Autor |
Wiadomość |
 |
Grzesiek_1981
|
Wysłany: 2010-02-10, 13:49 kompresor expo czy kompresor 3jw60
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2010-02-10, 15:49
|
0
|
|
|
|
Zapomnij o tym starym padle.
JakÂą masz gwarancje ze on jest na tyle sprawny zeby nim cos zrobic.
One sÂą bardzo awaryjne.
Nie polecam.
Kup expo.
Gwarantuje ze wystarczy nie tylko na poczÂątek. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-02-10, 17:05
|
0
|
|
|
|
UÂżywaÂłem ASPĂ przez rok,zrobiÂła kilka caÂłoÂściĂłwek,jej jedynÂą zaletÂą jest 180-litrowy zbiornik i w miarĂŞ cicha (w porĂłwnaniu do WAN-a )praca.Ale czĂŞsto zacinajÂą siĂŞ zaworki w gÂłowicy,co moÂże w trakcie lakierowania doprowadziĂŚ do biaÂłej gorÂączki!I nagle zamiast 3 masz 2 albo tylko 1 cylinder,ktĂłry nie chce daĂŚ wiĂŞcej niÂż 2 atmosfery.A ten zawĂłr bezpieczeĂąstwa-bezcenne doÂświadczenie! |
|
|
|
 |
Grzesiek_1981
|
Wysłany: 2010-02-10, 17:37
|
0
|
|
|
|
jednak chyba wÂłaÂśnie wezne tego expo 50 l tyle mi bĂŞdzie potrzebny ze prawie nic ale tatko chce kupiĂŚ Âżeby byÂł potrzebny w gospodarstwie rolnym bo jest ciÂągnik coÂś pod pompowaĂŚ i nawet moÂżna pomalowaĂŚ sprzĂŞt uprawny rozrzutnik ,ciÂągnik itp a jeszcze mi siĂŞ przyda bo chce opelka zrobiĂŚ progi reperaturki jak to siĂŞ mĂłwi jak potrzeba to niema a tu bĂŞdzie i nie bĂŞdĂŞ musiaÂł od kogoÂś poÂżyczaĂŚ jak to siĂŞ mĂłwi jest swoje i git.jeszcze zostanie zakup pistoletĂłw do malowania (do bazy ,lakieru ,bezbarwnego) kupiĂŚ do tego sprzĂŞtu taki w maÂłej Âśredniej cenie tak dla poczÂątkujacego polecicie????pozdrawiam dziĂŞki za pomoc |
|
|
|
 |
zibi86
|
Wysłany: 2010-02-13, 13:12
|
0
|
|
|
|
Cytat: | jednak chyba wÂłaÂśnie wezne tego expo 50 l tyle mi bĂŞdzie potrzebny ze prawie nic ale tatko chce kupiĂŚ Âżeby byÂł potrzebny w gospodarstwie rolnym |
I to bedzie twoj njakwiĂŞkszy bÂład uwierz mi mam taka sprĂŞzarke i spisuje sie bez zarzutĂłw, fakt czĂŞsto siadajÂą zaworki ale jesli przechowujesz jÂą w osobnym pomieszczeniu gdzie sie nie pyli i zaworki beda lataĂŚ. TÂą chiĂąszczyzne przerabiaÂłem juz szajs ze nie chce tego widziec zobaczysz zreszta sam jak kupisz, 3jw60 mam 6lat i mnie nie zawiodÂła. |
|
|
|
 |
caci
|
Wysłany: 2010-02-13, 16:57
|
0
|
|
|

|
Tyle Âże ten expo ma sporo ludzi, takÂże na tym forum i jakoÂś nic nikomu siĂŞ nie psuje. Nawet zaworki jak w tym drugim modelu. Do tego masz 24m gwary door2door. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2010-02-13, 20:04
|
0
|
|
|
|
Bierz expo.
Wydajnosc praktyczna bedzie okolo 250 l/min cokolwiek by nie pisaÂło na niej innego.
Ale to starcza.
Mam takÂą(z jednym cylindrem) juz 7 lat i nic.
Poza oczywistÂą sprawÂą z regulatorem cisnienia ktory jest do d..y.
I nie trzeba 3 faz. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2010-02-14, 20:42
|
0
|
|
|
|
ja mam 3jw60 jakieÂś 1,5 roku i moÂżecie mi wierzyĂŚ lub nie ale lakieruje satÂą 3000 HVLP wÂłaÂśnie na tej sprĂŞÂżarce. |
|
|
|
 |
asharot
|
Wysłany: 2010-02-14, 21:03
|
0
|
|
|
|
Zdecydowanie wybierz EXPO,te 3jw60 to dosÂłownie kupy zÂłomu.
Jak juÂż ktoÂś wczeÂśniej napisaÂł jedynÂą zaletÂą jest zbiornik 180litr. |
|
|
|
 |
gizbern
|
Wysłany: 2010-02-14, 21:05
|
0
|
|
|

|
Kup Expo napewno bedziesz zadowolony. |
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2010-02-14, 21:09
|
0
|
|
|
|
to dziwne Âże ta kupa zÂłomu pociÂągnie sate |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-02-14, 21:53
|
0
|
|
|
|
Jak jest w dobrym stanie,to warto.Ja pomalowaÂłem kilka caÂłoÂściĂłwek,fakt,Âże EVO STAR-em T2,LVLP.Ma mniejsze zapotrzebowanie na powietrze niÂż HVLP. |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2010-02-15, 13:38
|
0
|
|
|
|
kamilbusko napisał/a: | ja mam 3jw60 jakieÂś 1,5 roku i moÂżecie mi wierzyĂŚ lub nie ale lakieruje satÂą 3000 HVLP wÂłaÂśnie na tej sprĂŞÂżarce. |
EXPO teÂż pociÂągnie SATE, do czasu gdy ciÂśnienie w zbiorniku nie spadnie :p.
U Ciebie jest tak samo, tylko Âże masz zbiornik 180 L, wiĂŞc dÂłuÂżej bĂŞdziesz miaÂł ciÂśnienie.
ZrĂłb test taki jak Ja zrobiÂłem swojej EXPO
http://lakierowanko.info/...light=test+expo
i wtedy siĂŞ zobaczy czy faktycznie warto i czy faktycznie daje radĂŞ z SATÂĄ.
Potwierdzam, zrĂłb proszĂŞ Kamilu jakieÂś pomiary, wyÂślij mi na PW to jakoÂś to zamieszczĂŞ na forum jeÂśli czasu na pisanie dÂługich postĂłw nie masz Pozdro Bodzio |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2010-02-15, 16:49
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Nurglepl napisał/a: | ZrĂłb test taki jak Ja zrobiÂłem swojej EXPO |
Ja zrobie, bo mam dwie sprĂŞÂżarki aspa, do piaskowania mam je sprezone razem, do lakierowania spokojnie jedna styka.
Tylko nie mam nic do krecenia, ale postaram siĂŞ skombinowaĂŚ, nie wiem tylko, kiedy znajde czas |
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2010-02-15, 21:51
|
0
|
|
|
|
kolego nie muszĂŞ robiĂŚ Âżadnych testĂłw. polakierowaÂłem caÂłego busa satÂą 3000 HVLP i ciÂśnienie nie spadÂło na tyle aby zmieniĂŚ parametry lakierowania. po co mi lepszy test |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-02-15, 22:01
|
0
|
|
|

|
Po to ¿ebyœ Ty i wszyscy zainteresowani znali wartoœÌ, "czym i co siê da" to nie jest ¿adna jednostka.
Ile busĂłw satÂą 3000HVLP to bĂŞdzie traktor ursus walcomem HTE? |
|
|
|
 |
mezotr
|
Wysłany: 2010-02-16, 15:23
|
0
|
|
|

|
ile lat ma ta aspa ? 15 a moze i 20lat co
a ten twĂłj EXPO jak bedzie miaÂł chociaz poÂłowe tego to bedzie dobrze(i tak tyle nie wytrzyma i sie rozleci) |
|
|
|
 |
Grzesiek_1981
|
Wysłany: 2010-02-16, 23:44
|
0
|
|
|
|
koledzy juz zamowiÂłem tego expo 50l w czwartek bedzie co mam zrobic przed jego odpaleniem "wÂłaczeniem" prosze o rady.dzieki |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-02-16, 23:50
|
0
|
|
|

|
Dobre pytanie.
SprawdÂź czy coÂś nie goni - czy Âśruby dokrĂŞcone, jak w nowych pilarkach Husqvarna i Stihl
albo wywlecz na przedÂłuÂżaczu za mur na pierwsze odpalenie
I najwaÂżniejsze sprawdÂź poziom oleju. |
|
|
|
 |
Grzesiek_1981
|
Wysłany: 2010-02-17, 00:21
|
0
|
|
|
|
a moze jeszcze cos kolego "crystal"nie wywlecze jego za mur bo jest w ciul sniegu
co to ma zczyc mam wkrecic ten zoÂłta miarke UWAGA !
Dopiero po wkrĂŞceniu bagnetu olejowego ( jest w zestawie )
urzÂądzenie jest gotowe do pracy .
http://www.allegro.pl/ite...min_gratis.html |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-02-17, 00:31
|
0
|
|
|

|
Oj ¿arcik taki z wywlekaniem z gara¿u, chocia¿ czasami warto wzi¹Ì pod uwagê.
Co z bagnetem? przeczytaj instrukcjĂŞ i zastosuj siĂŞ, myÂślaÂłem Âże pytasz o jakieÂś niestandardowe rzeczy. |
|
|
|
 |
Grzesiek_1981
|
Wysłany: 2010-02-17, 00:43
|
0
|
|
|
|
oki spoko trzeba bedzie po sprawdzac srubki,olej itp bede miaÂł czas.pozdrawiam |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-02-17, 06:07
|
0
|
|
|
|
Prawdopodobnie ma wykrĂŞcony bagnet,jak go uruchomisz w takim stanie,to wydmuchnie olej. |
|
|
|
 |
tomek1983
|
Wysłany: 2010-02-17, 06:45
|
0
|
|
|
|
witam.
Srubki sa na bank nie dokrecone i telepia sie jak flaga na wietrze.
Olej dostaniesz w buteleczce zeby sobie wlac.
Ogolnie fajny kompresor,mam taki sam.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2010-02-17, 10:11
|
0
|
|
|
|
ZakÂładasz koÂła
Filterki przykrĂŞcasz
Olej w buteleczce (wla³em prawie ca³¹ butelkê)
Na starcie masz zakrêcone szczelnie, ale po wlaniu oleju musisz za³o¿yÌ to coœ ¿ó³te w którym jest kuleczka.
OdkrêÌ œrubkê na tej bia³ej pokrywce, znajdziesz tam œrubkê i przekrêÌ j¹ w stronê + aby za³¹cza³a siê od 6 bar i dzia³a³a do 8.
OdkrêÌ reduktor i wkrêÌ tam sam¹ szybkoz³¹czkê.
Kup reduktor i zaczep go na Âścianie
mezotr napisał/a: | ile lat ma ta aspa ? 15 a moze i 20lat co
a ten twĂłj EXPO jak bedzie miaÂł chociaz poÂłowe tego to bĂŞdzie dobrze (i tak tyle nie wytrzyma i sie rozleci) |
No to jak juÂż ma 15 lat to siĂŞ niedÂługo caÂłkowicie rozleci :p
OgĂłlnie Ci powiem Âże ja nie kupuje takich sprzĂŞtĂłw na wieki, one nie majÂą sÂłuÂżyĂŚ mi 20 lat :p, no chyba Âże chcĂŞ aby TVN Turbo do mnie przyjechaÂło z nakrĂŞceniem odcinka Legendy PRL.
To nie jest profesjonalny sprzĂŞt, wiĂŞc sÂądzĂŞ Âże 20 lat teÂż wytrzyma, bo nie jest on uÂżywany codziennie po kilkanaÂście godzin.
A jak bĂŞdzie tak uÂżywany to w jakimÂś celu i to zapewne zarobkowym, a jak zarobkowym to trzeba siĂŞ liczyĂŚ z tym Âże nie kupuje siĂŞ amatorskich sprzĂŞtĂłw do pracy 24/h. To tak jak by mieĂŚ firmĂŞ transportowÂą i wszystko przewoziĂŚ samochodem typu kombi (niby ma spory bagaÂżnik ale to i tak maÂło).
Ale te¿ taka sprê¿arka wystarczy dla kogoœ kto zaczyna dzia³alnoœÌ i nie ma kolejki klientów. Z czasem siê dorobi lepszej, a te parê lat wytrzyma. |
|
|
|
 |
rafalb
|
Wysłany: 2012-11-26, 23:07
|
0
|
|
|
|
witam
pierwszy post wiĂŞc moÂże siĂŞ przedstawiĂŞ, na imie mi rafaÂł,jestem biednym studentem polskim w wolnych chwilach zajmujÂącym siĂŞ struganiem Âłady 2107 pod kÂątem kjs-Ăłw.
podczas wymiany progów podj¹³em decyzjê, ¿e muszê mieÌ kompresor. budrzet jaki zdecydowa³em siê przeznaczyÌ to oko³o 1000 z³. mam do wyboru jakiegoœ chiùczyka lub polsk¹ ASPA 3jw60.
Dzisiaj takowÂą oglÂądaÂłem i pomimo, Âże wyglÂądaÂła jak trup i podczas pracy myÂślaÂłem, Âże zaraz siĂŞ rozleci to nabiÂła 180 litrĂłw od 0 do 6 atm w 3 min i 50 s wiĂŞc caÂłkiem nieÂźle. Mam na oku inny egzemplaÂż, po remoncie wiĂŞc powinien byĂŚ minimum tak samo wydajny i teoretycznie bardziej Âżywotny.
na drugim biegunie moich rozwaÂżaĂą sÂą wszelkiego rodzaju expo, bassy, euroteki i inne chiĂączyki. np coÂś takiego :
http://pl.balagana.net/pa...=28225649-11122
kompresor ma byĂŚ do konserwacji oraz malowania samochdu
[ Dodano: 2012-11-26, 23:10 ]
naturalnie co wybraĂŚ
ponĂŚ w aspa padajÂą zawory ( wiele ÂźrĂłdeÂł twierdzi, Âże moÂżna to ograniczyĂŚ stosujÂąc doprowadzenie powietrza z zewnÂątrz )
w chiĂączykach pewnie pada wszystko a jak juÂż padnie to pewnie nic z tym siĂŞ nie da zrobiĂŚ, pozatym sÂą tandetnie wykonane.
[ Dodano: 2012-11-29, 16:54 ]
sorry za ten link, musiaÂłem go wkleiĂŚ przez przypadek
oto kompresor ktĂłry rozwaÂżam w konfrontacji z aspa:
http://allegro.pl/profesj...2807170093.html
[ Dodano: 2012-11-29, 16:58 ]
albo to , choĂŚ juÂż zalatuje strasznÂą tandetÂą
http://tablica.pl/oferta/...#a3fdda2c;r:;s: |
|
|
|