Autor |
Wiadomość |
 |
Tytexo
|
Wysłany: 2010-04-01, 11:06 Moje 3 warianty polerowania.
|
0
|
|
|

|
Witam, rozpoczyna przygodĂŞ z polerowaniem pojazdĂłw, mam pytanie do Was i prosiÂł bym o konkretnÂą odpowiedz na temat.
SpotkaÂłem siĂŞ z pastami APP oraz 3M dziaÂłaÂłem troszkĂŞ na G3. ChcĂŞ wybraĂŚ na poczÂątek jakiÂś zestaw, myÂślaÂłem o APP a konkretniej o 3 jego pastach - grubo ziarnista P03, Âśrednioziarnista P06, a na koniec drobnoziarnista P10 do usuwania hologramĂłw. Co moÂżecie mi powiedzieĂŚ i czy moÂżecie mi poleciĂŚ te pasty. Do jakich lakierĂłw nadajÂą siĂŞ bardziej a do jakich mniej.
Drugi wariant to polerowanie pastÂą G3 a potem wykoĂączenie drobnoziarnistÂą do usuwania hologramĂłw z Firmy 3M pasta z niebieskim korkiem i niebieska gÂąbka profilowana. Pytanie jak wyÂżej jak to widzicie? Czy moÂże uÂżyĂŚ innej kombinacji?
Trzecie wariant to pytanie o pasty 3M czy moÂżecie poleciĂŚ mi kombinacje 2 - 3 past tej firmy bo ja siĂŞ nie orientuje w tych kolorach korkĂłw, a chciaÂłbym Âżeby wypowiedziaÂł siĂŞ ktoÂś kto ma coÂś do powiedzenia.
Mam nadziejĂŞ Âże Was nie zanudziÂłem ale proszĂŞ szczerzĂŞ o pomoc w tym temacie. |
|
|
|
 |
ADHD 85
|
Wysłany: 2010-04-03, 19:57
|
0
|
|
|
ADHD 85
|
APP na poczatek wystarczy ja robilem na 01-intesywnie scierna,06-srednio zirnista,10-drobno zirnista,i na sam finisz na szmatke bezpylowa -P 15 wosk Carnauba
p-15 |
|
|
|
 |
Benos77
|
Wysłany: 2010-04-03, 21:04
|
0
|
|
|
|
U mnie lakiernik robi na farecli. Mi przedstawiciel APP przyniĂłsÂł 01 na testy ale w porĂłwnaniu z G3 to strasznie ostra jest. U nas robimy- G3 na biaÂłej gÂąbce a potem G10 na czarnej profilowanej i jestem zadowolony z efektu. |
|
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2010-04-03, 22:34
|
0
|
|
|
|
Kolego G3 to ju¿ przesz³oœÌ polecam 3m bia³y kurek i na koniec niebieski po 1 znacznie szybciej wyci¹gniesz po³ysk a po 2 nie narobisz sie przy czyszczeniu po polerowaniu co po G3 a jeœli chodzi o APP to sie nie wypowiem bo nie u¿ywa³em tego nigdy ale z tego co wiem to se chwal¹ wiêc chyba nie jest taka z³a ale nie ma co sie cofaÌ trza iœÌ do przodu ja moge 3m z czystym sumieniem poleciÌ pozdrawiam |
|
|
|
 |
ADHD 85
|
Wysłany: 2010-04-04, 09:44
|
0
|
|
|
ADHD 85
|
To prawda G3 brudzi plastik cizko domyc,pasty 3M so bardzo dobre szczegolnie polecam kr¹¿ek trajzak przygotowuje lakier bezb. do polerowania tylko troche drogi 3M |
|
|
|
 |
Benos77
|
Wysłany: 2010-04-05, 11:23
|
0
|
|
|
|
To jest temat z cyklu czy smaczniejsza jest ogórkowa czy ¿urek. Jeden woli to a drugi to. Robiliœmy tak z pó³ roku na 3m. Mia³em pe³en zestaw past ,przeszkoli³ nas technik i jakoœ wróciliœmy do farecli. Mi brudzenie nie przeszkadza bo ka¿de auto po robocie l¹duje na myjni
marikk napisał/a: | Kolego G3 to juÂż przeszÂłoœÌ |
to oczywiÂście powiedziaÂł Ci koleÂżka ktĂłry Ci sprzedaje 3m |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-04-05, 12:28
|
0
|
|
|
|
DostaÂłem jakiÂś czas temu na prĂłbĂŞ 3M w puszce rozlewanÂą na 250-ki.Nie wiem,co to za pasta kolor biaÂły,ale wiem,Âże jeszcze dÂługo postoi.Po pierwszych dwu podejÂściach wrĂłciÂłem do Farecli,i tak raczej zostanie.Mirka teÂż stoi...I profix fast cut... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2010-04-05, 16:09
|
0
|
|
|
|
jacenty 741,
TeÂż nie zmienie farecli na cos conajmniej 3 krotnie drozszego dajÂącego taki sam efekt.
Ale jak bedzie okazja to sprawdze jak sie robi 3M. Aby porĂłwnac skutecznosc. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-04-17, 22:40
|
0
|
|
|
|
Jezeli chodzi o 3M...
1.krok pierwszy pasta 50417 (zielony korek)...
2.krok drugi pasta 80349 (zolty korek)...
3.krok trzeci do wyboru pasta 09377 (czerwony korek)..pasta 50383 (granatowy korek do usuwania hologramow po polerowaniu). |
|
|
|
 |
zibi86
|
Wysłany: 2010-04-18, 22:52
|
0
|
|
|
|
JeÂżeli chodzi o 3m to ostatnio miaÂłem dziwny przypadek postanowilem kupic i zobaczyc jak tym sie robi bo dotychczas robiÂłem fareclÂą, w Intercarsie za paste 3M09376 zapÂłacilem 24zÂł 1L nie wiem skad ta cena sprawdzilem date produkcji i jest do czerwca 211. Nigdy nie uzywalem tych past, nie wiem jak to sie ma do pracy osiÂągniecia poÂłysku ale trzeba sie strasznie nierd.....ic Âżeby sie swiecilo pewnie jest po terminie bo cena mowi za siebie... jak ktos chce to moge zaÂłatwic w tej cenie bo jeszcze chyba majÂą |
|
|
|
 |
billli1
|
Wysłany: 2010-04-20, 19:58
|
0
|
|
|
|
ja znowu prĂłbowaÂłem pasty 3m podioÂłem nastĂŞpujÂące kroki
1 krok z zielonym korkiem twardÂą gÂąbkÂą kolor pomaraĂączowy 3m
2krok z granatowym korkiem na miĂŞkiej gÂąbce kolor czarny 3m
3krok mleczko firmy sonax i miĂŞka szmatka
po tym dziaÂłaniu jest super ale mam zastrzeÂżenia do tej pasty z zielonym korkiek poniewaÂż ciĂŞÂżko siĂŞ poleruje ale efekt jest ok jeÂśli ktoÂś ma lepsze sposoby prosze o opinie z gĂłry dziekuje |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-04-24, 18:21
|
0
|
|
|
|
Co znaczy "ciezko poleruje"..??
Po zielonym korku, jako drugi krok-korek zolty...krok trzeci do wyboru granatowy lub czerwony korek..
Mozna jeszcze , dla postewienia kropki nad "i"...zastosowac wosk Rosa o numerze 80345. |
|
|
|
 |
binsu18
|
Wysłany: 2010-04-25, 08:00
|
0
|
|
|
|
Obcy_69
http://www.google.pl/url?...LfcrCOjzLJdx8Zw - optymalna kolejnoœÌ stosowania materia³ów polerskich 3M w formacie pisma obrazkowego (PDF)
"Ciê¿ko poleruje" ??? -3M z zielonym korkiem jest materia³em doœc agresywnym wiêc trudno o zadowalaj¹cy efekt. St¹d producent "wymyœli³ " ca³¹ gamê pozosta³ych materia³ów.
Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
Adam Rentel
|
Wysłany: 2010-04-25, 17:44 pasta,pasta i tak dalej
|
0
|
|
|
|
Panowie ale namieszaliœcie ch³opakowi i mi te¿ bo jestem nowicjuszem,to wkoùcu czym polerowaÌ ? ?,ja jecha³em teraz crx-a PO1 ZA OSRA ! ! a pó¿niej G3 mo¿e byÌ,ale fajnie by by³o mieÌ jakiœ pewny system, jak ktoœ taki posiada to prosze o pomoc-pozdrawiam ADAM. |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-04-25, 22:56
|
0
|
|
|
|
Dokladnie binus18 o tym pisalem wyzej ..zwaz jednak ,ze pasta z zielonym korkiem jest pasta wstepna i aby uzyskac zadowalajacy efekt polerowanej powierzchni, potrzebne sa kolejne jak to obrazkowo przedstawiles pasty. Takze nie ma sie co dziwic, bo nie jest to zadna trudnosc przy polerowaniu. Poza tym, bardziej agresywna od zielonej jest pasta z bialym korkiem (09374)..
Adam Rentel..jak dla mnie to wlasnie system 3M jest dobry (zeby nie napisac, bardzo dobry) dlatego tez na nim pracuje, jak i polecam . |
|
|
|