Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
hlecter
Wysłany: 2009-08-26, 22:18   Hannibal'a prace
0
UP DOWN

siemka wszystkim . maluje od jakiegos czasu, powoli sie ucze , zbieram kase na porzÂądny sprzĂŞt , oto moje wypociny

LoboLoco 
Wysłany: 2009-08-27, 07:36   
0
UP DOWN

Linki nie dziaÂłajÂą...

hlecter
Wysłany: 2009-08-27, 15:05   
0
UP DOWN

http://masty.digart.pl/digarty/ <tak chyba bedzie Âłatwiej

sebsa
Wysłany: 2009-08-27, 15:40   
0
UP DOWN

jak dlugo malujesz??

hlecter
Wysłany: 2009-08-27, 18:08   
0
UP DOWN

gdyby podliczyc to aerograf pierwszy raz w d³oni mia³em 9 miesiêcy temu , ale tak od powiedzmy 4-5 regularnie maluje , pope³nia³em mase b³êdów na pocz¹tku co stopowa³o mój zapa³ i rozwój w tej dziedzinie ale odk¹d porzuci³em "mini super kompresor do aerografu" malowanie sprawia wiecej przyjemnoœci i jest mniej wypadków przy pracy, pozatym od pocatku pope³nia³em b³¹d ¿e wybiera³em zbyt ma³y format prac , pracujê na s³abiutkim sprzêcue( ew6000r) wiec nie mozna liczyc na jakieœ cuda , szacunek dla ludzi którzy maluj¹ postacie na formacie ponizej a4, , powiem szczerze ¿e to forum znalaz³em ca³kiem niedawno i "pozna³em prawdy œwiadectwo";D dopiero odkrywam malowanie "na kolorowo" , ciêzko mi siê prze¿ucic z czerni i bieli , czemu pytasz jaki mam sta¿ ?

sebsa
Wysłany: 2009-08-27, 18:30   
0
UP DOWN

ja pierwszy raz mialem aero w dloni rok temu ale od tego czasu namalowalem moze z 7 prac wiec nie chce sie wymadrzac ani krytykowac bo jak mowie sam mam maly staz ale jak ty malujesz od 5 caly czas to czegos mi tu brakuje w twoich pracach chyba tego ze malo uzywasz maskowania i nie ktore k ontury ktore powinny byc ostre i odciete sa jak by razmazane i przez to nie ostre i praca jest mniej czytelna ,ale to tylko moje zdanie amatora:) ja tez do tej pory malowalem mini kompresorem i stwierdzam ze malowanie tym to nie porozumienie i aero tez mialem naj tanszy chinski teraz zamierzam kupic pozadny kompresor i aero chyba H&S evo ale sie jeszcze nie zdecydowalem i wtedy dopiero zaczne malowac na calego :) pozdrawiam

hlecter
Wysłany: 2009-08-27, 18:37   
0
UP DOWN

dla mnie regularnie to 2 -3 podejscia w tygodniu do malowania ;D nie ¿e trzaskam codziennie jakis obrazek , co do braków nie bêde siê k³óci³ wiele treningu przedemn¹ i nauki , widzia³em Twoje prace muszê powiedzieÌ ¿e jak na kilka malowaù masz do tego rêkê , ale domyœlam siê ¿e braki czasu a nie chêci powoduj¹ to ¿e nie malujesz czêœciej

sebsa
Wysłany: 2009-08-27, 19:46   
0
UP DOWN

to nie braki czasu tylko ten sprzet ktorym dysponuje , jak mam przerywac co 20 min i studzic kompresor albo jak maluje jakis szczegol i to aero wali takiego klekas ze masakra ,wiec dalem sobie spokoj zaczolem malowac prace na konkurs w maju i wlasnie malowalem taki wazny szczegol a tu kleks na 7cm no to poprostu mnie szlak trafil i zostawilem to ,kaski nie bylo to nie moglem nic kupic teraz jest wiec na dniach zamawiam sprzet i do dziela :)

Kanabeer 
Wysłany: 2009-08-27, 20:34   
0
UP DOWN

Widze panowie Âże mamy podobne doÂświadczenia i staÂż ,co do aero H&S evolution posiadam wersje silverline (wczeÂśniej chinczyka i Ultre H&S) i polecic moge z czystym sumieniem naprawde Âświetny sprzĂŞcik.RĂłwnieÂż mĂŞcze siĂŞ na mini kompresorku z braku kasy ale problem z grzaniem siĂŞ po dÂłuÂższym posiedzeniu rozwiÂązaÂłem tak Âże wrzuciÂłem go do pojemnika z dziurami z trzema wentylatorkami od komputera ktĂłre wygrzebaÂłem z rupieci i moÂżecie wierzyc lub nie ale kÂłopoty z grzaniem znikneÂły :D (dziÂś malowaÂłem z maÂłymi przerwami 7 h) .Trzeba sobie jakoÂś radziĂŚ ,jak siĂŞ nie ma co siĂŞ lubi ...bla bla bla .A co do pracy to daje rade choĂŚ trochĂŞ wiĂŞcej ostroÂści by siĂŞ przydaÂło ...krzywik (szablon jak kto woli) i dzida .Pozdrawiam

sebsa
Wysłany: 2009-08-27, 20:49   
0
UP DOWN

ja sie zastanawiam nat tymi dwoma i nie wiem ktory wybrac jak ktos wie ktory lepszy to dziekuje za pomoc http://www.aerografia.com...products_id=168

http://www.aerografia.com...products_id=164

sebsa
Wysłany: 2009-08-27, 20:50   
0
UP DOWN

w sumie to nie miejsce na takie posty sorki :x:

Kanabeer 
Wysłany: 2009-08-27, 21:20   
0
UP DOWN

MaÂły OT nie jest zÂły ale Âżeby staÂło siĂŞ zadoÂśc ,to tez miaÂłem ten dylemat ale gdzieÂś przeczytaÂłem Âże Evolution ma gumowe uszczelki a Silverline teflonowe i to przesÂądziÂło w wyborze.Nie ÂżaÂłuje bo oba maja bardzo podobnÂą budowe a o czĂŞsci do obu bardzo Âłatwo. I tyle w tym temacie.

hlecter
Wysłany: 2009-08-27, 22:41   
0
UP DOWN

Kanabeer, widze mia³es ultre , godna polecenia ? myœle o zakupie jej , co do minikompresorków to tak powiem mialem mar ma 2000 producent pisa³ ze po 20 minutach ma byc wy³¹czony..mi sie zapomina³o , pracowa³ po 5 godzin i trzyma³ sie œwietnie to tyle jesli chodzi o plusy , najgorsza jest wilgoc która sie zbiera³a , niby by³ odwadniacz itd ale po poewnym czasie w przewodach by³a woda Oo i przy malowaniu szczegó³ów potrafi³o jebn¹Ì kleksa i odrazu praca do wywalenia....gdybym wczesniej przerzuci³ sie na kompresor który mam teraz w galeri by³oby 2 razy wiecej moich prac...

Kanabeer 
Wysłany: 2009-08-27, 22:59   
0
UP DOWN

Jak ka¿dy aero H&S ultra to solidny sprzêt przy moich pocz¹tkach ³adowa³em w ni¹ wszytko co by³o pod rêka z lakierami i nitro w³¹cznie , wytrzyma³a kupe czasu jak na te warunki.Ale po pewnym czasie da³o siê odczuÌ brak takich bajerów jak odkrêcana koronka(co robi fajn¹ ró¿nice przy szczegó³ach ;) ) czy wygodna regulacja skoku ig³y.Napewno towar wart swojej ceny ,przy odpowiednim rozcienczeniu farby poci¹gniesz cienk¹ linie i napewno d³ugo ci pos³u¿y.Do dziœ jej u¿ywam ogólnie nie do zdarcia :spoko:

hlecter
Wysłany: 2009-08-27, 23:11   
0
UP DOWN

myÂślaÂłem ze koronke da rade ÂściÂągnÂąc,,, no ale co zrobic w tym momencie mojej "kariery" wiecej niz te 300zÂł na aerograf nie wydam , caÂłe Âżycie nie moÂżna chinczykien malowaĂŚ , a jesli moe powiedziec o gumowych uszczelkach itd to pracuje teraz z ew6000r i uszczelki sa tak jakos fajnie pochowane Âże nie puchnÂą przy malowaniu a bazy rozcieĂączam nitro , tak samo nito aero czyszcze , chyba Âże dysze juz odkrece i wsadze na dluzszy czas w nitro to spuchnie ale tak jak zdarzalo sie malowac 4 gofz bez przerwy i gumki wygladajÂą dobrze

LoboLoco 
Wysłany: 2009-08-28, 07:55   
0
UP DOWN

Prace nawet niez³e, ciê¿ko jest je oceniaÌ, bo nie znam formatów... a co do miniatur to doskonale cie rozumiem, pare razy siedzia³em nad jakimœ mikro projektem próbuj¹c wydobyÌ szczegó³... i sie zastanawia³em jak oni to robi¹... a odpowiedŸ jest prosta ... oni to robi¹ 6x wiêksze ;) wiêc staram siê nie braÌ za formaty A6 i poni¿ej...
Co do aero to ja urzywam Evo silverline i jest miodzio, kompresor zaÂś miaÂłem Mar - na Âśmietnik, teraz maluje euro-teckiem ze zbiornikiem, ale po 3 h buczenia do ucha teÂż draÂżni, i powoli rodzi sie we mnie chĂŞĂŚ zbudowania samorĂłbki... bĂŞdzie niewiele wiĂŞksza , lecz nieporĂłwnywalnie cicha... bo tak na marginesie ten eurotec jest tak samo gÂłoÂśny jak Mar...

hlecter
Wysłany: 2009-08-28, 08:55   
0
UP DOWN

co do wielkosci to nie by³o pracy która by przekroczy³a a3 wiêkrzoœc to a4 , co do szczegó³ów to przy malowaniu np konia na a3 przy pysku myœla³em ¿e mi piana z ust pójdzie...teraz juz nie bawie siê w ma³e kartrteczki bo to strata czasu i nerwów

hlecter
Wysłany: 2009-08-29, 16:54   
0
UP DOWN

Tadeusz 
Wysłany: 2009-08-29, 17:18   
0
UP DOWN

hmm.. posiadam Evo Silverline z 3-ma wielkoœciami dysz. Wart ceny, wysoka kultura pracy, dopracowana konstrukcja, elegancko wykoùczony (np. paashe siê nie umywa), polerowana ig³a, ³atwy w rozbieraniu, sk³adaniu, czyszczeniu ALE mimo wszystko stoi u mnie na pó³ce i ³adnie wygl¹da, prawie go nie u¿ywam. Po prostu mojej d³oni nie le¿y jego konstrukcja, przede wszystkim za krótki i nie "pode mnie" wywa¿ony. Jak ju¿ go u¿ywam to z prowizorycznym tuningiem ergonomicznym (taœma do rakiety tenisowej, ok³adzina piankowa, jakaœ przeciwwaga na koùcu etc ;) Mimo jego technicznych zalet, nie lubiê go. Moim ulubionym z tej pó³ki jest natomiast Renegade Velocity (90-100$ w USA-ùskim sklepie) Je¿eli masz zamiar u¿ywaÌ tylko jednego aero, zastanów siê te¿ nad Omni, nazwa nie na wyrost, naprawdê wszechstronny i wdziêczny sprzêt. Co lubiê z H&S to wê¿yk, ten niebieski (miêciutki, elastyczny, nie zwija siê i na szybkoz³¹czkê), jak dla mnie idea³, podokrêca³em badgerom koùcówki i tylko z niego korzystam.

Rozpisa³em siê, a do czego zmierzam. Otó¿ wszystko fajnie, poczytaÌ co kto poleca, jaki sprzêt dobry, jaki niedopracowany, dane techniczne etc. Ale wg. mnie przede wszystkim, przed zakupem, koniecznoœci¹ i rzecz¹ nie do pominiêcia jest chwycenie sprzêtu w ³apê, jeœli nie zapsykanie paru kartek to przynajmniej pomachanie "na sucho", pobawienie siê cyngielkiem najlepiej pod ciœnieniem itd. Le¿y, nie le¿y ? Wg. mnie aerograf trzeba dopasowaÌ do rêki, nie na odwrót, wywalenie paru stówek na sprzêt i malowanie "pomimo bólu" wszak sztuka powstaje w znoju jest bezsensu i zabija ca³¹ zabawê. To tak jak kupiÌ niewygodne buty, bo dobrej jakoœci i markowe, a siê rozchodz¹ i chodziÌ w "najach" przez nastêpne parê miechów z odciskami.

Dobrze "przymierz" zanim kupisz, bo moÂże CiĂŞ taki niecelny zakup mocno zniechĂŞciĂŚ.

hlecter
Wysłany: 2009-08-29, 17:42   
0
UP DOWN

co moge odp;D nie podchodze jeszcze do tego w ten sposob bo to moje poczÂątki , w rĂŞce jeno jeden chinczyk wiec co ja wiem o Âświecie;D , gdybym miaÂł wybĂłr (czytaj miaÂł kase) to kupiÂłbym h&s evo ale jednak mĂłj budÂżet jest ograniczony i szykuje siĂŞ na ultre... nawet koronki siĂŞ nie ÂściÂągnie ale co zrobic , z czasem bĂŞde dokupywaÂł cos lepszego , chyba Âże wzrosnie popyt na usÂługio malowania w moich stronach;D wtedy odrazu zakupie porzÂądny sprzĂŞt

sebsa
Wysłany: 2009-08-29, 19:04   
0
UP DOWN

czy do tego kapitana uzywales farby transparentnej czy zwyklej??

hlecter
Wysłany: 2009-08-29, 19:17   
0
UP DOWN

zwykÂła farba marki chromoacryl;D i troche tuszu na koniec

hlecter
Wysłany: 2009-09-19, 13:59   
0
UP DOWN

hlecter
Wysłany: 2009-10-18, 16:47   
0
UP DOWN

taka znana pani , obrazek wielkosci 45x50 , akryle chromacryl

hlecter
Wysłany: 2009-10-18, 18:29   
0
UP DOWN

nie wiem co to ma byĂŚ zdjecia znikaja...

Erni 
Wysłany: 2009-10-18, 21:21   
0
UP DOWN

Pani Ch. super :spoko:

LoboLoco 
Wysłany: 2009-10-19, 12:21   
0
UP DOWN

Spoko, pierwsze wraÂżenie piorunujÂące... popracuj nad detalem, brwi , ucho... poszukaj tutoriali jak malowaĂŚ czĂŞÂści twaÂży... tak czy inaczej usta oczy nosek... Âświetnie.

hlecter
Wysłany: 2009-10-19, 17:16   
0
UP DOWN

ucho przyznam spieprzyÂłem;D robiÂłem je poznijej, i kolory mi siĂŞ pieprzyÂły ,poirytowaÂłem sie i wyszÂło jak wyszÂło ,a co do brwi to ona na zdjeciu je miaÂła takie "ostre" , takie w "prostokÂąt" strzelone , a sprzetu nie mam zeby pojdeyncze brwi malowaĂŚ , wiele pracy przedemnÂą dziĂŞki za miÂłe komentarze;D

sebsa
Wysłany: 2009-10-19, 20:09   
0
UP DOWN

szkic z lapy czy jak ?

hlecter
Wysłany: 2009-10-19, 20:54   
0
UP DOWN

wszystkiego po trochu , przystawki/szablony byÂły w ruchu bo sprzet nie daje dokÂładnosci takiej jak potrzeba pozatym nie radze sobie jeszcze tak dobrze w "freehandzie" a czy to cos zmienia:P? uÂłatwiajmy sobie zycie kto chce maluje bez niczego tak jak np PrimoOne ja sie staram rozwijac moze kiedys przyjdzie czas ze bĂŞdzie czysty freehand i sprzet tez bedzie odpowiedni w rĂŞce , czas pokarze

sebsa
Wysłany: 2009-10-19, 22:22   
0
UP DOWN

nie to nic zlego ,tylko jak ostatnio pokazalem moja prace znajomemu to mu sie bardzo spodobala a jak mu powiedzialem ze najpierw sobie kalkuje szkic zeby bylo szybciej to powiedzial eeeee tak to kazdy by umial ,pewnie ze nie kazdy by umial jednak zastanowilo mnie jedno ze to w sumie faktycznie takie troszke oszukiwanie to jak by zaczeta praca do skonczenia takie jak czasami sprzedaja sklepy dla plastykow gdzie jest juz szkic trzeba go tylko pomalowac jak kolorowanke,jedno co mnie podtrzymuje na duchu to to ze jak narazie to tylko portrety sobie kalkuje bo one mi raczej nigdy nie wychodzilly ale mysle za jak wiecej ich pomaluje to moze dojde do wprawy ,:)

hlecter
Wysłany: 2009-12-13, 11:58   
0
UP DOWN

pani chuda 70x50 z wolnej Âłapy

LoboLoco 
Wysłany: 2009-12-14, 08:03   
0
UP DOWN

Panna "bag of bones" robi wraÂżenie... nie warsztatowo (choĂŚ jest ok, gdyby nie detale - czaszka) , ale tematycznie, Âże tak powiem... naprawdĂŞ robi wraÂżenie...

