Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
lucasek
Wysłany: 2010-02-24, 16:54   Mazda 323F Ba lakierowanie nadkoli
0
UP DOWN

Witam
OddaÂłem 3 tygodnie temu autko do lakiernika
Przed oddaniem bylem na ogledziny facet luknal zaspiewal kwote i umowil mnie kiedy mam oddac autko. Wszystko wskazywalo na to, ze wie co i jak i potrafi temu zaradzic. Mialem Âślady rdzy na nadkolach (jak to w mazdzie).
Wczoraj po 3 tygodniach od naprawy patrze na moje piekne i zakonserwowane nadkola i:

Rozmawialem z nim przez telefon. Upiera sie, ze nie da sie lepiej, ze zaden lakiernik nie zatrzyma tej rdzy i ze trzeba wspawywac nadkola. I, ze to tez nie daje gwarancji, bo moze poleciec na spoinach...
Brak mi slow
Powiedzial, ze jak wymienie nadkola do on mi to pomaluje, jak to okresil "za grosze"
Poradzcie co robic...

buttiewtz82 
Wysłany: 2010-02-24, 19:25   
0
UP DOWN

O k...a ja p....e co za pajac odwalil taka fuche. Ja bym jechal i niech to robi jeszcze raz tylko po ludzku. Przeciez to sie prosi o pomste do nieba. Gosciu sobie prysnal troche po wierzchu i uwaza ze jest ok. Jezeli to nie tajemnica to ile za to skasowal i co dokladnie robil przy aucie.

crystal
Wysłany: 2010-02-24, 19:27   
0
UP DOWN

lucasek napisał/a:
Poradzcie co robic...

1. przyzwyczaiĂŚ siĂŞ (Âżyjemy w pl)
2. znaleŸÌ speca i zap³aciÌ mu ciê¿k¹ kasê
3. zrobiĂŚ samemu

jacenty 741
Wysłany: 2010-02-24, 23:59   
0
UP DOWN

No,troszke pojecha³ po bandzie:faktycznie walka z rdz¹ to ciê¿ki temat,ale nie do przesady,a poza tym nie powinno wyjœÌ po trzech tygodniach!Rozumiem po pó³ roku,ale nie tak szybko.Widocznie nadkola nie widzia³y nic poza odrobina papieru œciernego i podk³adem akrylowym.Nawet warstewka reaktywnego tam nie zawita³a.Ale to œwiùstwo obgadywaÌ innych,fuj,wstyd mi :rozga: JedŸ do niego,niech poprawia. Zw³aszcza to trzecie zdj¹cie mnie powala. :nie:

lucasek
Wysłany: 2010-02-25, 08:12   
0
UP DOWN

Sam sie wycenial, nie negocjowalem, bo myslalem, ze wie co robi. Skasowal 500 zl. Twierdzi, ze wyczyÂścil to do zera, i od podkladu az do klaru firma novol.
Jade do niego w sobote... Ciekaw jestem co wymysli.

Exodos 
Wysłany: 2010-02-26, 20:31   
0
UP DOWN

lucasek, moÂże podasz adres tego pseudolakiernika coby ostrzec innych ?

patrykrak
Wysłany: 2010-04-16, 21:21   
0
UP DOWN

Witam przesyÂłam parĂŞ zdjĂŞc jak to wyglÂądaÂło pokolei

MateriaÂły uÂżyte to PROFIX i NOVOL
NiektĂłre ze zdjeĂŚ podczas prac

Przed przystÂąpieniem do prac

W trakcie
JeÂżeli ktoÂś uwaÂża ze to nie jest przegniete do wewnĂŞtrznego profilu, blachy to zapraszam na Âżywo zobaczyĂŚ

W podkÂładzie antykorozyjnym

w bazie

Na gotowo w klarze

Pozdrawiam

marcin 
Wysłany: 2010-04-17, 21:05   
0
UP DOWN

Rozumiem ze powy¿szy post jest autorstwa lakiernika. Z tego co tam widaÌ to ju¿ by³a niez³a rze¿ba z kitu i cudów siê tam bez prac blacharskich zrobiÌ nie da³o. W³aœciwie nie sposób tego nazwaÌ rdz¹ to raczej zaawansowana próchnica. Nie wiadomo jak wyglada³y uzgodnienia , bo jeœli umówi³eœ siê z lakiernikiem na tylko i wy³¹cznie polakierowanie dwóch elementów to on wykona³ swoje zadanie i to w dobrej cenie. Nie chce mi sie wierzyÌ ¿eby szanuj¹cy siê fachowiec nie uprzedzi³ o tym ¿e to wymaga spawania i ¿e jeœli zrobi to tylko lakierniczo to korozja znów siê pojawi ale to wie tylko klient i lakiernik. Poza tym panowie u¿ytkownicy forum moglibyœcie sobie darowaÌ epitety w stylu "pajac " nie maj¹c pe³nego obrazu sytuacji.

patrykrak
Wysłany: 2010-04-17, 21:23   
0
UP DOWN

Witam ponownie i dziĂŞkuje za obiektywnÂą ocenĂŞ mojego wykonania tak jak wspomniaÂł MARCIN tam nie ma rdzy tam jest pruchnica na caÂłej szerokoÂści.

Pozdrawienia dla "LUDZI FACHU"

Benos77
Wysłany: 2010-04-17, 21:32   
0
UP DOWN

DokÂładnie @Marcin jest tak jak mĂłwisz. @Patrykrak nie wierzĂŞ Âże lakiernik nie proponowaÂł Ci wspawania reperatur bÂłotnikĂłw. Sam mam czĂŞsto takie historie Âże mĂłwiĂŞ Âże trzeba wyspawaĂŚ a klient traktuje mnie jak naciÂągacza "...bo tu Panie tylko trochĂŞ rdzy...psik,psik Panie tylko lakierkiem trochĂŞ przejedziesz i wystarczy.

Greg
Wysłany: 2010-04-17, 22:06   
0
UP DOWN

Benos77 napisał/a:
Sam mam czĂŞsto takie historie Âże mĂłwiĂŞ Âże trzeba wyspawaĂŚ a klient traktuje mnie jak naciÂągacza "...bo tu Panie tylko trochĂŞ rdzy...psik,psik Panie tylko lakierkiem trochĂŞ przejedziesz i wystarczy.

w takim wypadku tak zrobiĂŚ i wszelkie potem zaÂżalenia niech ma do siebie, bo Ty chciaÂłeÂś zrobiĂŚ jak naleÂży. Nie chciaÂł dopÂłaciĂŚ za zrobienie reperaturek to bĂŞdzie musiaÂł zapÂłaciĂŚ kolejny raz podwĂłjnie. NiektĂłrym nie idzie przemĂłwiĂŚ :sciana:

patrykrak
Wysłany: 2010-04-17, 22:16   
0
UP DOWN

Panowie sami dobrze wiemy jak to jest z kilentami jeden wysÂłucha rady i sie zgodzi a drugi powie ze to naciÂąganie, niepotrzebny wydatek bo tam tylko rdza jest a nie papier juÂż. A jak za pare tygodni wychodzi znĂłw rdza to mĂłwi i sie Âżali na forach.

Mimo to zapraszam CIE "lucasek" do mnie na zaÂłatwienie tej sprawy.

Benos77
Wysłany: 2010-04-18, 08:56   
0
UP DOWN

@patrykrak zaÂłatwianie sprawy na forum i publiczne obsmarowywanie Ci tyÂłka nie jest ok. Ja bym Lucaska na twoim miejscu pogoniÂł.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu