Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
stek
Wys³any: 2009-10-26, 21:34   Jak zrobiæ przej¶cie koloru z ciemnego w jasny?
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: ok kraków
Witam, mam takie pytanko: podpowiedzcie kto¶ jak zrobiæ przej¶cie koloru z ciemnego w jasny, bez odcinania na ostro, Proszê o podanie jakich sposobów u¿ywacie :?: pozdr.

No-limit
Wys³any: 2009-10-27, 20:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
stek napisa³/a:
Witam, mam takie pytanko: podpowiedzcie kto¶ jak zrobiæ przej¶cie koloru z ciemnego w jasny, bez odcinania na ostro, Proszê o podanie jakich sposobów u¿ywacie :?: pozdr.

Odwied¿ forum airbrusch w lakierowanku.Technika jest taka sama i tam jest to dok³adnie opisane.

stek
Wys³any: 2009-10-27, 21:34   
0
UP DOWN

No-limit napisa³/a:
stek napisa³/a:

Odwied¿ forum airbrusch w lakierowanku.Technika jest taka sama i tam jest to dok³adnie opisane.
Dziêki, szukalem i gdzies nie mogê znalesc. jutro jeszcze sprobuje jeszcze raz. Pozdr.

No-limit
Wys³any: 2009-10-28, 16:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
stek napisa³/a:
No-limit napisa³/a:
stek napisa³/a:

Dziêki, szukalem i gdzies nie mogê znalesc. jutro jeszcze sprobuje jeszcze raz. Pozdr.

Poszukaj tematów o cieniowaniu.

mebArth 
Wys³any: 2009-10-28, 20:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
Cieniowanie ma nieiwele wspólnego z tym, tu sie liczy kolorystyka i rêka. No i dobarwianie na bierzaco baz. Cieniowanie to tylko oszukanie oka klienta. a po 2 - cienowanegy element trza zrobiæ tak, ¿eby klient nie wiedzia³ ze jest cieniowany ;)

gola 
Wys³any: 2009-10-28, 21:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
mebArth napisa³/a:
... cienowanegy element trza zrobiæ tak, ¿eby klient nie wiedzia³ ze jest cieniowany ;)

jak ma nie wiedziec,skoro bedzie za to placil ;)

baqo 
Wys³any: 2009-10-28, 21:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
mebArth napisa³/a:
cienowanegy element trza zrobiæ tak, ¿eby klient nie wiedzia³ ze jest cieniowany
a najlepiej ¿eby jeszcze zap³aci³ za cieniowanie
mebArth napisa³/a:
Cieniowanie to tylko oszukanie oka klienta.
ale tutaj chyba chodzi @stek, o zrobienie efektywnego przej¶cia dwóch ró¿nych kolorów???

stek
Wys³any: 2009-10-28, 21:25   
0
UP DOWN

baqo napisa³/a:
ale tutaj chyba chodzi @stek, o zrobienie efektywnego przej¶cia dwóch ró¿nych kolorów???
W³a¶nie tak, @bago, o co¶ takiego chodzi, pozdr.

mebArth 
Wys³any: 2009-10-29, 18:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
gola napisa³/a:
mebArth napisa³/a:
... cienowanegy element trza zrobiæ tak, ¿eby klient nie wiedzia³ ze jest cieniowany ;)

jak ma nie wiedziec,skoro bedzie za to placil ;)

A kto go poinformuje ze ma malowane element obok? Nie powiedziane jest, ¿e ma sie meldowaæ klientowi wszytsko. Nie kazdy sobie zyczy lakierowanie czego¶, co jest wg klienta OK. Nie ka¿dy klient przyjmie do wiadamo¶ci ¿e TECHNOLOGIA NAKAZUJE CIENIOWANIE. Wyt³umacz to burakowi co sk³ada³ na auto 20 lat a Ty mu chcesz malowac drzwi co ma dobre ¿eby pasowa³o do b³otnika. No wyt³umacz. I jescze siê bedzie k³oci³ ¿e drogo. Jestes kozak? Takich rzeczy siê nie mówi. Kolor pasuje? pasuje - zostaje - dziekuje.
A jak jestes lepszy kozak to zrób slvera na ostro :cool: i we¼ za to 300z³. He :spoko:

baqo 
Wys³any: 2009-10-29, 20:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
mebArth napisa³/a:
Jestes kozak? Takich rzeczy siê nie mówi.
widocznie mam inn± politykê :D :D je¿eli mam co¶ zrobiæ dodatkowo ,to wolê za to wzi±æ parê z³otych. klient przyje¿d¿aj±c do mnie ,wie ¿e mo¿e u mnie liczyæ na dobr± naprawê,wiêc jak mówiê ¿e trzeba, to taki mi nie dyskutuje .

gola 
Wys³any: 2009-10-29, 23:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
mebArth napisa³/a:
...Ty mu chcesz malowac drzwi co ma dobre ¿eby pasowa³o do b³otnika.

No a jak nie pasuja drzwi do blotnika? i do reszty tez nie pasuje,to co wtedy? ;)
mebArth napisa³/a:
...Kolor pasuje?...

zalezy czy drzwi domkniete czy nie ^^ ^^ ^^
W sumie kolor bialej perly to ciezki jest,a jeszcze jak ktos na raty lakieruje... :mrgreen:

kozak jestes? :D :D :D

pepi 
Wys³any: 2009-10-31, 18:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: krzczonów
sreberko podobnie :spoko:

lak 
Wys³any: 2009-12-17, 23:33   
0
UP DOWN

cieniowanie to cieniowanie tak samo jak w jednolitym kolorze,,poprostu robisz przej¶cia.... ^^

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: