Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
lakierok 
Wysłany: 2009-11-24, 00:16   cena mieszalnika
0
UP DOWN

Witam mam maÂłe pytanko czy ktoÂś wie jakie sÂą ceny mieszalni, kto jakie zna i wie ile kosztujÂą poz. ;)

baqo 
Wysłany: 2009-11-24, 08:44   
0
UP DOWN

lakierok napisał/a:
ktoÂś wie jakie sÂą ceny mieszalni,
mieszalniĂŞ dostajesz w dzierÂżawĂŞ ,kupujesz tylko wsad .

mezotr 
Wysłany: 2009-11-24, 12:31   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
mieszalniĂŞ dostajesz w dzierÂżawĂŞ ,kupujesz tylko wsad .

czyli dostaje sie caÂły mieszalnik z pigmentami za free a co miesiac trzeba dokupowac pigmenty. dobrze rozumiem?
na jaka kwote trzeba co miesiac u przedstawiciela kupowac

optionall 
Wysłany: 2009-11-24, 12:37   
0
UP DOWN
sklep z lakierami

ZaleÂży od umowy i przedstawciela....

baqo 
Wysłany: 2009-11-24, 15:50   
0
UP DOWN

mezotr napisał/a:
czyli dostaje sie caÂły mieszalnik z pigmentami za free
nie ma nic za free. zap³acisz na pocz¹tku ,albo przy rozwi¹zywaniu umowy(rozliczenie) ,no i oczywiœcie aktywna wspó³praca .

domagalka 
Wysłany: 2009-11-24, 22:11   
0
UP DOWN

Mo¿ecie daÌ jakiœ namiar na taki mieszalnik np z Lesonala lub coœ dobrego w rozs¹dnej cenie materia³ów.

lakierok 
Wysłany: 2009-11-25, 07:51   
0
UP DOWN

jak ktoÂś ma jakiÂś mieszalnik to niech napisze w przybliÂżeniu jak siĂŞ to odbywa .

[ Dodano: 2009-11-26, 19:03 ]
w RM mieszalnik komputer i waga na wypozyczeniu a wsad 15,000 i zalezy od przerobu jaki rabat wie jeszcze ktoÂś jakie ceny innych firm ?

glover
Wysłany: 2009-11-26, 19:15   
0
UP DOWN

Ja mogĂŞ powiedzieĂŚ jak jest w novolu.
Pakiet startowy (wsad) bazowy konwencjonalny kupuje siê za coœ ponad 5 tys netto. Sprzêt (rama, stolik, waga, wzorniki) dostaje sie w dzier¿awê bezp³atn¹ i póŸniej to ju¿ dokupuje siê ubywaj¹ce pigmenty.
A ha, op³aca siê wzi¹Ì od razu podk³ady 335 w galonówkach bo dadz¹ wtedy do nich mieszad³a.

baqo 
Wysłany: 2009-11-26, 19:43   
0
UP DOWN

Cytat:
Pakiet startowy (wsad) bazowy konwencjonalny kupuje siĂŞ za coÂś ponad 5 tys netto.
to po sto gram porcjujÂą pigmenty?

glover
Wysłany: 2009-11-26, 20:42   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
Cytat:
Pakiet startowy (wsad) bazowy konwencjonalny kupuje siĂŞ za coÂś ponad 5 tys netto.
to po sto gram porcjujÂą pigmenty?

ÂŻartujesz czy pytasz na powaÂżnie bo nie ÂłapiĂŞ? JakbyÂś daÂł jakÂą emotkĂŞ to przynajmniej byÂło by wiadomo Âże Âżartujesz :>

A w temacie to za tĂŞ kasĂŞ dostajesz normalne puszki 0,8 litra i kilka pigmentĂłw i Âżywic w 3,5 litra. ÂŁÂącznie na ramie jest ponad 80 litrĂłw

adams90-90 
Wysłany: 2009-11-27, 13:55   
0
UP DOWN

glover, A limit jest ze trzeba iles litrow zamowic czy nie ma?

baqo 
Wysłany: 2009-11-27, 16:47   
0
UP DOWN

glover napisał/a:
A w temacie to za tĂŞ kasĂŞ dostajesz normalne puszki 0,8 litra i kilka pigmentĂłw i Âżywic w 3,5 litra. ÂŁÂącznie na ramie jest ponad 80 litrĂłw
chyba zacznê siê zastanawiaÌ :roll: dwa lata robiê wod¹ i to o dwa razy dro¿sz¹ a w teraŸniejszych czasach kryzysu czas zacz¹Ì szukaÌ oszczêdnoœci ,bo o podwy¿kach cen za us³ugê ,za element, tak jak myœla³em po przejœciu na ekologiczny system mo¿na zapomnieÌ.

[ Dodano: 2009-11-27, 16:49 ]
glover, a ile wychodzi novola cena wsadu wody?

berag1 
Wysłany: 2009-11-27, 17:19   
0
UP DOWN

woda novola coœ ko³o 3 tysiêcy ³¹cznie z podgrzewanym rega³em, a konwencja oko³o 6 tysiêcy.

glover
Wysłany: 2009-11-28, 00:02   
0
UP DOWN

berag1 napisał/a:
woda novola coœ ko³o 3 tysiêcy ³¹cznie z podgrzewanym rega³em, a konwencja oko³o 6 tysiêcy.

ale woda to ju¿ faktycznie po 100ml :D tzn. wiêkszoœÌ pigmentów po 0,1 a czêœÌ 0,5 litra. Na sklep to trochê ma³e pojemnoœci ale do warsztatu w sam raz bo jak zu¿yjesz jakiœ pigment ma³o chodliwy to kupujesz nowy za 40 z³ a nie za 400 .

@baqo, ja tam nie namawiam na konwencjê a moje zdanie pewnie znasz, cena i jakoœÌ super a nad niektórymi kolorami trzeba trochê popracowaÌ tzn. ja muszê bo bo w sklepie inaczej nie przejdzie. W warsztacie to pewnie 90% wejdzie ci na cieniowanie bez korekty. Teraz by³a kolejna aktualizacja programu wiêc pewnie znowu trochê receptur poprawili. Po poprzedniej aktualizacji jak wchodzi³ nowy program na pocz¹tku wrzeœnia by³o te¿ trochê poprawionych.

adams90-90, nie pamiêtam jaka jest wymagana iloœÌ, musia³bym sprawdziÌ w umowie, mi nikt nigdy nic nie mówi³ ¿e za ma³o kupujê wiêc nie zakodowa³em tego ale jeœli siê nie mylê to coœ ok 4-5 tys na miesi¹c ale to ³¹cznie z dodatkami spectrala (szpachlówki, klary, podk³ady, rozcieùczalniki itp)

baqo 
Wysłany: 2009-11-28, 09:44   
0
UP DOWN

berag1 napisał/a:
a gotowy litr lakieru bazowego jak wyglÂąda cenowo po zrobieniu tu i tu? woda droÂższa czy rozp? jak w wodzie kolory wychodzÂą z receptur do natryskĂłw fiszek?

berag1 
Wysłany: 2009-11-28, 09:56   
0
UP DOWN

cen wody lakieru wyjsciowego nie pamietam bo rzadko ktos to kupuje z tego wzgledu ze jest konwencja.woda napweno lepsza od maxa. ceny konwencji bardzo atrakcyjne, czesto jest tak ze perla wychodzi taniej niz metalik, mowie o konwencji. znasz podstawowe zasady korygowania to napewno dasz sobie rade. przy cieniowaniu przechodzi wiêkszoœÌ kolorów.
baza w konwencji 1:1 z rozpuchem.

zed
Wysłany: 2009-11-28, 17:59   
0
UP DOWN

adams90-90 napisał/a:
A limit jest ze trzeba iles litrow zamowic czy nie ma?

trzeba za okolo 3 tys towaru kupic (nie tylko mixy)chodzi tu o wszystkie materialy jakie wozi dystrybutor(Raftex); szpachle lakiery papiery itp. z tego co mowil kolo co rozwozi towar to nawet 1.5 tys wystarczy i nikt awantury nie robi ze malo czy cos(lepiej sprzedac za 1.5 niz nic :) )

mezotr 
Wysłany: 2009-11-28, 18:23   
0
UP DOWN

na okolo 3 tys co miesiac ?

zed
Wysłany: 2009-11-28, 23:55   
0
UP DOWN

mezotr napisał/a:
na okolo 3 tys co miesiac ?

tak

baqo 
Wysłany: 2009-12-29, 15:46   
0
UP DOWN

artur31y napisał/a:
polecam wsytkim system palinala jest super .kolorystyka bardzo dobra
NO!NO! miaÂłem :nie: po przejÂściu na wodĂŞ zrezygnowaÂłem . a moÂże dyrektywa przestaÂła obowiÂązywaĂŚ i moÂżna wrĂłciĂŚ do konwencji ?

artur31y 
Wysłany: 2010-02-25, 12:54   
0
UP DOWN

PALINAL KOSAZT CALKOWITY OKOLO9500( JA TYLE PLACILE) ALE TO MUSISZ ROZMAWIAC O CENIE UPUSTACH Z WLASCICIELEM ALE NAPRAWDE POLECAM MIESZALNIK , JA OSOBISCIEW JESTEM ZADOWOLONY I NIE NARZEKAM NA KOLORYSTYKE. A CO NAJWAZNIEJSZE OBSLUGA P. HANI KOLORYSTKI JEST SUPER ZRESZTA CALEGO ZESPOLU.
POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM
GRUDZIADZ
TEL 724146517

przemo1972 
Wysłany: 2010-02-25, 19:04   
0
UP DOWN

artur31y, Masz powazny problem z Caps Lock,iem?Co to za nowa moda pisania postow? :D

lakierok 
Wysłany: 2011-04-17, 13:33   
0
UP DOWN

Witam

czy ktoÂś wie jaka jest obecna cena mieszalnika konwencji Novola ?

jak siĂŞ lepiej opÂłaca lapiej czy sam mieszalnik czy z dodatkami

mnie interesowaÂł by nawet wersja "maÂłego" mieszalnika gdyÂż chcĂŞ na warsztat :>

pozd

Frostt.pl

berag1 
Wysłany: 2011-04-17, 13:46   
0
UP DOWN

lakierok, napisz konkretnie co cie interesuje, a ja Ci wszystko wytÂłumaczĂŞ- Pisz na PW. ;)

wro-lak.pl 
Wysłany: 2013-10-15, 00:31   
0
UP DOWN

Witam, wrzucĂŞ parĂŞ ÂświeÂżych info o mieszalniku konwencjonalnym 2K AUTOCOLOR.
Po pierwsze, jeÂśli szukacie taniej bazy do wszystkiego, aby coÂś pochlapaĂŚ to na bank siĂŞ zawiedziecie.

AUTOCOLOR to kompromis pomiĂŞdzy jakoÂściÂą a cenÂą. Dla tych co juÂż zrozumieli, Âże lepiej kupiĂŚ setkĂŞ prawdziwej bazy 1:1 niÂż dwieÂście taniochy. TÂą setkÂą wiĂŞcej zdziaÂłasz niÂż Ci siĂŞ wydajĂŞ. Prosty rachunek np. setka LA7W na mieszalni dla klienta kosztujĂŞ 22zÂł, nawet jeÂśli wygrzebiesz jakiÂś tani mieszalnik 2:1 za 15zÂł za setĂŞ to i tak musisz kupiĂŚ tego dwieÂście na element.
Szybko liczymy i wychodzi 30 zeta. T¹ taùsza baz¹ siê namêczysz, wydasz wiêcej, stracisz wiêcej czasu a efekt taki sam. Tylko, ¿e jesteœ 8z³³ w plecy:)
A co najwa¿niejsze przychodzisz do mnie po roku domieszaÌ ten sam lakier na ten sam element bo ju¿ zd¹¿y³ siê pogi¹Ì i powtarzalnoœÌ masz blisk¹ 100%.
Masz pewnoœÌ ¿e odcieù koloru bêdzie taki sam. No dobra ju¿ siê nachwali³em.

Teraz wady;) FISZKI, wzorniki w niektórych przypadkach nieznacznie ró¿ni¹ siê od tego co znajdziesz w kubku. Problemy siê zaczynaj¹ jak w kolorze jest w ..... DU¯O per³y b¹dŸ xyralicu. Ale spokojnie nie s¹ to jakieœ dramatyczne ró¿nice, chwilka zabawy z dobarwieniem i jest GIT.

W sumie wyposaÂżajÂąc siĂŞ w mieszalnik 2k AUTOCOLORU:
1. Pracujesz na wysokiej jakoÂści materiale
2. ZuÂżywasz mniej towaru na element
3. Masz powtarzalnoœÌ kolorów
4. Mieszalnik zawsze wstawia centrala PPG, wiĂŞc dysponujesz peÂłnÂą opiekÂą technicznÂą i kolorystycznÂą.
5. Dostajesz niezÂły rabat na pigmenty przy niewielkich obrotach. JesteÂś w stanie obniÂżyĂŚ cenĂŞ dla siebie spokojnie poniÂżej 20zÂł za setkĂŞ np. LA7W
6. Dodatkowo masz mo¿liwoœÌ umieszania wszystkich AKRYLI z tego samego mieszalnika
7. Cena mieszalnika z peÂłnym wkÂładem bez Âżadnych zobowiÂązujÂących umĂłw obrotowych ok. 14.000zÂł brutto

Dobra, skoĂączyÂłem;) WiĂŞcej info pod tel. 533-21-20-99

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu