Autor |
Wiadomość |
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2010-03-08, 19:01 Psina
|
0
|
|
|

|
Pies formatu A4 - 3 godziny testowania farb Polycolor - 3 kolory - brÂąz, biel, czerĂą
pies.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 77 raz(y) 154.95 KB |
|
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2010-03-08, 19:14
|
0
|
|
|
|
caÂłkiem sympatyczny, tylko chyba pysk ma ciut przy dÂługi, poza moim subiektywnym odczuciem fajny
Mam pytanie: jak robiÂłeÂś efekt sierÂści? |
_________________ "SÂą dwie rzeczy nieskoĂączone - wszechÂświat i gÂłupota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
 |
PrimoOne
|
Wysłany: 2010-03-08, 19:18
|
0
|
|
|

|
Siersc troche ,,w kratke" ale jest ok... Jestem na tak.. Pozytyw.. Podoba mi sie i takie tam.. Pozdro.. :p |
_________________ www.PrimoArt.pl |
|
|
|
 |
Neonis
|
Wysłany: 2010-03-08, 21:22
|
0
|
|
|
aerografit.pl

|
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2010-03-08, 21:39
|
0
|
|
|

|
Ogólnie daj¹ radê... ca³kiem fajne , g³êbokie choÌ matowe kolory... efekt sierœci to syntetyczny pêdzel do pinstripingu, niestety ciê¿ko nim uzyskaÌ ró¿norodn¹ strukturê... st¹d ta "kratka"...
niestety w rozrobionych farbach po jednej dobie wytrÂąciÂły siĂŞ grudki pigmentu... podobny problem miaÂłem z renesansami... jeszcze popracujĂŞ nad "recepturÂą"... |
|
|
|
 |
malchov
|
Wysłany: 2010-03-08, 22:00
|
0
|
|
|

|
Dobry piesio.
Polycolor - chodzi o te farby w sÂłoiczkach Maimeri? MalujĂŞ nimi tradycyjnie, ale nie prĂłbowaÂłem ich jeszcze w aero. JeÂśli to nie tajemnica zawodowa - z radoÂściÂą poznam owÂą recepturĂŞ Powodzenia |
_________________ www.fotolog.com/honda_attack |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2010-03-08, 22:31
|
0
|
|
|

|
tak, Maimeri... Jak uda mi siê znaleŸÌ jakieœ sensowne mixy to na pewno siê podzielê ale obawiam siê, ¿e to bêdzie raczej rozwi¹zanie jedynie na karton, p³ótno... z powodu dosyÌ sporego rozcieùczenia. Jak na razie to przygotowa³em farbê w butelkach rozrobion¹ 1:1 z wod¹ demineralizowan¹... potem w aero jeszcze dodawa³em oko³o 1:2 wody i tyle samo retardera... te farby bardzo szybko wysychaj¹. |
|
|
|
 |
przemal
|
Wysłany: 2010-03-09, 12:51
|
0
|
|
|

|
Pies bardzo Âładnie wyszedÂł, ta ,,kratka'' nawet sie nie rzuca w oczy |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2010-03-10, 19:27
|
0
|
|
|
|
Baaardzo trodno jest uzyskac zlódzenie ulozonych wlosow-sierœÌ! nastepnym razem,wlosy na dalszym planie sprobuj stworzyc przy pomocy naklejonych w lekkim nieladzie na tasme samoprzylepna badz sklejonych ze soba klejem zsadko ulozonych wlosow z pedzla lub ze szczotki-takiej zmiotki do podlog!z kolei te na pierwsazym planie to aero,pedzelek i skalpel i mnostwo,mnostwo kresek i kreseczek!
Mozna tez i tak:
https://www.airbrushactio..._1230053737.pdf
cz2
https://www.airbrushactio..._1230053990.pdf |
|
|
|
 |
Neonis
|
Wysłany: 2010-03-10, 21:55
|
0
|
|
|
aerografit.pl

|
Cytat: | wlosy na dalszym planie sprobuj stworzyc przy pomocy naklejonych w lekkim nieladzie na tasme samoprzylepna badz sklejonych ze soba klejem zsadko ulozonych wlosow z pedzla lub ze szczotki-takiej zmiotki do podlog |
OpatentowaÂłem identycznÂą metodĂŞ Tak z gÂłupoty w sumie, ale nie jest zÂła Tylko trzeba mieĂŚ naprawdĂŞ RZADKO uÂłoÂżone tych wÂłosĂłw. |
_________________ Artystyczne malowanie aerografem tirĂłw, motocykli, kaskĂłw, samochodĂłw - Aerografit Studio |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2010-03-10, 22:12
|
0
|
|
|

|
NastĂŞpne w kolejce mam rozbojenie Âławkowca. na razie nawet sie nie Âślinie na fotorealizm, ale moÂże za jakiÂś czas wezmĂŞ siĂŞ za wydrapywanie po wÂłosku |
|
|
|