Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
filester
Wys³any: 2010-04-26, 20:07   Lakier wodny + rozcieñczalnikowy
0
UP DOWN

Czy mo¿na po³±czyæ lakier wodny z rozcieñczalnikowym? Mam bazê wodn± i starego typu gdybym po³±czy³ wystarczy³o by mi na pomalowanie. Ma to byæ po³o¿one na felgi.

PROJEKTER
Wys³any: 2010-04-26, 21:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Absolutnie nie mo¿esz tego zmieszaæ ... co najwy¿ej najpierw rozcieñczalnikowi ... wysuszyæ, potem wodny i na to klar ... zachowaj kolejno¶æ procedury ... inaczej zobaczysz co to "agresywna reakcja chemiczna". ;)

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-04-26, 21:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Ale bezbarwny musisz mieæ w tym wypadku jaki poda³ mój przedmówca ,równie¿ taki który mo¿esz stosowaæ tak¿e na bazy wodne! lub typowy na same bazy wodne! Pozdrawiam! :spoko:

filester
Wys³any: 2010-04-26, 22:45   
0
UP DOWN

Dziêki za pomoc.
Cholerna ekologia :roll:

marco35
Wys³any: 2012-09-07, 17:28   
0
UP DOWN

mam niemiecki lakier wodny czerwony z servisu Audi ,chcia³bym nim pomalowac plastiki od skutera pytanie czy daje sie jakis rozpuszczalnik ,czy tylko wode ? na puszce pisze 10% woda , i teraz co potem czy tak to zostawic ? , czy trzeba to zabezpieczyc klarlackiem i czy on moze byc obojetnie jaki ,niechcialbym ¿eby sie zgryz³o

YAMAHER
Wys³any: 2012-09-07, 18:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
a t± wode to lejecie destylowana :D ? czy kranówe :D ??

grzechoo2008 
Wys³any: 2012-09-08, 08:53   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: kuj-pom
YAMAHER napisa³/a:
a t± wode to lejecie destylowana ? czy kranówe ??

Jak masz miêkk± wodê w kranie to mo¿e byæ kranówa bo jak twarda to mo¿esz narobiæ wgniotów na aucie lub na kantach nie da siê u³o¿yæ ^^
marco35, dosta³e¶ z pewno¶ci± bazê wodorozcieñczaln± wiêc popro¶ te¿ o rozcieñczalnik wodny do niej bo tu nie jest jak w konwencji, ¿e chlupniesz nitro do wszystkiego i te¿ jako¶ wyjdzie. Tu ka¿dy producent ma swój dedykowany rozcieñczalnik (b±d¼ nie ma go wcale) i tu nie mo¿na przykombinowaæ tanim kosztem.

Tak, musisz to zabezpieczyæ klarem i tu ju¿ nie ma znaczenia jakim bo ci siê na pewno nie zgryzie :spoko:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: