Autor |
Wiadomo¶æ |
|
SpeedGold
|
Wys³any: 2010-04-14, 21:49 Szlifierka pneumatyczna vs elektryczna do podk³adu
|
0
|
|
|
|
Tak jak w temacie co lepsze ?? szlifierka pneumatyczna czy elektryczna szukam czego¶ o skoku 3mm do szlifowania podk³adu.... jakie s± plusy i minusy danych szlifierek. Interesuje mnie co¶ w granicach 400z³ - czy to wystarczy ??
Je¶li pneumatyczna to raczej jaka¶ o ma³ym zapotrzebowaniu na powietrze mam jedn± tak± z Allegro z BASS POLSKA kosztowa³a chyba 200z³ to sporo tego powietrza leci... mój kompresor wyrabia tak na styk. |
|
|
|
|
slavok
|
Wys³any: 2010-04-14, 21:57
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 28
|
kup elektryka, szkoda sprê¿arki... |
|
|
|
|
Greg
|
Wys³any: 2010-04-14, 22:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 6 razy Posty: 149
|
SpeedGold napisa³/a: | Tak jak w temacie co lepsze ?? szlifierka pneumatyczna czy elektryczna |
SpeedGold napisa³/a: | Je¶li pneumatyczna to raczej jaka¶ o ma³ym zapotrzebowaniu na powietrze mam jedn± tak± z Allegro z BASS POLSKA kosztowa³a chyba 200z³ to sporo tego powietrza leci... mój kompresor wyrabia tak na styk. |
to ju¿ masz minus pneumata. + l¿ejsza, porêczniejsza, ³atwiej doj¶æ do bardziej ciasnych zakamarków (wiadomo nie wszystkich) do 400 z³ nie wiem czy znajdziesz dobr± o skoku do 3mm
Elektryk- ciê¿sza, mniej porêczna. + sta³e obroty (powiedzmy) pod obci±¿eniem,o ile pr±du nie braknie
wg mnie pneumat lepszy, pod warunkiem dobrej sprê¿arki, ale w tym wypadku chyba elektryk lepszy |
|
|
|