Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
SpeedGold 
Wys³any: 2010-04-14, 21:49   Szlifierka pneumatyczna vs elektryczna do podk³adu
0
UP DOWN

Tak jak w temacie co lepsze ?? szlifierka pneumatyczna czy elektryczna szukam czego¶ o skoku 3mm do szlifowania podk³adu.... jakie s± plusy i minusy danych szlifierek. Interesuje mnie co¶ w granicach 400z³ - czy to wystarczy ??

Je¶li pneumatyczna to raczej jaka¶ o ma³ym zapotrzebowaniu na powietrze mam jedn± tak± z Allegro z BASS POLSKA kosztowa³a chyba 200z³ to sporo tego powietrza leci... mój kompresor wyrabia tak na styk.

slavok
Wys³any: 2010-04-14, 21:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
kup elektryka, szkoda sprê¿arki...

Greg
Wys³any: 2010-04-14, 22:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
SpeedGold napisa³/a:
Tak jak w temacie co lepsze ?? szlifierka pneumatyczna czy elektryczna
SpeedGold napisa³/a:
Je¶li pneumatyczna to raczej jaka¶ o ma³ym zapotrzebowaniu na powietrze mam jedn± tak± z Allegro z BASS POLSKA kosztowa³a chyba 200z³ to sporo tego powietrza leci... mój kompresor wyrabia tak na styk.

to ju¿ masz minus pneumata. + l¿ejsza, porêczniejsza, ³atwiej doj¶æ do bardziej ciasnych zakamarków (wiadomo nie wszystkich) do 400 z³ nie wiem czy znajdziesz dobr± o skoku do 3mm

Elektryk- ciê¿sza, mniej porêczna. + sta³e obroty (powiedzmy) pod obci±¿eniem,o ile pr±du nie braknie ^^

wg mnie pneumat lepszy, pod warunkiem dobrej sprê¿arki, ale w tym wypadku chyba elektryk lepszy

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: