Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
martinez1980 
Wysłany: 2009-12-09, 23:14   Przywitaj siĂŞ
0
UP DOWN

Witam! Mam na imiê Marcin, œmigam troszkê po ro¿nego rodzaju forach no i mam ju¿ zaszczepione ¿e nie przywitaÌ siê z forumowiczami jest nie ³adnie. Wchodzê, szukam takiego postu lecz nie ma:) albo Ÿle szukam jeœli tak to sorka. Chcia³em siê przywitaÌ i od razu napisaÌ ¿e jestem kompletnym amatorem jeœli chodzi o airbrushing i wogóle lakierowanie, a dok³adnie wogóle siê na tym nie znam. Jako totalny amator kupi³em swojej pannie Aerograf beznadziejny by wogóle wzie³a go do rêki (z racji tego ¿e jest artystka i zawsze chcia³a malowaÌ tak¹ technik¹) a z czasem z postêpuj¹c¹ moja wiedz¹ kupiÌ sprzêt lepszy: kupi³em jak¹œ podróbê IVATY EW-770 oraz kompresor bezolejowy MA2000 a kupi³em to 2 lata temu i Panna sie za o nie zabra³a. Wiec wkoùcu ja sie zabra³em i straaaaaaasznie mnie to wci¹gnê³o, lecz dla laika który nie ³ykn¹³ nic lakiernicta i nie odró¿nia farb ani wogóle przygotowaù odnoœnie samych powierzchni pod malowanie to wogóle jakaœ abstrakcja. Nie mówi¹c o tym gdzie co kupiÌ i jakie farby. Uruchomi³em sprzêt i jego "precyzja" pewnie amerykaùskie to s¹ precyzyjne, zadziwi³a mnie i cieniowanie oraz g³êbie jakie mo¿na tym sprzêem uzyskaÌ. Pewnie mi powiecie ¿e sprzêt mam do dupy :) kompresor te¿ :) ale byÌ mo¿e z czasem kupiê cos lepszego jak moja nauka bêdzie postêpowaÌ. Chêci s¹ i strasznie mnie to zarazi³o wiêc na dzieù dzisiejszy chcia³em siê z Wami wszystkimi przywitaÌ i namiêtnie bêdê studiowaÌ wasze posty i szukaÌ rad co, jak, gdzie i kiedy. POZDRAWIAM

manieks 
Wysłany: 2009-12-10, 01:08   
0
UP DOWN

Witaj wiĂŞc... i bardzo podoba mi siĂŞ TwĂłj "zaszczep" ;)
PozdrĂłfka

martinez1980 
Wysłany: 2009-12-10, 11:50   
0
UP DOWN

myÂśle Âże skoro nie ma takiego wÂątku tutaj wszyscy mogÂą siĂŞ witaĂŚ juÂż ze wszystkimi :) pozdro

kkk
Wysłany: 2009-12-10, 13:00   
0
UP DOWN

To jez siê w³¹cze do powitaù - WITAJCIE :)

martinez1980 
Wysłany: 2009-12-10, 15:45   
0
UP DOWN

kkk napisał/a:
To jez siê w³¹cze do powitaù - WITAJCIE :)

Witaj kkk

Tadeusz 
Wysłany: 2009-12-12, 12:10   
0
UP DOWN

Witam :spoko:

manieks 
Wysłany: 2009-12-13, 01:15   
0
UP DOWN

Siemka kkk :)

malchov 
Wysłany: 2009-12-13, 01:52   
0
UP DOWN

SIEMAAAANKO!

peki86 
Wysłany: 2010-03-28, 11:57   
0
UP DOWN
Areo ciapkacz

CzeœÌ tu Peki86 z Bielska Bia³ej maluje areografem juz ponad rok z czego polowa czasu to robienie kompresora szablonów miejsca do malowania itd

Asellus5
Wysłany: 2010-03-28, 19:25   
0
UP DOWN

Wow wow wow WIOSNA w pelni przylecialy bociany,dzikie gesi i do naszego forum tez wpadlo kilka nowych psssikaczy! cieszy bardzoooooooo wreszcie cos sie ruszy na forum i galeria zacznie pekac w szwach;)!!
Graba wszystkim i kazdemu z osobna!

Mcdevil 
Wysłany: 2010-03-31, 19:24   
0
UP DOWN

Siema, witam wszystkich.
BawiĂŞ siĂŞ aero parĂŞ miesiĂŞcy, przymierzam siĂŞ do ataku na moto. I pojawiÂło siĂŞ kilka tematĂłw ocierajÂących siĂŞ o lakiernictwo :sciana: .
Jak coÂś to podpytam ;) .
Pozdro

redbrush
Wysłany: 2010-03-31, 22:20   
0
UP DOWN

CzeœÌ te¿ maluje od kilku miesiêcy i bardzo mnie wci¹gne³o teraz przymierzam siê do kupna aerografu badger Crescendo 175-CS

LoboLoco 
Wysłany: 2010-04-01, 07:48   
0
UP DOWN

Witamy i zapraszamy do lektury forum, zapraszam rĂłwnieÂż na airbrushlab.pl - stronĂŞ poÂświĂŞconÂą aerografii...

badshaman
Wysłany: 2010-04-15, 22:34   
0
UP DOWN

Witam wszystkich.
Musze przyznac ze to forum jest tym czego potrzebowalem.
Zainteresowalem sie airbrush*em jakies dwa miesiace temu. Czytam i ogladam wszystko co jest mozliwe na ten temat.
Prace dawida, PrimoOne i innych ARTYSTOW zapieraja dech w pirsi powaga.
jazda na maxa. Podobnie jak dawid mieszkam w norwegii. tu ok 4 miesiace temu zaczalem przygode z tatuowaniem. zaczelo sie to przez zupelny przypadek, nigdy nie wiedzialem ze moge robic cos w kierunku plastyki. W pl jak w pl ukladalo sie tylko plytki rowno albo malowalo sciany i tak w kolko.
Tutaj w norwegii nareszcie mam spokojna prace, brak wiekszych problemow finansowych wiec nozna zajac sie czyms dla siebie miec hobby.
W pracy na 12 godzinnej zmianie z kumplem zaczelismy cos tam z nudow rysowac i on namowil mnie na robienie tatuazy. Nawet zaczyna mi to jakos wychodzic i satysfakcje dawac, no i kasa nawet niezla.
Ale jak zobaczylem co mozna wystrugac aerografem to wymieklem.
Mam nadzieje ze wrzuce jakies zdjatka tatuazy i rysunkow ktore wypocilem i poprosze o komentarz.
Teraz w maju zakupie sprzecik do airbrusha i powolutku zaczne sie tym bawic.
Forum lakierowanko jest kopalnia wiedzy na ten temat.
Wielkie dzieki i witam serdecznie

LoboLoco 
Wysłany: 2010-04-16, 07:48   
0
UP DOWN

Fajnie siê s³ucha... postanowi³em tatuowaÌ, wiêc kupi³em sprzêt i zacz¹³em dziaraÌ :) jak ja postanowi³em tatuowaÌ to musia³em siê konkretnie zapo¿yczyÌ a sprzêt kupowa³em po znajomoœci, bo kolesiowi z ulicy by nie sprzedali (chodzi o konkretny sprzêt, nie kolkê ;) ) a w tatua¿ach da rade te¿ nnieŸlewymiataÌ, http://ooyes.net/blog/85-...d-inspiration-2 ,zw³aszcza jak ktoœ da ci do zagospodarowania ca³e plecy, a przynajmniej rêkê z barkiem i ³opatk¹... takich klientów lubi³em najbardziej.

to inny polak na obczyÂźnie, swojÂą drogÂą miÂły facet...
http://www.tattooblog.com...bert-hernandez/

a wracajÂąc do tematu... witamy.

blantosamigos23
Wysłany: 2011-04-25, 15:26   
0
UP DOWN

Witam wszystkich!! mam na imiê Micha³. Jestem z zakopconego œl¹ska. W temacie aerografii od miesi¹ca ,mo¿e dwóch. Wczeœniejsze swoje prace opiera³em na innych technikach... graffiti, pêdzle i takie tam ró¿ne zabawy. Na dzieù dzisiejszy podchodzê do sprawy powa¿nie, z wiêksz¹ rozwag¹ :idea: i przymierzam siê do kupna (z³o¿enia) jakiegoœ konkretnego zestawu, tak¿e ca³a zabawa przede mn¹ ,a wiec teraz bêdê tutaj czêstym goœciem ;)
Pozdrawiam

szajbus1996
Wysłany: 2011-05-08, 14:19   
0
UP DOWN

Witam!! jestem Szymon z dĂŞbicy. w tematem airbrush interesuje sie od dawna lecz nie mam jeszcze zadngo sprzetu lecz w najbliÂższym czasie mam zamiar nabyc zestaw H&S (tu link; http://fine-art.com.pl/ae...container.html) i od razu pytanko czy warto?? i czy ten sklep jest zaufany?
pozdrawiam i z gĂłry dziekuje za odp

Hes 
Wysłany: 2011-05-10, 19:37   
0
UP DOWN

Witam

ZnalazÂłem to forum i od razu tematy na nim mi siĂŞ spodobaÂły.
Zajmuje siĂŞ lakiernictwem od jakiegoÂś czasu, mimo prĂłb zdobywania wiedzy w szelaki sposĂłb ciÂągle mam pytania :)

WiĂŞc zaraz zabieram siĂŞ do czytania. :)

Pozdrawiam

kasia_w 
Wysłany: 2011-08-10, 09:19   
0
UP DOWN

wypadaÂłoby siĂŞ przywitaĂŚ ;) a wiĂŞc kaÂśka, ÂślÂązaczka, dopiero pierwsze kreski aerografem, czyli przedszkolak w kwestii lakiernictwa ale byle do przodu :spoko: na razie ĂŚwiczĂŞ sobie na wszelkiej maÂści blachach uprowadzonych z warsztatu taty :fiu: sprzĂŞcik tani, podobno podstawowy - fachowiec profesional :) wasze prace sÂą rewelacyjne, oka nie moÂżna oderwaĂŚ :tak:

bolidasko
Wysłany: 2011-10-18, 22:42   
0
UP DOWN

Witam wszystkich jako ÂświeÂżak. Psikam kilka miesiĂŞcy. Na dniach mam dostaĂŚ do rĂŞki jakiÂś lepszejszy sprzĂŞt wiĂŞc myÂślĂŞ, Âże umiejĂŞtnoÂści w powiÂązaniu z Ăłw forum bĂŞdziÂą siĂŞ rozwijaĂŚ jak budowa autostrad w Polsce ^^
Pozdrawiam :cool:

936
Wysłany: 2011-12-07, 09:17   
0
UP DOWN

Witam
Czy ktoÂś coÂś wie o candy ?

Mcdevil 
Wysłany: 2011-12-07, 15:59   
0
UP DOWN

Wiem tylko Âże bĂłg cie kocha, a ja je mam :)
sprecyzuj o co biega ci. OdobiÂście uÂżywam Auto Air w maÂłych iloÂściach do nasycania barwy.

freezef1 
Wysłany: 2011-12-07, 18:33   
0
UP DOWN

chodzi ci o prawdziwe candy ktore mieszasz z lakierem?? czy o auto airy??

936
Wysłany: 2011-12-07, 19:06   
0
UP DOWN

auto airy ? nie mia³em stycznosci lub znam pod inn¹ nazw¹. candy 3 lub 4 warstwy. intensywnosc. g³êbia koloru. zmiana odcienia w zale¿nosci od natê¿enia swiat³a. to dla mnie jest candy :x: :shock:

936
Wysłany: 2011-12-10, 23:46   
0
UP DOWN

Mcdevil,

Junak candy.jpg
Plik ściągnięto 101 raz(y) 139.53 KB

936
Wysłany: 2011-12-10, 23:55   
0
UP DOWN

moje candy stary nie kupny HOK ani Auto Airy czy inne takie tam. Wymieszane w szopie :)
Ps. Orientujesz siĂŞ czy biaÂły (cukierek) to istnieje ?

PrimoOne 
Wysłany: 2011-12-11, 15:41   
0
UP DOWN

Tzn. domieszali Ci pigment do malowania 3warstwowego, z palety motocyklowej ,,w wodzie" ??
BiaÂłego candy chyba nie ma.. Jaki to by miaÂło sens??:)

936
Wysłany: 2011-12-11, 17:53   
0
UP DOWN

Nie uwierzysz ale sam to wymieszaÂłem w garaÂżu. Z tych samych pigmentĂłw co Kosmoski uÂżywa do swoich candy.

Candy moje.jpg
Plik ściągnięto 89 raz(y) 79.56 KB

Andy 66 
Wysłany: 2011-12-27, 22:11   
0
UP DOWN

I ja siĂŞ przywitam... :cool:
ÂŚwieÂżak w aero, trochĂŞ dziaÂłam pĂŞdzlem - portrety na zamĂłwienie w oleju, jakaÂś kopia obrazu.
SprzĂŞt do aerografii koĂączĂŞ kompletowaĂŚ, lodĂłwkowiec na dwa agregaty teÂż na ukoĂączeniu, pracownia przygotowana, czekam tylko na zamĂłwienie zÂłoÂżone u Lucjana :spoko:

Jak coÂś fajnego psiknĂŞ - na pewno siĂŞ pochwalĂŞ.

Pozdrawiam po wielkim przeÂżarciu
Andy

SerekBMWE30
Wysłany: 2012-01-02, 14:49   
0
UP DOWN

witam wszystkich, wÂłaÂśnie siĂŞ zalogowaÂłem. ByÂłem kiedyÂś lakiernikiem samochodowym niedawno postanowiÂłem kupic Aerograf i sprĂłbowac swoich moÂżliwoÂści i czegoÂś nowego siĂŞ nauczyc. Pozdrawiam wszystkich

Lowlander
Wysłany: 2012-01-02, 15:13   
0
UP DOWN

Witam piotrek z tej strony, czytam, czytam i fajnie Âże tu moÂżna siĂŞ wiele dowiedzieĂŚ, mam nadzieje Âże chĂŞci i zapaÂłu starczy :) Pozdrawiam

Blady41
Wysłany: 2018-04-28, 21:38   
0
UP DOWN

Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum, i poczÂątkujÂącym uÂżytkownikiem (amatorem) AIRBRUSH
Mam nadzieje Âże dowiem siĂŞ tu ciekawych i istotnych rzeczy, odnoÂśnie tej dziedziny.
Mam w planie pomalowanie swojego choppera, i liczĂŞ Âże uda mi siĂŞ z waszÂą pomocÂą.

Witam zatem, i pozdrawiam

Krysiak90
Wysłany: 2018-06-19, 08:05   
0
UP DOWN

CzeœÌ wszystkim Krycha z tej strony, od 5 lat pracuje jako tatua¿ystka, ale ostatnio kolega zarazi³ mnie malowaniem artystycznym, na razie szykujemy siê pod malowanie jednego motocykla jednak trzeba zastanowiÌ siê jaki kupiÌ sprzêt. Nie ukrywam, ¿e na pocz¹tku poluje na u¿ywkê.

anna1993
Wysłany: 2018-08-06, 14:27   
0
UP DOWN

Witam wszystkich tu Ania.
Jestem nowa na forum.
Mam nadzieje Âże dowiem siĂŞ tu ciekawych i istotnych rzeczy, odnoÂśnie AIRBRUSH.

karakas 
Wysłany: 2018-08-08, 17:03   
0
UP DOWN

Witam wszystkich! :)

Integra
Wysłany: 2020-01-22, 23:49   
0
UP DOWN

Witam i pozdrawiam wszystkich.
Program Integra Car 7 usprawnia organizacjê serwisu blacharsko-lakierniczego i pozwala osi¹gn¹Ì wy¿sze zyski, wiêcej na stronie https://integra.com.pl/programy-dla-serwisow-i-warsztatow/integra-car-7-bl-dla-serwisow-blacharsko-lakierniczych/

Neonis 
Wysłany: 2020-03-05, 20:30   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Ludki drogie czy to forum jeszcze Âżyje? :) No weÂźcie, kiedyÂś wÂłaÂśnie stÂąd za czasĂłw swoich poczÂątkĂłw (z aerografem i nie tylko) czerpaÂłem wiedzĂŞ i dobre porady a teraz patrzĂŞ na ostatnie posty i 2018, 2017... Smutne to trochĂŞ... :(

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu