Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
orzel811
Wysłany: 2009-11-15, 14:30   sitko wewnĂŞtrzne
0
UP DOWN

nie wiedziaÂłem gdzie umieÂściĂŚ temat wiĂŞc pisze tutaj :)

mam takie pytanie czy sitko wewnêtrzne ( te co jest pod zbiorniczkiem z farb¹) jest wymagane, brak jego jakoœ wp³ywa nie korzystnie na prace pistoletu ?? pytam bo szlak trafi³ mi to sitko a nie moge nigdzie znaleŸÌ w sprzeda¿ takiego
pozdrawiam

jacenty 741
Wysłany: 2009-11-15, 15:00   
0
UP DOWN

Po pierwze:jak to nie mo¿esz znale¿Ì,w ka¿dym sklepie z lakierami,allegro...Natomiast co do wp³ywu na pracê:ono mo¿e mieÌ wp³yw na efekt pracy,bo ma zatrymaÌ ewentualne zanieczyszczenia,które powoduj¹ zapychanie pistoletu,a co za tym idzie,na efekt koùcowy.http://moto.allegro.pl/item803268456_filtr_pod_kubek_pistoletu_lakierniczego_od_s_sprz.html ,tak na szybko.

QUSY 
Wysłany: 2009-11-15, 15:07   
0
UP DOWN

Daj se spokĂłj z tym badziewiem.
http://moto.allegro.pl/it...nik_100szt.html
Kupujesz takie sitko, po u¿yciu wyrzucasz i masz spokój. Masz pewnoœÌ ze nie polec¹ œmieci.

jacenty 741
Wysłany: 2009-11-15, 20:37   
0
UP DOWN

Ale przecieÂż jedno nie wyklucza drugiego!!!Ja stosujĂŞ oba,no moÂże z wyjÂątkiem gĂŞstych podkÂładĂłw,wtedy bez filterka,ale poza tym zawsze przez sitko!!!Ale pytanie dotyczyÂło filtra pod pistoletem!

Bodzio 
Wysłany: 2009-11-15, 22:22   
0
UP DOWN
--B_C_G--

KiedyÂś taki filterek uÂżywaÂłem... raz... bo jak mi co chwila ch... farba leciaÂła to siĂŞ wkurzyÂłem, wywaliÂłem to i... po problemie byÂło. Jak dla mnie sitko takie jakQUSY, np podaÂł i nie ma problemĂłw z syfkami w lakierze.

Greg
Wysłany: 2009-11-15, 23:54   
0
UP DOWN

Bodzio napisał/a:
KiedyÂś taki filterek uÂżywaÂłem... raz... bo jak mi co chwila ch... farba leciaÂła to siĂŞ wkurzyÂłem, wywaliÂłem to i... po problemie byÂło. Jak dla mnie sitko takie jakQUSY, np podaÂł i nie ma problemĂłw z syfkami w lakierze.

tylko i wy³¹cznie w przypadku jak sobie wyczyœci guna na cacy :D chodzi mi dok³adniej o kubek bo jeœli siê zostawi chocia¿ odrobinê czegoœ to potem pod wp³ywem rozcieùczalników potrafi siê coœ oderwaÌ i wpaœÌ przez dysze mimo wlania czystej mieszanki przez sitko :spoko: co do reszty to popieram- takie jednorazowe sitka s¹ niezbêdne :tak:

orzel811
Wysłany: 2009-11-20, 18:50   
0
UP DOWN

ok dziêki panowie serdecznie za odpowiedŸ:) ju¿ mam pewnoœÌ ¿e nie muszê go mieÌ
pozdrawiam :)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu