bym Ci poleca³ LVLP. U¿ywam i wie¿ ¿e s± super.
HVLP lepiej siê k³adzie bazê ?, mi siê zdaje ¿e oszczêdniej a nie lepiej. LVLP te¿ jest bardzo oszczêdny.
kompresor mam galanty sam sobie robi³em na bazie sprê¿arek staroskich w³±cznie z filtrami i reduktorami tak ¿e powietrza nie braknie
tylko zastanawiam sie czy pistol do zaprawek ma sens czy nie umaluje sie tak samo pistolem du¿ym bo je¶li tak to szkoda kasy bo mam pistol po¿±dny du¿y, malowa³ kto¶ takim ma³ym?
Pomóg³: 4 razy Posty: 99 Sk±d: Czêstochowa-Poland
Je¶li zaczynasz przygodê z lakiernictwem polecam zakup pistoletu wysokoci¶nieniowego HP
np:Speedwaya albo trochê dro¿szego Expert'a lub JONNESWAY .
Malowanie pistoletami niskoci¶nieniowymi lub ¶rednioæisnieniowymi jest trochê trudne.
Je¶li dojdziesz do wprawy to wtedy zakupisz sobie HVLP lub LVLP.
wszystko sie zgadza koledzy ale ja chcia³em sie dowiedzieæ czy jest sens kupowaæ pistolet zaprawkowy i czy kto¶ czym¶ takim pracowal bo normalne pistole mam 3 sztuki
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum