Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
stek
Wysłany: 2009-10-26, 21:34   Jak zrobiĂŚ przejÂście koloru z ciemnego w jasny?
0
UP DOWN

Witam, mam takie pytanko: podpowiedzcie ktoÂś jak zrobiĂŚ przejÂście koloru z ciemnego w jasny, bez odcinania na ostro, ProszĂŞ o podanie jakich sposobĂłw uÂżywacie :?: pozdr.

No-limit
Wysłany: 2009-10-27, 20:05   
0
UP DOWN

stek napisał/a:
Witam, mam takie pytanko: podpowiedzcie ktoÂś jak zrobiĂŚ przejÂście koloru z ciemnego w jasny, bez odcinania na ostro, ProszĂŞ o podanie jakich sposobĂłw uÂżywacie :?: pozdr.

OdwiedÂż forum airbrusch w lakierowanku.Technika jest taka sama i tam jest to dokÂładnie opisane.

stek
Wysłany: 2009-10-27, 21:34   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
stek napisał/a:

OdwiedÂż forum airbrusch w lakierowanku.Technika jest taka sama i tam jest to dokÂładnie opisane.
DziĂŞki, szukalem i gdzies nie mogĂŞ znalesc. jutro jeszcze sprobuje jeszcze raz. Pozdr.

No-limit
Wysłany: 2009-10-28, 16:44   
0
UP DOWN

stek napisał/a:
No-limit napisał/a:
stek napisał/a:

DziĂŞki, szukalem i gdzies nie mogĂŞ znalesc. jutro jeszcze sprobuje jeszcze raz. Pozdr.

Poszukaj tematĂłw o cieniowaniu.

mebArth 
Wysłany: 2009-10-28, 20:35   
0
UP DOWN

Cieniowanie ma nieiwele wspĂłlnego z tym, tu sie liczy kolorystyka i rĂŞka. No i dobarwianie na bierzaco baz. Cieniowanie to tylko oszukanie oka klienta. a po 2 - cienowanegy element trza zrobiĂŚ tak, Âżeby klient nie wiedziaÂł ze jest cieniowany ;)

gola 
Wysłany: 2009-10-28, 21:00   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
... cienowanegy element trza zrobiĂŚ tak, Âżeby klient nie wiedziaÂł ze jest cieniowany ;)

jak ma nie wiedziec,skoro bedzie za to placil ;)

baqo 
Wysłany: 2009-10-28, 21:16   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
cienowanegy element trza zrobiĂŚ tak, Âżeby klient nie wiedziaÂł ze jest cieniowany
a najlepiej Âżeby jeszcze zapÂłaciÂł za cieniowanie
mebArth napisał/a:
Cieniowanie to tylko oszukanie oka klienta.
ale tutaj chyba chodzi @stek, o zrobienie efektywnego przejœcia dwóch ró¿nych kolorów???

stek
Wysłany: 2009-10-28, 21:25   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
ale tutaj chyba chodzi @stek, o zrobienie efektywnego przejœcia dwóch ró¿nych kolorów???
WÂłaÂśnie tak, @bago, o coÂś takiego chodzi, pozdr.

mebArth 
Wysłany: 2009-10-29, 18:34   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
mebArth napisał/a:
... cienowanegy element trza zrobiĂŚ tak, Âżeby klient nie wiedziaÂł ze jest cieniowany ;)

jak ma nie wiedziec,skoro bedzie za to placil ;)

A kto go poinformuje ze ma malowane element obok? Nie powiedziane jest, Âże ma sie meldowaĂŚ klientowi wszytsko. Nie kazdy sobie zyczy lakierowanie czegoÂś, co jest wg klienta OK. Nie kaÂżdy klient przyjmie do wiadamoÂści Âże TECHNOLOGIA NAKAZUJE CIENIOWANIE. WytÂłumacz to burakowi co skÂładaÂł na auto 20 lat a Ty mu chcesz malowac drzwi co ma dobre Âżeby pasowaÂło do bÂłotnika. No wytÂłumacz. I jescze siĂŞ bedzie kÂłociÂł Âże drogo. Jestes kozak? Takich rzeczy siĂŞ nie mĂłwi. Kolor pasuje? pasuje - zostaje - dziekuje.
A jak jestes lepszy kozak to zrĂłb slvera na ostro :cool: i weÂź za to 300zÂł. He :spoko:

baqo 
Wysłany: 2009-10-29, 20:18   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Jestes kozak? Takich rzeczy siĂŞ nie mĂłwi.
widocznie mam inn¹ politykê :D :D je¿eli mam coœ zrobiÌ dodatkowo ,to wolê za to wzi¹Ì parê z³otych. klient przyje¿d¿aj¹c do mnie ,wie ¿e mo¿e u mnie liczyÌ na dobr¹ naprawê,wiêc jak mówiê ¿e trzeba, to taki mi nie dyskutuje .

gola 
Wysłany: 2009-10-29, 23:48   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
...Ty mu chcesz malowac drzwi co ma dobre Âżeby pasowaÂło do bÂłotnika.

No a jak nie pasuja drzwi do blotnika? i do reszty tez nie pasuje,to co wtedy? ;)
mebArth napisał/a:
...Kolor pasuje?...

zalezy czy drzwi domkniete czy nie ^^ ^^ ^^
W sumie kolor bialej perly to ciezki jest,a jeszcze jak ktos na raty lakieruje... :mrgreen:

kozak jestes? :D :D :D

pepi 
Wysłany: 2009-10-31, 18:49   
0
UP DOWN

sreberko podobnie :spoko:

lak 
Wysłany: 2009-12-17, 23:33   
0
UP DOWN

cieniowanie to cieniowanie tak samo jak w jednolitym kolorze,,poprostu robisz przejÂścia.... ^^

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu