Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
ComTom
Wysłany: 2009-09-15, 09:32   Co na popekana szpachle na dachu
0
UP DOWN

Doradzcie bo kumpel chce to ze bym mu zrobil ale takiego przypadku nie mialem http://www.allegro.pl/ite...audi_80_b4.html
i nie wiem teraz czy sciagnac stara warstwe i czym zabezpieczyc np.cynowaniem czy obciac dach i wkleic nowy i spawy pocynowac czy macie jakies inne pomysly. Pozdrawiam

kalbi 
Wysłany: 2009-09-15, 15:32   
0
UP DOWN

wszystko zaleÂży co jest pod spodem, a ciekawie to nie wyglÂąda, nie dowiesz sie poki nie zdejmiesz tej starej szpachli do Âżywego - potem bedziesz myslal czy lepiej wycinac czy da sie naprawic bez tego

pepi 
Wysłany: 2009-09-15, 19:42   
0
UP DOWN

nalepiej by³o by dach wymieniÌ ale koszty spore i roboty te¿ wiele -prawdopodobnie tam ktoœ szpachel da³ na go³¹ blachê i teraz siê dzieje ;)

mazda1000 
Wysłany: 2009-11-07, 23:55   
0
UP DOWN
Przem85

nie szdze ze na go³¹ blache tak sie stanie ja pracuje w irlandki juz 4 lata i zawsze kladziemy szpachel tylko i wylacznie na go³a blache i nic takiego sie nie dzieje

pepi 
Wysłany: 2009-11-09, 19:48   
0
UP DOWN

a od kiedy szpachel siê daje na go³¹ blachê :D ???????

baqo 
Wysłany: 2009-11-10, 08:27   
0
UP DOWN

pepi napisał/a:
czysta blacha jest jednym z pod³o¿y na które mo¿na nak³adaÌ szpachle poliestrow¹ . robi¹c taki dach do go³ej blachy, uzyska siê najlepsz¹ przyczepnoœÌ.pozbycie siê lakieru pomiêdzy blach¹ a szpachl¹ wyeliminuje ró¿norodn¹ termokurczliwoœÌ materia³ów .

No-limit
Wysłany: 2009-11-10, 22:31   
0
UP DOWN

pepi napisał/a:

Na czystÂą,odrdzewionÂą,odtÂłuszczonÂą i odpowiednio zmatowionÂą/przeszlifowanÂą/ od zawsze ;) .

pepi 
Wysłany: 2009-11-11, 21:29   
0
UP DOWN

a jak pod niÂą siĂŞ woda dostanie -ewentualnie gdzieÂś coÂś delikatnie pordzewiaÂłe jest :D nie lepiej to zapodkÂładowaĂŚ wtedy nawet jak szpachla pĂŞknie to nie odlizie odrazu -ale kaÂżdy robi jak chce to po roku bĂŞdzie ktoÂś inny to poprawiaÂł

baqo 
Wysłany: 2009-11-11, 21:44   
0
UP DOWN

pepi napisał/a:
a jak pod niÂą siĂŞ woda dostanie
a dlaczego ma siĂŞ dostaĂŚ? napisaÂł No-limit, wyraÂźnie czysta ,odtÂłuszczona.

marikk 
Wysłany: 2009-11-12, 12:50   
0
UP DOWN

Wiesz Baqo jak ktoÂś jÂą na koniec wykoĂączy na mokro to wtedy sie na pewno dostanie woda

przemo1972 
Wysłany: 2009-11-12, 13:28   
0
UP DOWN

Panowie , pomijajac fakt, ze odrobina podkladu epoksydowego nikogo nie doprowadzi do bankructwa, a napewno pozwoli spac spokojnie,wklejam link do tematu w ktorym niemalze doszlo do linczu. :D
http://lakierowanko.info/...r=asc&start=100

baqo 
Wysłany: 2009-11-12, 16:12   
0
UP DOWN

Cytat:
Wiesz Baqo jak ktoÂś jÂą na koniec wykoĂączy na mokro to wtedy sie na pewno dostanie woda
szpachel na mokro :D :D :D no comments :!: :!: :!:
a dwa, to Âże szpachel bĂŞdzie na czystej blasze ,nie oznacza Âże nie bĂŞdzie epoxydu na szpachli. pomiĂŞdzy kitem ,a podkÂładem wypeÂłniajÂącym :idea:

pepi 
Wysłany: 2009-11-12, 21:13   
0
UP DOWN

tak a jak gdzieÂś siĂŞ siĂŞ czlek dostanie do blachy a roiÂł na mokro to woda niedostanie sie pod szpachel ??????? :D ja tam kedyÂś dawaÂłem szpachel na blachĂŞ teraz wole spaĂŚ spokojnie ale kaÂżdy robi jak mu ÂśiĂŞ podoba

No-limit
Wysłany: 2009-11-12, 21:54   
0
UP DOWN

marikk napisał/a:

Kto szlifuje szpachlĂŞ na mokro?PodkÂład epoxy-wskazany.Ale ,Âżeby poÂłoÂżyĂŚ szpachle,trrzeba odczkaĂŚ do utwradzenia podkÂładu/24 h. w temp. 20C./.Po przeszlifowaniu szpachli do goÂłej blachy- moÂżna?trzeba!!Epoxyd+podkÂł.akryl.,lub reaktywny+akrylowy jako izolator.

=

baqo 
Wysłany: 2009-11-12, 21:55   
0
UP DOWN

pepi napisał/a:
ja tam kedyÂś dawaÂłem szpachel na blachĂŞ teraz wole spaĂŚ spokojnie ale kaÂżdy robi jak mu ÂśiĂŞ podoba
wyeliminowanie niektĂłrych technologi ,klient zawdziĂŞcza sam sobie. po pierwsze daje za maÂło czasu na naprawĂŞ,po drugie za trzy stĂłwy niech nie wyobraÂża sobie bogi wie co. i tak ma wiele gratisĂłw przy jakiejkolwiek naprawie . takÂże epoxyd to sobie moÂże??? czasami - powÂąchaĂŚ :D :D

pepi 
Wysłany: 2009-11-14, 20:19   
0
UP DOWN

wiem chaÂłtury ja teÂż robiĂŞ :D jak niemam kiedy to jest szybka robota :spoko: ale cisza bo siĂŞ wyda :roll: ale normalnie staram siĂŞ to podkÂładowaĂŚ :spoko:

marikk 
Wysłany: 2009-11-14, 21:03   
0
UP DOWN

Baqo i No-limit oj zdziwilibyÂście sie ja nieraz widziaÂłem jak niektĂłrzy poprawiajÂą na mokrow celu zagÂładzenia rys ja nie karze koledze tak robiĂŚ ale chyba nie musze Wam tÂłumaczyĂŚ jakie niektĂłrzy majÂą wspaniaÂłe nawyki

b-rad
Wysłany: 2009-11-15, 03:58   
0
UP DOWN

Witam, ¿eby nie robiÌ nowego tematu pozwolê sie do³¹czyÌ i zadaÌ dwa pytania:

1. Lakierowa³em element na którym ³uszczy³ siê lakier. ¯eby jaj nie by³o ³uszcz¹c¹ siê warstwê ( a w sumie by³y 3) zeszlifowa³em 120 na klocku. Nastêpnie w celu zmniejszenia rys 240 na maszynce i póŸniej 400 na klocku... Na to poszed³ podk³ad Novol Spectral, 4h sta³ przy piecu w sumie temperatura by³a na nim ok 50stopni. szlifowanie i lakierowanko. Mo¿e jeszcze teraz si¹œÌ ?? Niestety ale czas mnie goni³...

2. Lakier kÂładĂŞ tak: Podgrzewam go do ok 40-50stopni, przepylam element (tzw. kontakt) peÂłna warstwa ciÂśnieniem 2.5 + wylewka 3.8-4. OczywiÂście wszystko w miarĂŞ z gÂłowÂą tak Âżeby nie poleciaÂło, a morka Âśrednia. Dysza 1.3 Czy do polerki lekkiej (ÂściĂŞcie wtrÂąceĂą) taka warstwa wystarczy?? Lakier to profix cp1500

Pozdrawiam i z gĂłry dziĂŞkuje za odpowiedÂź.

No-limit
Wysłany: 2009-11-16, 21:54   
0
UP DOWN

marikk napisał/a:
Baqo i No-limit oj zdziwilibyÂście sie ja nieraz widziaÂłem jak niektĂłrzy poprawiajÂą na mokrow celu zagÂładzenia rys ja nie karze koledze tak robiĂŚ ale chyba nie musze Wam tÂłumaczyĂŚ jakie niektĂłrzy majÂą wspaniaÂłe nawyki

Nie dziwiĂŞ siĂŞ,bo zdarza mi siĂŞ stosowaĂŚ spray np.42-46R do zaprĂłszenia i pÂłoÂżenia podkÂł.akryl. m/m..

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu