Autor |
Wiadomość |
 |
mechanik93
|
Wysłany: 2010-05-08, 09:29 Szlifierka oscylacjna pomoc przy wyborze...
|
0
|
|
|
|
Witam.PotrzebujĂŞ jakas tania szlifireke oscylacyjna glownie do wyrownywania szpachli i cenzura nie potrzebuje takiej super wypasionej i tu moja proÂśba.DoradÂźcie mi coÂś taniego, ale Âżeby po 15 minutach pracy nie poszla do kosza.Z gĂłry dziĂŞki.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2010-05-08, 10:22
|
0
|
|
|

|
Skill 7405 AA. Za 130 zÂł masz juÂż coÂś porzÂądnego, markowego. Skill to licencja zielonego boscha, wiĂŞc nie jakieÂś gĂłwienko. Sam mam i uÂżywam, jestem zadowolony. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 11:06
|
0
|
|
|

|
Ryba napisał/a: | Skill 7405 AA. Za 130 zÂł masz juÂż coÂś porzÂądnego, markowego. Skill to licencja zielonego boscha, wiĂŞc nie jakieÂś gĂłwienko. Sam mam i uÂżywam, jestem zadowolony. |
@Ryba ! tak dla porz¹dku ... zielony Bosch to w ca³oœci CHRL ... nie znam urz¹dzeù Skill, ale próbuje sobie teraz wyobraziÌ jak mo¿e jakoœciowo sprawdzaÌ siê urz¹dzenie, które jest robione w chinach na chiùskiej licencji urz¹dzeù produkowanych z chiùskich podzespo³ów ? ... dodam, ¿e tych dedykowanych dla amatorów domowego majsterkowania.
Nie wszystko co z Chin jest g ... warte najwyÂżej 50 % tych produktĂłw ... i na pewno 100 % tych tanich. WyobraÂź sobie jednak ile moÂże kosztowaĂŚ produkcja takiej szlifierki, jak w sklepie kosztuje 130 zÂł w tym jest europejski vat ( zostaje 101,00 zÂł ) marÂża i gwarancja - 40 % ( zostaje 40,4 zÂł ) marÂża importera - 10 % ( zostaje 36 zÂł ) opakowanie - 5 % (zostaje 34 zÂł ) ... czyli moÂże z 10 $ ! ... zakÂładajÂąc Âże fracht i transport lÂądowy jest gratis |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 11:11 Re: Szlifierka oscylacjna pomoc przy wyborze...
|
-1
|
|
|

|
mechanik93 napisał/a: | Witam.PotrzebujĂŞ jakas tania szlifireke oscylacyjna glownie do wyrownywania szpachli i cenzura nie potrzebuje takiej super wypasionej i tu moja proÂśba.DoradÂźcie mi coÂś taniego, ale Âżeby po 15 minutach pracy nie poszla do kosza.Z gĂłry dziĂŞki.Pozdrawiam. |
DoradziÌ Ci ... OK ! ... pomyli³eœ forum ! ... poszukaj sobie na portalach zestawiaj¹cych ceny ró¿nych produktów. ... albo zapytaj tu o szlifierkê do wyrównywania szpachli !
... bo widzisz twoja sytuacja ekonomiczna raczej nie interesuje producentĂłw urzÂądzeĂą ktĂłre siĂŞ do tego nadajÂą, a ja dodam jako zawodowiec ... Nie staĂŚ CiĂŞ na sprzĂŞt i pewnie dobre materiaÂły .... to po jakÂą cholerĂŞ siĂŞ za to bierzesz ? |
 |
|
|
|
 |
BigBlock
|
Wysłany: 2010-05-08, 11:16
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: |
@Ryba ! tak dla porz¹dku ... zielony Bosch to w ca³oœci CHRL ... nie znam urz¹dzeù Skill, ale próbuje sobie teraz wyobraziÌ jak mo¿e jakoœciowo sprawdzaÌ siê urz¹dzenie, które jest robione w chinach na chiùskiej licencji urz¹dzeù produkowanych z chiùskich podzespo³ów ? ... dodam, ¿e tych dedykowanych dla amatorów domowego majsterkowania.
Nie wszystko co z Chin jest g ... warte najwyÂżej 50 % tych produktĂłw ... i na pewno 100 % tych tanich. WyobraÂź sobie jednak ile moÂże kosztowaĂŚ produkcja takiej szlifierki, jak w sklepie kosztuje 130 zÂł w tym jest europejski vat ( zostaje 101,00 zÂł ) marÂża i gwarancja - 40 % ( zostaje 40,4 zÂł ) marÂża importera - 10 % ( zostaje 36 zÂł ) opakowanie - 5 % (zostaje 34 zÂł ) ... czyli moÂże z 10 $ ! |
Witam
Nie do koĂąca masz racjĂŞ PROJEKTER - zielony BOSCH to takÂże WĂŞgry - szlifierki kÂątowe na tarcze 115 i 125 oraz wiertarki udarowe 500W (koÂło 160zÂł).
Co w nich siedzÂą za elementy - typu wirnik, stojan przekÂładnie? ByĂŚ moÂże i import z chin, ale montaÂż na WĂŞgrzech. [Przynajmniej tych 2 wymienionych przeze mnie grup narzĂŞdzi]
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2010-05-08, 11:17
|
0
|
|
|

|
No i co z tego, ¿e zielony bosch to CHRL. Na pewno sprawdzi siê lepiej ni¿ jakaœ toya, topex itp. Skill to to samo, czêœci s¹ zamienne, skille sa taùsze, bo najczêœciej sa bez pude³ek. Ja mam wkretarkê zielonego Boscha, szlifierkê k¹towa sklill i na prawdê uwierz mi, ¿e do moich zastosowaù wystarcza i siê nie psuje. K¹tówkê mam 5 lat, i ostatnio zaczyna niedomagaÌ mechanizm blokowania tarczy, poza tym wszystko jest ok. Cena mechanizmu 15 z³ (pyta³em siê ju¿ w sklepie), szlifierka kosztowa³a 160 z³ i ... daje radê. Na prawdê do tago typu zastosowaù nie potrzeba mi szlifierki za 600 z³, a znowu to co mam nie jest gównem, gdzie po 3 w³¹czeniu psuje siê w³¹cznik, a po 5 pada ³o¿ysko.
Chce chÂłopak tanie, to mu pokazujĂŞ tanie i takie, ktĂłre nie p......nie po 15 min pracy, bo SAM to sprawdziÂłem.
PS. GdzieÂś pisaÂłeÂś, Âże naleÂży siĂŞ wypowiadaĂŚ tylko o tym, co siĂŞ samemu przetestowaÂło, wiĂŞc po co piszesz o czymÂś, czego nie uÂżywaÂłeÂś. Wiem, Âże sadzisz, Âże to shit, ale czasem wydaje mi siĂŞ, Âże nie potrafisz zrozumieĂŚ, Âże nie kaÂżdy musi od razu mieĂŚ najlepszy sprzĂŞt bo i tak nie wykorzysta jego moÂżliwoÂści.
To co ja polecam, to jest coÂś na czym moÂżna polegaĂŚ do niezarobkowych, domowych, czy garaÂżowych zastosowaĂą i byĂŚ pewnym, Âże nie zawiedzie, co w przypadku Toya, czy topex jest wÂątpliwe. |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2010-05-08, 11:23 Re: Szlifierka oscylacjna pomoc przy wyborze...
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | ... bo widzisz twoja sytuacja ekonomiczna raczej nie interesuje producentĂłw urzÂądzeĂą ktĂłre siĂŞ do tego nadajÂą, a ja dodam jako zawodowiec ... Nie staĂŚ CiĂŞ na sprzĂŞt i pewnie dobre materiaÂły .... to po jakÂą cholerĂŞ siĂŞ za to bierzesz ? |
to idac tym tokiem rozumowania, to ja powinienem wyrzuciÌ wszystko co mam i si¹œÌ i p³akac, bo swoim kompresorem nie napompuje ko³a do auta, pistolet (mimo, ¿e dzia³a ju¿ 3 rok tak samo) rozsypie siê po 1 malowaniu, w szlifierce skill silnik wyleci w powietrze po 1 w³¹czenieniu, a wiertarka porazi mnie pradem itp itd ... wszystko dlatego, ¿e jest z chin i nie jest najlepsze z mo¿liwych. Jednak ¿ycie pokazuje coœ innego.
I proszĂŞ nie stawiaĂŚ zielonego boscha, skilla na rĂłwni z toya czy topex bo to przeginanie paÂły |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 11:45
|
0
|
|
|

|
Ryba napisał/a: | No i co z tego, Âże zielony bosch to CHRL. ....
PS. GdzieÂś pisaÂłeÂś, Âże naleÂży siĂŞ wypowiadaĂŚ tylko o tym, co siĂŞ samemu przetestowaÂło, wiĂŞc po co piszesz o czymÂś, czego nie uÂżywaÂłeÂś. Wiem, Âże sadzisz, Âże to shit, ale czasem wydaje mi siĂŞ, Âże nie potrafisz zrozumieĂŚ, Âże nie kaÂżdy musi od razu mieĂŚ najlepszy sprzĂŞt bo i tak nie wykorzysta jego moÂżliwoÂści.
To co ja polecam, to jest coÂś na czym moÂżna polegaĂŚ do niezarobkowych, domowych, czy garaÂżowych zastosowaĂą i byĂŚ pewnym, Âże nie zawiedzie, co w przypadku Toya, czy topex jest wÂątpliwe. |
A przypadkiem nie jest tak Âże po paru letnich malowaniach i pochwaÂłach absolutnych laikĂłw oraz kilku tolerancyjnych profesjonalistĂłw "sodĂłweczka" uderza ci juÂż do gÂłowy ? ... ChciaÂłem tylko siĂŞ upewniĂŚ ... moÂże ( podkreÂślam moÂże bo to foto ! ) robisz samochody poprawnie, ale niestety gĂłwnianym sprzĂŞtem. Nie polecaj go innym ... bo siĂŞ oÂśmieszasz.
Ja mam wkrĂŞtarkĂŞ za 30 zÂł od trzech lat ... raz skrĂŞciÂłem meble ... Mam teraz napisaĂŚ Âże to jest kur...a doskonaÂły sprzĂŞt bo mam go 3 lata ? Ryba ! ... darzĂŞ ciĂŞ sympatiÂą za twoje zaangaÂżowanie w naprawy, ale uwaÂżaj raczej jak udzielasz innym rad. Nie zapominaj Âłaskawie, Âże w Âżyciu nie miaÂłeÂś w rĂŞku profesjonalnego sprzĂŞtu i nim nie pracowaÂłeÂś ... nigdy nie byÂłeÂś nawet na profesjonalnej lakierni wiĂŞc nie pisz publicznie, Âże taki szajs jest Âświetny i doskonaÂły bo nie masz Âżadnego porĂłwnania. MoÂże go i uÂżywasz w swoim garaÂżu ... ale kto twierdzi Âże to jest dobrze - TY ?
i wyjaœnij mi ...zaczynasz reprezentowaÌ tu jakieœ stowarzyszenie gównozjadów, czy jednak pozostaniesz na prawid³owej œcie¿ce rozwoju jak¹ przyj¹³eœ w lakiernictwie ?
Sytuacja ekonomiczna @ xxxx nikogo nie obchodzi ... je¿eli rady udzielane s¹ na bran¿owym portalu w temacie lakiernictwa. Tu pisze siê jak ma byÌ robione dobrze ... a zagadnienia "jak przy tym ma byÌ tanio" ... to do³¹czaj¹ tu ju¿ gównozjady, a nie lakiernicy !
Pamiêtaj o tym zanim zaczniesz coœ czego ju¿ nie zatrzymasz ... ! ... bo to nie jest nowy spór. Nie mo¿na wyeliminowaÌ pytaù ... Pistolet dla amatora do 50 z³ ? ... ale mo¿na zacz¹Ì siê liczyÌ z tym co siê na takie pytanie odpowiada ... albo nie liczyÌ, pisaÌ durnoty i przyjmowaÌ baty z obelgami za g³upie durne rady. |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 11:50
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 11:51
|
0
|
|
|

|
BigBlock napisał/a: |
Witam
Nie do koĂąca masz racjĂŞ PROJEKTER - zielony BOSCH to takÂże WĂŞgry - szlifierki kÂątowe na tarcze 115 i 125 oraz wiertarki udarowe 500W (koÂło 160zÂł).
Co w nich siedzÂą za elementy - typu wirnik, stojan przekÂładnie? ByĂŚ moÂże i import z chin, ale montaÂż na WĂŞgrzech. [Przynajmniej tych 2 wymienionych przeze mnie grup narzĂŞdzi]
Pozdrawiam |
MoÂże tak jest ... moÂże tylko byÂło ? ... ale jak na razie kaÂżdy zielony Bosch w markecie to MADE IN TAIWAN i MADE IN CHINA. |
 |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2010-05-08, 11:59
|
0
|
|
|

|
Ale czy ty nie rozumiesz, ¿e goœÌ mo¿e nie potrzebuje takiej szlifierki bo otwiera warata lakierniczy z komor¹ itp, tylko chce sobie robiÌ np. stó³ do kuchni ? Po co mu szlifierka za 600 z³ jak zrobi ten stó³ i od³o¿y ja w k¹t, na nastêpne 5 lat.
Powiedz mi czy jak byÂłeÂś maÂły i bawiÂłeÂś siĂŞ autkami to teÂż musiaÂłeÂś mieĂŚ te z firmy Retel, co w skali 1:54 majÂą odwzorowany bieÂżnik na oponach i ogrzewanie tylnej szyby, bo tylko one zapewniajÂą dobrÂą zabawĂŞ ? Tak samo jak jedziesz autem, sÂłuchasz muzy z gÂłoÂśnikĂłw - czy masz gÂłoÂśniki hi - end za 1000 zÂł sztuka bo tylko z takich gÂłoÂśnikĂłw moÂżna sÂłuchaĂŚ muzy ?
Podejrzewam, Âże nie ! I tu chodzi o to samo. Jak ktoÂś siĂŞ pyta w dziale przypominam POMOC DLA AMATORĂW, to nie oznacza od razu, Âże otwiera wielki warsztat i bĂŞdzie z tego zyÂł. A do jedngo stoÂłu, drzwi od auta, czy tez póŸniejszych napraw balustrady czy drzwi w domu ... czy do tego musi mieĂŚ szlifierkĂŞ za 600 zÂł, pistolet za 1000 i kompresor za 5 tys ? No nie musi.
A ja polecaj¹c to co ja mam to nie polecam, bo raz u¿y³em i le¿y. U¿ywam tego doœÌ czêsto. Szlifierk¹ zrobi³êm 2 motorki, 2 maluchy i honde. Wiem, ¿e to nie tyle co w warsztacie przez miesi¹c, ale nie mam warsztatu. Natomiast równie¿ z w³asnego doœwiadczenia wiem, ¿e toya czy topex nie warto stosowaÌ bo takie narzêdzia padn¹ nawet przy domowym u¿ywaniu. Mo¿e skill rozwali³ by siê po 1 miesi¹cu u¿ywania w warsztacie, ale do amatorskich zastosowaù (a o takich mówimy), jest ca³kiem w porzadku. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:00 Re: Szlifierka oscylacjna pomoc przy wyborze...
|
0
|
|
|

|
Ryba napisał/a: |
to idac tym tokiem rozumowania, to ja powinienem wyrzuciÌ wszystko co mam i si¹œÌ i p³akac, bo swoim kompresorem nie napompuje ko³a do auta, pistolet (mimo, ¿e dzia³a ju¿ 3 rok tak samo) rozsypie siê po 1 malowaniu, w szlifierce skill silnik wyleci w powietrze po 1 w³¹czenieniu, a wiertarka porazi mnie pradem itp itd ... wszystko dlatego, ¿e jest z chin i nie jest najlepsze z mo¿liwych. Jednak ¿ycie pokazuje coœ innego.
I proszĂŞ nie stawiaĂŚ zielonego boscha, skilla na rĂłwni z toya czy topex bo to przeginanie paÂły |
IdÂąc tym tokiem rozumowania to powinieneÂś zrozumieĂŚ, Âże masz tani tandetny sprzĂŞt i jak chcesz normalnie lakierowaĂŚ to kupuj od razu dobry. A jak nie zamierzasz juÂż nic lakierowaĂŚ i swoje zrobiÂłeÂś ... to siĂŞ tym pochwal ... ale nie udzielaj rad innym.
Na razie ca³y wymieniany przez ciebie sprzêt ... w³¹cznie ze sprê¿arka to szajs. Proszê Ciê Ryba nie ci¹gnij tego tematu bo stoisz na przegranej pozycji. Zacz¹³eœ przygodê z lakiernictwem na tanichgównianych urz¹dzeniach planujesz jakieœ dalsze dzia³ania to rusz trochê g³ow¹ zorientuj siê co i jak w tej bran¿y i przestaù myœleÌ jak tandeciarz. Zrobi³eœ fajnie jeden samochód .... i co teraz ? staniesz w miejscu ? Jak taki masz plan to bez zastanowienia trafisz do szuflady z gównozjadami i g³upkami gdzie kilka osób ju¿ jest ... nie bêdziesz tam sam . Pomyœl lepiej i siê zastanów .... Co Ty tu wypisujesz za durnoty na temat urz¹dzeù ? |
 |
|
|
|
 |
mechanik93
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:08
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER DoradziĂŚ Ci ... OK ! ... pomyliÂłeÂś forum-wtf???
Po huj coÂś takiego piszesz w ogĂłle mi to nie pomogÂło...ty jak zwykle szukasz zaczepki czlowieku opanuj sie.PytaÂłem o tanie szlifierki oscylacyjne jedyny kto odpowiedzial na temat to
Ryba jedyny porzÂądny:P Reszta filozofuje wielkie dyskusje na temat chiĂąskich podzespoÂłow...
A pan zaczepka(PROJEKTER) naucz sie, Âże poprzednich postĂłw sie nie cytuje i po co piszesz kilka postow pod rzad zamiast edytowac?? |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:08
|
0
|
|
|

|
Ryba napisał/a: | ... Ale czy ty nie rozumiesz, Âże goœÌ moÂże nie potrzebuje takiej szlifierki bo otwiera warata lakierniczy z komorÂą itp, tylko chce sobie robiĂŚ np. stó³ do kuchni ? Po co mu szlifierka za 600 zÂł jak zrobi ten stó³ i odÂłoÂży ja w kÂąt, na nastĂŞpne 5 lat. |
@Ryba ? GĂłw...o mnie to obchodzi !!! ... Facet wchodzi na Forum dla lakiernikĂłw i pyta o sprzĂŞt. Rada ma byĂŚ mÂądra i profesjonalna jak to forum dla lakiernikĂłw ... a jak jest tandetna i durna to jej autor dostaje w tyÂłek. Przeczytaj swoje wÂłasny posty i zobacz ile teorii i wÂątkĂłw podorabiaÂłeÂś do prostej banalnej sprawy ? , albo siĂŞ na tym znasz albo nie ?
Jak siê nie znasz, a udzielasz rad to siê wyg³upiasz. Jak zaczynasz tego broniÌ to siê jeszcze oœmieszasz ? ... Co Ty teraz jesteœ spec od szlifowania sto³ów i krzese³ ? |
 |
|
|
|
 |
mechanik93
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:11
|
0
|
|
|
|
Ryba napisaÂł 1 post ty dopisaÂłes swoje wypociny dlatego jest niepotrzebna dyskusja, tylko Ryba napisaÂł na temat a ty nie.
albo to Nie staĂŚ CiĂŞ na sprzĂŞt i pewnie dobre materiaÂły .... to po jakÂą cholerĂŞ siĂŞ za to bierzesz ? Skad ty to moÂżesz czÂłowieku widzieĂŚ ?Nie staĂŚ CiĂŞ na sprzĂŞt i pewnie dobre materiaÂły .... to po jakÂą cholerĂŞ siĂŞ za to bierzesz ?? Normalnie mnie rozwaliÂłeÂś tym haha. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:15
|
0
|
|
|

|
mechanik93 napisał/a: | PROJEKTER DoradziĂŚ Ci ... OK ! ... pomyliÂłeÂś forum-wtf???
Po huj coÂś takiego piszesz w ogĂłle mi to nie pomogÂło...ty jak zwykle szukasz zaczepki czlowieku opanuj sie.PytaÂłem o tanie szlifierki oscylacyjne jedyny kto odpowiedzial na temat to
Ryba jedyny porzÂądny:P Reszta filozofuje wielkie dyskusje na temat chiĂąskich podzespoÂłow...
A pan zaczepka(PROJEKTER) naucz sie, Âże poprzednich postĂłw sie nie cytuje i po co piszesz kilka postow pod rzad zamiast edytowac?? |
PomogÂło ???? WÂłasnie dlatego Âże pytasz o tanie ... a nie szlifierki ... to dlatego moÂżna z ciebie tylko polewaĂŚ i wysÂłaĂŚ CiĂŞ na inne portal z tandetÂą, albo na bambus, a nie udzielaĂŚ pomocnych rad ... O co ty pytasz ? Kup sobie czÂłowieku co chcesz i szlifuj co chcesz ... JA swoje napisaÂłem i bĂŞdzie tu to tak wisieĂŚ latami. Bo Ja siĂŞ na tym znam .... a Ty Nie ! i zrobiĂŞ tak pod kaÂżdy durnym postem zawierajÂącym pytanie o taniochĂŞ lub szajs ... albo odpowiedÂź w tym stylu. |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:18
|
0
|
|
|

|
mechanik93 napisał/a: | Ryba napisaÂł 1 post ty dopisaÂłes swoje wypociny dlatego jest niepotrzebna dyskusja, tylko Ryba napisaÂł na temat a ty nie. |
Ty z tÂąd znikniesz Ryba kiedyÂś teÂż ... a moje "wypociny" o gĂłwnozjadach pozostanÂą |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:23
|
0
|
|
|

|
mechanik93 napisał/a: | Bo Ja siĂŞ na tym znam .... a Ty Nie ! i zrobiĂŞ tak pod kaÂżdy durnym postem zawierajÂącym pytanie o taniochĂŞ lub szajs ... albo odpowiedÂź w tym stylu.
ty chyba kabareciarzem jesteÂś ty wiesz na czym sie znam, a na czym nie skoro swoje napisales to sie nie cenzura tu juz ok?? BĂŞdĂŞ wdziĂŞczny. |
OczadziaÂłeÂś ??? zadaÂłeÂś durne pytanie ... badziewiarzu ... a teraz sugerujesz, Âże masz jakiekolwiek pojecie o lakiernictwie ... bo to chyba o tym to Forum ? ... a nie o tanim sprzĂŞcie. |
 |
|
|
|
 |
mechanik93
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:25
|
0
|
|
|
|
haha Dobre panu zaczepce juz naprawde dziekuje, ale naprawde. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:26
|
0
|
|
|

|
To co ty jeszcze chcesz tu znale¿Ì ... CASTORAMA do 15.00 lepiej siê pospiesz po super tani¹ szlifierkê |
 |
|
|
|
 |
mechanik93
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:28
|
0
|
|
|
|
soczewki ci z oczu wypadÂły czy czytac nie umiesz?? |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 12:45
|
0
|
|
|

|
CzytaĂŚ nie umiem .... i co z tego ?
MyÂślisz, Âże zniknĂŞ, a Ty bĂŞdziesz siĂŞ tu siĂŞ rozwodziĂŚ na temat szlifierki za 10 zÂł ? ... RozwaliÂłeÂś i oÂśmieszyÂłeÂś ten temat w pierwszym zdaniu jakie napisaÂłeÂś |
 |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2010-05-08, 13:12
|
0
|
|
|

|
£o jezu no juz si³ nie mam tego czytaÌ ! Nie jestem expertem od szlifowania sto³ów i krzese³ ...
To jest forum o lakiernictwie, ale dziaÂł, w ktĂłrym zadano pytanie to dziaÂł POMOC DLA AMATORĂW !! A amator, to ktoÂś jak ja - robi w weekendy, czy po szkole/pracy, a nie za.......a na szlifierce po 8 h 5 dni w tygodniu.
Z wÂłasnego amatorskiego doÂświadczenia wiem, Âże zielony Bosch, Skill nadajÂą siĂŞ dla amatorĂłw - nigdzie nie napisaÂłem, Âże dla kogoÂś kto robi 5 aut dziennie. Natomiast Toya, topex i inne tego typu sprzĂŞty nawet do tego siĂŞ nie nadajÂą.
Kolega chciaÂł szlifierkĂŞ do amatorskich zastosowaĂą, to ja jako rĂłwnieÂż amator poleciÂłem mu to co sam sprawdziÂłem, nie poleciÂłem Topexu, bo wiem, Âże nie da rady. Jak by napisaÂł, ze potrzebuje tego bo robi duÂżo aut itp, to pewnie ktoÂś kto takie rzeczy robi polciÂłby mu coÂś, co sie do tego nada. Masz racje, Âże jak siĂŞ chce nazywaĂŚ profesjonalistÂą to tzreba mieĂŚ teÂż do tego odpowiednie kwalifikacje i narzĂŞdzia, ale jak siĂŞ jest amatorem to nie trzeba mieĂŚ narÂżedzi zarezerwowanych dla profesjonalistĂłw. Nie znaczy to, Âże polecam robiĂŚ najtaĂąszym gĂłwnem, bo jak juÂż wspominaÂłem, najtaĂąsze nie dajÂą rady. PoleciÂłem to co sam sprawdziÂłem, i wiem, Âże da rade.
To powiedz mi dlaczego w domu nie masz np. pralki takiej jak majÂą w hotelach o wsadzie 40 kg, ktĂłra moÂże chodziĂŚ non stop przez tydzieĂą ? No nie masz - jesteÂś nieprofesojnalny w praniu swoich gaci ! ZgiĂą przepadnij !! Nie masz jej, bo nie zuÂżywasz tyle gaci, poÂścieli co zuÂżywaja profesjonaliÂści w hotelu ... wiĂŞc taka pralka nie jest Ci potrzebna, tak samo koledze amatorowi do jego domowych zastosowaĂą nie jest potrzebna szlifierka, ktĂłrej uÂżywa profesjonalista w swoim warsztacie ... gdyÂż nie wykorzysta jej moÂżliwoÂści. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 14:01
|
0
|
|
|

|
@Ryba ! Na si³ê siê pchasz podzajebist¹ krytykê tego co tu piszesz ! Najpierw to poczytaj sobie archiwalne posty z takimi durnotami, potem przyjmij do wiadomoœci, ¿e twoje rady s¹ dziecinne i prostackie, przez co szkodliwe ... bo ktoœ to przeczyta i uzna ¿e skoro Ty lakierujesz z kompresora 24 litr to on te¿ tak mo¿e ... a twój kompresor to g...o tak jak i szlifierka i pistolet ... a co do roboty to tylko foto, wiêc ostro¿nie z zachwytami ... bo na razie nikt tego jeszcze nie obejrza³ fachowym okiem.
Nie dorabiaj do tego co zrobi³eœ @Ryba, ¿adnych g³upich teorii bo z tych twoich postów to taki F247 i pewnie nie jedne jeszcze dyletant ... nagle wywnioskowa³, ¿e jesteœ lepszym fachowcem ni¿ niejeden warsztat ... a Ty kolego przez ten swójgówniany sprzêt to Honde lakierowa³eœ w kawa³kach pó³ roku ... i tylko TY wiesz ile razy musia³eœ poprawiaÌ bo tego ... to ju¿ nie napiszesz.
Takie posty jak twĂłj i durne stwierdzenia, Âże amatorstwo usprawiedliwia w tej branÂży gĂłwnozjadztwo sÂą @Ryba szkodliwe.
Nie propaguj kolego tandety na bran¿owym Forum, usprawiedliwianej brakiem pieniêdzy bo siê oœmieszasz. Od tego s¹ "portale clubowe". Nie u¿ywaj te¿ skrajnych porównaù bo pomiêdzy moj¹ pralk¹, a t¹ z holetu jest jeszcze masa ró¿nych innych profesjonalnych modeli których nie kupi³em bo mnie nie staÌ, a nie dlatego ¿e s¹ identyczne jak moja tylko dro¿sze i dlatego jestem cwany i m¹dry i dumny z doskona³ego wyboru.
PozostaĂą przy tym co robisz i siĂŞ dalej rozwijaj ... na razie to widzĂŞ ze jednak po kilku "achach" i "echach" na temat twoich fotorelacji "sodĂłweczka" do gÂłowy trochĂŞ uderza.
Amator, czy profesjonalista ... poziom naprawy powinien byÌ idealny. TAKI JEST CEL M¥DRYCH RAD. Jak pomalujesz z zaciekami krzywe ³aty to jesteœ paprol, a nie amator i czym siê tu zachwycaÌ ... bo siê za to wzi¹³eœ sam ? ... jak piszesz ¿e Skill jest œwietny bo tani to znaczy, ¿e nie masz o tym pojêcia, nie masz doœwiadczenia ... ale siê stawiasz pomimo takiej niewielkiej wiedzy. Jak siê stawiasz przy tym na poziomie doradcy ... to ju¿ wpadasz do szuflady z durniami.
Zdajesz sobie z tego sprawê czy nie ? .... bo Her. @mechanik wlaz³ tu na Forum dla lakierników z idiotycznym tematem o taniochach igównie i dostaje rady od ciebie @Ryba. Nie w¹tpiê, ¿e znajdzie siê tu jeszcze kilku pacanów pisz¹cych podobne teorie ale tobie @Ryba radzê wys³aÌ Her.@mechanika do Castoramy do pana w ¿ó³to-niebieskim uniformie po poradê w sprawie szlifierki .... bo pracowa³eœ na jakiœ autorytet fotorelacjami, a teraz sam go niszczysz tak¹ dziecinad¹.
Raczej uwa¿aj .... ju¿ swoje @Ryba napisa³eœ ... bêdzie do pobrania za kilka lat z archiwum forum ... jak doroœniesz i zrozumiesz o co chodzi ... mo¿e wtedy ci przypomnê cytatatmi ... ¿ebyœ siê trochê wi³ wstydzi³ i przeprasza³, ¿e by³eœ wtedy nie doœwiadczony i nie wiedzia³eœ jak to jest lakierowaÌ dobrze i ³adnie samochody i na czym polegaj¹ ró¿nice pomiêdzy jedn¹ szlifierk¹, a drug¹ i jak to jest malowaÌ z wydajnego kompresora SATA 3000 RP .... Nie pisz wiêc Amator o Gównozjadzie.
Amator robi tak samo profesjonalnie tylko z tego nie Âżyje. Nigdy o tym nie zapominaj bo naprawdĂŞ stracisz swĂłj autorytet amatora i .... mojÂą sympatiĂŞ dla twojego nicku |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 14:10
|
0
|
|
|

|
mechanik93 napisał/a: | GoÂściu bo chce sobie zrobic przy domu maluszka to bede [...] tak jak ty kupowal kompresor za 8 tys, pistolet za 600 szlifierke za 500, a no przeciez chlopie ja sobie musz kabina postawic zeby go pomalowac bo pan zaczepka powie ze robie tanim kosztem.Nie mam zamiaru dÂłuÂżej odpowiadac na twoje durne posty.Pisz sobie co chcesz mnie to jebie i tak. |
PomyliÂłeÂś portale ... idÂź do Castoramy na dziaÂł z tanimi narzĂŞdziami tam dostaniesz fachowÂą radĂŞ i zrobisz sobie maluszka ... tylko jeszcze zajrzyj do durnego tematu o malowaniu sprayem ... a na temat tego jak to zrobiĂŚ znajdziesz informacje tu :
http://www.auto-swiat.pl/...o-,18628,1.html ... pĂłki jest ciepÂło w tej twojej przydomowej altance |
 |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2010-05-08, 15:54
|
0
|
|
|

|
A ja powiem tak: jak bym w wieku 15 lat, gdy zaczyna³em mia³ neta i wiedzia³ o istnieniu forum, to pewnie ustrzeg³ bym siê wielu b³êdów, ale czytaj¹c ca³e forum. Natomiast s³uchaj¹c tylko Ciebie Projekter b³êdu bym nie pope³ni³ ¿adnego ... bo do dziœ zbiera³ bym na kompresor za 8 tys i Sate za 1,5 tys i komorê za 20 ... dalej bym by³ "lam¹' co nic nie umie zrobiÌ
I nie s¹dzê, ¿e to by by³o lepsze, mimo, ¿e straci³em trochê kasy na poprawianie swoich b³êdów, a efekty nie zawsze (szczególnie na pocz¹tku) by³y zadowalaj¹ce.
Poza tym moim zdaniem amator jak robi, to tak, Âżeby siĂŞ jemu podobaÂło, bo nikt z tego poza nim nie bĂŞdzie korzystaÂł, profesjonalista musi na siebie zarobiĂŚ - wiĂŞc jak bĂŞdzie robiÂł byle jak to nie zarobi i kicha.
I po raz n-ty powiem, ¿e nikt nie kupi do roboty jednego maluszka saty za 1,5 tys, kompresora za 8 i nie postawi komory za 20 ... choÌ byœ nie wiem jak kl¹³ i stawa³ na g³owie. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 16:34
|
0
|
|
|

|
Ryba napisał/a: | A ja powiem tak: jak bym w wieku 15 lat, gdy zaczynaÂłem miaÂł neta i wiedziaÂł o istnieniu forum, to pewnie ustrzegÂł bym siĂŞ wielu b³êdĂłw, ale czytajÂąc caÂłe forum. Natomiast sÂłuchajÂąc tylko Ciebie Projekter b³êdu bym nie popeÂłniÂł Âżadnego ... bo do dziÂś zbieraÂł bym na kompresor za 8 tys i Sate za 1,5 tys i komorĂŞ za 20 ... dalej bym byÂł "lamÂą' co nic nie umie zrobiĂŚ
I nie s¹dzê, ¿e to by by³o lepsze, mimo, ¿e straci³em trochê kasy na poprawianie swoich b³êdów, a efekty nie zawsze (szczególnie na pocz¹tku) by³y zadowalaj¹ce.
Poza tym moim zdaniem amator jak robi, to tak, Âżeby siĂŞ jemu podobaÂło, bo nikt z tego poza nim nie bĂŞdzie korzystaÂł, profesjonalista musi na siebie zarobiĂŚ - wiĂŞc jak bĂŞdzie robiÂł byle jak to nie zarobi i kicha.
I po raz n-ty powiem, ¿e nikt nie kupi do roboty jednego maluszka saty za 1,5 tys, kompresora za 8 i nie postawi komory za 20 ... choÌ byœ nie wiem jak kl¹³ i stawa³ na g³owie. |
Dobra @Ryba sugerowa³em ci ¿ebyœ ruszy³ pecynkiem, ale Ty za wszelk¹ cenê chcesz nale¿eÌ do forumowych paproków. Moje pogl¹dy i agresjê w tej sprawie znasz nie od dziœ. Nie mam ¿adnej litoœci dla lakierniczych g³upków i nicków wypisuj¹cych b³azeùstwa. Do tej pory nie wypowiada³eœ siê tak obszernie na temat wyposa¿enia, ale teraz zacz¹³eœ i ju¿ trafi³eœ do szuflady z durnot¹.
Nie pisz Âłaskawie na publicznym forum, Âże robisz tak jak ci siĂŞ podoba bo kaÂżde wpisane tu sÂłowo stawiasz do publicznej oceny. Nie wiele wiesz o lakierowaniu samochodĂłw tak jak przyklaskujÂący ci Her.@mechanik ... bo ten to wogĂłlu nie wiele teÂż wie o samochodach.
PrzeczytaÂłeÂś moÂże jego 25 durnych postĂłw zanim wszedÂłeÂś z nim w koalicjĂŞ gĂłwnozjadĂłw ? To przeczytaj sobie jak zrobiĂŚ geometriĂŞ w samochodzie za pomocÂą sznurka zamiast urzÂądzenia za 15 000 zÂł ... poczytaj sobie o lakierach syntetycznych i innych syfach nie majÂących nic wspĂłlnego z naprawami samochodĂłw, a szczegĂłlnie z ich lakierowaniem
Ponosi CiĂŞ @Ryba i padasz ofiara wÂłasnych ograniczeĂą. Co ty TU promujesz i czym siĂŞ chwalisz ? ... raczej lepiej by byÂło jakbyÂś nic nie robiÂł ... niÂż dotarÂł do punktu w ktĂłrym ci siĂŞ wydaje, Âże jesteÂś takim doskonaÂłym lakiernikiem i znawcÂą tematu, Âże juÂż Âśmiesz udzielaĂŚ porad na temat sprzĂŞtu.
Poczytam z uwagÂą twoje posty ... Zobaczymy czym siĂŞ wydyrnisz poza tÂą szlifierkÂą i kompresorem 24 litry ... i nie pisz juÂż nigdy o sobie Amator bo wyraÂźnie widaĂŚ ze nie wiesz co to znaczy.
... i przemyœl co ty wypisujesz za durnoty z tym malowaniem jednego maluszka ? ... Twój przyjaciel @mechanik próbuje ju¿ lakierowaÌ kolejny samochód po masce do Clio i tylnym moœcie do traktora .... i doskona³y profesjonalny pistolet kosztuje 900 z³ a kompresor 2 000 ... wiêc nie zaciemniaj obrazu i nie odskakuj z chiùskiej tandety na najwy¿szej pó³ki bo jest jeszcze ca³y doskona³y "œrodek" ¿eby mieÌ profesjonalne wyposa¿enie amatorskiego gara¿u ... ale Ty przy zerowej wiedzy .... siêgasz oczywiœcie po najtaùsze ... i jeszcze œmiesz tego broniÌ. |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 17:53
|
0
|
|
|

|
Nie kÂłam ! nie masz zadowolonych klientĂłw ... chyba Âże Âślepych ... a skoro malujesz to znaczy Âże jednak nie masz klientĂłw na mechanice , ale widzisz tak to juÂż jest jak siĂŞ robi tanio, szybko i solidnie najlepiej wszystko na raz wtedy wszystko jest spartolone i na wszystko na co ciĂŞ staĂŚ to juÂż tylko tania szlifierka. @mechanik !!! 25 postĂłw i obraz twojej fachowoÂści i pojĂŞcia o motoryzacji jest jasny jak sÂłoneczko |
 |
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 18:01
|
0
|
|
|

|
mechanik93 napisał/a: | Z kazdym twoim kolejnym postem jestem coraz bardziej pewien ze to pisze jakies dziecko neo...
Panie zaczepka, ale spokojnie mo¿e nie jest za póŸno to sie mo¿e uda jeszcze wyleczyÌ |
Do³¹cz do klubu tych co mi ju¿ przysrywali takimi tekstami ... bo widzisz ja bez zastanowienia w³o¿y³em ciê do worka z durniami ... chcesz z niego wyleŸÌ ? to siê raczej mocno postaraj, albo zostaniesz forumowym durniem i gównozjadem do robienia sobie z ciebie œmichów chichów |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-08, 18:21
|
0
|
|
|

|
CzÂłowieku ! Ja w caÂłej Polsce codziennie oglÂądam miejsca gdzie jeden dureĂą, wielkiej grupie innych durniĂłw odwala fuszery ... i co ? .... mam piaĂŚ z zachwytu ? Jak robisz za darmo to ludzie ci wybaczÂą syntetyczny lakier bez podkÂładu i to, Âże nie masz wyposaÂżenia ... darowanemu koniowi w zĂŞby siĂŞ nie zaglÂąda .... ale sprĂłbuj zrobiĂŚ naprawĂŞ samochodu wartego z 5000 zÂł i jÂą spartoliĂŚ to klient ciĂŞ zabije ... toÂż to majÂątek samochĂłd za 5 tyÂś. ... albo podnieÂś ceny za naprawy mechaniczne powyÂżej 10 zÂł za godzinĂŞ ( wymiana klockĂłw hamulcowych 5 zÂł ) ... wtedy przyjadĂŞ Âżeby siĂŞ z ciebie poÂśmiaĂŚ w oczy Âże nie masz klientĂłw bo tanim sprzĂŞtem partolisz robotĂŞ.
Myœlisz ( jak niektórzy ju¿ wczeœniej ) ¿e ja mam jakieœ opory przed powiedzeniem mojemu potencjalnemu klientów, ¿e jest durniem, jak zaczyna chrzaniÌ bzdury o tanimgównianym wyposa¿eniu warsztatu ... ¿adnych absolutnie ¯ADNYCH ... to ju¿ nie klient tylko gównozjad ... i doskonale znaj¹ mnie ci co ze mn¹ ju¿ wspó³pracuj¹ ... TU w biznesie, @mechaniku nie ma kompromisów ... albo jesteœ dobry i masz odpowiednie wyposa¿enie, albo do koùca swoich dni zjadasz gnojowicê.
12 lat to obserwujĂŞ jak powstajÂą i znikajÂą warsztaty i serwisy jak jedni siĂŞ rozwijajÂą bÂłyskawicznie dziĂŞki mÂądrym decyzjÂą, a inni zwijajÂą po kilku latach z dÂługami.
W 90 % zwijajÂą interes gĂłwnozjady ... wyjaÂśnij mi to mÂądralo od taniej szlifierki ? |
 |
|
|
|
 |
Adam Rentel
|
Wysłany: 2010-05-08, 19:38 szlifierka
|
0
|
|
|
|
PANOWIE ! ! opanujcie siĂŞ troche ! zalogowaÂłem sie na tym forum miesiÂąc temu nie poto Âżeby czytaĂŚ takie GĂWNO ! zrozumcie zalaÂł nasz rynek tani sprzĂŞt i do pĂłki bĂŞdzie w sklepach to bĂŞdzie kupowany ! ja dzisiaj oglÂądaÂłem kompresor 4KW. 250li.firmy ABAC za prawie 5tyÂś.i wiece co za darmo bym tego niechciaÂł bo to gĂłwno wÂłoskie jest a wÂłosi to tylko makaron dobrze robiÂą jaki moraÂł z tego Âże cena to nie wszystko,narzĂŞdzia majÂą dziaÂłaĂŚ i to siĂŞ liczy. |
|
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2010-05-08, 21:58
|
0
|
|
|

|
Panowie, czestotliwosc bluzgow przekracza normy .Zluzujmy troche... |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|
 |
stek
|
Wysłany: 2010-05-10, 21:07
|
0
|
|
|
|
przemo1972 napisał/a: | Panowie, czestotliwosc bluzgow przekracza normy .Zluzujmy troche... | . @przemo1972, niektĂłrzy siĂŞ nakrĂŞcaja,bo nie dochodzili wÂłasnymi rĂŞkami do sukcesu, i tak gnoja innych bo "tatuÂś im zafundowaÂł" nie rozumiejÂą pewnych spraw. To jest forum o lakiernictwie a nie o tym kto co ma i za ile, , pozdr. |
|
|
|
 |
pitool
|
Wysłany: 2010-05-30, 23:25
|
0
|
|
|
|
Nie wiem czy zauwa¿yliœcie ale tam gdzie pojawia siê PROJEKTER zawsze dochodzi do bluzgów. Mo¿e czas na administracje która za blokuje tego reklamiarza który wci¹¿ podnosi ciœnienie ch³opakom ciê¿ko tutaj haruj¹cym. ... PROJEKTER tak ci tylko dodam ze posiadam warsztat mechaniczny a od nie dawna do³o¿y³em lakiernie bo szlagier nie mia³ gdzie siê podziaÌ i powiem ci ze nawet bez twoich milionów które ¿mudnie obliczasz w swoich kosztorysach mo¿na zarobiÌ do skarbonki dyszkê wzwy¿ kosztem naprawdê nie du¿ych
inwestycji. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-31, 01:24
|
0
|
|
|

|
pitool napisał/a: | Nie wiem czy zauwaÂżyliÂście ale tam gdzie pojawia siĂŞ PROJEKTER zawsze dochodzi do bluzgĂłw. MoÂże czas na administracje ktĂłra za blokuje tego reklamiarza ktĂłry wci¹¿ podnosi ciÂśnienie chÂłopakom ciĂŞÂżko tutaj harujÂącym. ... PROJEKTER tak ci tylko dodam ze posiadam warsztat mechaniczny a od nie dawna doÂłoÂżyÂłem lakiernie bo szlagier nie miaÂł gdzie siĂŞ podziaĂŚ i powiem ci ze nawet bez twoich milionĂłw ktĂłre Âżmudnie obliczasz w swoich kosztorysach moÂżna zarobiĂŚ do skarbonki dyszkĂŞ wzwyÂż kosztem naprawdĂŞ nie duÂżych
inwestycji. |
TAK .... regularnie tu na Forum jakiœ oszo³om z malutkiego przydomowego gara¿yku wyskakuje publicznie z takimi durnotami .... popitol tu tak jeszcze troszeczkê i siê po wyg³upiaj. Do³¹czysz do szuflady z durniami którym siê wydaje, ¿e profesjonalne naprawy samochodów mo¿na prowadziÌ w szopie z dech utykaj¹c szpary starym swetrem grzej¹c siê przy kozie, czy rumcajsie ( co kolwiek to jest ) i malowaÌ sprzêtem z allegro ... oczywiœcie chowaj¹c siê w kanale ... jak przychodzi kontrola z sanepidu ... ... zm¹drzej cz³owieku ! ... i postaraj siê to zrobiÌ w miarê szybko !
Zanim siĂŞ zaczniesz wygÂłupiaĂŚ i ferowaĂŚ wyroki na mĂłj temat to zadaj sobie ciut trudu i poczytaj moje posty ... zanim siĂŞ odwaÂżysz publicznie wyskoczyĂŚ z jakimÂś tĂŞpym pomysÂłem
MoÂże ci teÂż pomogÂą troszeczkĂŞ posty tych co myÂśleli dwa lata tamu tak jak ty ... ale doroÂśli ... i teraz piszÂą bardzo mÂądre rzeczy .... i oczywiÂście naum sie rachowaĂŚ przy tej lekturze .... 300 tyÂś !!! , a nie miliony ... tyle musisz mieĂŚ na budowĂŞ legalnego warsztatu z lakierniÂą ... i to jest minimum dzieciaku ... minimum absolutne ... i raczej siĂŞ zaprzyjaÂźnij z tym kosztorysem zanim "zfroĂąciejesz" |
 |
|
|
|
 |
dc-cap
|
Wysłany: 2010-05-31, 12:23
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: |
malowaĂŚ sprzĂŞtem z allegro ...
300 tyÂś !!! , a nie miliony ..
|
Z tego co wiem i widzĂŞ na allegro sÂą sprzĂŞty dla profesjonalistĂłw... Chyba Âże wolisz przepÂłacaĂŚ w sklepie lakierniczym w twojej wsi. Dodam jakbyÂś nie wiedziaÂł to allegro sprzedajÂą normalne sklepy lakiernicze tylko - po zazwyczaj opÂłacalnej duÂżo niÂższej cenie.
Ale po twoich postach widaĂŚ, Âże naleÂżysz do tych ludzi, ktĂłrzy wola przepÂłacaĂŚ i dawaĂŚ zarabiaĂŚ prezesom...
Raz daÂłem do malowania drzwi z auta w komorze bez pyÂłowej i na szyldzie mieli jeszcze w pizdu zachwalaĂą i co z tego jak byÂło gorzej pomalowane niÂż w garaÂżu u innego lakiernika... A dlaczego ?? bo ten szef co kiedyÂś to zakÂładaÂł i robiÂł dobrze to na dupie teraz siedzi a robiÂł to jakiÂś szczawik - moÂże na praktyce... i za co mam pÂłaciĂŚ za partactwo>?? widocznie sprzĂŞt za 300tys temu mÂłodemu goÂściowi nie pomĂłgÂł...
Skoro mĂłwisz tu o najlepszy rzeczach to ciekawe jakim jeÂździsz samochodem no bo chyba nie tymi szajsami z globalnej produkcji tylko jakimÂś porschakiem albo innym rĂŞcznie wykoĂączonym samochodem... Pewnie masz teÂż kosiarkĂŞ husqvarna za 8tys i kose spalinowÂą za 4tys. Ale uwaÂżaj tego innego taĂąszego szajsu nie kupuj bo sie cenzura po 1 koszeniu.
Zrozum maniaku, ¿e forum jest dla tolerancyjnych ludzi!!! Ktoœ ma zamiar zacz¹Ì przygodê z lakiernictwem to musi nabraÌ doœwiadczenia ale zazwyczaj jest to m³ody cz³owiek i nie staÌ go na profesjonalny sprzêt a to forum ma pomagaÌ a nie albo masz 300tys albo cenzura bo nic nie zrobisz i bêdziesz gówniarz.
Zapewne Ty pierwszy raz swoje malowanie robiÂłeÂś sprzĂŞtem za 300tys bo jakby inaczej.
ÂŻyczĂŞ tobie abyÂś doÂświadczyÂł tego samego jak znajdziesz sobie nowe zainteresowanie i bĂŞdziesz pytaÂł siĂŞ ludzi na forum co i jak a Âżeby cie [...] jak psa...
To tyle...Nie masz siĂŞ co produkowaĂŚ bo i tak tego nie bĂŞdĂŞ czytaÂł bo szkoda czasu...
PS: DO goÂścia ktĂłry zaÂłoÂżyÂł temat - jak bĂŞdzie tu wiĂŞcej takich daÂłnĂłw to zapraszam na inne forum lakiernik . orge . pl tam sÂą ludzi o wiele bardziej wyrozumiali i napewno dostaniesz solidnÂą poradĂŞ jak i dla poczÂątkujÂących i dla profesjonalistĂłw.
A ty projektor tu sobie siedÂź a niech inni przejdÂą na inne forum a to sobie Âładnie wygaÂśnie z twoim sprzĂŞtem... chyba, Âże admin w koĂącu zrozumie, Âże jest to forum dla ludzi tolerancyjnych ktĂłrzy majÂą sobie pomagaĂŚ a nie gnojiĂŚ - jeszcze w temacie dla amatorĂłw debil bĂŞdzie gadaÂł o sprzĂŞcie dla profesjonalistĂłw... |
|
|
|
 |
elspasoo
|
Wysłany: 2010-05-31, 12:43
|
0
|
|
|
|
Dla osĂłb zainteresowanych tematem zaÂłoÂżonym przez autora, na poczÂątek proponujĂŞ METABO FSX200. Dla rozwiÂązaĂą hobbystycznych wystarcza, uÂżywam takiej i jestem zadowolony. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-31, 12:58
|
0
|
|
|

|
dc-cap napisał/a: |
PS: DO goÂścia ktĂłry zaÂłoÂżyÂł temat - jak bĂŞdzie tu wiĂŞcej takich daÂłnĂłw to zapraszam na inne forum lakiernik . orge . pl tam sÂą ludzi o wiele bardziej wyrozumiali i napewno dostaniesz solidnÂą poradĂŞ jak i dla poczÂątkujÂących i dla profesjonalistĂłw.
A ty projektor tu sobie siedÂź a niech inni przejdÂą na inne forum a to sobie Âładnie wygaÂśnie z twoim sprzĂŞtem... chyba, Âże admin w koĂącu zrozumie, Âże jest to forum dla ludzi tolerancyjnych ktĂłrzy majÂą sobie pomagaĂŚ a nie gnojiĂŚ - jeszcze w temacie dla amatorĂłw debil bĂŞdzie gadaÂł o sprzĂŞcie dla profesjonalistĂłw... |
TY ... ³adnie jesteœ trzepniêty w ten swój pusty dekiel ... ZAPRASZASZ LUDZI OTWARTYM POSTEM NA INNE FORUM ... OCIPIA£EŒ ??? ... no ale có¿ - niech skorzystaj¹ ...
Tylko tak coÂś mi siĂŞ wydaje, Âże jak wyskoczysz "tam" z takim durnym postem z ktĂłrego absolutnie nic nie wynika ... poza totalnÂą ignorancjÂą i dyletanctwem ... to twoja pisanina zakoĂączy siĂŞ na jednym temacie ( jakieÂś dwie godziny ) ... ale co Ja tam mogĂŞ wiedzieĂŚ ... specjalisto !
Zacznij lepiej ... czytaĂŚ .... i nigdy, przenigdy nie waÂż siĂŞ ani tu, ani tam, ani na Âżadnym innym forum o lakiernictwie udzielaĂŚ komukolwiek rad bo ja mam takÂą pasjĂŞ w sieci ... tĂŞpienie durniĂłw ! ... i nigdy nie mĂłw o amatorach Âże sÂą bezmyÂślnymi biedakami i paprolami ... bo to wÂłasnie sugerujesz tym swoim pustym postem ! |
 |
|
|
|
 |
camel
|
Wysłany: 2010-05-31, 17:41
|
0
|
|
|
|
po przeczytaniu tego tematu nachodzi mnie jedna refleksja - projekter Ty to musisz mieĂŚ w ch.... wolnego czasu |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-05-31, 20:26
|
0
|
|
|

|
dc-cap napisał/a: | zapraszam na inne forum lakiernik . orge . pl tam sÂą ludzi o wiele bardziej wyrozumiali i napewno dostaniesz solidnÂą poradĂŞ jak i dla poczÂątkujÂących i dla profesjonalistĂłw. |
Co z tego jak siĂŞ tam nie da czytaĂŚ, oczy bolÂą od tych kolorĂłw itd. bo ktoÂś tak straszliwie zje-baÂł typografiĂŞ. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-05-31, 21:31
|
0
|
|
|

|
camel napisał/a: | po przeczytaniu tego tematu nachodzi mnie jedna refleksja - projekter Ty to musisz mieĂŚ w ch.... wolnego czasu |
Chcia³bym .... oj bardzo chcia³bym ... ale rodzina ma niezaspokojone potrzeby i wszyscy w stadzie przychodz¹ do "samca dominuj¹cego" i ze s³odycz¹ w oczkach prosz¹ o kasê wiêc trzeba tyraÌ i to non stop ... bo tak w temacie to ... Ja po prostu, pracujê przy komputerze. Taki zawód ! ... niestety czasami od samiuœkiego rana do póŸna w nocy ... bardzo póŸna.
Czasami w przerwie na kawkê zajrzê wiêc na forum i komuœ pomogê, czasami coœ wyjaœniê, lub przybli¿ê jakieœ zagadnienie ... ale najwiêksz¹ przyjemnoœÌ sprawia mi "dureù w sieci". Jak siê taki pojawi to normalnie nie mogê siê nadziwiÌ mieszkaj¹c w œrodku Europy ¿e s¹ jeszcze w Polsce miejsca gdzie z pod mchu i paproci wype³znie "Coœ" z durn¹ teori¹ na temat budowy lakierni, przepisów, technologi .... czy mojego ulubionego tematu ... tanich i gównowartychnarzêdzi z aukcji internetowych ... typu szlifierka oscylacyjna za 50 z³ ? Dureù na bran¿owym forum to najwiêksza rozrywka w trakcie nudnego, monotonnego rysowania i opisywania przez mnie projektu ... 190 ju¿ lakierni. |
 |
|
|
|
 |
wodyn
|
Wysłany: 2010-06-15, 07:48
|
0
|
|
|
|
Owróci³ siê i majestatycznie odszed³ w kierunku zachodz¹cego s³oùca, pozostawiaj¹c porozrzucane wokó³ dymi¹ce szcz¹tki amatorów taniochy ( w tle :podk³ad muzyczny Enio Moricone).Pozdr. |
|
|
|
 |
pepi
|
Wysłany: 2010-06-15, 22:58
|
0
|
|
|
|
poczytaÂłem tak po Âłepkach -szanowny kolego projekter czy jakoÂś tak - jeÂśli ktoÂś chce robiĂŚ skilem to nie jest to aÂż takie badziewie serwis to ma 2 lata na paragon i naprawiajÂą to albo dajÂą nowe wiem bo ja wszystko mam skil , jak kaÂżdy bĂŞdzie miaÂł polecane produkty bez ciebie to partaczy juÂż nie bĂŞdzie pewnie ??? coby nie pisaĂŚ to i tak maszyna max 50 % sukcesu a reszta to i tak czÂłowiek i zawsze tak bĂŞdzie i nic kasa tu nie zmieni a partacz zawsze bĂŞdzie partaczem - ja teÂż siĂŞ kiedyÂś pytaÂłem jakie auto masz ??? moÂże byÂś raczyÂł napisaĂŚ bom ciekaw jak ty siĂŞ znasz na tej motoryzacji |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-06-16, 07:37
|
0
|
|
|

|
Szanowny kolego pepsi - czy jakoœ tak ... skill to szajs w tej bran¿y i raczej siê tym nie chwal, ¿e ich u¿ywasz bo to akurat ¿aden powód do dumy. ... i raczej poczytaj sobie ³askawie ( skoro nie chcesz sprawdziÌ i siêgn¹Ì po profesjonalny sprzêt ) jak dzia³a markowa szlifierka oscylacyjna i jaki zostawia rys ... czyli œlad ... poczytaj sobie, lub poproœ kogoœ o prezentacjê maszyn FESTOO, RUPESA, HAMACHA ... zestaw to z tym swoim Skill ogl¹daj¹c efekt w minimalnym choÌ powiêkszeniu ... a przestaniesz wypisywaÌ m¹droœci ¿e to zale¿y od cz³owieka ... bo to co robi stopa szajsowatej szlifierki to akurat œrednio od ciebie zale¿y.
Dla twojej informacji - dwa lata gwarancji na elektronarzĂŞdzia to unijny standard.
Ciekawy teÂż jestem jakÂą to teoriĂŞ wysnujesz w sprawie mojej znajomoÂści branÂży jak ci odpowiem na twoje nic nie wnoszÂące do sprawy pytania, Âże mam :
OPLA ASTRĂ, RENAULT KANGOO, FIATA PUNTO, CITROENA BERLINGO ... a teraz prawdopodobnie kupiĂŞ SKODE OCTAWIE ... ale z fanaberii rozwaÂżam jeszcze zakup MERCEDESA W124 ... taki kaprys. Czy w zwiÂązaku z zawartoÂściÂą mojego parkingu fachowoœÌ w sprawie szlifierek wzrosÂła ... czy ten staruszek W124 juÂż mnie dyskwalifikuje ? |
 |
|
|
|