hlecter
Wysłany: 2009-12-14, 11:00   
0
UP DOWN

dzieki za komentarz, na swoj¹ obrone powiem ze czaszka z wyobrazni a panne malowa³em z malutkiego zdjêcia dlatego szczegó³ów za du¿o nie ma druga sprawa ¿e nie uzywa³em tutaj prawie w ogole krzywików przez co straci³em na ostroœci, moglem jeszcze dopiechciÌ j¹ ale czasu brak..(choc myœle ¿e j¹ jeszcze dopieszcze ale to nowym aero)... dzieki za zrobienie porz¹dku w mojej galerii LoboLoco

hlecter
Wysłany: 2009-12-24, 20:34   
0
UP DOWN

32x34

hlecter
Wysłany: 2009-12-27, 13:45   
0
UP DOWN

hlecter
Wysłany: 2009-12-28, 20:26   
0
UP DOWN

hlecter
Wysłany: 2010-01-23, 17:22   
0
UP DOWN

http://img685.imageshack....627/stalowy.jpg <najnowsza praca po 2 tygodniach rozbratu z aero , sÂłaba fotka , jutro wrzucĂŞ lepszÂą 35x35

lak 
Wysłany: 2010-01-26, 23:11   
0
UP DOWN

jest oki. tak dalej ,rozwijaĂŚ siĂŞ rozwijaĂŚ.. :!: :!: :tak:

hlecter
Wysłany: 2010-02-06, 18:33   
+1
UP DOWN

crystal
Wysłany: 2010-02-07, 14:07   
0
UP DOWN

:shock: Oh SHIT!!!!
sam to wymyÂśliÂłeÂś? zajebiste.

hlecter
Wysłany: 2010-02-07, 15:17   
0
UP DOWN

chciaÂłbym powiedziec ze to moj pomysÂł ale nie powiem , podobny motyw podpatrzyÂłem na plakacie koncertu , byÂł to prosty obrazek w postaci grafiki liniowej i o ile dobrze pamietam czaszka nie miaÂła Âżuchwy , ja to zrobiÂłem bardziej naturalnym;D dzieki za komentarz

Erni 
Wysłany: 2010-02-07, 16:31   
0
UP DOWN

w takim razie gratulacje za pomysÂł, wykonanie rĂłwnieÂż super. BRAWO, chylĂŞ czoÂło

malchov 
Wysłany: 2010-02-07, 23:06   
0
UP DOWN

Bez Âżuchwy fajniejsze by chyba byÂło. NosiÂłbym na pewno. Zajebiste!

LoboLoco 
Wysłany: 2010-02-08, 07:51   
0
UP DOWN

:D wypas.... jakbyÂś strzeliÂł do tego jakieÂś tÂło... miaÂłbyÂś juÂż 2 klientĂłw...

hlecter
Wysłany: 2010-02-09, 19:12   
0
UP DOWN

Asellus5
Wysłany: 2010-02-09, 20:01   
0
UP DOWN

Naprawde fajny bobas! ma to COS w sobie!

hlecter
Wysłany: 2010-03-21, 21:17   
0
UP DOWN

[img]http://img411.imageshack.us/img411/9726/robooy.jpg[img]

hlecter
Wysłany: 2010-03-21, 21:28   
0
UP DOWN

fotka hujowizna , tÂło jeszcze gorsze , jak mozecie oceniajcie tylko pana robota

Neonis 
Wysłany: 2010-03-22, 12:18   
+1
UP DOWN
aerografit.pl

Moim skromnym zdaniem zaniedba³eœ to co jest jedn¹ z najwa¿niejszych czêœci cia³a (tzn. w ka¿dym razie u ludzi, nie wiem jak to jest w przypadku robotów), a mianowicie g³owy: czêœÌ czo³owa i ciemieniowa zlewa siê z t³em, jest nieostre (a to raczej nie jest wina fotki).

Osobiœcie te¿ nie podoba mi siê miejsce ³¹czenia siê czêœci ramieniowej rêki z naramienn¹, dlaczego? hmm... mam wra¿enie jakby ramiê w tym miejscu by³o wyciête i naklejone na to - niczym w kola¿u (myœlê, ¿e wiesz o co mi chodzi). Ogólnie brakuje mi cieni w tym obrazie, a te co s¹ powinny byÌ mocniejsze.

Jego "miêœnie szyjne" za bardzo wchodzi w jego lew¹ stronê (tak jakby mia³y siê ³¹czyÌ z jego lew¹ pach¹.

GdybyÂś zadbaÂł o to wszystko myÂślĂŞ, Âże byÂłby naprawdĂŞ bardzo dobrze prezentujÂący siĂŞ robocik :)

Potraktuj to oczywiÂście jako konstruktywnÂą krytykĂŞ... mam nadziejĂŞ, Âże moje nowe prace bĂŞdziecie oceniaĂŚ w taki sam sposĂłb... ;)

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Odpowiedz do tematu