Autor |
Wiadomość |
 |
sliver
|
Wysłany: 2010-06-15, 12:18 aceton techniczny a lakier samochodowy
|
0
|
|
|
|
na kilku lakierowanych elementach w aucie(metalic) mam du¿o ma³ych kropeczek jakiejœ farby. prawdopodobnie jak kiedyœ auto sta³o w jakiegoœ lakiernika to wiatr zrobi³ swoje. czym mo¿na usun¹Ì te kropki nie uszkadzaj¹c lakieru? benzyna ekstrakcyjna schodzi ale trzeba naprawdê sporo trzeÌ. w ma³o widocznym miejscu próbowa³em acetonem technicznym i schodzi bez problemu - ale czy aceton nie uszkodzi powierzchni lakieru?
pozdrawiam, PaweÂł |
|
|
|
 |
tl24.com.pl
|
Wysłany: 2010-06-15, 12:26
|
0
|
|
|
tl24.com.pl
|
aceton na lakier - odradzamm raczej benzyna ekstrakcyjna powinieneÂś to zrobiĂŚ |
_________________ Zapraszam na www.tanie-lakierowanie.pl
 |
|
|
|
 |
sliver
|
Wysłany: 2010-06-15, 12:42
|
0
|
|
|
|
tylko, Âże benzynÂą naprawdĂŞ bardzo ciĂŞÂżko to zmyĂŚ.. jeden element bĂŞdĂŞ robiÂł kilka godzin. a z acetonem prĂłbowaÂłem bo gdzieÂś w necie znalazÂłem info, Âże ktoÂś usuwaÂł nim z lakieru klej po jakiejÂś reklamie na aucie i niby nic siĂŞ nie staÂło, ale czy nie spowoduje on osÂłabienia lakieru wa warunki atmo? |
|
|
|
 |
tl24.com.pl
|
Wysłany: 2010-06-15, 13:29
|
0
|
|
|
tl24.com.pl
|
moim zdaniem, tak jak pisaÂłem aceton zaszkodzi lakierowi, jeÂżeli nawet tego nie widaĂŚ goÂłym okiem od razu to z czasem da o sobie znaĂŚ, moÂże zmatuje go trochĂŞ |
_________________ Zapraszam na www.tanie-lakierowanie.pl
 |
|
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2010-06-15, 19:23
|
0
|
|
|

|
Jesli to oryginalny lakier producenta to mozesz poprobowac z acetonem, tylko pamietaj ze nawet fabryczny lakier nie lubi zbyt dlugiego kontaktu z tym rozpuszczalnikiem.Jesli te elementy byly malowane to zapomnij Najlepiej i najbezpieczniej bedzie "stroncic" odkurz papierem 2500 (ujdzie 2000) na mokro, najlepiej na kawalku gabki.Na koniec oczywiscie polerka. |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-06-15, 21:14
|
0
|
|
|

|
Polej wodÂą zmyj kropki acetonem ... i znowu polej wodÂą ... najlepiej ze spryskiwacza ogrodowego ... jak bĂŞdzie matowy nalot w tych miejscach po wyschniĂŞciu to wypoleruj mocna woskiem samochodowym i watÂą opatrunkowÂą z apteki ( Âżadnych szmat flanel i innych cudakĂłw !!! ) |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-06-15, 21:17
|
0
|