Autor |
Wiadomość |
 |
lakierok
|
Wysłany: 2009-11-24, 00:16 cena mieszalnika
|
0
|
|
|
|
Witam mam maÂłe pytanko czy ktoÂś wie jakie sÂą ceny mieszalni, kto jakie zna i wie ile kosztujÂą poz. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-11-24, 08:44
|
0
|
|
|
|
lakierok napisał/a: | ktoÂś wie jakie sÂą ceny mieszalni, | mieszalniĂŞ dostajesz w dzierÂżawĂŞ ,kupujesz tylko wsad . |
|
|
|
 |
mezotr
|
Wysłany: 2009-11-24, 12:31
|
0
|
|
|

|
baqo napisał/a: | mieszalniĂŞ dostajesz w dzierÂżawĂŞ ,kupujesz tylko wsad . |
czyli dostaje sie caÂły mieszalnik z pigmentami za free a co miesiac trzeba dokupowac pigmenty. dobrze rozumiem?
na jaka kwote trzeba co miesiac u przedstawiciela kupowac |
|
|
|
 |
optionall
|
Wysłany: 2009-11-24, 12:37
|
0
|
|
|
sklep z lakierami
|
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-11-24, 15:50
|
0
|
|
|
|
mezotr napisał/a: | czyli dostaje sie caÂły mieszalnik z pigmentami za free | nie ma nic za free. zapÂłacisz na poczÂątku ,albo przy rozwiÂązywaniu umowy(rozliczenie) ,no i oczywiÂście aktywna wspó³praca . |
|
|
|
 |
domagalka
|
Wysłany: 2009-11-24, 22:11
|
0
|
|
|
|
Mo¿ecie daÌ jakiœ namiar na taki mieszalnik np z Lesonala lub coœ dobrego w rozs¹dnej cenie materia³ów. |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2009-11-25, 07:51
|
0
|
|
|
|
jak ktoÂś ma jakiÂś mieszalnik to niech napisze w przybliÂżeniu jak siĂŞ to odbywa .
[ Dodano: 2009-11-26, 19:03 ]
w RM mieszalnik komputer i waga na wypozyczeniu a wsad 15,000 i zalezy od przerobu jaki rabat wie jeszcze ktoÂś jakie ceny innych firm ? |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2009-11-26, 19:15
|
0
|
|
|
|
Ja mogĂŞ powiedzieĂŚ jak jest w novolu.
Pakiet startowy (wsad) bazowy konwencjonalny kupuje siê za coœ ponad 5 tys netto. Sprzêt (rama, stolik, waga, wzorniki) dostaje sie w dzier¿awê bezp³atn¹ i póŸniej to ju¿ dokupuje siê ubywaj¹ce pigmenty.
A ha, op³aca siê wzi¹Ì od razu podk³ady 335 w galonówkach bo dadz¹ wtedy do nich mieszad³a. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-11-26, 19:43
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Pakiet startowy (wsad) bazowy konwencjonalny kupuje siĂŞ za coÂś ponad 5 tys netto. | to po sto gram porcjujÂą pigmenty? |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2009-11-26, 20:42
|
0
|
|
|
|
baqo napisał/a: | Cytat: | Pakiet startowy (wsad) bazowy konwencjonalny kupuje siĂŞ za coÂś ponad 5 tys netto. | to po sto gram porcjujÂą pigmenty? |
ÂŻartujesz czy pytasz na powaÂżnie bo nie ÂłapiĂŞ? JakbyÂś daÂł jakÂą emotkĂŞ to przynajmniej byÂło by wiadomo Âże Âżartujesz
A w temacie to za tĂŞ kasĂŞ dostajesz normalne puszki 0,8 litra i kilka pigmentĂłw i Âżywic w 3,5 litra. ÂŁÂącznie na ramie jest ponad 80 litrĂłw |
|
|
|
 |
adams90-90
|
Wysłany: 2009-11-27, 13:55
|
0
|
|
|

|
glover, A limit jest ze trzeba iles litrow zamowic czy nie ma? |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-11-27, 16:47
|
0
|
|
|
|
glover napisał/a: | A w temacie to za tĂŞ kasĂŞ dostajesz normalne puszki 0,8 litra i kilka pigmentĂłw i Âżywic w 3,5 litra. ÂŁÂącznie na ramie jest ponad 80 litrĂłw | chyba zacznĂŞ siĂŞ zastanawiaĂŚ dwa lata robiĂŞ wodÂą i to o dwa razy droÂższÂą a w teraÂźniejszych czasach kryzysu czas zacz¹Ì szukaĂŚ oszczĂŞdnoÂści ,bo o podwyÂżkach cen za usÂługĂŞ ,za element, tak jak myÂślaÂłem po przejÂściu na ekologiczny system moÂżna zapomnieĂŚ.
[ Dodano: 2009-11-27, 16:49 ]
glover, a ile wychodzi novola cena wsadu wody? |
|
|
|
 |
berag1
|
Wysłany: 2009-11-27, 17:19
|
0
|
|
|

|
woda novola coœ ko³o 3 tysiêcy ³¹cznie z podgrzewanym rega³em, a konwencja oko³o 6 tysiêcy. |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2009-11-28, 00:02
|
0
|
|
|
|
berag1 napisał/a: | woda novola coÂś koÂło 3 tysiĂŞcy ³¹cznie z podgrzewanym regaÂłem, a konwencja okoÂło 6 tysiĂŞcy. |
ale woda to ju¿ faktycznie po 100ml tzn. wiêkszoœÌ pigmentów po 0,1 a czêœÌ 0,5 litra. Na sklep to trochê ma³e pojemnoœci ale do warsztatu w sam raz bo jak zu¿yjesz jakiœ pigment ma³o chodliwy to kupujesz nowy za 40 z³ a nie za 400 .
@baqo, ja tam nie namawiam na konwencjê a moje zdanie pewnie znasz, cena i jakoœÌ super a nad niektórymi kolorami trzeba trochê popracowaÌ tzn. ja muszê bo bo w sklepie inaczej nie przejdzie. W warsztacie to pewnie 90% wejdzie ci na cieniowanie bez korekty. Teraz by³a kolejna aktualizacja programu wiêc pewnie znowu trochê receptur poprawili. Po poprzedniej aktualizacji jak wchodzi³ nowy program na pocz¹tku wrzeœnia by³o te¿ trochê poprawionych.
adams90-90, nie pamiêtam jaka jest wymagana iloœÌ, musia³bym sprawdziÌ w umowie, mi nikt nigdy nic nie mówi³ ¿e za ma³o kupujê wiêc nie zakodowa³em tego ale jeœli siê nie mylê to coœ ok 4-5 tys na miesi¹c ale to ³¹cznie z dodatkami spectrala (szpachlówki, klary, podk³ady, rozcieùczalniki itp) |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-11-28, 09:44
|
0
|
|
|
|
berag1 napisał/a: | woda novola coÂś koÂło 3 tysiĂŞcy ³¹cznie z podgrzewanym regaÂłem, a konwencja okoÂło 6 tysiĂŞcy. | a gotowy litr lakieru bazowego jak wyglÂąda cenowo po zrobieniu tu i tu? woda droÂższa czy rozp? jak w wodzie kolory wychodzÂą z receptur do natryskĂłw fiszek? |
|
|
|
 |
berag1
|
Wysłany: 2009-11-28, 09:56
|
0
|
|
|

|
cen wody lakieru wyjsciowego nie pamietam bo rzadko ktos to kupuje z tego wzgledu ze jest konwencja.woda napweno lepsza od maxa. ceny konwencji bardzo atrakcyjne, czesto jest tak ze perla wychodzi taniej niz metalik, mowie o konwencji. znasz podstawowe zasady korygowania to napewno dasz sobie rade. przy cieniowaniu przechodzi wiêkszoœÌ kolorów.
baza w konwencji 1:1 z rozpuchem. |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2009-11-28, 17:59
|
0
|
|
|
|
adams90-90 napisał/a: | A limit jest ze trzeba iles litrow zamowic czy nie ma? |
trzeba za okolo 3 tys towaru kupic (nie tylko mixy)chodzi tu o wszystkie materialy jakie wozi dystrybutor(Raftex); szpachle lakiery papiery itp. z tego co mowil kolo co rozwozi towar to nawet 1.5 tys wystarczy i nikt awantury nie robi ze malo czy cos(lepiej sprzedac za 1.5 niz nic ) |
|
|
|
 |
mezotr
|
Wysłany: 2009-11-28, 18:23
|
0
|
|
|

|
na okolo 3 tys co miesiac ? |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2009-11-28, 23:55
|
0
|
|
|
|
mezotr napisał/a: | na okolo 3 tys co miesiac ? |
tak |
_________________ Inteligentni ludzie sÂą czĂŞsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spĂŞdzaĂŚ czas z idiotami |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-12-29, 15:46
|
0
|
|
|
|
artur31y napisał/a: | polecam wsytkim system palinala jest super .kolorystyka bardzo dobra | NO!NO! miaÂłem po przejÂściu na wodĂŞ zrezygnowaÂłem . a moÂże dyrektywa przestaÂła obowiÂązywaĂŚ i moÂżna wrĂłciĂŚ do konwencji ? |
|
|
|
 |
artur31y
|
Wysłany: 2010-02-25, 12:54
|
0
|
|
|
|
PALINAL KOSAZT CALKOWITY OKOLO9500( JA TYLE PLACILE) ALE TO MUSISZ ROZMAWIAC O CENIE UPUSTACH Z WLASCICIELEM ALE NAPRAWDE POLECAM MIESZALNIK , JA OSOBISCIEW JESTEM ZADOWOLONY I NIE NARZEKAM NA KOLORYSTYKE. A CO NAJWAZNIEJSZE OBSLUGA P. HANI KOLORYSTKI JEST SUPER ZRESZTA CALEGO ZESPOLU.
POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM |
_________________ MIESZALNIA LAKIERĂW SAMOCHODOWYCH
LAKIERY PODKLADY SZPACHLE ITP.
WSZYSTKO DLA LAKIERNIKOW
GRUDZIADZ
TEL 724146517 |
|
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2010-02-25, 19:04
|
0
|
|
|

|
artur31y, Masz powazny problem z Caps Lock,iem?Co to za nowa moda pisania postow? |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-04-17, 13:33
|
0
|
|
|
|
Witam
czy ktoÂś wie jaka jest obecna cena mieszalnika konwencji Novola ?
jak siĂŞ lepiej opÂłaca lapiej czy sam mieszalnik czy z dodatkami
mnie interesowaÂł by nawet wersja "maÂłego" mieszalnika gdyÂż chcĂŞ na warsztat
pozd |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
berag1
|
Wysłany: 2011-04-17, 13:46
|
0
|
|
|

|
lakierok, napisz konkretnie co cie interesuje, a ja Ci wszystko wytÂłumaczĂŞ- Pisz na PW. |
|
|
|
 |
wro-lak.pl
|
Wysłany: 2013-10-15, 00:31
|
0
|
|
|
|
Witam, wrzucĂŞ parĂŞ ÂświeÂżych info o mieszalniku konwencjonalnym 2K AUTOCOLOR.
Po pierwsze, jeÂśli szukacie taniej bazy do wszystkiego, aby coÂś pochlapaĂŚ to na bank siĂŞ zawiedziecie.
AUTOCOLOR to kompromis pomiĂŞdzy jakoÂściÂą a cenÂą. Dla tych co juÂż zrozumieli, Âże lepiej kupiĂŚ setkĂŞ prawdziwej bazy 1:1 niÂż dwieÂście taniochy. TÂą setkÂą wiĂŞcej zdziaÂłasz niÂż Ci siĂŞ wydajĂŞ. Prosty rachunek np. setka LA7W na mieszalni dla klienta kosztujĂŞ 22zÂł, nawet jeÂśli wygrzebiesz jakiÂś tani mieszalnik 2:1 za 15zÂł za setĂŞ to i tak musisz kupiĂŚ tego dwieÂście na element.
Szybko liczymy i wychodzi 30 zeta. T¹ taùsza baz¹ siê namêczysz, wydasz wiêcej, stracisz wiêcej czasu a efekt taki sam. Tylko, ¿e jesteœ 8z³³ w plecy:)
A co najwa¿niejsze przychodzisz do mnie po roku domieszaÌ ten sam lakier na ten sam element bo ju¿ zd¹¿y³ siê pogi¹Ì i powtarzalnoœÌ masz blisk¹ 100%.
Masz pewnoœÌ ¿e odcieù koloru bêdzie taki sam. No dobra ju¿ siê nachwali³em.
Teraz wady;) FISZKI, wzorniki w niektórych przypadkach nieznacznie ró¿ni¹ siê od tego co znajdziesz w kubku. Problemy siê zaczynaj¹ jak w kolorze jest w ..... DU¯O per³y b¹dŸ xyralicu. Ale spokojnie nie s¹ to jakieœ dramatyczne ró¿nice, chwilka zabawy z dobarwieniem i jest GIT.
W sumie wyposaÂżajÂąc siĂŞ w mieszalnik 2k AUTOCOLORU:
1. Pracujesz na wysokiej jakoÂści materiale
2. ZuÂżywasz mniej towaru na element
3. Masz powtarzalnoœÌ kolorów
4. Mieszalnik zawsze wstawia centrala PPG, wiĂŞc dysponujesz peÂłnÂą opiekÂą technicznÂą i kolorystycznÂą.
5. Dostajesz niezÂły rabat na pigmenty przy niewielkich obrotach. JesteÂś w stanie obniÂżyĂŚ cenĂŞ dla siebie spokojnie poniÂżej 20zÂł za setkĂŞ np. LA7W
6. Dodatkowo masz mo¿liwoœÌ umieszania wszystkich AKRYLI z tego samego mieszalnika
7. Cena mieszalnika z peÂłnym wkÂładem bez Âżadnych zobowiÂązujÂących umĂłw obrotowych ok. 14.000zÂł brutto
Dobra, skoĂączyÂłem;) WiĂŞcej info pod tel. 533-21-20-99 |
_________________ www.wro-lak.pl www.4cr.com.pl
 |
|
|
|