Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
comodo27
Wysłany: 2009-05-17, 16:56   jak zabezpieczyĂŚ?
0
UP DOWN

witam! jestem poczÂątkujÂący w dziedzinie aerografu ,zrobiÂłem kilka prac na klapkach od wlewu paliwa na obudowie od komputera,chciaÂłbym pomalowaĂŚ maske samochodu.Jaj wykoĂączyĂŚ pracĂŞ tzn.po namalowaniu motywu zabezpieczyĂŚ to jakimÂś klarem,czy innym lakierem bezbarwnym?...aha prace sÂą wykonane createxem i auto air color

bachus 
Wysłany: 2009-05-17, 19:55   
0
UP DOWN

pozostaje zatem lakier bezbarwny. mozesz ewentualnie dogadac siĂŞ z kims (z lakiernikiem) ktĂłry mogÂłby Ci to lakierowac, jezeli sam nie masz takiej moÂżliwoÂści.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-05-18, 08:13   
0
UP DOWN

Myœlê, ¿e to jedyna mo¿liwoœÌ... ma³e prace mo¿na pokryÌ lakierem z puszki, maske niestety musisz zostawiÌ lakiernikowi... niestety createxy musz¹ zostaÌ zabezpieczone klarem... pochwal siê pracami w galerii...

airbrush 
Wysłany: 2010-01-03, 11:52   
0
UP DOWN

Tematem tego posta jest "jak zabezpieczyĂŚ" a wiĂŞc podepnĂŞ siĂŞ pod ten temat lecz z innym trochĂŞ problemem.A mianowicie chciaÂł bym siĂŞ dowiedzieĂŚ jak zabezpieczyĂŚ koszulki na ktĂłrych coÂś siĂŞ namalowaÂło farbami AutoAir,tak Âżeby nie farbowaÂły i nie traciÂły na swojej kolorystyce.Pozdrawiam.

malchov 
Wysłany: 2010-01-03, 15:37   
0
UP DOWN

Nie wiem jak z autoerami, bo dzia³am createxami. Przepis na utrwalenie wzoru jaki znam jest prosty: wygrzewasz malunek ¿elazkiem, moczysz w roztworze wody z octem i pierzesz póŸniej najwy¿ej w temp. 30 stopni (choÌ najlepiej praÌ rêcznie).

W tej dziedzinie najlepiej poradziÂłby chyba PrimoOne, ale pamiĂŞtam z ktĂłregoÂś postu, Âże ocet polecaÂł on jedynie na ryby albo do lasu przeciwko komarom ;)

PrimoOne 
Wysłany: 2010-01-04, 00:19   
0
UP DOWN

Heh;)
Auto airy schodza..Nie nadaja sie do koszulek...Nie ma sposobu na zabezpieczenie..
Pare lat temu, jezdziÂłem po farby do berlina.. I w sklepie, facet mi powiedziaÂł z auto air, i createx classic to to samo, tyle ze amerykanie wolÂą jak farba jest dedykowana typowo do xxx...I dlatego maÂą inne nazwy...KupiÂłem, i sie zawiodÂłem, bo tylko AA sie wykruszaÂły w praniu..juz tam wiecej nie byÂłem, ale z chcecia bym mu nawciskaÂł...

Erni 
Wysłany: 2010-01-04, 17:48   
0
UP DOWN

PrimoOne napisał/a:

A w sklepie, facet mi powiedziaÂł z auto air, i createx classic to to samo, tyle ze amerykanie wolÂą jak farba jest dedykowana typowo do xxx...I dlatego maÂą inne nazwy...KupiÂłem, i sie zawiodÂłem, bo tylko AA sie wykruszaÂły w praniu..juz tam wiecej nie byÂłem, ale z chcecia bym mu nawciskaÂł...

tacy fachowcy s¹ nieŸli :D (o ile nie zrobi³ tego umyœlnie ¿eby Ci tylko wcisn¹Ì towar) u nas takich pe³no.
co do farb do koszulek, z poczÂątku (z braku laku dobry i kit) malowaÂłem zwykÂłymi akrylami, siĂŞ spierajÂą, chociaÂż jakby praÂł rĂŞcznie to byĂŚ moÂże by jakiÂś czas wytrzymaÂły. Niedawno prĂłbowaÂłem textil color, dostaÂłem plik ze sklepu czym wedÂług producenta moÂżna nanosic ich farby, jest aerograf z tym Âże dla dyszy 0.2 nadajÂą siĂŞ tylko 2 rodzaje (nie ma tam tych do koszulek) natomiast dla 0.3 nie wchodzi tylko brokatowa, reszta podobno daje rade. WracajÂąc do koszulek, nabazgraÂłem 2 prace czarnym kolorem, pierwszÂą wsadziÂłem do piekarnika, drugÂą prasowaÂłem (takie 2 opcje utrwalania sugeruje sklep) potem wÂłoÂżyÂłem do pralki i upraÂłem w 40C, nawet lekka mgieÂłka zostaÂła, w porĂłwnaniu ze zwykÂłymi akrylami jest bardzo dobrze. Nie wiem jak siĂŞ majÂą do CreatexĂłw bo ich nie uÂżywaÂłem, ale myÂślĂŞ Âże to moÂże byĂŚ dobra alternatywa, choĂŚ myÂślĂŞ Âże Createxy sprawujÂą siĂŞ lepiej.
Acha co do octu... tez próbowa³em i nie widzia³em ró¿nicy :p

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu