Autor |
Wiadomość |
 |
stek
|
Wysłany: 2009-10-26, 21:34 Jak zrobiĂŚ przejÂście koloru z ciemnego w jasny?
|
0
|
|
|
|
Witam, mam takie pytanko: podpowiedzcie ktoÂś jak zrobiĂŚ przejÂście koloru z ciemnego w jasny, bez odcinania na ostro, ProszĂŞ o podanie jakich sposobĂłw uÂżywacie pozdr. |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-10-27, 20:05
|
0
|
|
|

|
stek napisał/a: | Witam, mam takie pytanko: podpowiedzcie ktoÂś jak zrobiĂŚ przejÂście koloru z ciemnego w jasny, bez odcinania na ostro, ProszĂŞ o podanie jakich sposobĂłw uÂżywacie pozdr. |
OdwiedÂż forum airbrusch w lakierowanku.Technika jest taka sama i tam jest to dokÂładnie opisane. |
|
|
|
 |
stek
|
Wysłany: 2009-10-27, 21:34
|
0
|
|
|
|
No-limit napisał/a: | stek napisał/a: | Witam, mam takie pytanko: podpowiedzcie ktoÂś jak zrobiĂŚ przejÂście koloru z ciemnego w jasny, bez odcinania na ostro, ProszĂŞ o podanie jakich sposobĂłw uÂżywacie pozdr. |
OdwiedÂż forum airbrusch w lakierowanku.Technika jest taka sama i tam jest to dokÂładnie opisane. | DziĂŞki, szukalem i gdzies nie mogĂŞ znalesc. jutro jeszcze sprobuje jeszcze raz. Pozdr. |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-10-28, 16:44
|
0
|
|
|

|
stek napisał/a: | No-limit napisał/a: | stek napisał/a: | Witam, mam takie pytanko: podpowiedzcie ktoÂś jak zrobiĂŚ przejÂście koloru z ciemnego w jasny, bez odcinania na ostro, ProszĂŞ o podanie jakich sposobĂłw uÂżywacie pozdr. |
OdwiedÂż forum airbrusch w lakierowanku.Technika jest taka sama i tam jest to dokÂładnie opisane. | DziĂŞki, szukalem i gdzies nie mogĂŞ znalesc. jutro jeszcze sprobuje jeszcze raz. Pozdr. |
Poszukaj tematĂłw o cieniowaniu. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-10-28, 20:35
|
0
|
|
|
|
Cieniowanie ma nieiwele wspĂłlnego z tym, tu sie liczy kolorystyka i rĂŞka. No i dobarwianie na bierzaco baz. Cieniowanie to tylko oszukanie oka klienta. a po 2 - cienowanegy element trza zrobiĂŚ tak, Âżeby klient nie wiedziaÂł ze jest cieniowany |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2009-10-28, 21:00
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | ... cienowanegy element trza zrobiĂŚ tak, Âżeby klient nie wiedziaÂł ze jest cieniowany |
jak ma nie wiedziec,skoro bedzie za to placil |
|
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-10-28, 21:16
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | cienowanegy element trza zrobiĂŚ tak, Âżeby klient nie wiedziaÂł ze jest cieniowany | a najlepiej Âżeby jeszcze zapÂłaciÂł za cieniowanie mebArth napisał/a: | Cieniowanie to tylko oszukanie oka klienta. | ale tutaj chyba chodzi @stek, o zrobienie efektywnego przejÂścia dwĂłch ró¿nych kolorĂłw??? |
|
|
|
 |
stek
|
Wysłany: 2009-10-28, 21:25
|
0
|
|
|
|
baqo napisał/a: | ale tutaj chyba chodzi @stek, o zrobienie efektywnego przejÂścia dwĂłch ró¿nych kolorĂłw??? | WÂłaÂśnie tak, @bago, o coÂś takiego chodzi, pozdr. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-10-29, 18:34
|
0
|
|
|
|
gola napisał/a: | mebArth napisał/a: | ... cienowanegy element trza zrobiĂŚ tak, Âżeby klient nie wiedziaÂł ze jest cieniowany |
jak ma nie wiedziec,skoro bedzie za to placil |
A kto go poinformuje ze ma malowane element obok? Nie powiedziane jest, Âże ma sie meldowaĂŚ klientowi wszytsko. Nie kazdy sobie zyczy lakierowanie czegoÂś, co jest wg klienta OK. Nie kaÂżdy klient przyjmie do wiadamoÂści Âże TECHNOLOGIA NAKAZUJE CIENIOWANIE. WytÂłumacz to burakowi co skÂładaÂł na auto 20 lat a Ty mu chcesz malowac drzwi co ma dobre Âżeby pasowaÂło do bÂłotnika. No wytÂłumacz. I jescze siĂŞ bedzie kÂłociÂł Âże drogo. Jestes kozak? Takich rzeczy siĂŞ nie mĂłwi. Kolor pasuje? pasuje - zostaje - dziekuje.
A jak jestes lepszy kozak to zrĂłb slvera na ostro i weÂź za to 300zÂł. He |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-10-29, 20:18
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | Jestes kozak? Takich rzeczy siĂŞ nie mĂłwi. | widocznie mam innÂą politykĂŞ jeÂżeli mam coÂś zrobiĂŚ dodatkowo ,to wolĂŞ za to wzi¹Ì parĂŞ zÂłotych. klient przyjeÂżdÂżajÂąc do mnie ,wie Âże moÂże u mnie liczyĂŚ na dobrÂą naprawĂŞ,wiĂŞc jak mĂłwiĂŞ Âże trzeba, to taki mi nie dyskutuje . |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2009-10-29, 23:48
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | ...Ty mu chcesz malowac drzwi co ma dobre Âżeby pasowaÂło do bÂłotnika. |
No a jak nie pasuja drzwi do blotnika? i do reszty tez nie pasuje,to co wtedy?
mebArth napisał/a: | ...Kolor pasuje?... |
zalezy czy drzwi domkniete czy nie
W sumie kolor bialej perly to ciezki jest,a jeszcze jak ktos na raty lakieruje...
kozak jestes? |
|
|
|
 |
pepi
|
Wysłany: 2009-10-31, 18:49
|
0
|
|
|
|
sreberko podobnie |
|
|
|
 |
lak
|
Wysłany: 2009-12-17, 23:33
|
0
|
|
|
|
cieniowanie to cieniowanie tak samo jak w jednolitym kolorze,,poprostu robisz przejÂścia.... |
|
|
|