Autor |
Wiadomo¶æ |
|
filester
|
Wys³any: 2010-04-26, 20:07 Lakier wodny + rozcieñczalnikowy
|
0
|
|
|
|
Czy mo¿na po³±czyæ lakier wodny z rozcieñczalnikowym? Mam bazê wodn± i starego typu gdybym po³±czy³ wystarczy³o by mi na pomalowanie. Ma to byæ po³o¿one na felgi. |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-04-26, 21:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Absolutnie nie mo¿esz tego zmieszaæ ... co najwy¿ej najpierw rozcieñczalnikowi ... wysuszyæ, potem wodny i na to klar ... zachowaj kolejno¶æ procedury ... inaczej zobaczysz co to "agresywna reakcja chemiczna". |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-04-26, 21:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Ale bezbarwny musisz mieæ w tym wypadku jaki poda³ mój przedmówca ,równie¿ taki który mo¿esz stosowaæ tak¿e na bazy wodne! lub typowy na same bazy wodne! Pozdrawiam! |
|
|
|
|
filester
|
Wys³any: 2010-04-26, 22:45
|
0
|
|
|
|
Dziêki za pomoc.
Cholerna ekologia |
|
|
|
|
marco35
|
Wys³any: 2012-09-07, 17:28
|
0
|
|
|
|
mam niemiecki lakier wodny czerwony z servisu Audi ,chcia³bym nim pomalowac plastiki od skutera pytanie czy daje sie jakis rozpuszczalnik ,czy tylko wode ? na puszce pisze 10% woda , i teraz co potem czy tak to zostawic ? , czy trzeba to zabezpieczyc klarlackiem i czy on moze byc obojetnie jaki ,niechcialbym ¿eby sie zgryz³o |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-09-07, 18:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
a t± wode to lejecie destylowana ? czy kranówe ?? |
|
|
|
|
grzechoo2008
|
Wys³any: 2012-09-08, 08:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 377 Sk±d: kuj-pom
|
YAMAHER napisa³/a: | a t± wode to lejecie destylowana ? czy kranówe ?? |
Jak masz miêkk± wodê w kranie to mo¿e byæ kranówa bo jak twarda to mo¿esz narobiæ wgniotów na aucie lub na kantach nie da siê u³o¿yæ
marco35, dosta³e¶ z pewno¶ci± bazê wodorozcieñczaln± wiêc popro¶ te¿ o rozcieñczalnik wodny do niej bo tu nie jest jak w konwencji, ¿e chlupniesz nitro do wszystkiego i te¿ jako¶ wyjdzie. Tu ka¿dy producent ma swój dedykowany rozcieñczalnik (b±d¼ nie ma go wcale) i tu nie mo¿na przykombinowaæ tanim kosztem.
Tak, musisz to zabezpieczyæ klarem i tu ju¿ nie ma znaczenia jakim bo ci siê na pewno nie zgryzie |
|
|
|