Autor |
Wiadomość |
 |
orzel811
|
Wysłany: 2009-11-15, 14:30 sitko wewnĂŞtrzne
|
0
|
|
|
|
nie wiedziaÂłem gdzie umieÂściĂŚ temat wiĂŞc pisze tutaj
mam takie pytanie czy sitko wewnêtrzne ( te co jest pod zbiorniczkiem z farb¹) jest wymagane, brak jego jakoœ wp³ywa nie korzystnie na prace pistoletu ?? pytam bo szlak trafi³ mi to sitko a nie moge nigdzie znaleŸÌ w sprzeda¿ takiego
pozdrawiam |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2009-11-15, 15:00
|
0
|
|
|
|
Po pierwze:jak to nie mo¿esz znale¿Ì,w ka¿dym sklepie z lakierami,allegro...Natomiast co do wp³ywu na pracê:ono mo¿e mieÌ wp³yw na efekt pracy,bo ma zatrymaÌ ewentualne zanieczyszczenia,które powoduj¹ zapychanie pistoletu,a co za tym idzie,na efekt koùcowy.http://moto.allegro.pl/item803268456_filtr_pod_kubek_pistoletu_lakierniczego_od_s_sprz.html ,tak na szybko. |
|
|
|
 |
QUSY
|
Wysłany: 2009-11-15, 15:07
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2009-11-15, 20:37
|
0
|
|
|
|
Ale przecieÂż jedno nie wyklucza drugiego!!!Ja stosujĂŞ oba,no moÂże z wyjÂątkiem gĂŞstych podkÂładĂłw,wtedy bez filterka,ale poza tym zawsze przez sitko!!!Ale pytanie dotyczyÂło filtra pod pistoletem! |
|
|
|
 |
Bodzio
|
Wysłany: 2009-11-15, 22:22
|
0
|
|
|
--B_C_G--

|
KiedyÂś taki filterek uÂżywaÂłem... raz... bo jak mi co chwila ch... farba leciaÂła to siĂŞ wkurzyÂłem, wywaliÂłem to i... po problemie byÂło. Jak dla mnie sitko takie jakQUSY, np podaÂł i nie ma problemĂłw z syfkami w lakierze. |
_________________ http://img714.imageshack....p?id=aa001z.jpg |
|
|
|
 |
Greg
|
Wysłany: 2009-11-15, 23:54
|
0
|
|
|
|
Bodzio napisał/a: | KiedyÂś taki filterek uÂżywaÂłem... raz... bo jak mi co chwila ch... farba leciaÂła to siĂŞ wkurzyÂłem, wywaliÂłem to i... po problemie byÂło. Jak dla mnie sitko takie jakQUSY, np podaÂł i nie ma problemĂłw z syfkami w lakierze. |
tylko i wy³¹cznie w przypadku jak sobie wyczyœci guna na cacy chodzi mi dok³adniej o kubek bo jeœli siê zostawi chocia¿ odrobinê czegoœ to potem pod wp³ywem rozcieùczalników potrafi siê coœ oderwaÌ i wpaœÌ przez dysze mimo wlania czystej mieszanki przez sitko co do reszty to popieram- takie jednorazowe sitka s¹ niezbêdne |
|
|
|
 |
orzel811
|
Wysłany: 2009-11-20, 18:50
|
0
|
|
|
|
ok dziêki panowie serdecznie za odpowiedŸ:) ju¿ mam pewnoœÌ ¿e nie muszê go mieÌ
pozdrawiam |
|
|
|