Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Markus
|
Wys³any: 2010-01-18, 17:58 Baranek? co z tym zrobiæ aby to wygl±da³o
|
0
|
|
|
|
Witam, mam moto, chcê w niej po³o¿yæ na nowo lakier,kolega wypiaskowa³, zapodk³adowa³, ale z tego co mówi³ ¼le rozprowadzi³ podk³ad, po czym polakierowa³ i wyszed³ taki baranek, lakier nie rozla³ siê idealnie, nie ma po³ysku. Powiedzcie mi teraz co z tym zrobiæ, czy trzeba zdzieraæ ten lakier i dopiero papierem ³adnie wyprowadzaæ, czy istnieje jaka¶ inna metoda? czy wylanie grubszej warstwy lakieru da ³adny efekt?
Poni¿ej foto jak to wygl±da w realu, mo¿e wyja¶ni co nieco.
|
|
|
|
|
ZIEMBA
|
Wys³any: 2010-01-18, 18:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 380
|
Swiête s± te s³owa "kto oszczedza traci dwa razy" Trza by³o oddac do lakiernika.
A tak na prawde to nie wiem nawet co to jest. Mo¿liwe zeby kto¶ wyla³ tak± skorupe z bezbarwnego? Jak ja bym mia³ takie cu¶ to wzi±³bym papier p800 kjoniecznie na kostce i dar³ to a¿ siê zrobi w miare g³adkie i jeszcze raz to prysn±³ bezbarwnym. |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-18, 18:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Chyba musisz drzeæ papierem tak jak pisze @ZIEMBA ... ale wiesz co mo¿e @front247 ci pomo¿e ! On tu ostatnio opisa³ jak tanio i ¶licznie polakierowa³ zbiornik do motocykla ! nawet gdzie¶ foto powiesi³. Nie wiem tylko czy bêdzie miêæ czas .... bo widzisz ... on teraz ma misjê od Boga ...... Masz wiadomo¶æ na PW ! |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
Markus
|
Wys³any: 2010-01-18, 18:33
|
0
|
|
|
|
Wydaje mi siê ¿e na tym nie ma lakieru bezbarwnego, zwyk³y akryl, próbowa³em delikatnie na mokro to zeszlifowaæ, to zaczyna podk³ad przebijaæ |
|
|
|