Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
ComTom
Wys³any: 2009-09-15, 08:32   Co na popekana szpachle na dachu
0
UP DOWN

Doradzcie bo kumpel chce to ze bym mu zrobil ale takiego przypadku nie mialem http://www.allegro.pl/ite...audi_80_b4.html
i nie wiem teraz czy sciagnac stara warstwe i czym zabezpieczyc np.cynowaniem czy obciac dach i wkleic nowy i spawy pocynowac czy macie jakies inne pomysly. Pozdrawiam

kalbi 
Wys³any: 2009-09-15, 14:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
wszystko zale¿y co jest pod spodem, a ciekawie to nie wygl±da, nie dowiesz sie poki nie zdejmiesz tej starej szpachli do ¿ywego - potem bedziesz myslal czy lepiej wycinac czy da sie naprawic bez tego

pepi 
Wys³any: 2009-09-15, 18:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: krzczonów
nalepiej by³o by dach wymieniæ ale koszty spore i roboty te¿ wiele -prawdopodobnie tam kto¶ szpachel da³ na go³± blachê i teraz siê dzieje ;)

mazda1000 
Wys³any: 2009-11-07, 23:55   
0
UP DOWN
Przem85

Sk±d: Irlandia/Cork
nie szdze ze na go³± blache tak sie stanie ja pracuje w irlandki juz 4 lata i zawsze kladziemy szpachel tylko i wylacznie na go³a blache i nic takiego sie nie dzieje

pepi 
Wys³any: 2009-11-09, 19:48   
0
UP DOWN

a od kiedy szpachel siê daje na go³± blachê :D ???????

baqo 
Wys³any: 2009-11-10, 08:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
pepi napisa³/a:
czysta blacha jest jednym z pod³o¿y na które mo¿na nak³adaæ szpachle poliestrow± . robi±c taki dach do go³ej blachy, uzyska siê najlepsz± przyczepno¶æ.pozbycie siê lakieru pomiêdzy blach± a szpachl± wyeliminuje ró¿norodn± termokurczliwo¶æ materia³ów .

No-limit
Wys³any: 2009-11-10, 22:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
pepi napisa³/a:

Na czyst±,odrdzewion±,odt³uszczon± i odpowiednio zmatowion±/przeszlifowan±/ od zawsze ;) .

pepi 
Wys³any: 2009-11-11, 21:29   
0
UP DOWN

a jak pod ni± siê woda dostanie -ewentualnie gdzie¶ co¶ delikatnie pordzewia³e jest :D nie lepiej to zapodk³adowaæ wtedy nawet jak szpachla pêknie to nie odlizie odrazu -ale ka¿dy robi jak chce to po roku bêdzie kto¶ inny to poprawia³

baqo 
Wys³any: 2009-11-11, 21:44   
0
UP DOWN

pepi napisa³/a:
a jak pod ni± siê woda dostanie
a dlaczego ma siê dostaæ? napisa³ No-limit, wyra¼nie czysta ,odt³uszczona.

marikk 
Wys³any: 2009-11-12, 12:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Wiesz Baqo jak kto¶ j± na koniec wykoñczy na mokro to wtedy sie na pewno dostanie woda

przemo1972 
Wys³any: 2009-11-12, 13:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: SC
Panowie , pomijajac fakt, ze odrobina podkladu epoksydowego nikogo nie doprowadzi do bankructwa, a napewno pozwoli spac spokojnie,wklejam link do tematu w ktorym niemalze doszlo do linczu. :D
http://lakierowanko.info/...r=asc&start=100

baqo 
Wys³any: 2009-11-12, 16:12   
0
UP DOWN

Cytat:
Wiesz Baqo jak kto¶ j± na koniec wykoñczy na mokro to wtedy sie na pewno dostanie woda
szpachel na mokro :D :D :D no comments :!: :!: :!:
a dwa, to ¿e szpachel bêdzie na czystej blasze ,nie oznacza ¿e nie bêdzie epoxydu na szpachli. pomiêdzy kitem ,a podk³adem wype³niaj±cym :idea:

pepi 
Wys³any: 2009-11-12, 21:13   
0
UP DOWN

tak a jak gdzie¶ siê siê czlek dostanie do blachy a roi³ na mokro to woda niedostanie sie pod szpachel ??????? :D ja tam kedy¶ dawa³em szpachel na blachê teraz wole spaæ spokojnie ale ka¿dy robi jak mu ¶iê podoba

No-limit
Wys³any: 2009-11-12, 21:54   
0
UP DOWN

marikk napisa³/a:

Kto szlifuje szpachlê na mokro?Podk³ad epoxy-wskazany.Ale ,¿eby po³o¿yæ szpachle,trrzeba odczkaæ do utwradzenia podk³adu/24 h. w temp. 20C./.Po przeszlifowaniu szpachli do go³ej blachy- mo¿na?trzeba!!Epoxyd+podk³.akryl.,lub reaktywny+akrylowy jako izolator.

=

baqo 
Wys³any: 2009-11-12, 21:55   
0
UP DOWN

pepi napisa³/a:
ja tam kedy¶ dawa³em szpachel na blachê teraz wole spaæ spokojnie ale ka¿dy robi jak mu ¶iê podoba
wyeliminowanie niektórych technologi ,klient zawdziêcza sam sobie. po pierwsze daje za ma³o czasu na naprawê,po drugie za trzy stówy niech nie wyobra¿a sobie bogi wie co. i tak ma wiele gratisów przy jakiejkolwiek naprawie . tak¿e epoxyd to sobie mo¿e??? czasami - pow±chaæ :D :D

pepi 
Wys³any: 2009-11-14, 20:19   
0
UP DOWN

wiem cha³tury ja te¿ robiê :D jak niemam kiedy to jest szybka robota :spoko: ale cisza bo siê wyda :roll: ale normalnie staram siê to podk³adowaæ :spoko:

marikk 
Wys³any: 2009-11-14, 21:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Baqo i No-limit oj zdziwiliby¶cie sie ja nieraz widzia³em jak niektórzy poprawiaj± na mokrow celu zag³adzenia rys ja nie karze koledze tak robiæ ale chyba nie musze Wam t³umaczyæ jakie niektórzy maj± wspania³e nawyki

b-rad
Wys³any: 2009-11-15, 03:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Witam, ¿eby nie robiæ nowego tematu pozwolê sie do³±czyæ i zadaæ dwa pytania:

1. Lakierowa³em element na którym ³uszczy³ siê lakier. ¯eby jaj nie by³o ³uszcz±c± siê warstwê ( a w sumie by³y 3) zeszlifowa³em 120 na klocku. Nastêpnie w celu zmniejszenia rys 240 na maszynce i pó¼niej 400 na klocku... Na to poszed³ podk³ad Novol Spectral, 4h sta³ przy piecu w sumie temperatura by³a na nim ok 50stopni. szlifowanie i lakierowanko. Mo¿e jeszcze teraz si±¶æ ?? Niestety ale czas mnie goni³...

2. Lakier k³adê tak: Podgrzewam go do ok 40-50stopni, przepylam element (tzw. kontakt) pe³na warstwa ci¶nieniem 2.5 + wylewka 3.8-4. Oczywi¶cie wszystko w miarê z g³ow± tak ¿eby nie polecia³o, a morka ¶rednia. Dysza 1.3 Czy do polerki lekkiej (¶ciêcie wtr±ceñ) taka warstwa wystarczy?? Lakier to profix cp1500

Pozdrawiam i z góry dziêkuje za odpowied¼.

No-limit
Wys³any: 2009-11-16, 21:54   
0
UP DOWN

marikk napisa³/a:
Baqo i No-limit oj zdziwiliby¶cie sie ja nieraz widzia³em jak niektórzy poprawiaj± na mokrow celu zag³adzenia rys ja nie karze koledze tak robiæ ale chyba nie musze Wam t³umaczyæ jakie niektórzy maj± wspania³e nawyki

Nie dziwiê siê,bo zdarza mi siê stosowaæ spray np.42-46R do zaprószenia i p³o¿enia podk³.akryl. m/m..

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: