Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
er-ha
Wysłany: 2009-11-22, 15:25   pierwsza wiĂŞkasz praca
0
UP DOWN

jest to pierwsze moje wieksze malowanie na Âścianie , przyjmĂŞ kaÂżdÂą krytykĂŞ ;) ,
kaÂżda podpowiedÂź siĂŞ liczy ,
do tego poszukujĂŞ jakiÂś dobrych farb na ÂścianĂŞ ale w miarĂŞ tanich , czytaÂłem na forum o arylowych , posiadam jakieÂś tanie akryle ale strasznie szybko zapychajÂą dyszĂŞ , jak sÂą za bardzo rozcieĂączone to znowu sÂłabo kryjÂą , moÂże polecicie jakieÂś firmy ktĂłre bĂŞdÂą siĂŞ nadawaĂŚ , oraz czym to dziadostwo rozcieĂączaĂŚ , ponoĂŚ rozcieĂącza siĂŞ wodÂą destylowanÂą ,
ja rozcieĂączaÂłem kranĂłwÂą moÂże tu byÂł problem
z gĂłry dziĂŞki za info.

kkk
Wysłany: 2009-11-22, 19:27   
0
UP DOWN

Jak dla mnie - nieÂźle :)
A farby - ja u¿ywam akryli Chromakryl - s¹ dobre, bez niespodzianek i zatykania, jeszcze mam kilka innych akryli ró¿nych taùszych firm i pigmenty takie do farb - ogólnie tez siê da malowac tylko trzeba je przez coœ "przesitkowaÌ" np przez rajstopy :D bo inaczej zapychaj¹. A rozcieùczam je wod¹ albo zwyk³¹ albo destylowan¹- to chyba zalezy od farby bo niektóre w zwyk³ej mog¹ siê zwa¿yÌ. Ch³opaki na forum pisz¹ jeszcze o dodawaniu kilku kropli gliceryny - nie próbowa³am tego sposobu.
Powodzenia, ja teÂż zaczynam wiĂŞc pchajmy siĂŞ wspĂłlnie do przodu :spoko:
Jaki masz sprzĂŞt?

er-ha
Wysłany: 2009-11-22, 21:56   
0
UP DOWN

zakupiÂłem evolution hs i wg mnie chyba fajnie dziaÂła , spust bardzo miĂŞkko chodzi w porĂłwnaniu z innymi jak patrzyÂłem w sklepie to kosmos

Erni 
Wysłany: 2009-11-23, 01:24   
0
UP DOWN

co do gliceryny jest to dosyĂŚ dobre rozwiÂąznie

LoboLoco 
Wysłany: 2009-11-23, 07:57   
0
UP DOWN

Tak , ale nie mo¿na z ni¹ przesadziÌ... bo s³abo schnie, ja ostatnio testowa³em createxy z dodatkiem mixa destylka-medium do akryli-glicer 5/3/1 na plastik i by³o ciê¿ko. Co do rowerzysty to wiadomo ¿e mo¿na by siê czepiaÌ ¿e p³askie cieniowanie, ¿e skóra nie taka... ale ogólnie spoko, praca jako ca³oœÌ dosyÌ fajnie skomponowana. Wydaje mi siê ¿e wiesz w jakim kierunku zmierzaÌ, teraz tylko maluj maluj maluj...

er-ha
Wysłany: 2009-11-27, 18:24   
0
UP DOWN

postanowiÂłem zrobiĂŚ pierwszy portret , aby sprawdziĂŚ czy w ogĂłle coÂś z tego wyjdzie i czy podoÂłam to zrobiĂŚ pigmentami ,jak wyszÂło oceĂącie sami moÂże jakieÂś maÂłe wskazĂłwki co Âźle lub nie tak , w planach miaÂło byĂŚ tak jak jest czyli twarz w odcieniach szaroÂści poza koszulkÂą i okularami ,
brakÂło pomysÂłu na tÂło :/ , moÂże cosik doradzicie , druga sprawa czy same pigmenty mogĂŞ pokryĂŚ werniksem , czy rysunek nie spÂłynie??

kkk
Wysłany: 2009-11-28, 21:13   
0
UP DOWN

Jak na pierwszy portret to nieŸle :) A co do wskazówek: usta i oko maj¹ z³y"przechy³" zreszt¹ wybra³eœ sobie najgorszy model poniewa¿ twarz na 3/4 jest uchwyciÌ najtrudniej - ³agodnie siê skraca czeœÌ dalsza twarzy mimo to jest jeszcze widoczna - jest to trudne zadanie by nadaÌ takiej twarzy naturalnoœÌ i u ciebie niestety siê nie uda³o - oko dalsze jest nie skrócone lecz podniesione do góry i z uœmiechem w tym skrócie te¿ dzieje siê coœ dziwnego, niestety nie jestem w stanie sprecyzowaÌ jak to poprawiÌ :/
Jak dla mnie -gratulacje za nos i ucho - wyszÂły naprawde dobrze.
A koszulkĂŞ mimo Âże cytrynka to i tak bym zcieniowaÂła :)
Co do werniksu to jaki chcesz stosowac i czy koniecznie musisz??
Pozdrawiam

er-ha
Wysłany: 2009-11-28, 22:15   
0
UP DOWN

no w³asnie co do werniksu to siê zupe³nie nie znam , chcê to po prostu zabezpieczyÌ bo generalnie robione to by³o samymi pigmentami co nie wró¿y zbytnio trwa³oœci ,
nie wiem czego siĂŞ spodziewac po werniksie bo nigdy tego nie stosowaÂłem :shock:
ps twarz na 3/4 nawet bym nie wpadÂł Âże siĂŞ to tak nazywa :D
dzieki za porady , trza dalej trenowaĂŚ ;)

LoboLoco 
Wysłany: 2009-11-30, 08:03   
0
UP DOWN

Werniks powinien to spokojnie pokryĂŚ, a co do portretu to bym siĂŞ czepiÂł tych ciemnych kresek podkreÂślajÂących rysy twarzy... lepiej by wyszÂło gdybyÂś to zrobiÂł delikatniej lub z szablonu moÂże... ogĂłlnie nieÂźle, widaĂŚ Âże kombinujesz w dobrym kierunku...

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Odpowiedz do tematu