Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
piotrekla
Wysłany: 2010-03-13, 13:02   rdza na tylnym nadkolu honda civic - zdjĂŞcia
0
UP DOWN

witam wszystkich
mam pytanie odnoœnie tylnego nadkola mojej civic. na jesieni zacz¹³ robiÌ sie b¹bel, a po zimie to ju¿ ³adnie zaczyna braÌ nadkole. i w³aœnie co myœlicie robiÌ to jakoœ ju¿ teraz czy zostawiÌ jeszcze. nie znam sie na malowaniu ani na czymœ takim podobnym naprawianiu nadwozia dlatego sie pytam was co s¹dzicie???
dziĂŞki za wszytkie info

http://img10.imageshack.us/i/dsc01305t.jpg/

http://img638.imageshack.us/i/dsc01304q.jpg/

http://img251.imageshack.us/i/dsc01303y.jpg/

http://img718.imageshack.us/i/dsc01301g.jpg/

http://img197.imageshack.us/i/dsc01299yj.jpg/

buttiewtz82 
Wysłany: 2010-03-13, 13:37   
0
UP DOWN

Teraz to mozesz jeszcze poczekac :D
Znajac zycie to do wstawienia reperaturka plus kawalek progu.
Jak dobrze podÂłubiesz to i z drugiej strony ambe znajdziesz. :cool:

crystal
Wysłany: 2010-03-13, 13:49   
0
UP DOWN

MoÂże byĂŚ dziura na wylot.
Ciekawe gdzie jeszcze chwycone, zazwyczaj od zewnÂątrz to na koĂącu rdzewieje, sprawdÂź podwozie bo moÂże byĂŚ masakra.

piotrekla
Wysłany: 2010-03-13, 14:01   
0
UP DOWN

nie pod spodem jest ok - tylko na zewnÂątrz to wyÂłazi

crystal
Wysłany: 2010-03-13, 14:13   
0
UP DOWN

Kielichy, ³¹czenia blach, próg-pod³oga, pod tylnym zderzakiem.
Jak wszystko przykryte smo³¹ to w sumie niewiele widaÌ albo wygl¹da niepozornie.

JeÂśli faktycznie tylko na wewnÂątrz zardzewiaÂło to bez wysiÂłku da sie zrobiĂŚ.

buttiewtz82 
Wysłany: 2010-03-13, 14:23   
0
UP DOWN

piotrekla napisał/a:
nie pod spodem jest ok - tylko na zewnÂątrz to wyÂłazi

Jezeli amba pokazuje sie na zewnatrz to pod spodem jest juz kiszka. Jak zaczniesz skorobac to dopiero zobaczysz ile jest tej rdzy.

crystal
Wysłany: 2010-03-13, 14:43   
0
UP DOWN

ZakÂładam Âże autor wie co mĂłwi.
Pewnie pope³niam b³¹d :roll:

adam12
Wysłany: 2010-03-13, 18:37   
0
UP DOWN

teÂż mam takiego civica. z reguÂły same reperatuki do wymiany progi raczej zdrowe. powodzenia przy cienowaniu. piĂŞkny kolor

crystal
Wysłany: 2010-03-13, 18:51   
0
UP DOWN

A wiadomo jaka jest przyczyna powstania uszkodzenia?

Ryba 
Wysłany: 2010-03-14, 10:34   
0
UP DOWN

Bo to honda i ma gĂłwnainÂą blachĂŞ. Wszystkie civic 3,4,5,6 gen i crx 1 i 2 gen majÂą rdzĂŞ na koncu progow i tylnych bÂłotnikĂłw.
ByĂŚ moÂże jest to zwiÂązane z tym, Âże np. w 4 gen jak siĂŞ koĂączy bÂłotnik i prĂłg to jest zamkniĂŞta przestrzeĂą - korytko, nie ma mozliwoÂści odpÂływu wody i innego gĂłwna. Ja u siebie zrobiÂłem odpÂływ, ale piasek i tak zostaje, choĂŚ co prawda suchy - jest postĂŞp :cool:

crystal
Wysłany: 2010-03-14, 13:58   
0
UP DOWN

Ryba napisał/a:
a u siebie zrobiÂłem odpÂływ, ale piasek i tak zostaje, choĂŚ co prawda suchy - jest postĂŞp

Trzeba z tym walczyĂŚ bo pozostajÂący syf drogowy to akumulator wilgoci i na dodatek materiaÂł Âścierny!

Ryba 
Wysłany: 2010-03-14, 15:44   
0
UP DOWN

Mnie to zbytnio nie przeszkadza, bo i tak nie uzywam tego auta zimÂą, czasem jak musze to wyjadĂŞ jak jest mokro, ale nic poza tym. Po kaÂżdej takiej jeÂździe wyplukuje syf z nadkoli za pomocÂą opryskiwacza ogrodowego z dÂługa lancÂą - wsadzam w rant i leje dopoki nie leci czytsta woda i jest ok. Ale to nie jest rozwiazanie dla osoby uzytkujÂącej auto na codzieĂą ... :nie:

crystal
Wysłany: 2010-03-14, 15:48   
0
UP DOWN

:shock: przera¿aj¹ca starannoœÌ :spoko:
widzia³em co potrafi zrobiÌ pó³ka na b³oto w postaci monta¿u haka(w dodatku zamontowanego przez partaczy)
:sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana:

kamilmjk 
Wysłany: 2010-03-15, 08:06   
0
UP DOWN

Wiem o czym mĂłwisz Ryba w Vg teÂż jest podobnie. PrĂłg plastikowy jest tak spasowany Âże tworzy miejsce w ktĂłrym osadza siĂŞ bÂłoto. Co jeszcze, uwaÂżam za powĂłd rdzewienia bÂłotnikĂłw w Vg to brak wykoĂączenia na gumie czy innym swinstwie, w miejscu gdzie dochodzi zderzak tylny. Jest tam zakÂątek w ktĂłrym od wewnÂątrz zawsze zatrzymuje siĂŞ bÂłoto i zauwaÂżcie w tym miejscu zaczyna siĂŞ rdza w hondzie.

No-limit
Wysłany: 2010-03-19, 20:33   
0
UP DOWN

kamilmjk napisał/a:
Wiem o czym mĂłwisz Ryba w Vg teÂż jest podobnie. PrĂłg plastikowy jest tak spasowany Âże tworzy miejsce w ktĂłrym osadza siĂŞ bÂłoto. Co jeszcze, uwaÂżam za powĂłd rdzewienia bÂłotnikĂłw w Vg to brak wykoĂączenia na gumie czy innym swinstwie, w miejscu gdzie dochodzi zderzak tylny. Jest tam zakÂątek w ktĂłrym od wewnÂątrz zawsze zatrzymuje siĂŞ bÂłoto i zauwaÂżcie w tym miejscu zaczyna siĂŞ rdza w hondzie.

W Hondzie Legend na tylnym nadkolu jest otwĂłr, przez ktĂłry wpada i kituje wszelki syf.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu