Autor |
Wiadomość |
 |
karoln92
|
Wysłany: 2010-05-06, 17:17 Malowanie jednego elementu skutera
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich
Chce wymalowaĂŚ w swoim skuterze tylny zadupek (ten plastik na samym tyle ) na taki sam kolor jak reszta plastikĂłw. Wszystkie plastiki sÂą koloru czerwonego, tylko ten wÂłaÂśnie zadupek jest czarny i trochĂŞ nie bardzo mi to pasuje. ZaleÂży mi Âżeby nie byÂło widaĂŚ Âże coÂś byÂło malowane. Jakie trzeba wykonaĂŚ kroki aby to porzÂądnie zrobiĂŚ ? Co kupiĂŚ, jakie bĂŞdÂą koszta ? Czym to zrobiĂŚ ? Z gĂłry wszystkim dziĂŞkuje i liczĂŞ na szybkÂą odpowiedÂź. |
|
|
|
 |
zolwik
|
Wysłany: 2010-05-06, 19:17
|
0
|
|
|

|
W rĂŞke weÂż element z kolorem jaki chcesz uzyskaĂŚ i popĂŞdz do mieszalni po farbĂŞ. |
|
|
|
 |
BmwRulez
|
Wysłany: 2010-05-06, 22:11
|
0
|
|
|
|
A jak to wyglada u was z dorabianiem farb? W Poznaniu zeby dorobili baze na wzĂłr klapki paliwowej naleÂży zamĂłwiĂŚ min 0,5L bazy. |
|
|
|
 |
Greg
|
Wysłany: 2010-05-06, 22:16
|
0
|
|
|
|
BmwRulez napisał/a: | A jak to wyglada u was z dorabianiem farb? W Poznaniu zeby dorobili baze na wzĂłr klapki paliwowej naleÂży zamĂłwiĂŚ min 0,5L bazy. |
od "setki" ( 0,1) po wielokrotnoœÌ tej liczby. |
|
|
|
 |
karoln92
|
Wysłany: 2010-05-06, 22:25
|
0
|
|
|
|
Lakier wiem ¿e muszê dobraÌ Chodzi mi o to czy trzeba jakoœ przygotowaÌ ten plastik przed malowaniem ¿eby póŸniej nie by³o ¿e farba odchodzi itp. Lepiej jest malowaÌ farb¹ czy sprayem ? |
|
|
|
 |
Greg
|
Wysłany: 2010-05-06, 22:46
|
0
|
|
|
|
ZaleÂży czy ten zadupek jest czarny fabrycznie (czysty plastik) czy polakierowany na czarno. matujesz w³ókninÂą, podkÂład pzp ( o ile to surowy plastik), podkÂład akrylowy , szlif 800-1000 na wodzie, odtÂłuszczasz i lakiery wierzchnie. karoln92 napisał/a: | Lepiej jest malowaĂŚ farbÂą czy sprayem ? |
w sprayu teÂż masz farbe
Sprayem to mo¿esz sobie graffiti namalowaÌ. Do Lakierowania u¿ywa siê tylko i wy³¹cznie narzêdzi do tego przeznaczonych---> Pistolet i sprê¿arka. No chyba, ¿e nie zale¿y Ci na efekcie to pêdzel albo wa³eczek te¿ zda egzamin |
|
|
|
 |
zolwik
|
Wysłany: 2010-05-07, 17:02
|
0
|
|
|

|
Aby wytÂłumaczyĂŚ dokÂładniej to jaka farbÂą trzeba malowac (metalik czy akryl) ?
Jak chcesz malowaĂŚ sprayem to jak dorobisz idealnie kolor ?! |
|
|
|
 |
karoln92
|
Wysłany: 2010-05-08, 09:20
|
0
|
|
|
|
Jak kolega wyÂżej napisaÂł, farbĂŞ kupiĂŚ metalik czy akryl ? MoÂżecie mi pokazaĂŚ konkretnie co kupiĂŚ ? |
|
|
|
 |
zolwik
|
Wysłany: 2010-05-08, 09:35
|
0
|
|
|