Autor |
Wiadomo¶æ |
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2010-03-08, 19:01 Psina
|
0
|
|
|
Pomóg³: 13 razy Posty: 657 Sk±d: Silesia
|
Pies formatu A4 - 3 godziny testowania farb Polycolor - 3 kolory - br±z, biel, czerñ
pies.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 75 raz(y) 154.95 KB |
|
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
|
Erni
|
Wys³any: 2010-03-08, 19:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 153
|
ca³kiem sympatyczny, tylko chyba pysk ma ciut przy d³ugi, poza moim subiektywnym odczuciem fajny
Mam pytanie: jak robi³e¶ efekt sier¶ci? |
_________________ "S± dwie rzeczy nieskoñczone - wszech¶wiat i g³upota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
|
PrimoOne
|
Wys³any: 2010-03-08, 19:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 477 Sk±d: Polska / Opole
|
Siersc troche ,,w kratke" ale jest ok... Jestem na tak.. Pozytyw.. Podoba mi sie i takie tam.. Pozdro.. :p |
_________________ www.PrimoArt.pl |
|
|
|
|
Neonis
|
Wys³any: 2010-03-08, 21:22
|
0
|
|
|
aerografit.pl
|
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2010-03-08, 21:39
|
0
|
|
|
|
Ogólnie daj± radê... ca³kiem fajne , g³êbokie choæ matowe kolory... efekt sier¶ci to syntetyczny pêdzel do pinstripingu, niestety ciê¿ko nim uzyskaæ ró¿norodn± strukturê... st±d ta "kratka"...
niestety w rozrobionych farbach po jednej dobie wytr±ci³y siê grudki pigmentu... podobny problem mia³em z renesansami... jeszcze popracujê nad "receptur±"... |
|
|
|
|
malchov
|
Wys³any: 2010-03-08, 22:00
|
0
|
|
|
|
Dobry piesio.
Polycolor - chodzi o te farby w s³oiczkach Maimeri? Malujê nimi tradycyjnie, ale nie próbowa³em ich jeszcze w aero. Je¶li to nie tajemnica zawodowa - z rado¶ci± poznam ow± recepturê Powodzenia |
_________________ www.fotolog.com/honda_attack |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2010-03-08, 22:31
|
0
|
|
|
|
tak, Maimeri... Jak uda mi siê znale¼æ jakie¶ sensowne mixy to na pewno siê podzielê ale obawiam siê, ¿e to bêdzie raczej rozwi±zanie jedynie na karton, p³ótno... z powodu dosyæ sporego rozcieñczenia. Jak na razie to przygotowa³em farbê w butelkach rozrobion± 1:1 z wod± demineralizowan±... potem w aero jeszcze dodawa³em oko³o 1:2 wody i tyle samo retardera... te farby bardzo szybko wysychaj±. |
|
|
|
|
przemal
|
Wys³any: 2010-03-09, 12:51
|
0
|
|
|
|
Pies bardzo ³adnie wyszed³, ta ,,kratka'' nawet sie nie rzuca w oczy |
|
|
|
|
Asellus5
|
Wys³any: 2010-03-10, 19:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 290
|
Baaardzo trodno jest uzyskac zlódzenie ulozonych wlosow-sier¶æ! nastepnym razem,wlosy na dalszym planie sprobuj stworzyc przy pomocy naklejonych w lekkim nieladzie na tasme samoprzylepna badz sklejonych ze soba klejem zsadko ulozonych wlosow z pedzla lub ze szczotki-takiej zmiotki do podlog!z kolei te na pierwsazym planie to aero,pedzelek i skalpel i mnostwo,mnostwo kresek i kreseczek!
Mozna tez i tak:
https://www.airbrushactio..._1230053737.pdf
cz2
https://www.airbrushactio..._1230053990.pdf |
|
|
|
|
Neonis
|
Wys³any: 2010-03-10, 21:55
|
0
|
|
|
aerografit.pl
|
Cytat: | wlosy na dalszym planie sprobuj stworzyc przy pomocy naklejonych w lekkim nieladzie na tasme samoprzylepna badz sklejonych ze soba klejem zsadko ulozonych wlosow z pedzla lub ze szczotki-takiej zmiotki do podlog |
Opatentowa³em identyczn± metodê Tak z g³upoty w sumie, ale nie jest z³a Tylko trzeba mieæ naprawdê RZADKO u³o¿one tych w³osów. |
_________________ Artystyczne malowanie aerografem tirów, motocykli, kasków, samochodów - Aerografit Studio |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2010-03-10, 22:12
|
0
|
|
|
|
Nastêpne w kolejce mam rozbojenie ³awkowca. na razie nawet sie nie ¶linie na fotorealizm, ale mo¿e za jaki¶ czas wezmê siê za wydrapywanie po w³osku |
|
|
|