Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
f_maciej
Wysłany: 2009-12-07, 18:07   Zestaw naprawczy
0
UP DOWN

Siema forum.
W mojej spluwie no name, pad³ uszczelniacz, który jest z jakiegoœ tworzywa, plastiku?? Zaznaczy³em go ¿ó³t¹ strza³k¹:

SÂą jakieÂś zestawy naprawcze z takim uszczelniaczami?? a moÂże samodzielnie da siĂŞ to jakoÂś dorobiĂŚ?? Bo teraz poÂłowa powietrza ucieka miĂŞdzy tym uszczelniaczem,a iglicÂą... Pistolet markowy nie jest, ale strasznie zaj#biÂście mi siĂŞ spisywaÂł dotychczas i chciaÂłbym go naprawiĂŚ.

zed
Wysłany: 2009-12-07, 18:32   
0
UP DOWN

w pistoletach chs sa teflonowe uszczelniacze zadzwon do nich i zapytaj o wymiar moze cos dopasujesz cena zestawu to okolo 20 pln
http://www.chs.net.pl/index.php

gola 
Wysłany: 2009-12-07, 19:25   Re: Zestaw naprawczy
0
UP DOWN

f_maciej napisał/a:
Siema forum.
W mojej spluwie no name, pad³ uszczelniacz, który jest z jakiegoœ tworzywa, plastiku?? Zaznaczy³em go ¿ó³t¹ strza³k¹...

budowa tego pistoletu do zludzenia przypomina Iwate w-400 ;)
Tam tez jest taki uszczelniacz.

http://www.app.com.pl/fil...EMAT-160101.pdf

czesc nr 21

http://gambrinus.poznan.p...products_id=937
tutaj jest nawet cena
"Uszczelnienie iglicy z dociskiem, kpl. W400,W200,WA100,WA200"

f_maciej
Wysłany: 2009-12-07, 19:37   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
budowa tego pistoletu do zludzenia przypomina Iwate w-400 ;)

Bardzo mo¿liwe, to jest podróbka jakiegoœ pistoletu z wy¿szej pó³ki, ale jest leciutka, ³adnie rozpyla, nie pluje ito itd ;)

Cytat:
Tam tez jest taki uszczelniacz.

w takim razie orientujecie siĂŞ, gdzie moÂżna zamĂłwiĂŚ ten uszczelniacz do Iwaty?? Do CHS napisaÂłem maila, czekam na odp.

gola 
Wysłany: 2009-12-07, 19:40   
0
UP DOWN

f_maciej napisał/a:
... orientujecie siĂŞ, gdzie moÂżna zamĂłwiĂŚ ten uszczelniacz do Iwaty?? Do CHS napisaÂłem maila, czekam na odp.

http://gambrinus.poznan.p...products_id=937
tutaj jest nawet cena
"Uszczelnienie iglicy z dociskiem, kpl. W400,W200,WA100,WA200"

f_maciej
Wysłany: 2009-12-07, 19:46   
0
UP DOWN

DziĂŞki za pomoc, zaraz piszĂŞ o te uszczelnienie, niech pomierzÂą i bĂŞdĂŞ siĂŞ zastanawiaĂŚ na kupnem. NiektĂłre z tych elementĂłw zamiennych sÂą droÂższe od mojego pistoletu ^^

gola 
Wysłany: 2009-12-07, 22:26   
0
UP DOWN

f_maciej napisał/a:
... NiektĂłre z tych elementĂłw zamiennych sÂą droÂższe od mojego pistoletu ^^

bo i pstolet do ktorego sa te czesci do tanich nie nalezy :D

Wysłany: 2009-12-07, 22:57   
0
UP DOWN
MTGarage.

ta czĂŞsĂŚ to dlawik, odpowiednie dokrecenie w tym typie pistoletu odpowiada rĂłwnieÂż za plynnosc poruszania siĂŞ iglicy w korpusie :)

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

f_maciej
Wysłany: 2009-12-08, 19:35   
0
UP DOWN

online napisał/a:
odpowiednie dokrecenie w tym typie pistoletu odpowiada rĂłwnieÂż za plynnosc poruszania siĂŞ iglicy w korpusie :)
dokÂładnie tak, jak dokrĂŞcĂŞ na maksa, to jest elegancko, powietrze nie ucieka, ale iglica w pewnym miejscu siĂŞ zatrzymuje i materiaÂł kapie na glebĂŞ :sciana:

Wysłany: 2009-12-08, 21:21   
0
UP DOWN
MTGarage.

swojÂą drogÂą takie rozwiÂązanie bylo stosowane juz jakies 20 lat temu w pistoletach.dzis jednak czesciej spotyka siĂŞ dlawiki wkrecane od wewnÂątrz komory dyszy :>

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

f_maciej
Wysłany: 2009-12-09, 10:45   
0
UP DOWN

online, moÂżna prosiĂŚ o zdjĂŞcie jak to wyglÂąda w "dzisiejszych" pistoletach?? ;) Tak z ciekawoÂści chciaÂłbym zobaczyĂŚ.

maciek 
Wysłany: 2009-12-09, 15:00   
0
UP DOWN

online napisał/a:
swojÂą drogÂą takie rozwiÂązanie bylo stosowane juz jakies 20 lat temu w pistoletach.dzis jednak czesciej spotyka siĂŞ dlawiki wkrecane od wewnÂątrz komory dyszy :>

[ Dodano: 2009-12-09, 15:27 ]
f_maciej, w iwacie W400 iglica ma ÂśrednicĂŞ 3mm, jak w twoim pistolecie jest taka sama Âśrednica iglicy to uszczelnienie z iwaty powinno pasowaĂŚ. Uszczelki z iwaty sÂą bardzo wytrzymaÂłe, jak ci pistolet dobrze kÂładzie to zakÂładaj te uszczelki z iwaty.

Uszczelnienie sata.JPG
Czyli tak jak w tej sacie, tylko tutaj docisk uszczelniacza jest regulowany sprĂŞÂżynÂą.
Plik ściągnięto 2178 raz(y) 93.27 KB

f_maciej
Wysłany: 2009-12-09, 18:23   
0
UP DOWN

PomierzyÂłem to i iglica ma niecaÂłe 3mm, a otwĂłr w korpusie pistoletu ok.8 mm. UwaÂżasz,Âże bĂŞdzie pasowaÂł ten uszczelniacz??

maciek 
Wysłany: 2009-12-09, 21:23   
0
UP DOWN

Zapytaj w gambrinusie jakie sÂą te uszczelniacze, w zestawach naprawczych wystĂŞpujÂą teflonowe i takie czarne (nie wiem co to za materiaÂł ale sÂą trochĂŞ sztywniejsze od teflonowych). Ten teflonowy jest bardziej elastyczny i jak siĂŞ go dokrĂŞci to powinien siĂŞ dopasowaĂŚ. WymieniaÂłem kiedyÂś uszczelniacz w sacie, iglica byÂła trochĂŞ wyrobiona ale zaÂłoÂżyÂłem nowy uszczelniacz, dokrĂŞciÂłem do oporu i odkrĂŞciÂłem niecaÂłe ĂŚwierĂŚ obrotu.
Tutaj masz jeszcze niedrogie uszczelki, trzeba tylko zapytaĂŚ na jakÂą ÂśrednicĂŞ:
http://www.narzedziowy.co...m_content=13359

Do twojego pistoletu mogÂą jeszcze pasowaĂŚ zestawy naprawcze z pistoletu "LEADER"
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=840108890
miaÂłem takiego i wszystkie czĂŞÂści ma identyczne jak iwata.

f_maciej
Wysłany: 2009-12-10, 20:25   
0
UP DOWN

Poszed³ ju¿ mail do narzedziowego.pl, a ten leader to wygl¹da jak nowe wcielenie mojego pistoletu, ale gdzie do niego zestawy naprawcze znajdê?? na googlach nie mogê znaleŸÌ.

maciek 
Wysłany: 2009-12-10, 21:35   
0
UP DOWN

Tu moÂżna kupiĂŚ dysze:
http://www.elakiery.pl/cat/2,1,dysze
moÂże majÂą teÂż uszczelki.

f_maciej
Wysłany: 2010-02-18, 20:12   
0
UP DOWN

Hello. TrochĂŞ czasu minĂŞÂło, a pistolet nadal nie zrobiony, bo jak siĂŞ okazaÂło, powietrze ucieka z innego miejsca :shock:
Zaznaczy³em na ¿ó³to sk¹d ucieka mi powietrze, czy to mo¿liwe,¿e iglica siê tak "stoczy³a" i nie wype³nia przestrzeni w tym cyngielku, czy to po prostu jakieœ inne uszczelnienie trzeba poprawiÌ??

Czy tutaj jest wszystko tj byĂŚ powinno??:

o-ring jest na w³aœciwym miejscu??tzn powinien byÌ na tym cyngielku z mosi¹dz, ale do zdjêcia go przesun¹³em.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu